Sklamanie z pohlavia dieťaťa
ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti
@liuliu prepáč, ale je rozdiel chcieť ďalšiu dcéru a potom to neriešiť, keď čaká chlapca. Lebo na tom nič nezmení. A je rozdiel napísať, že ho nedokáže prijať a že vedome ubližuje malému, ktorý za to absolútne nemôže.
A že prečo je/bude nešťastná? Normálny človek sa netrápi tým, čo nemôže nijakým spôsobom zmeniť. Prijme to tak rýchlo, ako sa len dá. čím rýchlejšie sa naučí prijímať takéto veci, tým bude šťastnejší. Treba chápať, že vôbec nemá zmysel trápiť sa takými vecami. Že to situácii nijako nepomôže. Že jediné riešenie je čím skôr sa s tým zmieriť a vyťažiť z toho maximum. Dokonca sa z toho tešiť. V rámci vlastnej psychohygieny.
@velkacica ty co si si supla takto rano?
@velkacica citim sa ako v 19.storoci :D ale aspon mi ziadny zo synov neroztriesti majetok 😂
@liuliu takisto nedokážem pochopiť ľudí, ktorých tu nedávno opisoval aktivista za zakázanie obriezok malých chlapcov. ako sa chlapci strašne trápia, keď dospejú, že ich rodičia zmrzačili, aké majú depresie, aký majú zničený život. To sa každý môže niečím trápiť. Mne by mohlo strašne vadiť, že mám modré oči. mal by som mať depresiu z toho. Rodičia mi fakt zničili život 😀
@worker_falcon mne sa tiez nad niektorymi tymito vecami az rozum pozastavuje
@velkacica ty v akom storoci zijes? prepanajana....ja som strasne chcela mat dvoch chlapcov..cakam dievcatko...azi tri dni som mala depky ze treba vsetko nove oblecenie hracky vsetko ze bude trpiet aki ja ori bratovy v jednej izbe....teraz sa bijem hlavou o stenu ze co to za bludy sa mi honili hlavou...ked som cakala prve som strasne chcela dievcatko..no bum pipik na sone..teraz by som svojho chlapceka nevymenila za nic na svete....
@worker_falcon a ty vies ze toto je normalne diagnostikovane ako depresia z nezelaneho pohlavia ?
A nie nesuhlasim z tebou ja nestastna niesom. A aj tak som zazivala stavy hrozy depresie a zufalstva prave kvoli pohlaviu. Skus si preluskat ingender.com disappointment forum , to je nieco co je na Slovensku tabu. Na slovensku take zeny odsudzujete ( a ver tomu ze to ziadna nema lahke , trpi uz aj tak vycitkami svedomia je to jej dieta a nedokaze sa s nim stotoznit, vies aky to je hrozny pocit ? a este to v nej umocnujete ) tam si zeny poskytuju podporu.
nie kazdy muz chce syna, to vobec nie je pravda, poznam aj takych co nechcu a napr. aj moj otec chcel len dcery, aj ich mal a aj moj muz od stastia az plakal ked sa dozvedel ze budeme mat dievcatko, ja som to citila od zaciatku, a ak Boh da, aj druhe by sme chceli dievcatko...a neznasam trapne nazory ze musi byt chlapec, to uz kde sme, v staroveku? chlapec je daco viac jak dievca? neviem ktory dement nieco take zeviedol!
@liuliu bola si šťastná počas tých hrozných stavov depresie? sú ženy z toho fóra šťastné?
Ja ich neodsudzujem. Ja iba vravím, že je to veľmi nerozumné, trápiť sa takými vecami. A nevedel som, že depresia je "štandard". Ja som myslel, že štandard je šťastný človek, ktorý nie je závislý na liekoch.
@alchemilkazltozelena moze byt. Ale tak vacsina chlapov inklinuje k chlapcom. Mne svokra tiez povedala ze prve dieta ma byt chalan. Tak pozeram na nu ze za to ze ma ona dvoch chalanov nemusia take nestastie zazivat vsetci 😀 -D mojmu muzovi to bolo jedno , on chcel hlavne nech som ja stastna. A uz ked stastna som , tak nahlas vyslovil ze on by chcel teda aj chLapca 😀 ale tak chciet moze ze ano.... 😀
@zwalsh nebudem ta za tvoje pocity kritizovat, ani ti nijak neporadim...co ale mna zaraza je, ze dokazes byt nestastna z pohlavia dietata napriek tomu, ze si si presla ivf a velmi si ho chcela...ja by som na tvojom mieste bola vdacna, ze sa to podarilo, ze dietatko je zdrave a ci ma pipika alebo pipinu by mi bolo uplne ukradnute 😉 ber ho ako dar, ktory si uz vôbec nemusela dostat 🙂
@alchemilkazltozelena jj to poznam tie debilne narazky, ked sme este necakali druhe.... ze a teraz sestricku treba...alebo ze dovtedy kym nebude dievca...no koment..dnes mozes byt rada ze vobec otehotnejes a ze prezijes kym ti dieta dostuduje a osamostatni sa....
