Časté špinenie v 15. týždni
Ahojte,trápi ma časté špinenie,v podstate od začaiatku tehotenstva,a stále trvá...niekedy mám 5 dní kľud a potom čo obden stále zašpiním...Mám aj tlaky v podbrušku,lekár ma vždy pozrie,vidí špinenie,ale ultrazvukovo je to vždy v poriadku,nieje tam ani hematóm..chodím aj na hematológiu či to náhodou nesúvisí so zrážanlivosťou krvy ale tam sú vysledky tiež dobre..Doktor mi od začiatku tehu nasadil Utrogestan,keď som sa ho pýtala či to nemože byť nežiaduci účinok(čítala som),tvrdil,že nie...stretla sa z Vás niektorá s tým?Stále som koli tomu v strese😞ďakujem každej za reakciu🙂
Veľmi ti želám aby to dobre dopadlo, u mňa to žiaľ včera skončilo spontánnym potratom v 7-8 tt. Tiež som spinila, ale ja som potom začala mať aj silnejšie kŕče akoby na menzes a potom aj krvácanie. Verím že u teba to bude v poriadku 🍀 držím palce moc
@cibulka79 Ahoj, ja mám presne to isté. Od začiatku tehotenstva mám problém s hnedým výtokom a som v 15tt. Brala som na to do 13 tt utrogestan, ale špinila som napriek tomu a to som mala vysoké dávky - 400 mg denne (nezabralo). Teraz ho už neberiem a špiním ďalej, čudné je, že len v noci keď idem na wc alebo ráno, cez deň nie. Už som z toho zúfalá. Lekár vždy spraví ultrazvuk a povie, že dieťa je ok -rastie, nie je tam hematóm, a že placenta je hore, tým je to vybavené, viac nerieši. Ani raz mi nepozrel gynekologicky krčok maternice a keď som sa ho pýtala, či to nemôže byť hormonálna nerovnováha, či by mi nemohol vziať krv a vyšetriť hladinu hormónov, tak len mávol rukou, že už je to jedno, pretože placenta už prebrala svoju funkciu. Napadá ma aj to, či to nesúvisí s tým, že užívam preventívne Clexan na riedenie krvi. Zvažovala som aj poradiť sa s iným odborníkom a spýtať sa ho na názor. Bojím sa hrozne. Podľa mňa toto nemôže byť normálne. =(
@dominikak4 Ahoj,viem ako sa citis,pre mna to bolo stale v strese ist na wc-ko ci zase nebudem spinit..a presne ako pises tak isto hlavne v noci alebo nad ranom cez den v pohode..ja uz mam konecne trochu klud,za cely mesiac som zaspinila "len "2 x,ustalo mi to nejako po 16 tom tyzdni,ale s hematologickou som sa poradila ci mozem uzivat askorutin,tak si davam 2x denne,skus sa aj Ty opytat,pretoze moze byt ze mame slabe cievky a praskaju ako tlaci placenta.Askorutin je na posilnenie steny ciev.drzim Ti palce a musime to nejako vydrzat a mysliet pozitivne😃
@cibulka79 ahoj prosím Ťa ako si dopadla ďalej s tým spinenim? Ja som teraz tiež už v 15tt a tiež sa mi to opakuje 6-9tt teraz od 14 stále ☹
@tinamar333 Ahoj ja uz som mesiac a pol po porode🙂ale preslo mi to nejako po 16 tom tyzdni ked som uzivala askorutin po porade s hematologickou,samo to odoznelo,skus mysliet pozitivne ,urcite to prejde..ale samozrejme nic nepodcenuj ak by sa zhorsilo.drzim Ti palce😃
@tinamar333 tiež som mala spinenie, ale jasnú krv od 5-9 tt a prešlo mi to , ako som si dávala ascorutin. Porodila som až 40tt ☺️
Mnoho žien má takéto problémy. U mňa ani nevedeli prečo. Všetko bolo ok na ulttazvuku
Ascorutin som sa bála brat, ale veľa žien ho takto bralo čo som čítala. Je voľnopredajny.
Ja som v 16tt a dnes ráno som sa zľakla na wcku hnedý hnusný výtok ako keď krámy zacinaju ale nevyzerá to na krv, zatiaľ ☹. Bojím sa, žiadne ťažkosti nemám
Do 17tt som spinila...ono to aj súvisí s placentou dá sa zakladá do 16tt q preto to spinenie môže byť...no vždy som isla na pohotovosť ci k dr ...
Drz sa ...

@cibulka79 ahoj, ja som spinila do 18tt, keď som to povedala doktorke, len mavla rukou, že pokiaľ ide o hnedý výtok, že to nemám riešiť, horšie keby šlo o jasnú červenú krv! Ale proste vždy keď som šla na wc, mala som stres 🙄 aj keď bolo všetko ok, aj vyšetrenia, aj ultrazvuk, proste stále som mala strach a modlila sa, až donosim aspoň do 36tt, zvládla som to do 39tt a teraz leží vedľa mňa dvojtyzdnovy chlapček 😉