Podozrenie na Dawnov syndróm v 5. mesiaci tehotenstva
Ahojte som v 5mesiaci a vyšiel mi pozitívny test na dawnov syndróm a poslali ma na odber plodovej vody tam som bola a mame čakať 2 týždne na výsledky prosím vás mate stým niektorá z vás skúsenosti? Bude naozaj miminko mat tento syndróm alebo je to len plány poplach? Syndróm mi zistili z krvi :( za každe nové info ďakujem
@zazvorka87 dakujeme
@kiss1234 tak mne vyšli strašne zle testy 1 ku 100 na syndróm.. Nerobila som nič.
MUDr. má sono 3/4D a pozeral a sám povedal, že by nič nerobil na mojom mieste.
Žiaden odber plodovej vody.
Ale ak chcem môžem ísť aj na také testy ale stojí to 300e
Povedala som, že dieťa si nechám tak či tak...
Mám do pôrodu ešte 3 mesiace, ale neobávam sa ničoho
A čo vy si spravila, keby mal syndróm?
Nič nechala si ho, tak na čo sa stresovať zbytočne 😊
Aký máš vek?
@etelkatelka mam 18 a obávam sa toho veľmi nedokázala by som sa starať o také dieťatko :( a tak tiež finančné by som nato nemala.. veľmi ta obdivujem.. Mne vyšlo riziko 1:150
@kiss1234 Ja som mala riziko 1:60, a tiez sme boli rozhodnuti si babatko nechat. Narodila sa uplne zdrava dcerka.
@sonneshein a bola si aj na odbere plodovej vody?
@kiss1234 neboj sa.
Držím palce silno 💝🥰
@kiss1234 Ja som mala podla tripple testov riziko 1:95, podla opakovanych tripple testov, ktore mi robili na genetike bolo riziko az 1:2! Na odbere plodovej vody som nebola, dala som si spravit Trisomy test a bola som aj na morfologickom ultrazvuku. Ani Trisomy ani ultrazvuk Dawnov syndrom nepotvrdili. Narodil sa uplne zdravy chlapcek. Treba verit, ze vsetko dobre dopadne. Drzim palce!
@kiss1234 Nie, neriskovala by som to. Boli sme na konzultacii s genetikom, a amnio sme s muzom odmietli.
@kiss1234 na sone si nebola?
Veď tam sa meria stehenna kosť a aj nosova kosť
@kiss1234 je tazke poradit.. moja naj kamoska mala pozitivne vysledky z krvi, aj z amnio.. kazdy ju nahovaral na ukoncenie.. ja som sa ju snazila povzbudit (nakolko mala aj ine zdravotne problemy, 2x operovanu brusnu dutinu a velmi dlho sa snazili o babatko).. nevzdala to a dceru donosila, porodila.. dnes ma slecna 12 rokov a je uplne zdrava, nema downov sy 💕
@kiss1234 ja som mala také isté riziko a ešte mi vyšiel razstep nervovej trubice. Prvý skríning bol ok a druhy v 16tt vyšiel zle. Išla som ku Grochalovi do Martina a dala som si urobiť trisomy test za tých 350 eur, ten vyšiel negatívny a Grochal taktiež vylúčil tieto vady. Akurát nám našiel jednu obličku zlú, ale to je to najmenej, druhá nám funguje, mala ma 3 týždne teraz a je zdravá. Odber plodovej vody som odmietla.
@luluusko zalezi od metody, ako sa spracovava plodova voda. Ja som mala vysledok do ani nie 20 hodin. Ak si priplatite, tak mate vysledky takmer hned, netreba cakat. Cize, skor, to, ze caka dva tyzdne je preto, lebo sa presnostne venuju ludom, ktori si priplatili skorsie vysledky a ostatne garantuju do 2 tyzdnov
@kiss1234 kamoške vyšiel test na ds 1:6. Narodila sa jej úplne zdravá dcéra bez ds.
Drzim palceky
@mateatt ahoj.. v BA v zeleznicnej nemocnici na Trnavskom myte.. myslim, ze to bolo okolo 220€ (uplne presne si nepamatam).. prihadzujem link
https://www.alphamedical.sk/kontakt/ambulancie-...
@ola173 ahoj, chcela by som sa iba opytat, mne vysli trile testy na DS 1:2 , chcem si dat srpavit trisomy este ,ale amniocenteze by som sa chcela vyhnut, moj dr ma 3Dú4D utz na ktorom je vsetko v poraidku a ja som vnutorne presvedcena a anstavena ze to tak je ze toto je nejaky statisticky blud,kde aj v papieroch mam napisane ze riziko je sposobene vekom...Podla utz je babatko so vsetkymi spravnymi mierami ako ma byt na 16tt

Nemyslim si ze diagnoza DS je nieco strasne su aj horsie a taksie diagnozy deticiek...Ano deti DS su mozno pomalsie vo vyvoji a slabsia imunita ale nemyslim si to to je pohroma...Viem o com hovorim doma mame take 16.mes.slniecko..