icon

Mám ísť na pohreb, keď som tehotná?

lia_nka
27. dec 2020

Ahojte na štedrý deň mi zomrel dedo a teraz v utorok bude mať pohreb ja som tehotná a naozaj sa bojím stresovať a myslím že tam bude dosť zlá atmosféra ako na každom pohrebe. Ja na pohreb ísť nechcem necítim sa na to nakoľko v júli mi odišla babka teraz dedo mam do toho všetkého ešte obličkovu koliku čo mi moc na nálade nepridáva naozaj neviem ako to urobiť pretože moja mama ma núti ísť na pohreb že sa musím rozlúčiť čo chápem ma pravdu len tu ide o to že sa bojím o babatko neurobí mi to dobre a stále si ide svoje že musím ísť čo mam robiť ísť alebo neísť ?

Strana
z3
cervenaruza123
27. dec 2020

@lia_nka Zalezi aj od toho, aky ste mali vztah s babkou. Lenze je to cele velmi individualne. Kamoske zomrel milovany dedko, ked bola v 7.mesiaci na rizikovom, pohreb mal cez pol Slovenska daleko, ona musela lezat, tak nakoniec nesla... Dost dlho ju to trapilo, ale myslim, ze ani jej dedko by nechcel, aby riskovala zdravie ci zivot svojho dietata, ked jemu to uz aj tak nepomoze. A to nebola ani korona... Teraz ked je korona, by som to uz len z toho dovodu neriskovala. Ked tak fakt na obrad ist, niekde vonku, ale nie medzi davy ludi, co budu plakat, cim sa zvysi riziko nakazy. Ked vobec budes vladat vonku tolko stat, nie kazda tehotna vladze a moze vsetko. Ked pojdes, urcite nech je niekto taky pri tebe, co ta podoprie keby ti prislo zle, pripadne odvezie hned domov, ked to nebudes zvladat.

ukulela
27. dec 2020

@lia_nka to si ty, čo ti mama a frajer neveria, že máš bolesti kvôli tej kolike?
Baby, ukamenujte ma, ale ja by som šla len v prípade, že bude len najbližšia rodina. Lockdown nie je pre nič za nič. Všetci budú kondolovat, plakať, objímať sa. Už vidím tie Ruska s nosom von ..... Kamoške mužovi umrela babka, veľmi ju milovala, ako vlastnú. Muž ju nepustil. A ona to chápala. On šiel.
@lia_nka ak to psychicky nedavas, nechoď. Choď buď pred obradom a potom, keď už budú chodiť ľudia, odíď. Alebo potom. Aj na druhý den. Alebo aj večer na cintorín. Rozlúčiť sa s človekom neznamená, že ho musím vidieť v truhle a truhly ukladať do zeme.

miadi
27. dec 2020

Tak Ja som psychicky dost silna. Bola som na pohrebe svagrinej tyzden po porode v 18tt. 3h stala a prijimala kondolencie za umrtie cloveka ktory somnou za cele roky vymenil par slov. Isla som koli mm lebo tam nechcel ist Sam. On svoju rodinu nekriticky zbožnuje hoci je to jednosmerne. Pritom mi bolo do placu koli mojej osobnej strate. ( a kde zijem su pohreby 2dni. Jeden sa kondoluje a druhy je omsa pohreb kar. Bola som aj druhy den bolo to nekonecne) Tvoja mama nema manzela? Ten by jej mal byt teraz oporou. Alebo syn. Nesla by som teraz ked je lockdown. Keby ti tu aj tisic ludi napisalo ze dedka musis ist pochovat rozlucit sa .. nemusis. Nechces nechod. To uz je mamin problem ked to nevie pochopit. Radsej nech sa hneva ona na teba ako ty na seba Keby si sa tam nakazila alebo citila 2dni na 💩.

sindla
27. dec 2020

Bola som v piatom mesiaci tehotenstva, keď som našla dedka bohužiaľ mŕtveho.. ten pocit.. beznádej, stresy, plač, veľa plaču. Do toho bolesti v podbrušku.. ale ❤️ by mi nedalo nerozlúčiť sa s ním.

danielina30
27. dec 2020

@lia_nka Urob ako to citis ty. Mne 10 dni pred porodom zomrel otec. Na pohrdb som nesla, absolutne som sa na to necitila. Posledneco moja rodina na pohrebe potrebovala bolo kriesit a ratovat este mna 🙈🙈 Nik ti nemoze povedat chod, alebo nechod, lebo nik nevidi do tvojho vnutra, ako sa citis a ako veci prezivas. Nevravim, zema to do dnes nemrzi, mrzi a je to 13 rokov, alev tej chvili som si vybrala ci uprednostnim mrtveho otca, alebo moje dieta, isto by mu moje emocie astavy neurobili dobre. Rozhodla som sa podla svojho najlepsie vedomia a svedomia a nik mi do zoho nemal co kecat. Uprimnu sustrat, drz sa 🙏🏻

lula313
27. dec 2020

Vôbec nepocuvaj tie tvrdenia, že musis ist a patrilo by sa Ti ist. Nie, nemusis ist, žiaľ, dedko je už mŕtvy, zivot mu to nevrati. Ak sa na to necitis, zostan doma. Mame kľudne povedz, že máš priznaky korony a zostanes radšej v karantene, nech ich nenakazis, na to ti nemá čo povedat. Keby sa jednalo o poslednú navstevu na smrteľnej posteli, tak nepoviem ani slovo, ale tu naozaj verim, že dedko sa na teba pozera z hora a chape tvoje dôvody.

