icon

Antidepresíva v tehotenstve

leninka86
5. jún 2018
leninka86
autor
5. jún 2018

@leninka86 je tu niekto kto má podobné problémy

3009
5. jún 2018

Aj počas tehotenstva je možné brať určité antidepresíva - poraď sa s psychiatričkou. Je vždy lepšie brať antidepresíva ak je to treba, ako padnúť až na dno a potom sa z neho dlhšie dostaneš. Je tu určite veľa mamičiek, ktoré počas tehu brali antidepresíva a mali zdravé detičky. Dieťatko v brušku a aj po narodení potrebuje zdravú mamičku - na to mysli stále.

leninka86
autor
5. jún 2018

@3009 Ďakujem za reakciu veľmi pekne potrebovala by som spoznať niekoho kto je na tom ako ja alebo sa s týmito stavmi stretol😕

vyhuelka
5. jún 2018

@leninka86 ahoj robím v nemocnici s novorodencami a je veľa mamičiek čo beru nizke dávky AD na udržanie stavu, radšej brať lieky ako by sa malo niečo stať 🙂 treba sa hlavne poradiť so psychiatrom

catherinah
5. jún 2018

@leninka86 prispevok nado mnou to presne vystihol. Musis to riesit s lekarom, ona vie najlepšie. Nikto Ti viac nepovie, resp. neviem, co konkrétne Ta zaujíma 🙂

leninka86
autor
5. jún 2018

Ahoj no dlhoročne sa liecim na uzkostne panicke stavy veľmi som chcela bábätko ale ako sa tehotenstvo stupnuje vlastne som v 23tt je to horšie a horšie neviem ako dalej dnes som skúsila aj iného psychiatra no tam som sa vydesila ešte viac začali si ma hádzať ako .... jeden tak druhý tak ja už naozaj neviem ako dalej

maminka12345
5. jún 2018

@leninka86 ak sa ti da vydrz bez ak nie su lieky ktore sa mozu dat trpim 8 rokov panickymi poruchamy objavovali sa aj pocas tehotenstva ale zvladla som to bez liekov vysadila som ich 2 mesiace pred otehotnenim ale zasla som za psychiatrickou ked sa blizil porod lebo sa opakovali viac odporucila mi psychologicku kde som chodila na terapiu a pomohlo to.

catherinah
5. jún 2018

@leninka86 stav sa Ti zhorsil a oni nevedia, co s Tebou? To ma mrzí, skus najst nejakeho odbornika, ak im neveris. Ale rataj s tym, ze urcitu dobu trva, kym lieky zaberu, neznamená to, ze su zle.

leninka86
autor
5. jún 2018

A toto je ten problém nikto mi nevie poradiť aké sú to lieky veď musí niečo existovať namiesto toho ma každý posiela do nemocnice už mi to pripadá že sa ma chcú zbaviť

leninka86
autor
5. jún 2018

@catherinah dlhodobo som na xanase teraz pred asi týždňom som dostala nové antidepresiva aby som začala xanas opäť znižovať 😕

catherinah
5. jún 2018

@leninka86 kazdy normalny psychiater vie, ktore lieky sa mozu. Napriklad Sertralin sa moze.
Co chcu v tej nemocnici s Tebou robiť?

leninka86
autor
5. jún 2018

Ja netuším som s toho hotová

leninka86
autor
5. jún 2018

@xxxxxnnnnn ďakujem pekne

sofia82
Autor odpoveď zmazal
leninka86
autor
5. jún 2018

Je tu aj niekto kto berie xanax???

leninka86
autor
5. jún 2018

@vyhuelka ahoj a boli mamičky aj na xanaxe?

vyhuelka
5. jún 2018

@leninka86 ja presne neviem aké lieky brali keďže to už bolo v kompetencii gynekologov... treba to riešiť s lekárom, musí sa nájsť nejaký normálny... nejaký odborník hoci aj z iného mesta...

3009
5. jún 2018

@leninka86 xanax nie je AD, ale je to ako lexaurin, neurol - vysoko návykové. Preto je potrebné, aby si začala brať AD. Ak chceš v BA je veľmi dobrá psychiatrička - má otvorenú súkr. ambulalnciu v Petržalke - Mudr. Soňa Belanská - ako diagnostička je veľmi dobrá. Tu je aj na facebooku a môžeš jej napísať priamo správu: https://www.facebook.com/pg/MUDr-Soňa-Belanská-...

stankapb
5. jún 2018

Ja som tiež brala AD Serlift asi od 20. týždňa, neboj sa... Teraz sa už nevyrába, ale podobný liek je Sertralin. Malá je úplne v poriadku, už bude mať tri roky 😊 držím palce, nech všetko dobre dopadne!! 😉

2322
17. júl 2018

@catherinah áno sertralin mám aj ja 🙂