icon

Sklamanie z pohlavia dieťaťa

barbara088
7. aug 2013

ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti

alchemilkazltozelena
2. júl 2016

@1234lubka pozeram ze nakoniec mas 2 chlapcekov? Dr. sa zmylil? 🙂

kvietok89
4. júl 2016

Tato tema a vsetky nedorozumenia a sklamania a ocakavania a neprijatie od rodiny by nemuselo vobec byt keby sa pohlavie neprezradzalo. Babatko nech si drzi svoje tajomstvo do porodu a verte tomu ze ked sa to narodi tak nik by nepovedal na ten vonavy uzlicek nic negativne. Potvrdilo sa mi to pri prvom tehu a teraz pri druhom bude tiez prekvapenie a ani potencionalne mena nevravime nikomu....ludon nikdy nevyhovies....

1234lubka
5. júl 2016

@alchemilkazltozelena ahoj 😃😃😃. Veru pri pôrode bolo prekvapko😂😂😂😂😂 všetci mi volali po smsle že čo si robím srandu 😁😁😁😁 niekde vo vnútri som tušila že ten pipik tam má niekde schovaný 😁😁😁😁😁 mal prekrížené nožičky cez vajka aj pipika, nebolo to vidno. Doki hovoril že nevidí dobre na pohlavie ale že pipik nevidno...podľa neho dievčatko.....aaa nakoniec môj druhý chlapček😃

1234lubka
5. júl 2016

@kvietok89 aale veď ja som to tak neprežívala. Len proste som si nevedela asi jeden či dva dni predstaviť že bude druhé dievčatko....neviem čo to bolo za blbé zmýšľanie vtedy, aj tak len dva dni či koľko to trvalo.....tak či tak sme nemali pohlavie 100%potvrdene vždy tam bolo ale...pohlavie nevidno dobre ale ani pipik nevidno...potom sa človek pripravuje na to dievčatko a narodí sa chlapček 😂😂😂😂 ja aj keby som 3tie čakala tak chcem vedieť pohlavie....

1234lubka
5. júl 2016

@alchemilkazltozelena no pozerám že aj vám sa konečne zadarilo 😊 držím palce nech to dobre dopadne

alchemilkazltozelena
5. júl 2016

@1234lubka preco konecne vsak my sme praveze chceli az o rok, dva 😀

viera77
5. júl 2016

@kvietok89 ano, suhlasim....tiez sme mali 2x prekvapko, podvedome pripraveni na chlapceka aj dievcatko, a naozaj je to super, ved presne tak ako to byvalo kedysi bez dnesnej modernej techniky...a clovek by mal byt vdacny, ak ma vobec zdrave dieta, ved v dnesnej dobe je to uz skoro zazrak...a nie, ci je to on alebo ona 🙂
no neviem, ale mne by ako dietatu ale aj dospelej bolo velmi blbe, ak by som sa dozvedela, ze ma mama nechcela a sklamala som ju, lebo som nebola jej vytuzeny chlapec/dievca, zit s tymto pocitom musi byt asi velmi neprijemne ☹

renimac
5. júl 2016

@lucretia7 a preco by nemohli? Mozno len ukazat, ze dieta je dar a uvedomit si, ze nezalezi na pohlavi? Ze mozno to co sa zda byt problem nie je problem? Aj to sa da podat roznymi sposobmi.... a nevidela som, ze by tu bolo napisane, ze "neplodne" nemaju narok prispievat do diskusie.

1234lubka
5. júl 2016

@alchemilkazltozelena aha nepamätám 😂😂😂😂 sorky☺

1234lubka
5. júl 2016

@viera77
@kvietok89 bože šak to neberte tak vážne, pre mňa dieťa nikdy nebolo samozrejmosť. Môže sa človek slobodne vyjadriť? Keby mali naši rodičia možnosti ako my tiež by si dali zistiť ak by chceli čo čakajú. A kto nechce nech sa nechá prekvapiť. Teraz čo sa akože nemôžem vyjadriť že "do pukla 😂😂😂" želala som si iné pohlavie? Každá normálna žena je šťastná že čaká a že čaká zdravé, neznamená že keď napíšem že som sa stým chvíľu nechcela zmieriť tak že by som to decko najradšej zahodila a urobila nové...bože môj...je vyspelá moderná doba.

viera77
5. júl 2016

@1234lubka ja len tolko, ze moj koment nebol adresovany tebe, preto trochu nechapem tvoju reakciu....samozrejme, ze sa mozes slobodne vyjadrovat, a ano, je vyspela moderna doba....a co beriem vazne je len moja vec, ty naozaj na tom nic nezmenis, ale diky za postreh 😉

