icon

Sklamanie z pohlavia dieťaťa

barbara088
7. aug 2013

ahojte mamicky.dnes som bola u lekara na poradni a cela som z toho nijaka....v 13tyzdni mi lekar robil foto baby 3D a povedal mi aj pohlavie vyzeralo to jasne na chlapca 90%...manzel aj tuzil po synovi.Dnes som 20tyzden bola som na sone spytala som sa ci to teda bude na 100%chlapcek a on ze to pozre a tam pipinka ako vysita.....tak som sa aj potesila doma mam 6 rocneho synceka a 2rocnu dcerku,mne je to jedno co to je hlavne nech je zdrave.Po oznameny manzelovi som dostala studenu sprchu az mi bolo do placu a to je moj drahy velmi dobry chlap,ze nech si nerobim srandu a syn mi povedal,ze dievcatko nechce.svokor sa tiez tvaril odmerane....citim sa nechcena a nahnevana na nich....mate skusenosti

jolly84
7. feb 2015

@barbara088 toto nemôžu myslieť vazne......

rainee
7. feb 2015

hmmm, ja si myslim ze je to jedno, hlavne nech je zdrave 😉
pri prvom sme boli na USG, najprv nam povedali ze to bude chlapec (mozno sa im tam primotala pup.snura), az okolo 6-7m nakoniec ze to bude asi baba, ale stale bolo babo zle otocene, tak sa to nedalo do konca naisto urcit. u nas neboli ziadne traumy z pohlavia (ja som mozno trosku viac chcela chalana, manzel dceru),ale dolezite bolo aby bolo babatko ok, rodine to bolo tiez jedno....
vcera som bola na USG v 16tt, dr. sa vyjadrila ze to bude pravdepodobne baba, ale nevie to naisto. takze zase budeme este par mesiacov cakat 🙂 musim povedat, ze baba by bola z praktickeho hladiska lepsia kedze uz jednu babu mame, ale ako hovorim, potesime sa aj chalanovi....

horana
7. feb 2015

@ujo_bocian Vies ono je to tak, je to pomerne rozsireny jav, nakolko vacsina zien chce (viac) dceru, hlavne prve dieta. Su vynimky, ale je ich malo. Niektore to spolocensky v sebe rychlo potlacia a nedaju najavo, neznamena ze to tak necitia vnutri, ale skratka tvoja zena nie je ojedinela, ani jej reakcia. Zatlacat pocity umelo nema zmysel. Nech si poplace, postupne sa zmieri. Nema zmysel v sucansej chvili ju nejak chlacholit, vyrovna sa s tym za cas sama, dokonca vacsina v tejto situacii sa same od seba zacne tesit, po case, teda chce to vyckat...nesilit. A potom to najdolezitejsie: aj ked sa to teraz nezda, zena ma na syna silne napojenie cely zivot, omnoho viac nez na dceru. Navzdy to bude jej synacik, ktory je len a len jej. Kazda sice navonok tuzi po dcere, ale neskor ako mala babika rastie zacne byt postupne vztah komlikovany, matka a dcera byvaju skor sokyne, niekde to vidno viac, inde menej, ale so synom, s tym synom ktoreho si spociatku nevie predstavit ako ho vobec bude vychovavat a ako sa s nim vyrovna, to bude nakoniec hlaboka materisnka laska, ktora vydrzi skoro cely zivot, az bude mat problem ho pustit do sveta a prestrihnut tu psychicku pupocnu snuru, mnohe to nedokazu este ako svokry. Neda si nan dopustit. Sama bude neskor prekvapena, uvdis. Otec to ma naopak, kym je syn maly, je partak, milacik, neskor su si viac ci menej sokovia. Takze tvoja zena to ma teraz takto, neskor sa jej to preklopi do praveho opaku a bude si synacika ofukovat este viac nez dceru a neda na neho dopustit. To su akesi nepisane zakony, ktore nepustia. Uvidis, ze este bude rada...

