Sono v 20. týždni tehotenstva - pohlavie bábätka
Dobrý deň 🙂
Môj gynekológ po opakovanej snahe nevie s istotou povedať pohlavie dieťaťa. Tvrdí, že test z krvi je zbytočný a stále hovorí, že nabudúce sa dozvieme čo to je, no nevychádza nám to. Bábätko sa veľmi hýbe. Je zdravé a vyvíja sa v poriadku- to je to najdôležitejšie.
Keďže mnoho z vás má skúsenosti a ja som prvorodička, prosím poradťe mi, čo je váš tip 🙂
My s partnerom sme tím dievčatko.
(Pán doktor nevidí miešok, no niečo tam zahliadol a podľa môjho osobného názoru to môže byť aj pupočník)
Srdečná vďaka!
❤️

Ahoj, mne povedal moj gyn ze tato “korytnacka” tu znamena ze je to chalan😂 cize ak zbadas korytnacku vies na com si😀😀 inak preco ste boli u grochala v 1. Trimestri? Co sa tam vtedy zistuje? My sme boli v druhom a pozeral vsetky organy atd.. a preco vlastne tak velmi chces vediet co to bude? Ja by som cisto len za tuto info urcite neplatila. Aj tie veci pre babatko su za mna najkrajsie take neutralne🙂 a mozno aj do buducna vyuzitelne. Ale nemyslim to v zlom, sprav ako citis🙂
Ahoj, mne povedal moj gyn ze tato “korytnacka” tu znamena ze je to chalan😂 cize ak zbadas korytnacku vies na com si😀😀 inak preco ste boli u grochala v 1. Trimestri? Co sa tam vtedy zistuje? My sme boli v druhom a pozeral vsetky organy atd.. a preco vlastne tak velmi chces vediet co to bude? Ja by som cisto len za tuto info urcite neplatila. Aj tie veci pre babatko su za mna najkrajsie take neutralne🙂 a mozno aj do buducna vyuzitelne. Ale nemyslim to v zlom, sprav ako citis🙂
@neviem_123 napríklad mne zistil závažné vývojové chyby, Edwards syndróm. Pozeral presne to isté, čo sa pozerá pri druhom, len skôr - pretože už vtedy sa dá zistiť, či niečo nie je ok a vieš absolvovať ostatné vyšetrenia ako genetika, prípadne sa rozhodnúť, či podstupis ukončenie tehotenstva skôr ako plod odíde sám (to už je na každom). U môjho gynekológa to vidno nebolo.
Hlavne sa neupinaj len na dievcatko 😉 ak chces silne vediet co tak testy. Ak nie este pockat. Aj tak sa to uz nezmeni.
Moja susedka by ti aj podla tvaru brucha vedela povedat 😂
@chiara8844 zdravím. A neviete si dať spraviť sono ako samoplatca u iného lekára s lepším ultrazvukom? Lebo pri tomto sa naozaj nečudujem ,že vám nevie povedať ani lekár 🥹
@mici88
Ževraj toto je špičkový ultrazvuk 😀 to bolo povedané na vybavenie danej ambulancie. Vyriešime to návštevou pána doktora Grochala
@neviem_123
Ahoj😊 Presne tú korytnačky vždy hľadáme na tom sone a nevidíme ju. Upla som sa na dievčatko z rôznych dôvodov, ale vysnívaný chlapček by bol úplne rovnako milovaný. My by sme chceli prerobiť izbičku, partner pracuje aj s drevom a chceli by sme pre bábätko aj handmade vyrobené drevené dekorácie atď atď. Ja maľujem obrazy a chcela by som vedieť aké farby mám použiť do izbičky. Zatiaľ sme všetko kúpili neutrálne, len by to skvele padlo môcť sa pustiť do projektu aj s detailmi. Veľmi radi robíme kreatívne veci. Také osobné, pre niekoho malicherné dôvody, no pre nás dôležité.
U doktora Grochala v prvom trimestri sme boli na odporúčania mamičiek z okolia.
Hlavne sa neupinaj len na dievcatko 😉 ak chces silne vediet co tak testy. Ak nie este pockat. Aj tak sa to uz nezmeni.
Moja susedka by ti aj podla tvaru brucha vedela povedat 😂
@maryetta
Aj mne už rôzne tetky vraveli že to bude určite to a to😂
@maryetta
Aj mne už rôzne tetky vraveli že to bude určite to a to😂
@chiara8844 mne sa pri prvom netrafili. Kazdy presny opak 😂😂😂 a vlastne aj pri poslednom ma presviedcali ze chlapec. Az som sama tomu podlahla ale dufala ze to bude dievca. Ze ked mi dr ukazala kavove zrno a ja ze isto? Fakt krasne bolo vidiet 🤩 na morfologickom utz.

@chiara8844 zdravím. A neviete si dať spraviť sono ako samoplatca u iného lekára s lepším ultrazvukom? Lebo pri tomto sa naozaj nečudujem ,že vám nevie povedať ani lekár 🥹