1234lubka
6. júl 2016

@viera77 máš pravdu nezmením, ani tí tvoj názor neberiem, je len tvoj. Tak ako je môj len môj. Nevadí že nebolo adresované mne veď zareagovať som mohla nie😊

claudikabibi
21. júl 2016

@barbara088 .....tak toto je naozaj sila.V prvom rade by sa mal tvôj malžel tešiť s toho že je bábätko a aj ty v poriadku.Ja sa radšej ktomu ďalej nevudem vypisovať lebo by to bolo DOSŤ SILNÉ......no hambiť sa môže tvôj muž aj zo svokrom👎👏

barbara088
autor
25. júl 2016

@claudikabibi ahoj.dakujem za podporu tato tema je uz dost stara,nasa dcerka ma cez 2a pol roka,je sibalka z nej medzi casom sa nam narodil ten ospevovany syncek ma 4 mesiaca je to moj manznacik vola sa Max

claudikabibi
25. júl 2016

Gratulujem

petulik1991
7. sep 2016

To je tak, ked sa lekari snazia urcit pohlavie v tak nizkom tyzdni. Ved pipinka a pipik na zaciatku vyzera takmer identicky. Z maleho pipika sa stane zakrpateny pipik - klitoris. V 13tt sa to da urcit tak na 80% a to podla polohy "pipika". Ak lezi vodorovne - dievcatko, ak pod uhlom - chlapec. Existuje aj tzv Nub Theory (zistenie pohlavia v 13tt) a tam je to vysvetlene jasne. Pre mna na tom tvojom 3Dcku z 13tt jasna baba. Moja mala takeho isteho "pipika"

kattky
5. jan 2017

Ahojte. Tuzime po dievcatku a hlavne moj priatel. V 12tt som bola a ultrazvuk obycajny a doktor mi povedal ze vyzera to na chlapca. Teraz 2 januara som bola na 3D ultrazvuku na tie merania. Doktorka mi povedala ze na 60% to je chlapec no moj priatel stale dufa, ze to bude dievca. Nasi to beru tak, ze uz co bude, len nech je zdrave a ked som to oznamila priatelovej mame, tak z jej hlasu som vycitila ako prekvapenie, ale aj sklamanie zaroven.

katkakovac
5. jan 2017

@kattky musis sa nad to povzniest. To sa neda naplanovat. Je to vzdy 50:50. Al bud epartner sklamany, tak sa na neho usmej a povedz mu, ze si za to moze sam, ze mal zamiesit princeznu. Lebo o pohlavi rozhoduju muzove spermie. A to iste aj svokre. Ak chce vycitat, tak len synovi. Teraz su to tehotenske hormony, preto to tak beries. Ale ked sa krpec narodi, budu ho lubit, neboj. Este bude komentarov, k menu, ku kocaru, k tomu ci mas alebo nemas kojit, k tomu lde ma dieta spavat,... lub svoje dieta, na odtatnych nepozeraj. Patrner to casom pochopi, ale najskor musi to dieta vidiet a zalubit sa don😉 Ja som aj z tohto dovodu nikdy nechcela vediet pohlavie. Vzdy som sa to dozvedela az pri porode. Bolo to vzdy mile prekvapenie

katkakovac
5. jan 2017

@kattky pardon za preklepy

nika_17
5. jan 2017

@barbara088 moj manzel chcel tiez chlapca,mame dievcatko,tesi sa z nej a lubi ju.Podla mna ich to vsetkych prejde,len co malu uvidia...

kattky
5. jan 2017

@katkakovac tak on mi teraz len tolko povedal, ze ak teraz bude chlapec tak pri druhom sa on uz snazit nebude ze bude iba lezat. Ja babatko budem lubit ci to bude chlapec, alebo dievca. Len nech bude vsetko v poriadku 🙂

dilino
5. jan 2017

vieš čo moja po prečitani toho článku som takmér dostála zachvát zúrivosti nie aby bol rád že je to zdrave dám mu svoju dcérku dám ti aj adresu nechceš postihnutu ochrnutú, slepu, ležiacu, nerozpráva, nič nikdy nám nepovie mama a oco a stráme sa o nu z láskou hoci každý deň života si musi vybojovať je tu s nami 8 rok tvoj muž asi by od dobroty nevedel čo robiť teraz čo že sa narodi dcéra posere sa či ju dáš na adopciu, take zmýšľanie ma dospelý chlap no ja silné pochybujem o zdravom rozume ked si išiel urobiť dieťa musel vedieť že to nemusi vyjsť že to bude bud jedno alebo druhé toto normálný chlap z huby nevypusti a nepoháda sa s tebou kôli tomu že čo nosiš miliony žien by dali diamanty za to z nádejou a slzami čakajú roky idu na IVF a veľa krát sa to nepodari a tvoj muž si ide vyberať nech ide do obchodu marketu po tovar a tvoj muž by asi nevedel čo od dobroty ved to je hamba nie aby ťa podporil ja by som ked sa narodi dcéra a na mňa niečo rozprával vzala deti zbalila veci a nech lomi krky či sa k svojej vlastnej krvy bude správať ako keby si to mala z nejakým cudzim prosim ťa prosim ste dospelý ľudia nech sa narodi čokoľvek len nech je to zdravé prepač možno ma odsudiš za úprimnosť ale tu sa ináč neda a tvojho svokra hovno po tom čo sa narodi ON svoje deti vychovál tak do vás nech sa nestara že či bude mať vnuka alebo vnučku je to jedno nech je to zdrave my by sme za zdravie našej malej dali aj diamanty a neide to a niekto si nevie vážiť to najcennejšie zdrave dieta .

