icon

Babo nerastie tak, ako má

matikeks
19. júl 2014

ahojte. viete mi povedat cim to je, ze moje dieta nerastie ? k doktorke som objednana az na druhy tyzden. bolo mi povedane ze je o 7 cm mensie ako by malo byt .. cize mal by mat 32 cm a ma 25 cm ... Citala som na nete ze moze byt drobne po rodicoch alebo ze ho riadne nevyzivuje placenta ? su este ine dovody ?? a to, ze je mensi je teraz nejaka velka vada ?? neviem tak nejak sa toho celeho obavam ..

bonaqa2013
19. júl 2014

A koľko máš ešte do konca tehu? Mala si sa lekárky opýtať, že čo s tým. Určite to nie je dobré, ale možno že to dobehne. Niektorí lekári sú drúci, povedia nepríjemnú správu a pacient pomož si ako vieš. Však diagnózu sme Ti povedali.....

kiki68
19. júl 2014

a lekari co hovoria? tam sa treba pytat,lebo my Ti tu do vsetkych vysledkov co mas niekde napisane nevidime 😉 Treba ich otravovat, moznosti je samozrejme viac,ale plasit by mali oni a nie Ty. Ak mas pochybnosti,tak chod na pohotovost a mozno si Ta tam aj nechaju na nejake to pozorovanie a budu to viac sledovat ako je babo vyzivovane a pomahat tomu,ako sa bude dat.

matikeks
autor
19. júl 2014

ja som 28 tt .. takze do tehu mam pomerne este dost ale predsa len este dva tyzdne do zadu mi vraveli ako je vsetko super a dnes ze dieta nerastie tak ako ma ... ja som v UK .. proste musim pockat do terminu co ma objednali skor sa k lekarke nedostanem
@bonaqa2013
@kiki68

tinapa
19. júl 2014

@matikeks Ahoj, chcela som ti poradiť dr. Grochala v Martine- ale si v UK- tak to príď na Slovensko, ak sa dá...

aliza
19. júl 2014

@matikeks ak by to bolo nieco vazne, tak ta domov nepustia. Ak mas prist az na druhy tyzden, tak to nebude take vazne a zbytocne stresujes. Nehladaj ziadne diagnozy po nete, to je to najhorsie, co mozes urobit. Snaz sa ukludnit a verit, ze vsetko je ok. U mojho syna im tiez stale vychadzalo, ze je mensi a to mu len zle vyratali termin porodu, na zaklade prveho ultrazvuku. Tak ma cele tehu drzali v tom, ze budu porod vyvolavat par tyzdnov skor lebo maly nerastie tak, ako ma...nakoniec na poslednom uzv bolo vsetko v poriadku a tak nic nevyvolavali, cakali sme na prirodzene spustenie porodu a maleho som prenasala presne o ten tyzden, o ktory mi zle vyratali termin. AK by sa im naozaj nieco nezdalo, tak ta domov nepustia, popripade zavolaju inych odbornikov, s ktorymi to budu konzultovat. Urcite ti robili aj prietoky a ak tie boli ok, tak zbytocna panika.

bonaqa2013
19. júl 2014

Grochal je už v MT? Však bol na Orave. A on je taký odborník? Nikdy som o ňom nepočula v nemocnici a to som 4 krát rodila.

kiki68
20. júl 2014

@matikeks pockaj, Ty si v UK? no neviem, ked tak sa tam obratit na nejaku sukromnu kliniku na konzultaciu. Co poznam ludi odtial a poznam ich dost aj britov, tak vacsina vaznejsie veci musela riesit na sukromnej klinike. Ze inak nula bodov. To ich zdravotnictvo je uplne ine,nez to nase.
Drzim palce! urcite to bude nakoniec ok, mozno len nieco zle videli.

gr
20. júl 2014

@matikeks Ahoj, mne placenta nedostatocne vyzivovala drobca. Rodila som 37+4 sekciou a syn mal 44cm a 2260g a aj napriek tomu, ze bol malinky, rovesnikov velmi rychlo dohnal, ba az predbehol 🙂 Posledne dva tyzdne tehotenstva som chodila casto na kontrolu na prietoky. Pripadne sa skus objednat na morfologicky ultrazvuk, to by malo byt presnejsie ako klasicky ultrazvuk. Jo a ked som to po porode riesila s gynekologom, tak povedal, ze existuju aj nejake lieky, ktore podporia funkciu placenty, len netusim, kedy sa beru a ci je to pre Teba aktualne.

kiwi82
20. júl 2014

ahoj, bábo môže byť menšie po rodičoch. tiež si myslím, že by si ťa nechali v nemocke keby to bolo vážne. ale zasa gynekologia v UK, tak neviem ako to tam je ale viem, že kámoška, čo jej tam manžel pracuje ako pediater, tak ona ide rodiť radšej na slovensko. aj tu chodí na kontroly. ak máš možnosť tak príd radšej na slovensko, ak sa v tom štádiu tehu ešte vôbec dá lietať, neviem, myslím, že tu je lepšia starostlivosť o rodičky.

severankasr
20. júl 2014

@bonaqa2013 on už je v martine davno, ma svoju sukromnu ambulanciu, aj ja som bola unno v roku 2012 a v roku 2013 zo zdravotných dôvodov.

marionmarion
20. júl 2014

@matikeks robili ti vystrenie placentarnych prietokov? Najcastejsie byva na vine placenta, ak ti nezistovali ci funguje normalne, trvala by som na vysetreni. Nie si fajciarka?

bambolka11
20. júl 2014

@matikeks moja, vsetko bude ok. Mne stale hovorili, ze tyzden zaostava, ale ze prietoky su ok a aj vsetko ostatne. Mala sa mi narodila 39+1 a vazila len 2480g a merala 45cm. Tiez som mala obavy, lebo syn mal 3550g. Je uplne zdravucka klop, klop, klop. Neboj