icon

Som v 24. týždni a stále fajčím. Ste na tom podobne?

nikuska0119
30. jan 2013

Ahojte som v 24. tyzdni tehotenstva a vobec sa mi nepodarilo prestat fajciť...... informovala som o tom aj gynekologicku a ta mi povedala ze ked vyfajcim tie 3 cigarety denne tak to nieje problem ze je horsie co dycham vonku (vzduch) ze to niekedy viac skodi ako ta cigareta...........co si o tom myslite je tu nejaka zena ktora ma pochopi ci ma vsetky odsudia?

janinah
31. jan 2013

toto je otázka,na ktorú odpovedať nemá význam 😒 a písať toto na stránku,kde je dieťa najvyššia hodnota, je minimálne nerozumné 😒

veronicka12
31. jan 2013

Ahoj je to kazdeho vec ale predstav si ze, kazdy jeden ohorok tvojej cigarety zadušaš na čeličku tomu babenku. Vieš ako ho to bolí!!!

ladymum
31. jan 2013

Uplne nesuhlasim s prispevkami, kde su mamicky na Teba "nie najmilsie" slovami ako : " Si normalna? Posrate cigarety,blbost,prestan."
Taky dost jednosmerny nazor, ako ked ma kon klapky na ociach.
Bola som fajciarka, ktora fajcila lebo mi to chutilo, lebo mi to pomahalo uvolnit sa, nikdy mi nebolo luto penazi ci zdravia 🙂
Rozpravala som sa s mnohymi uz mamickami - fajciarkami. Vsetky z nich maju zdrave dietatko. Poznam mamicku - nefajciarka, nikdy alkohol nepila, cele tehotenstvo prezila podla letakov,clankov, bio potraviny. Dieta hyperaktivne a k tomu astma. Neviem od coho to zavisi, ale ked to bude jedna cigareta denne, ked to dokazes obmedzit a spravit kompromis, myslim si, ze tym neublizis..
Je to ina situacia ako ked by si vypalovala papulky 10 x denne lebo proste chces....
Takze vela sil prajem, vela stastia!
A vy mamicky, nebudte take ortodoxne, ani neviete co v dnesnej dobe skodi, co zjete, coho sa nadychate......... 🤐

ps.: ja hned ako dokojim, tak sa k cigaretam vratim 🙂

kobrtko
1. feb 2013

ja som síce nefajčiarka a celý život som šťastná, že som sa takto rozhodla, no keď je človek na niečom závislý, tak sa toho ťažko zrieka... ja keby som bola fajčiarka, neviem, či by som sa dokázala zriecť vypaľovania zobáka, no obmedziť by som sa snažila určite. Ak sa snažíš, je to fajn, lebo každá nezapálená ciga je pre bábo dobrá. Na to vždy mysli, keď po tých hnusných cigaretách siahaš 😝
Vieš, ja som sa o seba starala, nefajčila, nechľastala, nedrogovala a neviem čo ešte a syn sa mi narodil v 30. tt. Nastúpil pocit krivdy, že niektoré maminy si na seba a dieťa nedávajú pozor, riskujú a predsa vynosia zdravé dieťa... niežeby som im zdravé dieťa nepriala, no je mi veľmi ľúto, že je to práve tak trochu naopak...to jednoducho musíš uznať, že to mamky nedonosených a chorých detičiek berú ako nespravodlivosť. Viem, Ty ze to nemôžeš, že za akých podmienok sa narodilo niekomu choré dieťatko, no ten pocit tu je a asi keby som mohla svoje správanie v tehotenstve ku cigaretám zmeniť, tak sa veeeeľľľmiii snažím (na mieste fajčiarky), aby moje bábo bolo ok, aby som si hlavu trieskať nemusela, ak sa niečo stane 😢
Ja som bohužiaľ svoj predčasný pôrod ovplyvniť nemohla a malo by ti stačiť, keď sa pozrieš na tie kilové deti v inkubátore, že ako sa rozhodneš a čo je pre teba skutočne dôležité...

