Meno pre dievčatko
Ahojte kazdy názor si cením a chcela by som nejakú inšpiráciu nabrať pri výbere vhodného mena pre moju princeznu.Kludne môžu byť aj netradičné mená komu sa čo páči .. ďakujem za každé meno určite mi to pomôže lebo je to premna ťažké .. a keďže mám troch chlapcov 😂 neuvažovala som veľmi o dievčenských menách .. 🤗 no teraz už nadtym rozmýšľať môžem a začať pomaličky vyberať.. 🤔
@annaandrusova tiež som Anna a priateľ hrozne chcel, aby malá bola po mne, no ja som bola proti. Nech sme hľadali, ako sme chceli, na ničom sme a nemohli zhodnúť. Až som úplnou náhodou narazila na meno Anabella a to vyhralo na všetkých frontách. Ešte boli v hre aj Isabella, Jasmína, Rosalie, Valerie...
Keby mám ja dievčatko tak je to Natálka 🙂
Ak sa podari, tak budeme mat Tamarku 🙂
..ja mam Melisu
My máme Ivu, tak to má aj v rodnom liste, nie Ivana, ale IVA.
My mame Kristinu-Kiku a Alexandru-Sasku. Páčila si mi aj Hanka, Terezka.
@annaandrusova ja som vybrala podľa 3 d ultrazvuku .dovtedy sme mali Maxa a keď som ho videla na obraze tak vôbec nevyzeral ako Max .takame Šimonka
Mne sa pre dievčatko veľmi páči meno Valentínka 🙂 inak sú v rebríčku aj Liliana, Zoe, Olívia
@katyt to čo je za meno.... neznášam keď ma tak niekto osloví...
Olívia a Inez sú pre mňa top ;)
@deti95060810 no vidíš a niekomu sa to páči. 🙂 Mne zase vadí keď malej povedia Ivanka. V Čechách je Iva dosť rozšírená, aj meniny má zvlášť, nie ako u nás na Ivanu.
@artemiss1 super výborná inšpirácia
@olivka84 moja sa mi nechce ukázať .. 😂 ale chlapcom som tak vyberala mena podľa toho ako som ich uvidela
Alica
Ja som mala vybrané pri prvom tehotenstve Nela a pri druhom Sabína. Ešte sa nám páčilo Nina, Marína, Lívia, Timea.
Aj Evelin je pekne 😊
jednoznacne Ofelia 😉
Keby som ja nebola Paulínka tak dám také meno,ale uvažujem nad Emily,Patrícia a Lara.Manzel skôr Sofiu,alebo Elišku.Velmi ťažké rozhodovanie
my máme Ester
moja dcera sa vola Olívia -Sára 🙂
Odporucam variabilne mena v kazdom vekovom obdobi, meno sa vybera na cely zivot. Samozrejme musi sa hodit k priezvisku (niektore rodiny si zakladaju na rovnakych inicialoch) a o vyzname a povode mien ani nehovorim. Treba si povedat ako ho budu oslovovat v zivote, my sme tak pre chlapca vyberali - maly Ondrik, pubertak Onďo, dospely Ondrej a starsi Ondro. Dievcatku sme tak vybrali Alzbetku ale chcela som Dorotku
Pozor na cudzie mena, ktore zdrobnene zneju hrozne smiesne.
Ja dúfam že budeme mať bambulku a bude to Klára 😍 mám slabosť na to meno ❤
My máme Leu a Sabinu
My máme Sandru a nemenila by som, pre mňa krásne meno 😉
Naša dcérka sa volá Hannah 🙂, keby muž nemal nemecké priezvisko, tak by sme asi rozmýšľali nad slovenskou verziou - Hana, ale nejak nám to krajšie znelo v tej dlhšej forme.
Alexandra, Rebeka a Kristínka, Dorotka je tiež pekné
Mame Nelušku a ak este niekedy baba tak Lujza
My mame Tamaru a este sa mi paci Hana ☺️

@sunshine1311 áno v preklade znamena a znie krásne, no tiez som nebola stým menom stotoznená ani v detstve ani v 30tke. 🙂