icon

Je tu prvorodička, ktorá je tiež smutná z pohlavia?

22. dec 2020

Hneď na začiatok, nepíšte mi tu, že mam byť rada, že čakám zdravé dieťa. Som a veľmi. Ale tak som mala vysnívané dievčatko, už aj 8 rokov mam meno vybraté 😄 aj my sme tri sestri a je to super.
Čakáme chlapčeka, samozrejme, že je to už teraz môj vesmír ale cítim sa dáko sklamane. Potom to vystriedajú výčitky, že sa vôbec cítim sklamane 😄 Potom niekto okolo keď je tiež tehotny a povedia, že čakajú dievčatko, tak ma zo tiež tak zamrzí. Viem,ze ešte môžem mať dievčatko ale nie je to isté no, nedá sa to zaručiť, škoda 😄 Ma niekto podobné emócie?
Ja som taky snílek, veľa som si už ako pubertiačka predstavovala svoju budúcnosť a snívala som o dcérke, šatičky, vrkočiky, ružová a tak. Jasné, že viem, že nie všetko je tak ako chceme. Prídem si teraz zlá, že cítim sklamanie aj keď ho nechcem cítiť. Je to normálne, či som v sama?🙂

lucilaines
22. dec 2020

Ja uz ked som bola tehotna som bola presvedcena, ze jento dievca. Mala som vybrane meno, prihovarala som sa mu v zenskom rode a ked sa ma niekto spytal ake chlapcenske meno mame, tak som povedala, ze ja som si ista, ze to proste nebude chlapec. Ze materinsky instinkt. Proste vobec mi to neprislo prirodzene, aby som mala chlapca. No a samozrejme, ze chlapec. A ano , tiez som bola sklamana. Ani nie zo satociek a babik, ale z toho, ze som sa bala, ze mu nebudem rozumiet a ze nebudeme mat toho tolko spolocneho. Teraz som tehotna druhykrat, zase chlapec. Ale tentokrat som si priala, aby to tak bolo, aby boli partaci a urcite bude aj druhy taky uzasny ako prvy 🙂 a aj ked som to tak chcela a uz dalsie dieta nebude a strasne sa nanho tesim, aj tak ma niekedy prepadne lutost, ze doma nebudem mat partacku , co si so mnou pozrie romanticku komediu, Frozen, bude piect kolaciky, flakat sa po nakupoch handier, lakovst nechty a podobne babske veci. A inak len na margo reci ludi, ze to nechapu a podobne. Ked niekomu poviem, ze cakam druheho chlapca, tak automaticka reakcia naozaj vacsiny ludi je v style “nevadi” alebo “hlavne ze je zdrave”. Januz neviem ako mam na to reagovat, ale potom sa budu cudovat, jak ti to moze byt luto 😀

lucinka1988
22. dec 2020

Nikdy by som takto nevedela uvažovať, neodsudzujem ťa, len proste si neviem predstaviť, že keď mi doktor oznámi, že čakám zdravé bábätko a je moje, že pri zistení pohlavia by som bola sklamaná, nejako mi to proste nejde do hlavy..Ale to som ja.
No a ja som si napríklad veľmi priala mať chlapčeka- mám ho. Druhýkrát som potratila predčasne, do mesiaca otehotnela zas a od začiatku som tušila, že to bude zase chlapček a aj je. Síce ešte nie je na svete, ale ja som už teraz najšťastnejšia na svete. Po dcére som nikdy nejako zvlášť netúžila, aj keď kebyže ju mám, určite nie som sklamaná. Len ja mám proste slabosť na chlapčekov. Cítim sa strašne výnimočne pri predstave, že budem mať dvoch synov a manžela k tomu, ten pocit, keď mi moj prvorodený cez deň len tak povie, že maminka si krásna a voňavá a príde a objíme ma tými malými ručičkami, to je nás všetko na svete. Myslím, že toto by som pri dcére nezažívala. Proste ako žena to cítim tak, že je výnimočne mať synov, pre ktorých budem vždy žena na prvom mieste. Cítim sa tak nejako viac “sexi”, neviem to ani prwsne pomenovať.. proste ako princezná. Navyše, pri dôležitých udalostiach v ich živote budem vždy ja na prvom mieste- stužková, svadba atď- veď predsa tanec s maminkou musí byť. Dokonca aj chlapčenské vecičky sa mi páčia oveľa viac ako tie dievčenské- a to ja som zaťažená od mala na šaty, kabelky, na barbinach som ficala celé detstvo..Neviem, či ti toto pomôže, keďže ty máš zrejme iné predstavy, ale ja by som teda nemenila za nič na svete. A svoj žensky svet si rada vychutnám osamote bez detí, k tomu dcéru nepotrebujem, už by to nebol čas iba pre mna☺️Celkovo vzťah matka a syn je neopísateľne krásny, pokial teda ide o normálnu mamu..a komentáre okolia, že veď “nevadi”, tak na tom aa už len smejem- v opačnom prípade by som mala oči vyplakane nad ich sprostostou a tým, že nemajú chochmes. Nie každý túži mat doma párik, ale veľa ľudí bolo zrejme na dovolenke, keď sa rozdával rozum a chochmes🙈😀

