icon

Je tu prvorodička, ktorá je tiež smutná z pohlavia?

22. dec 2020

Hneď na začiatok, nepíšte mi tu, že mam byť rada, že čakám zdravé dieťa. Som a veľmi. Ale tak som mala vysnívané dievčatko, už aj 8 rokov mam meno vybraté 😄 aj my sme tri sestri a je to super.
Čakáme chlapčeka, samozrejme, že je to už teraz môj vesmír ale cítim sa dáko sklamane. Potom to vystriedajú výčitky, že sa vôbec cítim sklamane 😄 Potom niekto okolo keď je tiež tehotny a povedia, že čakajú dievčatko, tak ma zo tiež tak zamrzí. Viem,ze ešte môžem mať dievčatko ale nie je to isté no, nedá sa to zaručiť, škoda 😄 Ma niekto podobné emócie?
Ja som taky snílek, veľa som si už ako pubertiačka predstavovala svoju budúcnosť a snívala som o dcérke, šatičky, vrkočiky, ružová a tak. Jasné, že viem, že nie všetko je tak ako chceme. Prídem si teraz zlá, že cítim sklamanie aj keď ho nechcem cítiť. Je to normálne, či som v sama?🙂

asia83
22. dec 2020

@zuzanockamt Jasné. Ste hrdá a bez pokory, to je všetko. Dievča by ste chceli, len ste to v sebe popreli, aby vám to psychika zniesla.

tristanka
22. dec 2020

Za tie 3 roky s mojím synčekom ti musím povedať že nemusíš byť sklamaná, práve naopak, ako tu už mnohé mamičky potvrdili, chlapčekovia sú úžasní, citliví, prítulní, nekomplikovaní a hlavne pragmatickí - nerobia cirkus za všetko ako baby. Mám aj dcéru, ktorú rovnako milujem, ale s ňou to bolo oveľa, oveľa náročnejšie. A myslím si že keď uvidíš svoje bábätko všetky obavy zmiznú.

asia83
22. dec 2020

Tak sú aj dievčenskí chlapci, jasné. Podstatné je, že dievča je dievča, bábiky, ktoré opatruje ako svoje deti, atď. No a chlapci hlavne autá, všetko čo sa krúti, behať, hrať sa. Ale výnimky sú vždy a všade.

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@cookie29 ty uplne od veci pises.. ja som kde napisala ze je jednoduche otehotniet? Ty vies o mne prd ze kolko rokov sme sa my snazili.. ja som napisala ze ked sa skusa par dni pred ovulaciou tak sa podari dievca.. to je cele
Keby som vedela ze to tu tak budete pitvat tak nenapisem nic 🙈

zuzanockamt
22. dec 2020

@asia83 😂😂😂 nie, nechcela...nepoznáš ma, tak nekecaj

petamich
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena vo vsetkej ucte ale to su take iste babske povedacky ako ze dievce lebo berie krasu, chlapec lebo spicate brucho a podobne, silne pochybujem, ze spermie vedia kedy zena ovuluje 😀 a ked zistia, ze ovuluje, tak sa na cestu vyberie iba spermia nesuca geneticku informaciu dievca, mozno som len neveriaci Tomas ale teda ani ja poriadne neviem, kedy ovulujem a uz vobec netusim kedy prislo k oplodneniu v nasom pripade, kazdopadne nech si kazdy veri comu chce, vyjde to min. 50% 🙏🏻

sara07
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena lenže pohlavie vyslovene určuje mužská spermia, tá o tom rozhoduje, čista biologia nič viac , tá nesie gen, informaciu chromozon čo to bude
toto je po oplodnení , hned vyslovene mužská uloha doslova

angelinja
22. dec 2020

NIE A TOTO NIKDY NEPOCHOPIM..AJ JA MAM TAKE KAMARATKY ONA CHCE DIEVCATK..MA DVOCH CHLAPCOV ALE KED NEVIEM CI BUDE MAT DIEVCATKO TK NESCE...TOTO CO JE????NIE NIKDY SOM TAKTO NEROZMYSLALA ZA TOOT DAM RUKU DO OHNA , NIKDY SOM SA SAMA NEKLAMALA MOZNO AKO NIEKTORE..BOLO MI TO VZDY UPLNEJEDNO CI JE TO CHLAPEC ALEBO DIEVCA..NEPOCHPIM AKO NIEKTO TAKTO ZMYSLA..AJ KEBY MAM 4 DETI A SU TO VSETCI CHLAPCI ALEO VSETKY DIEVCATA JE MI TO UPLNE JEDNO...NECHPAEM TIETO POHNUTE POCITY /TERAZ TO CHAPEM SI OVYPLYVNENA HORMONAMI/ ALE ABY TAKTO NIEKTO ROZMYSLAL PRED TEHOTENTVOM TO NEPOCHPôIM

mirkava
22. dec 2020

@sara07 mozno na tom nieco bude 😉👍.

