icon

Sklamanie z pohlavia dieťaťa

barbara088
7. aug 2013

ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti

zwalsh
7. dec 2015

Inak toto je téma kde som si myslela že bude pochopenie lebo jej názov je sklamanie z pohlavia dieťatǎ. Tak ak niekto tomu nechce rozumieť prečo tu píše tak strašné veci? Veď ja som tehuľka a toto že by niekto za niečo strieľal by som nepovedala nikomu a nie tehulke. Ak sa niektorá nutne potrebujete negatívne odventilovať tak hľadajte iné cesty. Iné témy

zwalsh
7. dec 2015

@katuliena82 ďakujem veľmi pekne za povzbudenie a hlavne pochopenie. Nech sa Vám darí

katuliena82
7. dec 2015

@zwalsh drzim palce a vela zdravicka obom :*

evadek
7. dec 2015

@zwalsh neviem si predstavit co prezivas. .. a podla mna to je na psychologa a odbornu pomoc .. ja cakam na dieta 7 rokov ... za sebou jedno ivf ... jeden potrat a prazdne srdce .. a ziadne dieta ...ty mas tretie dieta na ceste ... mala by si sa tesit ... naozaj to je na odbornu pomoc ... Nieco nie je v poriadku ...

zwalsh
7. dec 2015

@katuliena82 ďakujeme veľmi pekne . Verím že to prejde a nevyvrbí sa z toho poporodná depresia. Pracujem na tom veľmi usilovne.

99zuzula
7. dec 2015

@zwalsh napisala som len svoj nazor, pre tych co nevedia co chcu a ked to maju, tak chcu to druhe.
Konkretne vas pripad: mate dospeleho syna, 5 rocnu dcerku, cakate chlapceka, chcete radsej dievcatko. Pred mesiacom mate v blogu spravu ze to bude syncek a velmi sa z toho tesite. Teraz by ste uz radsej chceli zase dievca!
Zaver: lomcuju s vami hormony, snad sa to do porodu spravi. Vela stastia.

sardinka335
7. dec 2015

@zwalsh ako nechapem ze chceš počuť len to čo ti pošteklí uši. Máš 47 rokov! čo je absolutne nevhodný vek na otehotnenie ako také -riziká downa a iných poškodení plodu su velké. Už máš 2 deti a dokonca aj dospelého syna tak vieš velmi dobre ako to je s výchovou chlapca, nejdeš do ničoho neznámeho. Takže nie ze tebe vadi ze to je chlapec, ty denne dakuj bohu ze nosíš zdravé dieťa lebo v tvojom veku to nie je až taká samozrejmost. Ty chceš pochopenie tak aj ty pochop iných - ten chlapec bude možno to najlepšie čo ta v zivote mohlo postretnuť, ja mam aj syna aj dcery. A obavam sa, ze ak jedna moja dcera bude taka aka je tak mi na stare kolena ani pohar vody nepoda lebo je to vychovne ťažší oriešok...zato syn by ma na rukách nosil. Nie je to o pohlaví ale o vzťahoch, vychove o tom čo si spolu ako rodičia a deti budujeme a ja si myslím ze to aj ty dobre vieš len ti to treba pripomenut.

1234lubka
7. dec 2015

@alchemilkazltozelena ved vieme praveze, pisala som vysie ze som tri dni depkarila lebo som chcela dvoch chlapcov..hlavne z praktickeho hladiska ze oblecenie podedi...v jednej izbe...a bum dievcatko... vsetko nove....teda vraj 90% dievca mozno sa to este zmeni 😀 😀 ale nie to je jedno uz som si zvykla ze budesestricka 🙂 aj ja som tak planovala..ze neskor druhe, aspon som teraz popracovala rok a pol, vyjde mi celkom slusna materska...potom zase bieda z rodicaku ale co uz...tak to dnes chodi...musime sa nejak potrapit..hlavne sa odlzit trochu..este ani kocik nemam...a to o tri mesiace rodime 🙂

dominikav123
7. dec 2015

Ja som si bola na sto percent ista ze to bude chalan...a doktor: ja tam vidim ciarku, podla mna je to dievca...vysla som z ordinacie, hovorim muzovi, je to asi dievca, ten ze jeeej super...sadli sme s manzelom do auta a zacala som revat...muz sa pyta, preco placem...a ja ze nevieeeem....a ten sa zacal tak smiat, ze mi uz uplne hrabe (povedal to inak) z tych hormonov ze konec...a tak som sa zacala smiat aj ja...cize moje "sklamanie" trvalo asi 3,5 minuty...ak ma zena depku z toho co caka, je to podla mna zrela na doktora, bez urazky, ale ved je to jedno co to je...

sono2
7. dec 2015

@sardinka335 presne, to aj mňa napadlo. Pokal človek nečíta, čo by čítať chcel, je zrazu nepochopený a fňuk fňuk. A potom ľudia chcú pravdu, chcú aby ľudia boli úprimní a nevedia prečítať pravdu.