kattey
22. dec 2020

Ahoj. Ja som mala rovnake pocity ako ty takze ta viem uplne pochopit. Prvu mame dcerku co som sa velmi tesila tiez tie predstavy ako ju cesem a obliekam do vselijakych saticiek a co ti poviem odkedy ma svoju hlavu alebo mozno od prveho obdobia vzdoru 🙂 si na seba nechce obliect ziadne satocky, suknicky ani sponky a celenky nehrozia. Musi mat leginy alebo rifle , tricko a mikinu a jasnee siltovka nemoze chybat. Saty alebo suknu si oblecie len vydieranim napriklad na vianoce alebo na odovzdavanie vysvedcka. Uz som sa aj prestala snazit aby som ju presvedcila snad casom alebo v puberte 🙂 teraz ma 8 rokov. Ked som zostala druhy krat tehotna chcela som aby bolo zase dievca ze mozno uz to bude ako povedat dievcenskejsie a mozno aj preto lebo uz boli skusenosti s dievcatkom tak by som sa nemusela ucit ako s chlapcami. No a od zaciatku to bol chlapec ani raz sa nestalo ze by doktor nevedel bolo to uplne jasne od zaciatku. Jasnee tesila som sa ze babo bolo zdrave a tak ale predsa ma len obcas tiez pochytilo take sklamanie a potom som si nadavala ze som nevdacna. Este aj po porode cisarskym som sa lekara pytala este na stole no tak co predsa len chlapec 😁 sa len smial. A vies co ti poviem teraz by som ho za nic na svete nevymenila a keby som mala mat tretie tak by som chcela zas chlapca. Jasnee zalezi od povahy toho dietata ale on je tak bezprostredny a milujuci a ako sa vie tulit a pusinkovat a od malicka mi vo vsetkom pomaha boze to som pri dcerke doteraz nezazila. Asi bude na tom predsa len nieco pravdy ze chlapci su taky maly maminkyni maznacikovia 🙂 A dcerka vzdy chcela surodenca chlapca tak aj ona je stastna lebo splnil sa jej sen a konecne je jedna decka izba plna auticok , vlacikov, a inych chlapcenskych veci na hranie.

basska_b
22. dec 2020

Ja furt len chalan chalan a mám dve baby a nakoniec som s tým spokojná. Sak ešte budeš mať hádam druhé, či? Tak sa isto podarí. A keď nie, budeš aj rada. Ono to často býva tak, že v dospelosti matka a syn sú taká dvojica a otec drží s dcérou. Matka a dcéra konflikt alebo rivalita... to isté problémy otec a syn. Všade okolo mňa to tak je.