kattky
5. jan 2017

@dilino mas pravdu. Moja neterka dostala silny diabetes a uz vtedy sa nam pomaly svet zrutil. Naucit sa s tym zit a vtedy som sestre povedala, ze musi sa s tym zmierit a ze hoci ma ten diabetes, tak niechtore deti su ovela viac chore.

kattky
5. jan 2017

@dilino a vasej malej bojovnicke prajem vela zdravia a hlavne vela sil a aj celej rodine.

marfikchov
5. jan 2017

@kattky ja som celý život túžila po dievčatku, robiť vrkúliky, šatičky, sponky, čačky... no a mám dvoch synov... pri prvom som to až tak tragicky nebrala, no pri druhom oznámení, že je to chlapec (predtým hovoril dr aj o dievčatku, tak na 30%), som sa priznám usedavo v čakárni rozplakala, chlap síce chcel, že párik, no v podstate mu to bolo fuk... zdutá, sklamaná som s revom aj domov prišla... nádejala som sa aj preto, lebo pri druhom tehu som sa cítila "inak" ako prvýkrát... no ako aj pri prvom , tak aj pri druhom som si povedala, že uverím až ked uvidím... a teda videla som 😉 dvoch krásnych "vajíčkarov"... pri tom druhom synovi vedľa rodila druhá, a teda o hodinu sa jej narodilo dievčatko a chlap na to "vymeníme?" ver mi, v momente ked bábatko uvidíš, držíš, ovoniaš ti je šuma fuk čo má medzi nôžkami, nevymenila by som ho ani za nič (najmä, ked som si to "odmakala" so 4 100g a ona so slečnou 3200g)... sú krásni, najmä zdraví, často neposlušní, ale moji! Teš sa na bábätko, naplánovať sa to nedá, praj si pre neho len zdravie!

kattky
5. jan 2017

@marfikchov tak je to moje prve. Vraj je to laska na prvy pohlad ked sa narodi. Tesim sa aj na tu babatkovsku vonu a na to ako bude vyzerat.

katkakovac
5. jan 2017

@kattky ty chlapi su taky truhlici. My si zo seba bezne robime srandu, tak sa neurazam. Pri prvom tvrdil, ze to bude dievca. Ja som citila, ze to bude chlapec. Mala som pravdu. Pri druhom tvrdil, ze to bude tiez chlapec, lebo on robi len chlapcov. Na otazku, kolko tych chlapcov uz urobil sa len uskrnal😆 Ze on nebude zapletat copceky Ja som mala pocit, ze bude dievca a zasa mi to vyslo. Dcerku zboznuje. Vlastne oboch zboznuje, niekedy az moc. Staci, aby hodili nevinny vyraz a uz ho maju omotaneho okolo prsta. Ty si matka odkedy si tehotna. On sa stane otcom az ked sa krpec narodi. A bude mu suma fuk, ze je to chlapec a nie dievca. Aj ked, obcas motyka vystreli, a pri porode su nakoniec vsetci prekvapeny pohlavim😉😆

katkakovac
5. jan 2017

@kattky este som si spomenula, ako som sa z mojim porodnikom pocas tlacenia pri porode dohadovala, ze co to bude. doktorka hovori doktorovi, ze on sa urcite pozrel. On ze nie, ale teda ze uz vidno hlavicku a podla ciernych vlaskov a tvaru hlavy to bude chlapec. Ja som mu medzi kontrakciami hovorila, ze nie, to bude dievcatko. A tak bolo. Rysave, modrooke dievcatko😉Bolo mi to uplne jedno, hlavne ze je zdrava.

dilino
5. jan 2017

@kattky dakujem veľmi pekné za podporu no je to ťažke každý deň sa pozerať na útrpenie vlastného dieťaťa ktoré je zvyknute na ťažku bolesť a nevedieť jej pomôcť máme ju doma sme sa obetovali a nedali ju do ústavu tak ma to rozhnevalo ešte si bude vyberať nie aby bol rád že je zdravá to taký berú za samozrejmosť lenže človek nikdy nevie aj ja prajem neterke tiež veľa zdravička ked tu čitam rôzne pribehy žien ktore idu na to IVF a beznádejne čakajú niekoľko rokov no som zúfala aj za ných že nemôžu mať a niekto si tu bude vyberať a perlička svokor nieje nadšený svokor výchoval svojich synov a ešte si teraz bude vyberať no čo už je toto len za rozum šak to na výsmech.

kattky
5. jan 2017

Ono na tom ultrazvuku nebolo este vidno jasny pipik iba taky ako ostry trojuholnicek. Ja sa do tych veci na ulteazvuku nerozumiem. Ale neviem cim to je ale ja sa celkovo necitim, ze by vomne bol chlapcek skor dievca. Aspon taky pocit mam. Len neviem ci si to nahovaram, aleno to je to co sa potom vravy, ze zena citi co caka. Uz co bude, tak bude 🙂