oblecenie99
22. dec 2020

My sme mali vybratých asi desať dievčenských mien. Chlapčenské ani jedno!ešte ani hodinu pred pôrodom sme nevedeli na sto percent 🤦 V rodinách z jednej aj druhej strany samé dievčatá...A aj keď som tak nejak cítila,že ja čakám chlapca (ináč u mňa sedelo aj tvar brucha,čiiiiiiisto typické chlapčenské a na také veci pritom neverím 😅),zostala som mierne v šoku na ultrazvuku v 16.tom týždni 😳 Tuším som si aj doma poplakala..ale u mňa to rýchlo prešlo. A keďže som bola tiež prvorodička a nemala skúsenosť o ziadnym pohlavím,po tom,čo sa narodil,mi to už bolo jedna päť,hlavne nech je v poriadku. Je to naozaj klišoidné,ale veľmi pravdivé.Mne sa tehotenstvo tak skomplikovalo ku koncu,a keď sa narodil,tak ma tak vystrašili,že ozaj som pohlavie neriešila a teraz sa teším,že žije a je v poriadku.
Ináč: mať syna je úplne super 😁 Je pravda,že výzorom sa na mňa vôbec nepodobá (žiaľ ale zdedil moju povahu 🙈),preto sa v ňom vyzorovo ani nehľadám. Keďže nemám dcéru,nemám ako porovnať,a nakoľko si prvorodička,ani ty nebudeš .. proste je to dieťa,tvoje dieťa. Tie najväčšie rozdiely prídu až v neskoršom veku. Ale vraj sú veľkí mojkaci..na nášho to sedi 😃

evkamotka
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena to sme robili 2x a mame 2 chlapcov

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@sara07 velku vec si napisala 🙏

@evkamotka tak to nirje na 100% metoda ako nic na svete nie je 100% iba smrt bohuzial :(

ninusa221
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena super vediet 😂

mima172
22. dec 2020

Ja ta úplne chápem, bola som na tom rovnako. Hlásala som (lebo som si to vsugerovala), že je mi jedno, či budeme mat dievčatko, či chlapčeka, no vnútorne som veľmi túžila po dievčatku. Bolo to niečo co som nevedela ovplyvnit, proste to tak bolo... Bábo bolo vytúžené, po rokoch "snahy" a dvoch potratoch. Co čert nechcel, tak zrovna to naše bábo sa poriadne až do pôrodu neukázalo, tak sme vlastne na 100% nevedeli pohlavie. Nam "to vyšlo" a mame dievčatko, no som si istá, že chlapčeka by sme ľúbili rovnako 🙂 Hlavne si tieto pocity nevycitaj, ja som s tým troska mala problém, trápilo ma, že mám takú "preferenciu", no naozaj to bolo vyslovene podvedomé.

hailey1
22. dec 2020

Ja mam chlapceka ❤️ a je to tooop, uplne najvacsia laska. Krasne si ho obliekam, kockujem a usetrime na vlozkach 😂 sponkach a gumickach!

vilma7
22. dec 2020

Mne bolo úplne jedno čo to bude, deti mám dve, syna a dcéru. Prvý syn, moja mama...aha syn, no nevadí.
Druhá dcéra, aha dcéra, no k synovi by sa lepšie hodil braček aby boli parťáci...no proste nevyhovela som. A neboj, chlapci sú úžasní ako aj baby. Veľa šťastia. Ono ta to po pôrode prejde určite.

ledgerka
22. dec 2020

postavila si si v hlave vzusny zamok ktory sa zosypal, tak teraz to bude chvilku trvat kym vyhadzes sutiny :D Poucenie do buducna, neplanuj co nevies dopredu s istotou

akcul13
22. dec 2020

Akoby ste mna opisovala. Ja som chcela chlapca, neviem preco, aj meno som mala vybrane, v 7 mesiaci sme sa konecne dozvedeli pohlavie - dievca. Pocity rovnake, sklamanie, výčitky. Mala uz ma 2,5 roka a je to nase krasne dievcatko. Neviem si teraz uz predstaviť,ze by bola chlapec 😃