Tak ti len želám pevnú vôľu a aby prišla na cigy nechuť 😀

bublinkajasminka
1. feb 2013

ja som nefajciarka. som astmatik takze cigarety by mi len zhorsili stav...ale moja mami fajcila od 16tich na intraku sa naucila a hovorila ze ked otehotnela vedela to tak, ze jej prestali chutit cigarety aj pri mne aj pri segre....nefajcila cele tehu a pocas dojcenia...ale potom sa k cigam vratila 😖

gaby21
1. feb 2013

Fuj, ako tie ciganky, co sa prechadzaju po meste, obrovske brucho pred sebou a v ruke ciga. Byt tehotna a mat dieta by malo byt privilegium a nie samozrejmost, niektore zeny, by vobec nemali mat deti ☹

cat
1. feb 2013

Kedysi mi bolo z tehotných fajčiarok doslova na zvracanie, dnes ich už mám úplne na háku. Je to ich zdravie a zdravie ich detí, s kt. hazardujú, každý sme si zodpovedný za svoje dieťa, nemožme chcieť ochrániť cudzie, to sa nedá, a načo takým ženským nadávať a odsudzovať, oni nereagujú ani na rozumné argumenty a keď ich v tom podporuje ešte aj doktor fajčiar, nech si hulia kolko chcú, škoda len, že s nimi musíme žiť na jednej planéte, ktorú nám zasmradzujú a znečisťujú.

lalia123
1. feb 2013

Ja som sa tiez stretla s nazorom, ze nie je dobre pre tuhe fajciarky prestat v tehotenstve zo dna na den. Telo vraj reaguje tak, ze sa zacina silne detoxikovat a ze vsetko ten "bordel" z tela ide do babatka...Ale vraj je dobre samozrejme obmedzit fajcenie tak, ako sa len da...

Nie som odbornik, ani fajciar, skor by som sa pytala na to nejakeho odborneho lekara, aby sa ten vyjadril. Je to vazna tema, urcite by som sa na Tvojom mieste snazila to aspon obmedzit a nastudovat, co vsetko to moze sposobovat dalej. Osobne by som sa bala, nizkej porodnej hmotnosti, mozno slabej imunity babatka, ktora sa moze prejavit neskor...atd...Ber to aj ako prilezitost to obmedzit a mozno aj skoncit s tym. Lebo neviem, ci este vobec existuje silnejsia motivacia ako vlastne babo... 😉

ajsenz
1. feb 2013

čawky..no ja som nikdy extra nefajčila..za celé tehu no do 27tt som vyfajčila asi 20 cigariet aj to som fajčila jednu do polky... odkedy ale ma malý kope nejako už nechcem ani nepotrebujem..malý je v poriadku chvalabohu a mne už smrdia všetky cigarety, nechodím už ani do barov ani nikde../ upozorňujem v baroch som nepila ani nič len sme tam šli na kofolku 🙂/
Neuvedomovala som si to tehotenstvo až tak dokým sa malý nezačal ozývať, naozaj to je zbytočnosť fajčiť.
Ide to do peňazí a do zdravia dieťatka.. síce ti lekár povie že fajčenie nič neovplyvní možno nízku pôrodnú váhu ale nepotrebuješ riskovať.

matuskova003
1. feb 2013

všetko zoberem, všetko tolerujem , ale aby MATKA FAJCILA ?? nič a nikoho neodcudzujem ale teba ano !!!! aj ja som bola silna fajciarka ale akonahle som otehotnela cigy sli do koša...trošku uvedomenia by nezaškodilo dievča !!

cathka
1. feb 2013

a ked sa tvoje babatko narodi, vies ake bude mat ono hysaky? ved uz bude zavisle! to mu das namiesto prsnika do ust cigaretu???

jullianna24
1. feb 2013

Teda,silna otazka. Nas porodna asistentka upozornovala, aby sme sa nezdrziavali v zafajcenom prostredi lebo dieta bude mat po porode abstak a ked nebude z teba citit cigaretovy zavan tak ta NEMUSI spoznat. Tym padom ta bude odmietat a nebude sa chciet prisat na prsnik. Vtedy sa to riesi tym,ze si rodicka MUSI zapalit,aby dietatu zavonala.. ja by som to teda nechhcela zazit,ze by ma dieta nespoznalo :(

genialna
1. feb 2013

Namiesto "pochopenia" by si tu skor mala hladat sposob ako s tym okamzite prestat..

