Vitamíny Femibion 2 a veľkosť bábätiek

iwka678
30. mar 2017

Dobry den pocula som ze ked zena berie kyselinu listovu pocas celeho tehotenstva tak jej dietatkoi bude vacsie a v tychto vitaminoch je kyseliina listova chcem sa opytat ci ste tu zeny ktore ste tieto vitaminy brali a ak hej tak ake velke ste mali deticky? dakujem za odpovede 🙂

katka553
30. mar 2017

@iwka678 femibion beriem celé tehotenstvo, najskôr 1 a teraz 2.. som v 23tt, drobec zatiaľ rastie tabuľkovo, čiže zatiaľ žiadny náznak toho, že by mal byť veľmi veľký.. ale uvidím až po pôrode 😉 ale čítala som veľa diskusií na túto tému a nie je to vôbec pravda.. podľa mňa to závisí od úplne niečoho iného.. aj ženy, ktoré vitamíny nebrali mali bábätká aj štvorkilové.. ja mám lepší pocit, keď nejaké vitamíny beriem..

antoniod
30. mar 2017

manželka je brala a viem, že jej potom nebolo dobre, vysadila je Hnedka jej zmizlo akné a bolo jej lepšie, tak neviem.

seahorse27
30. mar 2017

Vobec to s tym nesuvisi 😉

charlie1980
30. mar 2017

@iwka678 Brala som pri obidvoch detoch, Uz pred planovanym otehotnenim az do porodu - 3050g a 3150g. Boli velke ? Vobec to s tym nesuvisi.

veronika318
30. mar 2017

@iwka678 ja som užívala, malý mal 49cm a 3800g, narodený v 40tt

bienennest
31. mar 2017

@iwka678 Ahoj, kyselina listova je Vit. zo skupiny B a nema ziaden suvis s priberanim. Kyselina listova sa uziva ako prevencia roznych vyvojovych poruch u deti, hlavne v skorom stadiu tehotenstva (jedno z najznamejsich ochoreni, ktoremu predchadza je raztep chrbtice - sposobuje poskodenie miechy a modzgu a teda trvale nasledky pre plod). Nakolko sa normalnym stravovanim tazko dosiahne pozadovane mnozstvo odporuca sa brat tehotnym (este lepsie uz par mesiacov pred otehotnenim) kys. listovu vo forme tabletiek.
Existuju vsak viacere studie, ktore poukazuju na to, ze zeny, ktore uzivali multivitaminove pripravky pre tehotne vo forme tabletiek mali casto vacsie deti ako zeny, ktore si doplnali vitaminy a mineraly prirodne (teda stravou). Ak ta to zaujima, skus resersovat (najlepsie v EN) na internete, najdes k tomu viacero clankov. Je to zas len statistika, to znamena, ze nie kazda mamicka co ich uziva musi mat obrovske dieta 🙂. Kys. listova sa da kupit aj osobitne, bez ostatnych pridanych vitaminov a mineralov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre