icon

Káva v tehotenstve

janulka2811
1. júl 2018

Ahojte tehulky 😊
Chcem sa Vás spýtať či ste sa nejako obmedzovali v pití kávy v tehotenstve.
Ja som v prvom trimestri nepila kávu vôbec- nechutila mi,no teraz pijem jednu denne ak mám chuť,ak nie dám si iba 3 za týždeň.Nie obyčajnú zrnkovu zalievanu a ani Nescaffe,ale zo stroja kvalitnú a nie silnu.
Pri prvom tehotenstve som nepila vôbec kávu.
No videla som na vlastné oči,mladá mamička v očakávaní a kávy aj 5denne cigarety atď a deti v poriadku zdravé a ja sa strachujem o kávu denne niekedy iba 3x do týždňa.
Vďaka za rady 😊

Strana
z2
kasokri
4. júl 2018

@janulka2811 Ahoj.Neboj sa kávy. Nemá žiadne negatívne učinky na dieťa. Dokonca sa odporúča piť mamičkám v tehotenstve pri nizkom tlaku aj na nevolnost v tehotenstve. Jedna denne je ok😉

ludmila1307
4. júl 2018

No akoby som o sebe citala 😉 tiez cakam druhe dietatko, zo zaciatku som nepila kvoli tomu, ze mi bolo hrozne zle, ale teraz si sem tam uz dam ked mam chut. Myslim, ze jedna kavicka denne nemoze uskodit. Isto lepsie ako fajcit a pit alkohol.

pieksamaki
4. júl 2018

@janulka2811
Ahoj, ja som sa pousmiala,totiž, vždy som zistila,že som tehotná,keď som nemohla vidieť kavu🙂.
je to moja psychická droga počas celej materskej....taký akože relax pri deťoch...muž hovorí,že mňa uspokojuje vlastniť salku S kávou,nie vypiť....🙂....ale to on nepochopí,že za celý deň, keď si ráno urobím kávu,tak sa dostanem K nej iba uchlipkavanim....

darja12
17. júl 2018

radšej som prestala v tehotenstve piť.. síce som si to nevedela predstaviť, závisláčka na káve (2 denne) ale dala som to.. nepila som ani počas kojenia rok a pol, potom už hej.. silu mi dodávalo to, že je to predsalen lepšie nepiť, ako piť, aj ked to nejak výrazne dieťaťu ublížiť nemôže, čítala som, že môže spustiť predčasný porod.. závisí aj od veku.. ja som bola tehotná v 34 a nechcela som riskovať predčasný porod.. bolo mi to prednejšie ako nejaká kávička. nahradila som šťavami, inkou a viac pohybu ti tiež dodá energiu.. prechádzky v prírode a zistíš, že ani kávu nemusíš..radšej som poobede išla spať (v tehu som bola doma) tiež je iné ak pracuješ... ja ked som vydržala prvý den bez, tak to bolo u mna už 90% uspechu.. potom to už bolo lahšie nedať si... prvý den je najhorší... držím palce.. jaj teraz čítam, že si pri prvom nepila.. super.. ja ked budem druhý x tehotná dám si možo výnimočne raz za mesiac presso.. inak dúfam, že tiež vydržím bez.

veronice
17. júl 2018

Ja som v prvom trimestri nechcela ani za svet ale ked som lezala v nemocke skrz krvacanie (13tt) a videli aky mam nizky tlak a migreny tak mi lekarka vyslovene nakazala jednu denne. Tak si robim ale len taku ze mala salka 150ml a pol voda pol mlieko.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
dasaa
17. júl 2018

Ja pijem normálne kávu 2x denne. Mam dosť nízky tlak. A babetku to neublíži

mariachlemendikova
Odpoveď bola odstránená
bibkarybka
7. jún 2024

ahojte dievcata, ak vas tema kavy, tehotenstva a dojcenia zaujima, pripadne mate obavu o seba alebo babatko, davam k dispozicii prirucku, ktora sa snazi odpovedat na vsetky otazky spojene s touto temou.

https://ebenica.sk/velka-prirucka-o-kave-dojcen...

Strana
z2