ujo_bocian
7. feb 2015

Preco chcela dievca? Lebo baby su vraj pritulnejsie. Ja som chcel dievca cisto koli odpozorovanym skutocnostiam. Ja som bol emancipovana svina a sestra bola pritulna 🙂

ujo_bocian
7. feb 2015

No, mozno som trocha naivny, ale nevnima to dietatko uz teraz, ze je nebodaj nejakym sposobom nechcene? Predsa len, pri tych emociach sa vyplavuju vselijake hormony a nevim... asi to nie je uplne fajn...

lauricka
7. feb 2015

@barbara088 ved si im rovno mala vycistit zaludok, ci su normalni, aby sa takto chovali, nech sa hanbia! Im pripomen ake problemy ludia s chorymi detmi prezivaju a kopec inymi problemami, aby sa takto ruhali. A okrem toho, pohlavie dietata zavisi od chlapa, tak ako si dovoluje davat Ti studenu sprchu? Ked uz teda sme pri tom 😅

prinzesz
7. feb 2015

hehe, mne ked dr povedal ze cakam chlapca, zostala som v takom soku... cestou domov som trosku plakala, ale nie preto ze to bude chlapec ale preto, ze som vobec netusila ako sa o neho postaram... predsa len zena zene lepsie rozumie... ako sa narodil, uz ma to ani nenapadlo... neviem preco som sa tak zlakla 🙂 mozno hormony, a starostlivost o neho je v pohode.. a co, vychovavam z neho muza ktoreho budu vsetky zeny milovat! chcem aby bol vychovany slusne, galantne, uctivo atd 🙂 snad sa mi to podari... vlastne som dnes velmi rada ze mam syna.. a je to aj menej narocne.. hehe..

fopka
7. feb 2015

@ujo_bocian noooo,ja som tuzila po dievcatku,bola som si na milion percent ista,ze aj bude dievka,mena vybrate pre istotu az tri,odlozene nausnice,spony do vlaskov atd.. no a samozrejme,na 3D zaznelo,ze dievcatko ked tak velmi chcem,ale s pipikom 😀 bola som tak neskutocne sklamaana (teraz sa za to hanbim),celu cestu domov som preplakala,aj dalsi den som to este nevedela prijat....casom sa to ustali,po nakupe prvych veciciek pre drobca v modrom som to prijala a tesila sa....dnes mam doma krasne chlapča,ktoremu vravim,ze by som ho uz nevymenila ani za 5 copatych dievok 🙂

rainee
7. feb 2015

@horana tak my sme asi boli ta vynimka 🙂 ale nieco bude na tom pravdy co pises, pretoze moja dcera je uplne tatinkova, po mne mam tusim len pohlavie 😀 je uplne jeho povaha a tiez si lepsie rozumeju uz teraz, okrem ineho aj preto ze tatik vzdy vsetko svojej princeznej doovoli a ja som u nas skor ta prisna 😝

monhla
7. feb 2015

@ujo_bocian Ani sa jej nečudujem. Môj už pred našimi babami hovoril, že je rád, že krsniatka sú všetky /vtedy len 3/ baby, lebo im sa lepšie nakupuje 😀.
Hračky, oblečenie, náušničky, botenky, sponky, mašličky do vlasov ..... stačí pozrieť prvý obchod s detským oblečom a zistíš, že pre dievčatko môžeš kúpiť 1000 rôznych vecí a pre chlapca ledva 50.