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@ninusa221 ako co? Ze na dievca treba par dni pred ovu? To je uplne znama vec

cookie29
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena super. Tak fajn že to vyšlo. Mali ste jednu šancu z dvoch. Sú ženy čo sa snažia roky a nevyjde im dieťa prirodzene. Nieto ešte chlapček či dievcatko alebo dokonca znamenie horoskopu 😜

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@cookie29 nechapem tvojmu komentaru ale nevadi 😉

drzaopica
22. dec 2020

@asia83 skor tvoja odpoved je fraska bez pokory.Tak ako moze byt dievca pomocnicka, tak moze byt aj chlapec.Tak ci tak vobec nezalezi na pohlavi, ale povahach matky a dietata.Dievcata viac s mamou bojuju v puberte a vlastne cely zivot.
Autorka je to bezne a je to tym, ze ludia su zvyknuti uz o vsetkom rozhodovat mat podla seba, vsetko si kupit a toto je vec, ktora sa da tazsie ovplyvnit a potom sklamanie a potom dalsie, ked sa narodi a vsetko je inak ako si vypredstavovali a potom prispevky doma som vyhorena dam dieta do jasiel🙂
To, co cakas je presne to, co si mala dostat, sby si pochopila niektore veci vsetko je ako ma byt bud rada za to stastie mat svoje vlastne dieta

drzaopica
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena comu nerozumies?ze si nevhodne reagovala?su ludia, ktori by prijali akekolvek dieta a nie druhym davat rady, ze bebe ja som sa snazila a preto mam vysnivane pohlavie detinske

belllinka
22. dec 2020

@redana ja som vzdy chcela iba synov, prveho mam chalana a ked som cakala druhe a prisli mi vysledky z krvy, ze to bude baba, prerevala som cely vikend, ze ja dceru nechcem. Teraz po rokoch mi je to uz smiesne 😂😂😂

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@drzaopica neprezivaj a nezvelicuj.. uplne normalne som reagovala ze ak chceli dievca trebalo pred ovulaciou par dni skusat, nic zle som nenapisala ze vobec ma byt rada ze je tehotna a pod.

kayyaa
22. dec 2020

@asia83 ach...stale sa ohanas pokorou a pritom ked niekto napise nieco, co podla teba "nie je pravda", hned to oznacis za klamstvo a jednu jedinu pravdu mas ty🙊...ta tvoja pokora akosi zabudla, ze ludia maju rozne skusenosti, nazory a trochu respektu k druhym by tej tvojej pokore neuskodilo🙊
Ja mam prveho syna a je to super, ideme z nakupu, nesie mi tasky, otvara dvere, povysava a kuchynu vylesti, mladsich surodencov vie zabavit...neviem ako si dovolujes tvrdit, ze ina skusenost alo tvoja je klamstvo...trochu pokory zena ! 😅😅

dollyzv
22. dec 2020

Ber to tak..najmä pri dospievani to má vyhodu.pri chlapcovi sa staras o jeden pipík..pri dievčati riešiš všetky ostatné 🤣🤣🤣

heleninamama
22. dec 2020

@drzaopica Neviem, kde vidíš nevhodnú reakciu. Kvôli tomu, že niekto je frustrovaný z vlastnej neplodnosti, nesmú iní ľudia vyjadriť svoj názor, že preferujú dieťa istého pohlavia?
Majú byť pokorní, vďační a bez názoru na túto tému len preto, že niekto iný dieťa mať nemôže?
To, že niekto chce radšej dcéru ako syna z neho nerobí automaticky zlého človeka ani rodiča. Koniec koncov je to len prianie, ktoré sa môže alebo nemusí splniť.

