icon

Fajčenie v 19. týždni tehotenstva

viki_izakova
1. máj 2020

Ahojte zienky som 19tt tehotenstva a druhy krát. Velmi mi od začiatku chutia cigarety a nedokážem sa ovládnuť pritom. Tak sa snazim aspon fajcit slimky. Zatial vsetky vysledky su negatívne a v poriadku ale aj tak mam strach bojim sa ze dietatku to uškodi. Ale nedokazem sa nad tou cigaretou ovládnuť. Prosím vas mate nejake skusenosti ? Lebo pri prvom tehotenstve som nemohla ani cítiť cigarety sa mi hnusili ked som ich zacitila hned som Zvracala. Prpsim vas poradte mi ako mam prestat teraz fajcit alebo neuskodi to babetku aspon 5 cigariet za den?

Strana
z3
bluka2
2. máj 2020

@iwesska prečo nesmieš piť kávu? Ja sa s týmto snažím skoncovať.. aj sa mi celkom darí, keď trcim doma, v spoločnosti to je ťažšie

iwesska
2. máj 2020

@bluka2 Lebo mam srdcovu arytmiu. Keby som si dala cokolvek s kofeinom,mam zachvat. Z bezkofeinovej ma prehana a na Caro,Meltu a podobne napodobeniny som alergicka,takze som vybavena😂

bluka2
2. máj 2020

@iwesska už chápem a s napodobeninami sa stotožňujem. Tak veľa zdravia!

evkakozickova
2. máj 2020

No dievčatá dnes som nemala ani jednu👍som na seba pisna😁@viki_izakova držím ty palce✊

leelu
2. máj 2020

@sss777 mozem ta poprosit o link na zdroj, z ktoreho cerpas informacie??
Je predsa jednoznacne potvrdena korelacia medzi fajcenim a intrauterinnou rastovou retardaciou a tato je tiez linearne zavisla od davky, najma v tretom trimestri. Fajcenie vedie k zvyseniu vaskularnej rezistencie uterinneho a placentarneho rieciska a obmedzenie fajcenia, resp. jeho ukoncenie pocas gravidity dokaze tieto parametre aspon ciastocne normalizovat.
Ukoncenie fajcenia je vhodne kedykolvek pocas gravidity, avsak najvyssi benefit pred plod predstavuje ukoncenie do 15.tt a ukoncenie pred 3. trimestrom stale dokaze znizit jeho negativny vplyv na porodnu vahu plodu.

matula12199
2. máj 2020

Ja som tiež hneď nedokázala prestať, ako som sa to dozvedela snažila som sa ale tie 4 cigy som aj tak vyfajci la a vždy som si zato nadávala, potom som asi v 9 TT začala krvácať a odvtedy som si nezapalila, musím poklopat malý je zatiaľ zdravý idem do 30tt ale mam dní keď mám brutálnu ale fakt veľkú chuť na cigu ale kvôli nemu si nedám. Stále si vravím ze po pôrode si zápalim ale zároveň dúfam ze už mi nebude chutiť a znovu nezačnem...ale začala som jest veľa sladkého, predtým som nejedla skoro vôbec ale to mi zaženie chuť 🙂

veronika1234512345
2. máj 2020

Ak ti nie je silná motivácia zdravie tvojho dieťaťa tak už asi ti nepomôže ani svätena voda 🤷‍♀️
Fajčila som tiež a odkedy som tehotná nezapalila som si ani jednu. Zo dňa na deň, z minúty na minútu.
Pri predstave, že si oberam vlastne dieťa o kyslik a ze ho môžem zabiť týmto no neváhala som ani sekundu a na cigu nepomyslela.
Ale tu ide presne o to co si ochotná urobiť pre svoje dieťa. A nie kukať na svoje potreby a chute.

evinka3007
2. máj 2020

Ja som bola silna fajciarka pred tehu, krabicka padla kazdy den, zapalila som si len v den ako som sa dozvedela ze cakam babatko, potom som si povedala ze koniec a vydrzala som to, hoci cigarety mi straaaasne vonali...ono najtazsi je zaciatok, prvy tyzden, potom ta to ani nenapadne 😊 drzim palce 🙂

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ketyket
13. máj 2020

@taskataska to si musi ten plod davat ruky pred tvar len -akoze-pre dym?to ma nenapadlo teda...skor preto ze mu tam nie je prijemne...kazdy sa na to pozrie ako chce...a ty draha spoluovecka pozeraj na to ako len chces.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ketyket
14. máj 2020

@taskataska porovnavat cigarety s jedlom je odveci...toto su uz argumenty hodne nizkej inteligencie.

dazdovka
14. máj 2020

@viki_izakova kamoška fajčila celé tehotenstvo, cestou do porodnice povedala mužovi, nech zastane a medzi kontrakciami si zapálila. Ja som bola v šoku keď som sa to dozvedela. Ale deti má skvelé obidve, zdravé, v pohode donosene. Nemyslím si, že je fajčenie ok, ale rovnako blbé pre zdravie dieťaťa je, keď žena žije v centre mesta pri vysoko frekventovanej ceste. Väčšia katastrofa je, ešte keď aj počas tehotenstva pije. Je to tvoje dieťa, ak je otecko s tým ok, vasa vec.

jajko22
Autor odpoveď zmazal
dazdovka
14. máj 2020

@jajko22 vies co, ja som nefajciarka, mala som v puberte take obdobie, ze som si sulala tabak, ale potom ma to preslo. A prča je, ze ked otehotniem, tak mi žvárko vonia a mam chut si zapalit, takto som si v podstate uvedomila, ze som tehotna (3x), proste som si len tak ako nefajciarka vypytala cigu od kamosky/kamosa a potom doma som rozmyslala, ze hop co to je, co ma nuti chodit za fajciarmi a vycuchavat ten smrad, bumbacka sak ja som asi tehotna...

kikuska111
30. sep 2020

Ja som fajčila pri všetkych 3 detoch a su zdrave .
Krabičku som mala na 3 dni .
Fajcim v kuchyni teraz mam krabičku na 2 dni syn bude mat 4 roky dcerka 2 roky a mam babatko a cakam dalsie som 2 mesiace tehotna . Fajcim a pohoda .
Ked sa to neda tak sa to neda .
Poznam vela matiek co fajcili pocas tehotenstva a kazde je zdrave 🙂 takze kludne fajcte ako keby ste ani tehotna nebola ja som si aj cierne pivko dala za pohar a tu su . Ak vam chuti fajcit na tom nic nieje .kavu som nepila ta mi nechutila .

brigib
30. sep 2020

@kikuska111 jezisi, toto sa strasne zle cita. Mozno teraz deti mate zdrave ale negativa cigariet sa moze objavit aj neskor.

Strana
z3