Nespavosť a úzkosť počas druhého trimestra
@mon89 opitaj sa lekárky ci si nemôžeš dat na spanie lieky na prírodnej báze.... Ja síce nie som tehotná ale na nespavosť som si kúpila Melatonin. Za opitá ie niec nedáš
Najbližšie mám poradnu buduci týžden, budem to musieť nejako riešiť....
@mon89 určite sa niečo nájde....
A s tou nespavosťou si neskúšala nejaké domáce recepty? Napríklad mlieko s medom alebo pokiaľ sa dá spať v miestnosti kde nie je televízia, skúsiť napríklad bylinkový čajík (niektoré sa môžu aj počas tehotenstva).
Ja som mávala problém so spánkom od 20 týždňa, začala som mávať zahu a keď náhodou nie tak som sa len prevalovala. Najlepšie pomohlo to mlieko s medom a od muža som dostala takého plysáka ktorý hreje, toho som si vždy dávala ku sebe, uvoľňoval aj levanduľu takže sa mi lepšie spalo.
Neviem či som ti pomohla ale skúsiť môžeš ☺️
@mon89 ahoj mon 🙂 s tou nespavostou to podla mna prejde aj bez liekov, len to treba vydrzat 🙂 ja som v 23 tyzdni a tiez tym trpim .. v 19 tyzdni som mala hrozny spanok, budila som sa aj 15 x za noc potom sa to upravilo spala som pekne celu noc bez budenia. Teraz sa zase zacinam budit okolo 5 rano a potom sa uz len prehadzujem.. verim ze aj toto prejde 🙂 pripisujem to tehotenstvu, takze vobec nijako to neriesim 🙂 s nasim telom sa deju veci o ktorych ani netusime 🙂 chodis do prace ? Ja mam to stastie ze som doma , takze ak sa aj nevyspim nevadi , odpocivam cez den
Dievčatá skúšala som všeličo.....Pijem večer medovkový čaj s medom, skúšala som mlieko s medom, teplá sprcha, večerné prechádzky....Každý večer pred spaním si dávam 2 tablety Galvexu 500 mg magnezium.....Ked spím pár hodín je to fajn...ale ked nespím vobec, je to des....Nikdy som taký problém nemala...Neviem zaspať ani cez den....Do práce nechodím...som vypísaná....nechápem, nemám sa čoho báť, všetko je v poriadku.....len ten spánok....Bojím sa o malého :(
@mon89 no tak potom super ked nechodis do prace , malickemu tym nijako neublizis , aj ked sa nevyspis v noci aspon odpocivas cez den 🙂 inak urcite to je aj tym ze v podstate nic nerobime .. cez den odpocivas v noci odpocivas , potom telo nepotrebuje tolko spanku aj ked ty sa citis strasne unavena , to co citis nie je unava ako taka , je to len znudenost 🙂
@mon89 ten strach poznám, skús sa vždy večer porozprávať s krpcom v brušku, možno ťa to ukľudní.
Viem že teraz nedávno tu bola téma o nejakom produkte čo počuješ bitie srdiečka maličkého.
Možno máš v hlave vsugerovaný strach a ten ti nedovolí zaspať. Tá sradna stojí okolo 10€ čo písali baby.
@mon89 sa pamätám, akú úzkosť som prežívala v tehotenstve.. Mam 34 rokov a bála som sa, aby bolo babo v poriadku, pre mňa bolo už tých 34 dosť veľa.. Bála som sa, aby boli výsledky v poriadku, v noci som síce spala, ale ráno som len čakala na pohyby, lebo malý sa malokedy v noci hybal. A mne trochu pomohlo naozaj, že som sa s ním rozprávala.. Keď sa dlhšie nepohol, tak som si hovorila, že ja si na teba počkám, pohmes sa, keď budeš chcieť.. Alebo som si začala prstami klopkat jemne po bruchu a čakala som, kedy sa začne mrvit 😁 strašne som sa pozorovala a mala stavy úzkosti.. Ja som sa o tom aj s mužom rozprávala a on ma ukludnoval. Väčšinou to prišlo večer, keď som prišla z roboty.. Skúste relaxovať nejako, nejaká masáž pre tehotné? Veľa šťastia, nech všetko dobre dopadne, určite áno 😊 tehotenstvo by si mali ženy užívať, aj keď je to tazke
Máte pravdu, ako tehotné nevydávame zo seba toľko energie....Sme znudené a málo unavené.....Tým, že som doma a nudím sa myslím aj negatívne.....Sú obdobia, že sa smejem a teším, no a o pár dní neskor mám stav zmetenia....To sú asi aj hormóny, inak si to vysvetliť neviem....Len som myslela, že po troch mesiacoch to ustúpi. Cítala som x článkov o nespavosti a úzkosti v tehotenstve. Viem, že nás je veľa, ktoré berú antidepresíva.....Najprv som sa toho bála, ale moja lekárka ma uistila, že mala pacientky vo veľmi zlom stave a majú zdravé detičky.....Verím tomu, že som zvolila správnu cestu....Ďakujem Vám za podporu.....človeku to padne dobre....Viem, že nie som jediná...
Musím sa priznať, že som sa hanbila, že beriem ad.....no podľa lekárky mám len strach, ktorý miestami prevyšuje radosť.....hlavne po potrate....
