icon

Čakáme druhé bábo a bojíme sa, že ho nevychováme

saskaaninka
20. mar 2015

Ahojte maminky ! Mame s priatelom taky problem. Cakame spolu uz druhe babo som v 19tyzdni tehu. Mame 2 rocnu dcerku ktora ma ale zdrav.problemy. Priatel nema stalu robotu ale snazi sa ako vie. Rozmyslali sme nad adopciou že ho dame do DD. Ale velmi niesme obaja tym nadseny ale predsa nechceme aby to male hladovalo :( ... prosim poradte nam ako sa spravne rozhodnut . Dakujeme pekne.

kliara
21. mar 2015

@saskaaninka - nečítala som nič z diskusie, len tvoj úvodný príspevok. Keď priateľ nemá stálu prácu, nech si takú nájde. Nech chodí na týždňovky, nech ide do zahraničia, nech ide za prácou tam, kde je. Len nedávajte to malé preč od seba. Aby ste potom raz neľutovali. Držím palce.

domak2
21. mar 2015

Mne to ani nepride ako fake, ale skor kedze u tej mamy stale byva, tak sa asi rozhodla zariadit podla jej prikazov.

mima4
21. mar 2015

@extunc
@anatalia77
@anatalia77
@maznacik007

neviem baby, do akej miery je to blud, ale asi si s nou ani vlastna matka nevedela rady... nic v zlom, ale taketo dievcata do 18 by mali byt pod specialnym dohladom... to su problemove deti... ak fakt ma tehotenstvo za tehotenstvom...
Tipujem ze je aj z problemoveho prostredia, otca nespomina... takze sama nevie sa nejako zkoordinovat.

maznacik007
21. mar 2015

@mima4 podla mna je to skor tema o tom aby ju tu maminy lutovali a poslali jej nieco ... lebo ak jej niekto napisal aby teda zvazila adopciu /ja osobne si velmi vazim zeny, ktore sa rozhodnu dat dietatu to najcennejsie zivot a daju ho parom ktore roky cakaju a je to pre nich obrovsky dar/ tak hned ho negovala ...

takze skor myslim ze to nie je len druhe tehotenstvo ... /mozno to predtým neskoncilo dobre/ a proste aj tou akoze dokoncenou skolou co v nasom skolskom systeme nie je mozne aby uz vo svojom veku skoncilla priemyslovku proste hranie na city....

anatalia77
21. mar 2015

@maznacik007 to si myslim od vcerajska,ale sa mi vcera nechcelo hladat,cakala som na vyvoj situacie.
Uz vcera ma prekvapilo,ako dokazala podlahnut argumentom za 2 hodiny. Isla po ruke niektorym babam. Nebolo ju treba dlho presviecat o zlom rozhodnuti.
Proste cudne. Ked mam problem,tak dost dlho trva kym ma druha strana zlomi na jeho stranu.

charlie1980
21. mar 2015

@anatalia77
@mima4

Bravooooo. A sme doma. Uz ani nemozem k tomu nic napisat, inak by ma admin nadobro zablokoval, kolko by som jej "ustedrila" ! No a nejak sa odmlcala autorka ! Nechce nam to tu objasnit...? Ci len lutovat sa chcela nechat...?

stanulienkat
21. mar 2015

Treba rozmyslat predtym ako si babo urobite. Su rozne druhy antikoncepcie-to je rada do buducnosti. Predpokladam, ze ked porodis, tak do roka tu bude dalsia otazka, ze cakate tretie a neviete z coho ho vychovate.
Holt, niektorym skupinam zodpovednost nic nehovori. A my potom makame jak fretky aby sme odvadzali peniaze do socialneho systemu, ktory nema dno. Pre ludi, ktori len rodia a NEVEDIA si najst pracu. Gratulujem.
Dufam, ze ma tu osotane ukamenujete. Aj tak si myslim, ze tema vymyslena, len na vylakanie nejakych darov.

mircalla
21. mar 2015

@saskaaninka Preco pises tym, ze ti narovinu napisu, ze mat byt zodpovednejsia, ze su nejake premudrele....Je to v kazdom druhom prispevku a tom som precitala len 2 strany....Prepac, ale trosku si vstup do svedomia - do tejto situacie si sa dostala svojim vlastnym konanim. Ci nie je to tak? Takze pre buducnost sa snaz mysliet hlavou a mysliet aj na to, ako deti zabezpecit, nielen si ich urobit...oni za to nemozu. Teraz by ste sa obaja mali snazit urobit vsetko preto, aby sme to dieta zabezcpecili a pre buducnost si riesit ochranu.