mon29
22. dec 2020

Je to uplne normalny pocit, m to viac zuen ako si myslis, len sa o tom nehovori.. ale neboj to prejde.. mas 9 mesiacov na pripravu chlapceka.. ❤😊

mon29
22. dec 2020

A este taka rada🙂 nepocuvaj reci, ohladom nevdacnosti a vyplakavanie zien, ktorym sa nedari.. to je jak syty by vycital hladnemu,ze mu nechuti sosovica😁.. mas plne pravo mat take pocity, to sa utrasie. Drzim palce

sasitimi17
22. dec 2020

@redana áno presne ja toto tiež nechápem.. ja mám dievča, je trošku živšia, vymýšľa stále nejaké blbosti, neposedí veľmi a furt počúvam z každej strany že je ako chlapec zlá. Tiež mám z toho už vysoký tlak keď to počujem- to akože iba chlapci sú zlí? A dievčatka sú len milé a zlate anjeliky? Nepochopím toto zmýšľanie niektorých ľudí

cookie29
22. dec 2020

@heleninamama no ja náhodou súhlasím s @drzaopica tu nejde o frustrácii z neplodnosti či o inom. Tu ide skôr o to, že @alchemilkazltozelena to berie ako hurvinek valku, ako keby to bolo take jednoduché. Super že jej to vyšlo ale bo veľkej väčšine prípadov to tak nefunguje.

mamicka2005
22. dec 2020

Ja som tiež túžila po dievčatku, a mám syna 15r. Teraz som opäť tehotná a opäť chlapec 😀. Musíme sa tešiť ako píšeš, hlavne že sú zdravý 💕 a zmieriť sa s myšlienkou a pipíkom 😂.

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@cookie29 nevyslo to len mne ale veeeeela parom.. je to uplne bezna, oblubena a uspesna metoda 🙂

marca12
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena to s tym nesuvisi,je to nahoda,ze sa vam podarilo dievcatko.

alchemilkazltozelena
22. dec 2020

@marca12 a to vies odkial? Nie je to nahoda, to nie je z mojej hlavy ale mudrejsi ludia na to prisli ako sme my tu "doktorky" na mk

janickacrazy
22. dec 2020

No je to tak, že vačšina žien túži po dievčatku. Ja ťa úplne chápem. Mám 3 synov. U teba je ešte šanca, že druhé može byť dievča. U mna už štvrté nebude, pri prvom som dúfala, pri druhom plakala, pri treťom som sa tým už akosi ľahšie zmierila, že proste mi to nie je súdené mať dievčatko. A vačšina chlapcov má veľmi dobrý vzťah k svojej mame, ked sú malí, tak mama je pre nich stred vesmíru. A aj ked sú starší, tak na mamu nedajú dopustiť.

miadi
22. dec 2020

Mne je tiez vtipne ked sa matky co maju len jedno pohlavie dušuju zeby nevymenili za 10 toho druheho🤪Ved kto by vymenil svoje dieta? Mne to bolo ako prvorodicke jedno. Hoci som uz v 10r pisala dennik pre moju buducu dceru a mala vybrate meno ( dala som ine) vzdy som chcela dve deti a nejak ocakavala ze ako Moja mama budem mat obe pohlavia lebo obe su fajn . Ale vzdy sa mi pacilo aj vidiet 2-3 sestry ci bratov to mà tiez nieco do seba ., Moja dcera velmi chcela sestru a prvy moment bola sklamana ze chlapec no o jedneho sme uz prišli. A až vtedy uplne oceniś zdrave dieta. Naozaj na 100% ze to Nie je abstraktna fraza. Vysvetlila som jej ze babatka si my nevyberieme ich pohlavie charakter ze oni si vyberu nas. Tvoje pocity su v urcitej miere prirodzene ale mali by uplne zmiznut ked porodis.( ak nie tak to bude problem )zamilujes sa do syna kazdy den viac a viac az budes mat pocit ze ti roztrhne srdce je to uplne rovnaky pocit Ako pri dcere. A mala sa potom hnet tesila uz v ten den a nemenila by ( ona chcela este jedneho surodenca ze snad bude baba🤣) Proste to ber tak ze Mozno druhe bude dievcatko. A ked nie tak tvoj syn raz bude mat deti a uzijes si tie saticky copiky kamosku bez toho zeby si musela vychovavat a dotahovat sa . 😃zacni hladat nejake chutne chlapcenske veci priserky 🦕 auta. Mna moje deti zboznuju rovnako mala ma chce vzdy chranit a bojovat za mna. A maly tiez . Vztah je taky aky si vytvoris. Ja som sa smiala štastim ked ma moj novorodeny syn ocikal to sa pri babe nestane. 🤣nesmut zive zdrave dieta je velky dar .🥰