Je mi luto,cim prechadzas. Ja mam tiez za sebou jeden potrat a momentalne som v 35tt,tiez som prvy trimester zle znasala,bola som kvoli spineniu aj na liekoch,stale som bola v napati,ze sa nieco stane, proste na toaletu som chodila ako na popravu a neuveritelne som sa sledovala, na prasky som bola, ale asi aj vdaka podpore manzela to u mna neprerastlo do nejakych uzkosti...a co sa tyka spanku,s tym mam problemy od zaciatku,kvoli zahe,a aj ked niekedy zahu nemam,proste sa budim uz okolo tretej,pol stvrtej, a to chodim spat okolo polnoci...uz som si na to nejako zvykla,dospavam potom dopoludnia,kebyze si to pripustam,tak ma porazi😉
@mon89 skus si nasadiť magnezium. Dlhodobé užívanie pomôže na upokojenie nervovej sústavy - aj na spánok. Neber lieky na spanie. Ani ten ditihiaden by som nebrala. Skus si zmeniť denný režim. Pozeraj seriály, poupratuj, chod sa prejsť- niečo čo trochu zamestná nie len hlavu ale aj telo- ver mi že to pomôže. Držím veľmi palce aby si sa čo najskôr cítila čo najlepšie 😉
@mon89 strach je zlý, viem o čom hovorím, som ho plná a sem tam si aj poplačem. Vtedy ma bábo kopne a viem, že je to signál "mama neplač, všetko je ok, ja som tu" 🙂
Keď si skúsila všetko čo píšeš, ešte skús ak máte vypnúť wifi na noc a mobil si dajte od postele min. 3metre. Ak si citlivejšia môže toto pole pôsobiť na teba - nespavosť... A čo sa týka strachu, mne psychologička poradila, aby som sa pred spaním viac rozprávala s babätkom, uisťovala ho, že všetko bude v poriadku, že to spolu zvládneme a v mesiaci kedy sa má narodiť, že sa na neho tešíme... manžel sa tiež trošku rozpráva. Okrem poznatkov, že už počujú atď. viem aj, že je to hotová dušička, ktorá ma veľa rôznych vecí (kniha Duše miminek) a treba ju ukľudňovať, tak ukľudníš aj seba aspoň kúsok...
@mon89 ahoj, pocas tehu trpela strasnou nespavostou, uplne ta chapem, viem ake to je zle. Chodila som aj k psychiatricke, brala som ad aj bd minimalnu davku na upravu spanku. Velmi som sa bála o malu, ale nakoniec vsetko dobre dopadlo. Za chvilu bude mat dva roky a je to to najuzasnejsie dievcatko ktore mi zivot mohol dat. Tak by som ta chcela podporit aby si sa nebala a kludne si dala aj ten oxazepam na spanok ak je zle. Tvoja psychiatricka vie co mozes a co nie. Velmi som sa trapila ze pocas tehu musim brat lieky, tisko som zavidela maminkam ktoré tento probléma nemali, no jednoducho to inak neslo. Moja dr ma ubezpecovala ze pri takej mini davke co beriem bude vsetko v poriadku. Chvala bohu tak aj bolo a u Teba bude tiez!
@mamia85 Ahoj, píšem po veľmi dlhom čase. Brala som vtedy len ad a mala si pravdu, synček je zlatý a všetko bolo v poriadku. Teraz som opäť tehotná, momentálne v 19 týždni. Nemam úzkosti, ale strašnú nespavost. Som z toho hotová, bojím sa, už nechcem brat lieky, nechcem sa k tomu vracať. Neviem ako to mam riešiť, oxazepam SAV tehotenstve bojím, ale vtedy si písala, že aj ty si brala....
@mon89 ahoj. Narazila som na tvoj príspevok nakoľko trpim taktiež nespavosťou. Ako si pokročila? Máš nejake rady tipy pre podobne zúfalú ženu? 🙂 som v 28 tt a nedávam to…

Ahojte tehuľky -maminky...
Chcem sa s vami podeliť o moje problémy počas druhého trimestra. Viem, že nás je neskutočne veľa s týmito ťažkosťami. Rada by som pokiaľ s tým máte problém aj vy kľudne píšte....Možno potrebujem podporiť viac rozobrať túto tému...Vzájomne si pomoct.
Som v 20. týždni tehotenstva. Mám za sebou jeden potrat. Brala som ho dosť ťažko, pretože sme sa na bábatko veľmi tešili a plánovali sme ho....Otehotnela som opäť asi 4 mesiace po potrate. Všetky výsledky mám v poriadku, bábätko krásne rastie. Doma tiež nemám žiadne problémy. Napriek tomu sa u mňa vyskytla úzkosť ešte počas prvého trimestra. Prestala som spať, mala som búšenie srdca...poznáte to...Ked som sa s problémom zdoverila mojej gynekologicke reagovala velmi zle. Zasla som teda za všeobecnou lekárkou, ktorá mi vypísali lístok ku psychiatričke. Mala som z toho zmiešané pocity. Nikdy predtým som na psychiatrii nebola. Tá však bola zlatá, nasadila mi ad....Escitil 10 mg....Rozhodla som sa užívať ich od 16 týždna....Asi som sa rozhodla správne, pretože úzkosť ustupila. Prestala som sa trápiť a začala som sa tešiť....No spánok sa neupravil...Týžden spím dobre...akurát dlhšie zaspávam....potom 5 dní nespím....Spím možno 2-3 hod, ale nespím celú noc.....Strašne ma bolieva hlava, som z toho zúfalá. Psychiatrička spomínala, že užívaním ad sa upraví aj spánok. Predpísala mi aj oxazepan, ale ten nechcem brať.....Skor si dávam na noc dithiaden. Som len v polovici tehotenstva a bojím sa, čo bude ďalej....Tá nespavosť je príšerná....