Nepacia sa mi tvoje prispevky ako sa navazas do tych, ktore ti napisali pravdu. Myslim, ze asi stale neuvedomujes, ze takto pokracovat nemozes. Predpokladam, ze mi teraz pre zmenu napises, ze som nejaka premudrela...

petra7777
21. mar 2015

@saskaaninka Tak aj ja sa pridám, mňa tu predsa každá neznáša 😀 Na adopciu dieťa v žiadnom prípade! To by bolo veľmi zlé rozhodnutie ☹ Na druhej strane ti antikoncepcia zrejme nič nehovorí....Takým tempom budeš mať o pár rokov 5detí a budeš tu vyplakávať, že nemáte čo jesť ☹

motylik21
21. mar 2015

nechcem byť zlá, ale ROVNAKÚ SITUÁCIU tu riešila AUTORKA TÉMY minulý rok v máji, kedy bola údajne v 10tt...... vtedy som sa jej snažila poradiť, aj som si s ňou písala ..... neviem, ako (ne)skončilo vtedy to jej tehotenstvo, keď teraz je opäť tehotná a čaká opäť druhé dieťa..... takže na základe toho si myslím, že autorka je nezodpovedná

saskaaninka Ahojte mam podobny problem ... som tehotna a mam uz jedno dietatko ... som teraz v 10 tyzdnitehotenstva ale moj priatel a moja mama chcu aby som sla na interrupciu ale ja nechcem :( neviem ako mam presvedcit priatela o tom aby sme si este jedno babo nechali :/ ... Dakujem za radi.
16. máj 2014 o 17:11 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

petra7777
21. mar 2015

@motylik21 Zrejme ju "prehovorili" na inter. a otehotnela zase....a tak to bude pokračovať až do nemoty ☹

motylik21
21. mar 2015

@petra7777 veď práve..... nech sa dialo vtedy čokoľvek, zrejme mali rovnaké problémy pred rokom, ako teraz..... a v tomto prípade sa o zodpovednosti hovoriť už nemá.... raz sa môže stať aj zodpovednej, ale tak skoro znovu? je mi ľúto tých detí.... prvého, druhého, tretieho.... a ktovie, koľkých ďalších, čo ešte prídu.....

peneloppe
21. mar 2015

Baby, kaslite na to. Chuda dievca ale sama si je na vine. Raz sa to moze stat kazdemu ale potom uz si treba dat pozor a nie vyplakavat na fore.

mircalla
21. mar 2015

@motylik21 Hlavne, ze sme vsetky tie poremudrele......a ona to robi spravne. ach jaj....deja vu...takze to je uz treti krat

charlie1980
21. mar 2015

Je mi zle z toho, ako niektore zeny marne dufaju roky, 10r., 15r. a mozno sa ani nedockaju. A potom taketo plodia deti jedna radost. Len ich plod a daj ich do domova, aby mali cim skor zodpovednych milujucich "nahradnych rodicov" Urobis im len radost. A nech ta svedomie trapi, az kym ta neutrapi. Ja by som s tym zit nechcela, ale ja ani nemusim. Lebo najprv chlievik a potom prasiatka. Taky je postup.

motylik21
21. mar 2015

@mircalla minimálne tretíkrát :(

decode
22. mar 2015

Ja som tiež mladá mama no zodpovedná. Ak ste nemali čo do úst a mali ste sa zle tiež by som išla na interrupciu a nie to riešiť v 19tt...
Na tvojom mieste riešim adopciu. Áno, dieťa je dar, ale treba sa oň vedieť aj postarať a vieš čo by za dieťa dali páry ,ktoré čakajú na adopciu? Rozhoduj sa podľa seba, no mysli aj do budúcna

evica01
22. mar 2015

Tak sa bojte 😉

jolly84
22. mar 2015

@saskaaninka bez slov, prepáč. Napadaju má len slová, ktoré sú nepublikovatelne na fóre.......