majkamia
22. dec 2020

Ja som zasa velmi tuzila po chlapcovy. Cele tehu som si myslela ze to bude chlapec. My sme si to nedavali zistovat chceli sme sa nechat prekvapit. Ale cely cas som bola natom ze chlapcek...a teda narodilo sa dievcatko..nase druhe...bol to sok prekvapenie..ale nedala by som ju za nic na svete proste ked sme sa to dozvedeli prijali sme to obaja ako to je ❤

mirkava
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena par dni pred ovu. sa robia dievcatka? 😲

sara07
22. dec 2020

@mirkava ja neviem my sme sa učili na biologii že pohlavie určuje mužská genetika, žeby aj spermie mali ovulaciu 😍😝😅
velmi odborne
a nedaju si to vysvetlit ??,
Čo určuje pohlavie dieťaťa

Dnes už vieme, že pohlavie dieťaťa je určené mužom. Ženské vajíčka sú nositeľkami chromozómu X a mužské spermie buď chromozómu X, alebo Y. Podľa toho, ktorá spermia oplodní vajíčko, môže dôjsť k dvom kombináciám – XX (dievčatko) alebo XY (chlapček

fliacik
22. dec 2020

Len trošku na odľahčenie témy. Mám staršiu dcéru a mladšieho syna. Dcérka je dudroš po tatovi, vlásky si česať nechce ani za svet, všetky čelenky, sponky, gumičky zapadajú v šuflíku prachom. Ani šatočky nejako extra nosiť nechce, najradšej chmatne legíny a už jej nie je. Od mala je taký chlapčisko, lieta po ulici so staršími chlapcami od susedov. Zato synček je mojkáčik, vždy sa príde pritúliť a 1000x za deň mi opakuje, ako ma ľúbi a že som najlepšia mamka pod slnkom. Ver mi, že bez ohľadu na pohlavie, po pôrode sa zamiluješ tak, že si už ani len nespomenieš na tieto pocity. Dieťatko budeš bezhranične milovať a bude Ti srdečne jedno, že to nie je dievčatko. A áno, stále môžeš mať v budúcnosti ešte aj to dievčatko. Ver mi, že všetko je presne tak, ako má byť. Napokon, smútok a ľútosť Ti aj tak nepomôžu, iné to už nebude. Tak sa usmej, pohladkaj si bruško a pripomeň mu, ako ho ľúbiš. Ono to cíti 🙂

vlucifuk
22. dec 2020

Úplne ťa chápem.Ja som vysnívané pohlavie nemala,ale keď nám lekár oznámil,že budú dve,moja prvá veta bola,že dvoch chalanov nedám.Že toto nie!!!Už sme aj dievčenské mená mali vybraté a tu zrazu,štyri guľky. Nádych-výdych,po desiatich minútach,čo sme s mužom túto info museli spracovať,sme to brali už len ako fakt.Zmeniť sa to nedá,zbytočne plakať nad rozliatym mliekom.🙂Muž si dal záväzok,že sa naučí pravidlá futbalu a hokeja (antišportovec),ja som začala sondovať,kde nakúpim pekné farebné oblečenie aj pre chalošov,keď ružové s hviezdičkami,červené s mačičkami bolo pasé.Po tom,čo sa chalani narodili predčasne a borili sa s rôznymi diagnózami, som šťastná,že ich tu máme pri sebe viac-menej zdravých,lebo to je naozaj najviac.Želám Vám,nech ste zdraví aj vy a nech je ďalšie vytúžené dievčatko.Ak má byť,isto bude.❤

cookie29
22. dec 2020

@alchemilkazltozelena ale samozrejme... prečo potom existuju CAR a toľko príspevkov tu je že sa nedá otehotnieť keď sa to dá tak ľahko spočítať
Ale to už je iná téma.