mlska19
28. dec 2020

Bola som kamaratovi v 7.tyzdni.Prislo mi tam zle a musela som odist.Ak by sa tomu dalo vyhnut,uz by som nesla.Je to tvoje rozhodnutie,zvaz si pre a proti.

saskia_98
28. dec 2020

Mne min. Rok zomrel dedo. Nebola som tehotna, doma bol s manzelom maly syn kedze som nazoru ze deti fakt na pohreb nepatria a aj to mi bolo zle. Fakt zle. Pomaly som sa tam zrutila. Keby som bola tehotna, isto nejdem a mohli by sa vsetci aj na hlavu postavit a reci co sa patri a co nie mozem tiez kaslat...

andreatytler
28. dec 2020

@lia_nka Uprimnu sustrast. Je mi luto ze ta mama nechape a nuti do niecoho na co sa necitis.
Ak pohreby zle znasas, bude to pre teba 100x horsie teraz ked si tehotna, lebo hormony ta robia psychicky labilnejsou. Ale ide o to ako budes znast pripadny hnev mamy a inych clenov rodiny ak nepojdes. Mozno to bude horsie ako samotny pohreb.

danielahamar
28. dec 2020

Ja som bola 2x za celé tehu

krisbar
28. dec 2020

Ja by som tam nesla. Je to len oficialita, rozlucit sa s nim mozes aj motlidbou, spominanim a ked tam bude viac ludi, v dnesnej situacii premorenia covid je mozne, ze jeden tam bude pozitivny.

vroni
28. dec 2020

Nešla by som. Dedko, nededko, si tehotná, corona zúri plnou silou a keď si aj zdravotne "nalomená", vôbec nie je o com. Snáď neriskujes svoje zdravie a zdravie svojho dieťaťa pre nejaké imaginarne "sa to patrí". A co sa otvorenej truhly týka, to je našťastie vďaka corone zakázané.

zuzka38
28. dec 2020

@lia_nka toto je otazka ktoru si musis zodpovedat sama a nie riadit sa odpovedami zien tu.. ak si ok s tym neist a je tu tak lepsie je to v poriadku, rozlucit sa vies aj inak.. nie kazdy je silny na to ist a co? v tom je ta krasa, kazdy sme iny.. uprimnu sustrast

nistika
28. dec 2020

je to tazka situacia ale suhlasim ak sa necitis nechod. ty si zodpovedna jak za seba, tak za dieta ktore cakas. ak sa nieco stane, ty ponesies nasledky. mama by to mala pochopit. mozes jej skusit ponuknut inu alternativu pomoci. prajem uprimnu sustrast

1mina
28. dec 2020

Ja som tiez tehotna a na zaciatku tehotenstva mi zonrel starky ...ja som aj chcela ist ale cela rodina ma odhovarala aby som sla aj samotna starka lebo bolo treba daleko cestovat, spat s vela rodinou natlacenou v byte, plus korona k tomu vela ludi a ta atmosfera ja to tiez zle znasam...tak som sa nechala preavedcit a rozclucila som sa doma.... teraz pred vianocami zomrela muzova babka na koronu a plus ludia co tam sli boli uplne ze den dva po karantene kedze to chytila cela rodina muzova naraz tak to som ani nerozmyslala bala by som sa tam ist hned takto... aj tak bol obmedzeny pocet hosti aj obrad len rychlovka vsetko kvoli korone

alexandra383
28. dec 2020

Tiez mi v lete zomrel dedko, bola som v 9 mesiaci a nesla som. Musela by som cestovat 120km na co som sa uz necitila a hlavne si myslim ze smutok a ta atmosfera rozhodne nerobi dobre. Doteraz si to ani sama ani nikto iny mi to nevycita.

medeaa
28. dec 2020

@lia_nka ja ta praveze chapem... pohreby su velmi tazke, nikdy nie je lahke pozerat sa na zial svojich blizkych... Verim tomu, ze clovek sa s mrtvym dokaze dostojne rozlucit aj sam, z akehokolvek miesta, kde sa nachadza. Pochovava sa telo, nie osobnost, ktora odisla. Ale mozno nie je vela ludi, ktori to tak vnimaju. Nenapisem ti vsak, aby si na pohreb nesla. Mala by si ist ako opora mame, ked si zela, aby si tam pri nej stala. O babatko sa neboj, drz si odstup od ludi, daj na seba pozor a vsetko bude v poriadku. Pohreb isto nepotrva tak dlho, aby sa tebe alebo babatku nieco prihodilo.

petruska21
30. dec 2020

@lia_nka ja som bola počas tohto tehotenstva dva krát na pohrebe najprv zomrela manželovi starká a o tri týždne na to moja starká ... snažila som sa veľmi nestresovat a nebrať to moc emocionálne i keď nie vždy to ide ... ale mna tam nikto nenútil ísť práveže mamina mi povedala že ako chcem ja ak sa na to necítis tak nechod

daduska2009
10. jan 2021

Ahojte tak ja som dnes bola na pohrebe svokre vyčítala by som si keby som nesla bola som oporou aj manzelovi aj našim dvom synom bolo to ťažké no som rada ze som tam bola

Strana
z3