@zwalsh ja neviem čo vlastne chceš počuť? Ja som si schválne pozrela tvoj pas a čitam len samé nadšenie z dieťaťa a zrazu toto😕mne nepochopiteľné. Vzhľadom na to, že máš dieťa po ivf😕

alchemilkazltozelena
7. dec 2015

@1234lubka potesim ta...dievcatko kludne moze nosit veci po chlapcovi niektore, nasla mala nosi veci po bratrancoch v pohode, vzdy lepsie akoby chlapec mal byt v ruzovom 😀 kocik neviem akej mate farby ale tiez by sa mozno dal este vyuzit...to treba odpracovat aspon 270 dni aby bola materska ze? cize 9 mesiacov ak dobre ratam?

alaguema
7. dec 2015

@zwalsh si tehulka a napriek tomu sa okolo teba netočí celý svet a nič v zlom, ale schopnosť uvažovať, by aj v tehotenstve mala ostať zachovaná. Musela si predsa vedieť, že toto je kontroverzná téma, že je tu veľa žien, ktorým sa nedarí otehotnieť vôbec, prípadne majú zdravotne postihnuté detičky. Ono treba občas aj zvážiť čo a kde je vhodné, alebo nevhodné napísať a nevystavovať sa v tomto stave tým emóciám, ktoré nevyhnutne takým niečim musíš vzbúriť.

1234lubka
8. dec 2015

@alchemilkazltozelena jj 9bmesiacov musis odpracovat za myslim ze posledne dva roky pred terminom porodu. Nemusis v kuse, len dokopy za tie dva roky aby to bolo 9 mesiacov. Ja uz robim vkuse od jula 2014 tak sa neobavam, bude sa mi ratat priemer z tohto roku, a celkom slusne by mi malo vyjst. Ono celkovo teraz vychadza materska 91% tvojho sucasneho cisteho prijmu kedze tych 70% sa vypocitava z hrubeho. Uvidim kolko vyjde verim ze pod 350 to nebude. Plus rodinne tak celkom fajn...aspon na pol roka....

zwalsh
8. dec 2015

Toľko zlého čo sa tu popísalo sa nedá ani čitať píšete lebo ste nezažili a súdite to čo nepoznáte. Ak nechcete pomocť tak radšej nepíšte

zwalsh
8. dec 2015

@sardinka335 to čo si napísala je nevhodné k tejto téme. Prajem ti aby sa ti v živote darilo. A možno raz aj ty budeš potrebovať pomoc a niekto ti napíše také pekné slová keď budeš tehu tak si spomenieš na svoje

lubka1983
8. dec 2015

@barbara088 ano.nech sa daju liecit!!!!!

sardinka335
8. dec 2015

@zwalsh ja som ti napisala pekne...neviem čo je nevhoné k tejto teme. Ze si už stará na dalšie dieťa? A nie si? Si..tak čo, treba si to priznat, ved to nie je nič za čo sa treba hanbiť, aj moja veduca v praci otehotnela neskoro po 40tke a priznava ze uz je na to ,,stara,,. Ale ok...pointa mojho prispevku bola inde - v jeho druhej polovici. Ja mám deti 3 a zatial stačí, ked budem potrebovat pomoc tak budem rada ked mi ludia napišu tak ako pisem ja - uprimne aby som sa na vec mohla pozrieť aj inymi očami a uvidieť veci, ktore mi unikaju.

prihlasovaciemeno69
8. dec 2015

budte dobri na svoje deti, lebo nakoniec su to oni, co vam zaplatia domov dochodcov .

slniecko77
8. dec 2015

@zwalsh na hlupe komentare sa vykasli 😉 viem, ze si viac citliva teraz ked si tehu...
Verim, ze ta to trapi a mrzi ake pocity momentalne prezivas..asi je narocne s tym nieco spravit..myslim, ze je fajn, ze uz viete pohlavie, aspon sa s tym zzivas...som presvedcena, ze ked sa drobcek narodi, pozrie na teba tym najkrajsim pohladom plnym lasky, okamzite sa do neho zamilujes a nevymenis ho ani za tisic dievcat...ja doteraz vidim pred sebou pohlady nasich deti ked som si ich prilozila na hrud a boli sme spolu nerusene dve hodiny..ved ho v kutiku duse uz terz velmi lubis 😵
Prajem ti co najkrajsi a najpohodovejsi porod 😵

majulino
8. dec 2015

@barbara088 ahoj chcela by som s ata opytat ako to dopadlo po porode ci sa nejako vyriesil problem kludne aj ip dakujem

katuliena82
9. dec 2015

@zwalsh , presne tak. Kasli na vraj ,,uprimne,, a absolutne netaktne a drze komentare. A zostan slusna, taka aka podla prispevkov si 😉

lucia20
9. dec 2015

@barbara088 viem, ze ta to trapi, ale skus sa nad to povzniest. Moj ex trikrat robil chlapca a trikrat spravil babu. Tiez z toho nebol nadseny, ale ked uz boli na svete, uz bolo dobre. Niektori chlapi su jesitni a potrebuju pokracovatela rodu. Hlavne nech je zdravucke. Pri tretej na 100% robil chlapca a 16.tt sme zistilo, ze ma dieta nador. Vtedy uz bolo uplne fuk co cakame, hlavne nech nam babo prezije. Tvoj manzel ma asi malo problemov, tak riesi hovadinky.