Ja som tiež tajne túžila po dcérenke, aby som mohla zapletať copíky a pod. No hlavne moja prvorodená mi spravila škrt cez rozpočet - je za 3 chalanov a učesať sa dá len pod hrozbou smrti 😀 😀 😀

P.S. Neboj bábenko bude v pohode. Kúp jej nejaké fajerské rifle a košielku v mini veľkosti pre vašeho chlapčeka a uvidíš ako sa nebude môcť dočkať kedy sa narodí 🙂

david93
7. feb 2015

ja som ako dievčatko mamu sklamala, lebo som neznášala šaty, sponky a cetky, dodnes to nenávidím... nie každé dievčatko je prítulné a dobré... na to by som nespoliehala, nejaká časť sú Amazonky od narodenia 🙂

ilie
7. feb 2015

V 13tom týždni sa to už dá rozpoznať? Ja som bola v 18tom a to na to doktorka čumela 10 minút,aby to dobre rozpoznala

zwalsh
5. dec 2015

Neviem ci mi este na tuto temu odpovie, ale hlavne prosim tych, co by chceli velmi kritizovat aby sli inam. Cakam 3 dieta a odkedy viem, ze to bude chalan tak s tym neskutcne bojujem. Som z toho uplne hotova, snazim sa ho prijat ale vobec mi to nejde. Vsetco okolo sa tesia a ja v sebe skryvam tuto casovanu bombu a vedome ublizujem dietatu, ktore za to nemoze. ale ja sa aj nutim a stale nic. Dajte napad ako si mozem pomoct a hlavne tomu malemu, ktory za to vobec nemoze. Vdaka za pochopenie

katuliena82
7. dec 2015

Ja mam 2 synov a cakam tretieho. Vzdy som vyrastala medzi muzmi a velmi sa tesim. Manzelove deti z prveho manzelstva povedali, ze chlapca-brata nechcu, jehonsyn chcel byt ,,sam,, chlapec v ich rodine a dcera nema rada chlapcov. Manzela sa to dotklo, mna tiez. Moji synovia sa velmi tesia. A cela rodina z manzelovej strany mi pomaly kondoluje, ze mi priali dceru. Uplne chapem pocity maminky, je to otrasne, ak sa ludia takto zachovaju

katuliena82
7. dec 2015

@zwalsh zbytocne s tym nebojujte, pocity su normalne...nie ste zly clovek. Ked sa malicky narodi, bude to laska urcite. Zbytocne si robite vycitky, uz to je znakom ze mate malickeho rada, ked mu nechcete ublizovat. On vas lubi prevelmi a vy budete tiez uzasna mamina

janezz
7. dec 2015

@katuliena82 toto nechápem...nie je jedno,akého pohlavia bude???? Hlavné, že bude zdravé,nie??? Čoby dali iní ľudia za to mať takéto sprosté problémy... Riešia úplne iné veci ako zdravie a veci s tým súvisiace... Dennodenne užívanie liekov,cvičenia s detičkami!!!!

katuliena82
7. dec 2015

@janezz nechapem ani ja...ludia vedia byt ,,hlupi,, ked si neuvedomuju ze je kopec inych starosti. A hlavne, oni to babatko nenosia. Ak su sklamani, nech zbytocne nekomentuju. Ale ked som to oznamila synom, reakcia bola az dojimava. Velmi zlati boli

wieruska1
7. dec 2015

vies kto nezazije aj to B nepochopi......... ja ked som cakala prve staaasne som chcela dievca a podarilo sa. Predstava chlapca bola priserna. Ked som cakala druhe opat sme s muzom chceli dievca a predstava chlapca bola hrozna . A potom sme o nho prisli, a o dalsie a dalsie. A teraz pri predstave druheho je mi uuuuuuplne jedno co to bude, hlavne aby bolo...... a NIC. Takze asi tak...... neodsudzujem. Tiez som taka bola no okolnostami sa priority zmenili 🙂

janezz
7. dec 2015

@katuliena82 pozastavuje sa mi rozum...ja som nevedela až do pôrodu čo budeme mať a bolo to tak najlepšie... Nikto nemusel komentovať že čo a prečo... Najhlavnejšie bolo,aby bolo všetko OK a nemusela som počúvať blbé reči...až na pôrodnej sále som prišla na to, že máme dievčatko 😵

