icon

Anopyrin v tehotenstve - kedy sa predpisuje ?

elii5
26. feb 2020

Ahojte. Prosím vás, našla som si predpísany liek Anopyrin 100mg, vraj mám nejakú hodnotu nižšiu a mám brať raz denne. Kedy sa tento liek podáva ? Alebo kvôli čomu ste ho brali vy ? Som momentálne v 14 tt. Zajtra zavolám aj doktorke, ale na kontrolu idem až o tri týždne, čiže zatiaľ sa asi veľa toho nedozviem. Máte s ním skúsenosti ? Neuškodí to bábu ?

vinejka6
26. feb 2020

Anopyrin sa väčšinou predpisuje ako prevencia proti vzniku preeklampsie.
Brala som ho aj ja. Na základe výsledkov z prvého screeningu v 13tt, kde mi vyšlo riziko vzniku preeklampsie mi ho lekár predpísal.
Bábu neuškodí.
Ide o to, že tento liek riedi krv, tak sa predchádza vzniku trombozy, upchatiu ciev aj v pupocniku. Ak sa upchaju cievy v pupocniku a vznikajú zrazeniny, k bábu sa nedostáva kyslík a výživa a môže to mať fatálne následky.
Takže anopyrin prevencia proti preeklampsii.
Precitaj si je tu veľa diskusii na túto tému.

kiki68
26. feb 2020

Ja mam thromboass, co je podobne tym ucinkom. Berie sa neskoro vecer, vtedy je to vraj najucinnejsie a od 14tt idealne po 32tt alebo 36tt. Je to prevencia preeklampsie. Mne to tiez vyslo nizko ten hormon a este aj prietoky k tomu pozerali a merali v 14tt. Mne sa tym liekom velmi polepsilo. Urcite lepsie ako riskovat predcasny porod alebo prilis male neprosperujuce babo.

maja210
3. mar 2020

Ahojky, mne ho predpísal lekár po prvomestrálnom skríningu. Mala som zvýšené riziko preeklampsie. Beriem ho asi od 14 TT a musím až do 36 TT (chvalabohu už len pár týždňov heh) ..beriem ho iba na noc 150g.

merlynfraterova
27. okt 2020

Ahojte chcem sa spitať je tu niekto taká ktorá brala v tehotenstve anopyrin 100mg a vynosil bábätko mne ich predpísala hematologička na riedenie krvi mam za sebou 2 x zamlknuty potrat