dadkatv152
1. feb 2013

ahoj ja som tiež jedna z tých mamičiek hriešnic čo prefajčili celé tehotenstvo...z každej strany som počúvala prestaň,škodí to drobcovi,bude maličký prípadne chorý lenže nedokázala som to.Samozrejme mala som výčitky ale chvalabohu je zdravučký a dokonca nebol ani malinký keď sa narodil...skôr naopak mal 51 cm a 3950g .Mám kamarátku,ktorá nikdy nefajčila a ona mala tú smolu,že má s malou doteraz zdravotné problemy.Ono je to už podľa mňa genetický dané čo sa bude s bábom diať. Je x iných čo fajčia počas tehotenstva takže nie si prvá ani posledná a nikto z nás tu nie je na to aby sme ťa odsudzovali.Tiež mi je jasné,že tu budem ako ďalšia kvôli tomu na ,,odstrel" ale aspoň vieš,že nie si sama

pulsatilka
1. feb 2013

ja neodsudzujem, nekritizujem....sama som prestala zo dna na den fajcit, ked som zistila, ze som tehotna, ale az pri druhom tehotenstve....pri prvom som asi 5X zhresila 😒 . Inak pokial su matky fajciarky...tak aj tak ich telo kontaminovane toxickymi latkami este niekolko rokov ☹ ☹ a podruhe...pre tuhu fajciarku je ☹ pre telo aj miminko vacsou zatazou naraz skoncit (abstinencne priznaky).... ako omedzit to na minimum....

bianus
1. feb 2013

@dadkatv152 mala si len a len šťastie....potratili ste niekedy? porodili ste mrtve dieťa? viete aká je to bolesť zo straty dieťaťa?...asi nie, lebo ďalšie tehotenstvo by ste si "vážili" a chránili zo všetkých síl.......len nech sa narodí vytúžené zdravé dieťa....nechápem Vás

blackcat8885
1. feb 2013

Tak toto už nepochopím ako sem niekto môže napísať,že je v 24tt a ešte fajčí.Ja ked som bola na začiatku tehu a to som o tom nevedela dala som si 4cigi -aj to mi už nechutili len som nevedal prečo a už som stresovala,či bude malý ok ked som sa dozvedela,že som tehotná.To fakt Ti za to to bábo nestojí aby si prestala?Koľko krát som mala chuť ja na varené vínko hlavne na trhoch a nikdy som si nedala,až teraz na konci 1deci....Je to každého vec toto je len môj názor...

zuzkat1
1. feb 2013

Otazky tohto typu nechapem. Je kopa zien ktore tuzia po dietati. Robia co mozu.mozne aj nemozne. A nedari sa.potracaju a nevedia otehotniet. A nezodpovedne zivly rodia ako jablon. Toto je obrovska nespravodlivost. To dieta si nezasluzis! Si sebecka.

veve14789
1. feb 2013

Ja som si ešte zapálila tak 1-2 za týzden...ale je to naozaj o tom ako to berieš ty, osobne poznám 3 baby čo fajčili celé tehotenstvo a majú zdravých drobcov, no naozaj je to tak ako tu baby píšu že nikdy nevieš čo sa môže stať a potom môžeš mať výčitky že to bolo kvôli tomu neviem...Budeš matka, resp . už si matka, nemôžeš už uprednostňovať seba pred svojim dieťaťom...

luciabartulovic
1. feb 2013

Je lahke sudit...nikto nevie, ake tazke je prestat, pokial zavisly na cigaretach nebol!!! ja som fajcila 16 rokov a tiez mi gynekolog povedal, ze nech si dam radsej vecer jednu, akoby som mala od nervozity steny skriabat...ze ta cigareta skodi menej ako tie stresy, ktore maju niektore zeny ked nefajcia...teraz som tehotna 2x, tiez v 24. tyzdni, pokusala som sa prestat, naplaste, liecitelia, a vydrzala som to tyzden...teraz si dam jednu za dva dni, ale dva dni som ozaj pokojna a kludna...a mnohe z vas robite urcite tiez skodlive veci pre vase babatko( pracujete v hluku, prachu, dychate smog hlavneho mesta) a nikto vas neodsudzuje...my za to nemozeme, ze mnohe zeny deti mat nemozu, ale to neznamena, ze nemozeme aj my byt skvele matky!!!

8mamina8
1. feb 2013

aj ja som fajcila pocas tehu a dieta je zdrave nic mu nechyba. fajcila som tak 1-3 denne, niekedy ziadnu. maly sa mi narodil tak ako mal a pokial sa to s cigaretami neprehana, tak to nie je az take hrozne. je lepsie ak sa prestane ale ak nie, nie je to ziadna tragedia. to ta zbombardovali asi tie, co zavidia, ze fajcis a aj tak nemas komplikacie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

slniecko154
1. feb 2013

ked citam taketo veci som stastna ze som nikdy cigaretu ani len v ustach nemala 🙂