@liuliu ale ja by som rada vedela kto to zaviedol, takuto totalnu kravinu! preco by to tak malo byt...ja sa nechcem ruhat ani nic podobne, ale kebyze cakam chlapca, bola by som z toho dost nestastna, proste nechcem syna, chcem dceru, a aj ju mam a druhe takisto jedine dievca by sme chceli opat....kebyze mi dr. povie ze to bude chlapec, dlho by som to predychavala, sice meno mame vybrate aj pre chlapca, ale boli by sme z toho sklamani
Tak ked uz ma niekto "depresiu z nezelaneho pohlavia" tak by sa mal dat sterilizovat este predtym ako sa vobec taky magor rozmnozi! To uz budeme mat ozaj aj depresiu z farby oci, vlasov, pocasia...
Taketo somariny vymyslaju psychosi len aby mali pacosov a ti tomu veria a este sa s takou diagnozou pochvalia..blee
Kazdy si ma hlavne povedat kolko chce mat deti, ci jedno, dve, tri, alebo 10 a pohlavie nechat na nahodu. Alebo si nasetrit a pekne ist na umele oplodnenie, kde si za "priplatok" pohlavie mozu vybrat, nie sa potom stazovat na blbu prirodu ze im zle nadelila.
@worker_falcon no ale bacha ja netvrdim ze som sa isla od nestastia obesit. Ano dokym som nevedela ze som tehotna , nechybalo mi v zivote nic. A zrazu bum bac tehotna a mna pochytila hysteria a strach ze to bude pre mna nezelane pohlavie a trvalo to teda dlho. Ja som fungovala normalne ale akonahle sa dostalo na temu babatko a co to bude , ja som uplne blbla ze ho nechcem ze pojde na adopciu...do toho do mna vsetci hucali ako take nieco mozem vyslovit, ze to dieta sa uz teraz trapi a to nijak moju situaciu teda neulahcovalo. Nie dost ze som mala vycitky sama zo seba este ich umocnovali aj ludia okolo mna. Mne to forum napriklad velmi pomohlo , nebola a niesom s takymi pocitmi jedina. Ja som sa zacala na babatko tesit az ked som 100 percent vedela co budeme mat, dovtedy som sa citila ako keby som mala v bruchu votrelca a kazda otazka na babatko vo mne vyvolavala stavy hrozy.
@1234lubka mi daco hovor ja kazdy den pocuvam od starych ze kedy bude bracek? by som vrazdila vtedy 😎
presne tak, kym dostuduje a osamostatni sa, mozme byt radi ked to vobec zvladneme, a otehotnenie je tiez samostatna, narocna kapitola 😕
@alchemilkazltozelena jj to hej..prvy bol ako blesk z jasneho neba druhe uz bolo na dlhsiu trat... 🙂 taka je doba. 🙂 Co nam ostava...zatial ma nas chlapcek,coskoro 4 roky...platame ako sa da su zle dni su dobre dni..hlavne ci sa tyka penazi...co narobime... 🙂 hlavne ze deti zdrave a my takisto 🙂
@1234lubka z duse mi pises veru....a my si druhe teraz ani nemozeme dovolit, az tak o 2-3 roky, ale nam to aj vyhovuje lebo dve male deti po sebe by som nechcela, chcem sa aj socializovat, popracovat trosku, "oddychnut si" od plienok atd...a mala ked bude vacsia aj nieco pomoze, ... uz ked sme pri pohlavi, este neviete co cakate? ci nechcete vediet..
@worker_falcon ani nie , typicka dedinska sliepka kvoli ktorej sem ostatne radsej neprispeju.
Tie pocity tu prosto su , mozeme sa tvarit ze nie, moze ich zena tajit ale nic to neriesi lebo citit sa bude rovnako stale.
@liuliu keď už sme pri tých sliepkach... Ty si začala. Ale radšej nič...
Preco sa tu urazate? Ta diskusia o tom vobec nebola. My zeny mame byt k sebe dobre, mame toho aj tak dost...
Ďakujem tým čo ma chápu ale Jno musím povedať že niektoré vaše vety napríklad že by som sa mala nechať sterilizovať atď je presne to čo mi pomohlo. Asi som to tu napíšala preto lebo si neviem pomôcť a prosila aby ste ma neodsúdili a toto je ešte horšie. Viete nikdy neviete v akej situácii sa ocitnete a preto vážite slová dievćatá. Myslíte si že som šla na Ivf lebo som dieťa nechcela? Sama som v šoku čo sa so mnou robí.. Nevadí pochopenie tu na koňovi je zriedkavé, urážky a zlé veci sú na dennom poriadku a pritom sme tu ženy a mali by sme sa chápať. Vy ste vždy stopercentné?

Kazde dietatko by malo byt pre svoju mamu jedinecne, mne doktorka v 20tt povedala, ze na 85% to bude dievcatko. Manzel bol zo zaciatku sklamany , ale potom sa s tym nejako vyrovnal a teraz by malu nevymenil ani za 3chlapcov 🙂 Je to nas pokladik, cakali sme na nu 4roky, presli sme si ET-neuspesne a nastastie hned druhy pokus KET bol uspesny. Ja som nejako vnutorne citila ze to bude dievcatko, ale keby bol aj chlapcek urcite by som ho milovala najviac na svete. Nezalezi ci je to dievca alebo chlapec ale hlavne aby bolo malinke zdrave to je to najdolezitejsie.