leteku
9. dec 2015

@zwalsh - ahoj, ja som tiež bola nadstavená na dievčatko a tiež som s toho nebola najšťastnejšia keď mi povedali, že to bude chlapček, ale môžem ti povedať bolo to to najúžasnejšie čo sa mi mohlo stať. Je to jeden úžasný chlapček, múdry, milý, šikovný, rozdáva nám lásku je proste super. Aby ma zase niekto zle nepochopil, dcérka je tiež super, nevidím teraz rozdiel medzi dcérkou a synčekom. Neboj zamiluješ si ho a neskôr sa nad tým len pousmeješ ako si uvažovala. Ak by som teraz mala mať ešte jedno dieťa tak by mi bolo už úplne jedno čo by to bolo, možno o málilinko viacej práve ten chlapček 🙂 .

lucretia7
24. dec 2015

Baby, ja nechapem, co tu v tejto diskusii riesite. Zwalsh evidentne potrebuje povzbudit, lebo sa uplna na nejaky sen, ktory sa jej nesplnil. Uplne to viem pochopit, pretoze sa mi to tiez uz parkrat stalo. Nieco si predstavujeme a je to inak. Kazdy preziva sklamanie odlisne a ak to uz je patologicke, treba to riesit. Ale naco sem chodite pisat take, ktore nemozete otehotniet? Kazdy ma nejake starosti, niekto problemy s partnerom, s rodicmi... To by sa dalo napisat do kazdej temy, ze su baby hlupe, co riesia. Ved niekoho partner bije, niekomu rodicia uz neziju... Ale kazdy je v inej situacii a treba to respektovat. Nie prenasat svoje osobne problemy na druhych. Ovela lepsie sa tu bude potom diskutovat.

kikusss16
5. jan 2016

Ahojte....ja si práve prechádzam niečim podobným. S priateľom čakáme prvé bábo a od začiatku sme chceli dievčatko. S inou variantou sme ani nerátali. Mali sme vybraté mená, jednoducho baba bola to jediné, čo môžeme čakať. Teraz nám lekár potvrdil opak..100 percentný chalan. Videla som na priateľovi to sklamanie keď stál pri sono a pravdu povediac aj ja som bola úplne mimo. Celý deň som preplakala, akoby sa mi zrútil svet. Cítim sa ako najhoršia mama na svete. Pomaly začínam prijímať, že to bude chalan, ale priateľová reakcia ma dosť sklamala. Vôbec sa so mnou nebaví a úplne sa mi vyhýba, akoby nás už nechcel ani vidieť...keďže ako povedal "bohužiaľ, už sa to vrátiť nedá".

kojanusa
5. jan 2016
Používateľ kojanusa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kojanusa.

@kikusss16 pekne to naozaj od neho nebolo, mali by ste sa o tom porozpravat 🙂 co by som ja dala za to aby sme aspon chlapca mali ;)

trubi
13. mar 2016

@kikusss16 môj chcel tiež dievča. Keď som mu povedala,.že.to bude chlapec, tak bol trocha sklamaný. Ja som si robila trošku srandu, že budem musieť päť syrov vysmazat na obed keď bude mať okolo 12 rokov a že či mu bude kradnúť autíčka. Keď som na to stretala samé dievčatká tiež mi to prišlo trocha ľúto, ale povedala som si, že uvidíme na ďalšom sone. Deň pred synom mi, ale ten môj priateľ na brucho povedal, že to bude veľký chlapec 😀 tak som vedela, že bude dobre 🙂 a bude to ozaj chlapček 🙂 a môj to už berie tak, že sa budú spolu hrávať 🙂

Ale ved budete mať ešte na dievčatko príležitosť, či nie? Ja to beriem tak, že baby budú mať veľkého brata 😀

beatrice1607
14. mar 2016

@kikusss16 Zeny, to kde chodite k takym blbcom?
A co je to za trend vyberat si pohlavie?
Nechcem sa nikoho dotknut, ale "nemam problem, tak si ho vyrobim".

maslenka47
14. mar 2016

@beatrice1607 k takym blbcom? Asi si nasla sebe podobneho. Ona "zacina prijimat", ze nebude mat dceru ale len chlap je ten debil ,ktoreho reakcie su neprimerane. Asi sa s tym chalan tiez potrebuje nejako vyrovnat a "prijat" to. Mne sa teda zastavuje rozum uz pri vete "S inou variantou sme ani nerátali.". Pochopim sklamanie, lebo "vzdy som chcel mat dceru", ale toto uz je moc...

beatrice1607
14. mar 2016

@maslenka47 Mozno ked sa chlapcek narodi bude rad, ze o neho rodicia budu prejavovat aky taky zaujem. Lebo ktovie ako dlho to budu este "prijimat".. :D