beatrice1607
7. dec 2015

Ani moja svokra sa nezachovala najlepsie ked sme jej oznamili, ze cakame chlapca. Doslova s nou nebolo reci. A to je zatial jej jedine vnuca. Teda clovek by si povedal ze v tejto situacii to bude fakt jedno. No a nebolo.. :D Odvtedy presiel uz nejaky cas, vnuka lubi, ale aj tak mam pocit, ze ak sa raz narodi dievca (ak niekedy), bude ju preferovat. Pre mna nepochopitelna vec. Ja som najstastnejsia, ze som porodila krasneho a zdraveho chlapceka. Ludia uz nevedia co od dobroty, tak riesia take hluposti.
Ale popravde si od nej radsej drzim odstup. Ako matku ma to vtedy velmi zranilo.

katuliena82
7. dec 2015

@wieruska1 je mi to moc luto. Ja som si priala ako druhe dievca, bol chlapcek. Ale mala som obidve tehotenstva take narocne, ze pri tretom mi je to jedno a synovia su taki moji maznaci, ze chlapcek ma potesil.

sono2
7. dec 2015

@zwalsh prečítaj si tu, pár príbehov, ako ženy nemôžu otehotnieť, či musia prejsť, aby otehotneli, ako sa s mužom hádajú, koľko financií musia poskytnúť aby im doktori pomohli otehotnieť, koľko bolesti, vyšetrení musia absolvovať atď😕 možno budes potom šťastná, že si toto nemusela nikdy riešiť.

katuliena82
7. dec 2015

@beatrice1607 , ani neviem co na to.....mne ex svokra pri pohlade na mojho tazko donoseneho prveho syna povedala: ,,to uz bude stale taky flakaty?! ,,. Fakt nemam slov, dietatko je dietatko, vzdy cenne

beatrice1607
7. dec 2015

@katuliena82 Preboha! Snad nebudem trufala, ak napisem, ze dobre ze je EXsvokra.. 😛
. 😁😁

liuliu
7. dec 2015

@zwalsh ale no ved to nieje koniec sveta , pozri uz jedno dievcatko mas. Si predstav ze by si mala 3tieho chalana 😀 A verim tomu ze tvoj manzel ma velkuuu radost , ti tuzia vacsinou po chlapcoch. Tak sa tes aspon ze si spravila radist manzelovi.
Kamoska tiez cakala po dcere druheho chalana a netvarila sa zrovna nadsene .Tak jasne maly je zlaty ale nikdy to nebude take to vysnivane dievcatko co chcela.
Ja som tiez strasne nechcela chlapceka ale u mna to uz hranicilo s tou depresiou z nezelaneho pohlavia.

worker_falcon
7. dec 2015

@zwalsh ty si veľmi nešťastná osoba... keď ste chlapca nechceli, nemali ste na ňom pracovať. ono vždy je "riziko", že to bude to "neželané" pohlavie.
Je hnusné, keď iní ľudia komentujú "nesprávne" pohlavie cudzieho dieťaťa. Ale keď matka nie je spokojná s tým, čo v sebe nosí, prepáč, ale to je fakt hnusné.

katuliena82
7. dec 2015

@worker_falcon nemyslim ze chce byt hnusna...vsak ju to trapi.

katuliena82
7. dec 2015

@beatrice1607 nebudes! 😂

liuliu
7. dec 2015

Preco by mala byt nestastna ? Ma sa dat odstrelit za to ze by chcela dalsiu dceru a vyslovi to naslad ? Toto je asi nieco co ziaden chlap nepochopi. Ona nikde nepise ze to dieta nenavidi, ona len tuzila po dievcatku. Ma sa hanbit za to ze po niecom tuzila, nieco si vysnivala ?

velkacica
7. dec 2015

rodina sa tvári odmerane právom. Priveľa ženského potomstva triešti majetok, "vydáva" ho do iných rodov, a navyše zaniká aj meno (a žiadne "módne" zotrvávanie na rodnom, či pseudo-dvojmená na tom nezmenia nič).