tortelinka
22. mar 2015

@saskaaninka neviem akú radu vlastne čakáš? hľadáš niekoho,kto ti povie, že v poho, daj ho na adopciu? to asi sotva dostaneš takú radu

malatehu
25. mar 2015

@anatalia77 Krutá realita ako tak čítam tak sa viac a viac zamotávam..A ako som sa tu vyskitla ja??

anatalia77
25. mar 2015

@malatehu omylom,ak som sa ta tymto spomenutim dotkla,tak sa ospravedlnujem.
Zvladas to? Inak gratulujem k malemu.

malatehu
25. mar 2015

Nie len tak zrazu a mohli by ste mi napisat do správ??

veronikax
25. mar 2015

@saskaaninka drobceka si nechajte 🙂 Pises o svokricke...ze pomoze ;) To je dobre ;) Verte tomu....ze ten drobcek bude stastnejsi vo svojej rodine....so surodencom....ako niekde v DD medzi ciganmi... Peniazky dostanete aj po narodeni z upsvar ...nie? ;) A vecicky nejake mate po prvej dcerke 🙂 Uvidis...ze to zvladnete ;) Aj praca sa casom nejak vyriesi ;) Pekne si uzivaj tehotenstvo a uz sa netrap 🙂

sofiadurovic
25. mar 2015

fú mamičky naozaj niektoré nemáte čo robiť ako zhadzovať a dupať po mladom dievčati myslím že každý má nárok urobiť chybu aj dve ale ako som čítala z príspevkov to dievča sa snaží nerozpráva tu o tom že čaká od Vás pomoc peniaze atd len radu a povzbudenie sú také čo plodia deti a ani ich nenapadne robiť si starosti toto dievča má 18 rokou a podla mňa aj akú takú zodpovednosť možno trochu neskoro ale má a čo už nakoniec bojovať bude ona tak ju nezdupávajte ale snažte sa jej poradiť ako by to mohla zvládnuť 🙂 🙂 a tebe moja zlatá držím palce aby si svoje rozhodnutie urobila správne a raz neplakala že si sa dieťaťa zbavila a samozrejme pozor tretie už nie 🙂 🙂 prajem tebe aj obom detičkám veľa zdravíčka a priateľovi šťastie aby si rýchlo našiel robotu dieťa do roka potrebuje len teba tvoje mliečko vecičky máš aj po prvej možno to bude opäť dievčatko 🙂 a za ten rok sa môže veľa vecí zmeniť k lepšiemu takže hore hlavu a bojuj 🙂 🙂

saskaaninka
autor
30. mar 2015

Presne tak ja som neziadala ziadne financie ani nic poslat jednoducho som chcela len poradit nejak aby som sa spravne rozhodla a nie potom lutovala ze som dietatko dala prec .. Ale uz som sa rozhodla nechavame si ho vude to chlapcek 🙂 a vsetci sa na neho tesime 🙂 verim ze to vsetko sa zvladne ked sa chce 🙂 dokazem sa postarat o malu tak sa postaram aj o druhe 🙂 .. A dakujem tym mamickam ktore ma podporili a podrzali a dali nejaku tu radu dakujem este raz !!! 🙂

martina888
30. mar 2015

@saskaaninka som stastnaaaaa ze si sa tak rozhodla podla mna je to to spravne rozhodnutie tak ti prajem prijemne tehulkovanie a vela zdravicka

monika0612
30. mar 2015

@saskaaninka Si ma veľmi potešila. Bola som si istá, že sa ho nevzdaš a ešte k tomu, keď sa dozvieš, že je to chlapček. Prajem Ti všetko dobré.

saskaaninka
autor
31. mar 2015

Dalujem velmi pekne 🙂 napodobne 🙂

modrofuzik11
3. apr 2015

dietatko si nechajte. keby ste ho dali na adopciu ci na dd, tak sa cez toto rozhodnutie neprenesiete. mas v tele krasnu novu bytost. hlboko sa zamysli nad tym, co by to s tebou urobilo, keby si babatko dala prec. vychovat ho vychovat. manzel moze chodit na tyzdnovky, zamestnat sa aj v zahranici. kde je vola, tam je cesta.