sisus123
1. feb 2013

Baby,preco ju kazdy len kritizujete??Kazda pise o tom aka bola silna fajciarka a ked zbadala dve ciarky na teste hned prestala??Sorry za svoj nazor,ale neverim ani jednej..Tiez nie som presvedcena ze to babu robi dobre,ale tomu nerobi dobre kopec inych veci co robime,dychame denno- denne.Tiez som v 25 tyzdny,tiez som bola tuha fajciarka,pred tehu som vyfajcila dve krabicky denne a teras si tiez tam zapalim-maximalne dve cigarety do tyzdna ale zapalim...A este jedna vec...moja doktorka mi na zaciatku tehu povedala ze ak je zena silna fajciarka nemala by zo dna na den prestat,pretoze babo moze mat abstaky a taktiez sa stotoznuje s nazorom ze nie je az take hrozne si sem tam zapalit,nehovorim ze o tom ze niekto vyfajci do dna krabicku cigariet..no a cuduj sa svete,moja gynekologicka je privatnik ,fajciarka a ma dve dospele deti 🙂

ninalondon
3. feb 2013

Aj ked s fajcenim v tehotenstve nesuhlasim,viem ta pochopit.Fajcila som 10 rokov ale 3 mesiace pred otehotnenim som prestala(dovod preco nosim pod srdcom ten zazrak) 😉 .
Kedze matka a dieta maju spolocny krvny system vsetky skodlive chemikalie ma v obehu aj tvoje babatko.Je potvrdene ze deti ktorych matky fajcili pocas tehotenstva mali nizku porodnu hmotnost alebo sa narodili predcasne a potrebovali specialnu starostlivost.Horsie pripad je ze o to babatko mozes este stale prist koli znizenemu prisunu kyslika.Tak sa zamysli ci ti tie dve-tri cigarety stoja za to riziko a vycitky ked sa nieco naozaj stane.Alebo mozno toto ta presveci http://www.familyservice.sk/tehotenstvo/Zivotos...
Vela stastia ako kolvek sa rozhodnes 🙂

anjelicek4
4. feb 2013

booooože jaké múdrosti ste popísali 😨 tak ju ukameňujte ty kks nech si každá robí čo chce ale napísať že tá čo si zapáli si nezaslúži dieťa je fakt sila! ja musím brať lieky ktoré tiež môžu ublížiť bábätku ale keby som vysadila tak to môže byť ešte horšie, bohužial mám diagnozu a tiež si zapálim 😝 je to moja vec a moja svedomie snáď ! ináč mám kamošky ktoré prestali ale v pohode vysedávali v kaviarni v dyme takže si mohli kľudne aj zapáliť ne?

jokas
5. feb 2013

Ahoj, no nedá mi neregovať. Presne tak, ako písala babula vyššie, nikotín máš v tele ešte dlhé roky, " čerstvý" ti z tela vyprchá po ca 10 mesiacoch. Pri prvej dcére som prestala fajčiť hneď, ako som zistila tehu, ano tiež neskoro, no ťažká životná situácia ma k fajčeniu v 5tom mesiaci vrátila. Konzultovala som to s lekárom-ďalší bez licencie podľa niektorých. Odpoveď- radšej si zapáliť, ako byť nervózna a v strese, čo tiež nie je dobré pre mimi. Moja dcéra je chorá raz za 2 roky, je šikovná, bystrá.....len chváliť ju môžem ;). Teraz nefajčím vôbec a vieš čo? Ked sa mi malá narodila, prestala som kvoli dojčeniu a už som sa k tomu nevrátila. Nechápem, prečo ťa tu mamičky kameňujú, neverím, že žiadna počas tehu nejakým spôsobom nezhrešila!!!!! Možno sú ďaleko nepokojnejšie a nervóznejšie ako ty 🙂 Pripadám si ako v kostole medzi starými babkami, ktoré skritizujú všetko. Držím ti palce a máš môj obdiv, že si mala odvahu to sem hodiť!!! 🙂

martina172
10. feb 2013

tak k tomuto poviem len toľko, že moja mama fajčila, ked bola so mnou tehotná a mám nesmierne problémy s dýchacími cestami, časté zápaly priedušiek a kašeľ taký, že vykašliavam žlč a modrám pri záchvate ako sa nemôžem nadýchnuť. Keď bola so sestrou tehotná, nefajčila a sestra je zdravá ako ryba

lucka0009
10. feb 2013

Ahoj, no ja som tiez fajcila pocas celeho tehotenstva. Bala som sa ci bude dieta v poriadku, ale nastastie bolo. Uz ma 10 mesiacov a je uplne zdravy. No co uz ked sme take slabe prestat :(