zuzanaburiks
22. dec 2020

Ano, som off topic a podte do mna, ale ze "sinou" (=synov) ??? Preboha zena...🙈

sanny2993
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena tak toto je hluposť riadna dufam že pani na Vas neda dobuducna lebo budu reklamacie 😂 my sme sa tiež posnažili ešte pred II čiarkami na ovu teste a čakáme chlapčeka

marfikchov
22. dec 2020

Presne toto som pociťovala ja, tri sestry, od 18ky meno vybraté, copiky a TUTU sukne som už videla na mojom dievčatku. Aj sme sa prihovárali do bruška ako dievčatku. Keď dr. oznamil chlapca, tak som sa utešovala, že možno zle videl. Uverila som, až keď som uvidela. Neplánovane som otehotnela o 5 mesiacov po pôrode. Inak som sa cítila, iné chute a dr povedal, že možno dievčatko, že mi to ešte musí potvrdiť, na ďalšej kontrole "no to na dievča nevyzerá". O ordinácie som odišla a v čakárni taký rev, že ženy kukali, že čo hrozne mi dr oznámil. Takže sú dvaja chlapci, totálne iní, výzorom aj správaním. Nemenila by som ale tretíkrát som to neriskovala. Tak snáď budú raz vnučky.

1katus1
22. dec 2020

Ja som druhé čakala chlapčeka a chcela som znova dievčatko tiež som bola v podstate sklamaná. Ale nakoniec ako sa blížil pôrod som si povedala super budem mať nezbsdnika a mám. A chlapca môžeš tiež pekne vyobliekat . Ak ti išlo o to. A keby máš druhé dievča tak bude mať aspoň veľkého bračeka ktorý ju ochráni. Vždy hľadaj pozitíva to prejde neboj keď.ho dostaneš prví krát do náručí ti bude jedno čo je aký je hlavne že je pri tebe to mi ver. Drž sa

lenka9g
22. dec 2020

No ja som prvé dve tehotenstva oplakala trocha, pretože 2x chlapec, na tretíkrat moje vytúžené dievčatko, veľmi zato ďakujem, že na 3x to vyšlo. A aj ja som mala také stavy, že som zavidela tehotným, ktoré čakali dievčatko 😱

taga
22. dec 2020

Pises, ze si si to tak vysnivala a nevies s tym nic spravit. OMYL! jedine ty s tym nieco mozes spravit
Konkretne to, ze prestanes snivat a upinat sa na svoje predstavy o veciach, ktore nevies ovplyvnit (ako napr pohlavie babatka) a nechas ich na Boha, alebo osud, ako chces... a zacnes snivat o veciach, ktore ovplyvnit vies. Napriklad, ako si vybudujete skvely vztah, co vsetko sa navzajom naucite a pod

alana1
22. dec 2020

no dievcata, dajte si ruku na srdce...aj ked sa hovori, ze je rovnost medzi pohlaviami, zena nikdy neurobi vrcholovu karieru...lebo je zena, zena nikdy nema rovnaky plat na pozicii ako muz...lebo je zena. zena sa musi obetovat pre rodinu...lebo je zena, zena musi obetovat svoje telo (strie, nadvaha, rozkolisane hormony z toho rozne problemy, ovisnute prsia po dojceni)...lebo je zena...ako cest vynimkam, ale tych je malo...
Ja mam chlapcov a som velmi rada, ze budu mat "lahsi" zivot (ale to neznamena, ze ich nepripravujem nato, aby sa vedeli o seba postarat aj bez zeny)

monca0021
22. dec 2020

asi su to len hormony podla mna... ja som taketo pocity nemala, podla mna ta to za chvilu prejde a nebudes premyslat nad pohlavim ale modlit sa aby si mala zdrave babo ;)

ja_bb
22. dec 2020

Ja som bola za to, ze radsej ziadne dieta ako chlapca, preto som dlho dieta ani nechcela...narodil sa chlapec a do posledneho tyzdna som verila,ze to bude dievca. No hned prvy pohlad (lebo na fotkach, vo filmoch atd, je to kadejake ako mimozemstan :D fialove a neviem ake....) to bolo uzasne dietatko, MOJE a ja, co som deti ani nechcela, si neviem predstavit, keby to bolo dievca, lebo by to nebol on 🙂 ako urcite su aj zeny, co ostanu smutne, ale pevne verim, ze to nebude vas pripad 🙂

nikiki29
22. dec 2020

Tiež som to tak mala. Poplakala som si hrozne ten prvý deň, ale prešlo to. Sklamanie keď nevyjde niečo po čom túžime je normálne, ale človek sa s tým časom vyrovná. Milujeme synčeka najviac na svete...

akbara77
22. dec 2020

Prepáč, ale si krava