icon

Zdravé dieťa aj napriek výsledku 1:20 na down syndróm ?

vera519
8. jan 2020

Ahojte zienky, chcem sa len spytat mali ste niektora zle vysledky z krvi? Povedali vam ze je predpoklad na DS a nakoniec ste mali zdrave dietatko? Budem rads ak odpisu tie co s tym maju skusenost. Dakujem

vera519
autor
10. jan 2020

@alojzova ahoj no bola som u svojej a ta mi zatial povedala ze podla nej vyzera dietatko v poriadku. Este som sa objednala na tie testy z krvy za tych 350e , do Martina na genetiku a este v 20tt som objednana k Dr Grochalovi. Tak verim ze bude vsetko v poriadku ale radsej este podstupim vsetky mozne testy aby sme vedeli nacom sme ...

alojzova
10. jan 2020

@vera519 ja som ties keď bola u svojho tak povedal že babetko vyzerá vporiadku a ja tomu verim

vera519
autor
10. jan 2020

@alojzova ozaj a co cakas? Dievcatko ? Neviem ci sme sa uz otom bavili

alojzova
10. jan 2020

@vera519 áno dievčatko verím že aj moja a a tvoje babetko budú zdravé detičky

vera519
autor
10. jan 2020

@alojzova aj ja tomu verim .... tebe sa to uz krati 🙂 uz mas meno vymyslene? 🙂

alojzova
10. jan 2020

@vera519 ano Liana

vera519
autor
10. jan 2020

@alojzova pekne meno, drzim palce nech ti to vsrtko dobre dopadne a hlavne rychly porod 🙂

janka2404
10. jan 2020

@vera519 mne vyšlo pri prvej dcére 1:3, pri druhej 1:20, našťastie obidve sú zdravé. Zbytočne sa nestresuj,tie testy sú není presne.

nikinka1111
10. jan 2020

@vera519 ja som bola na odbere plodovej vody aj keď z iného dôvodu. je bezbolestné podľa mňa. aj keď to v mojom prípade veľa neriešilo. priplatila som si výsledky hneď na druhý deň. do pôrodu som nevedela či bábu bude zdravé, či vôbec bude žiť a princezná má už 4 rôčky 🙂

vera519
autor
10. jan 2020

@janka2404 tiez si myslim ze to nieje take presne len je to ozaj o nervy ked dve tehu bezproblemove a pri 3 toto povedia... ale myslim ze to bude ok ale istota je istota ...

jana005
10. jan 2020

@vera519 ahoj, ja som mala tiež 1:20
Na amnio som nešla, bola som len na ultrazvuku.
Malý je zdravý, má už dva roky

anuska300
12. jan 2020

Mne to tak vyslo a ties sa bojim co a ako

vera519
autor
12. jan 2020

@anuska300 zajtra idem na odber krvy trisomy testy 350e

donya
12. jan 2020

@vera519 ja idem zajtra tiez na trisomy

bodka2213
12. jan 2020

Celé tehotenstvo som mala pokazené , stále v strese. Lebo mi vyšli zlé výsledky . Stále som chodila po doktoroch. Mám zdravého syna . Až keď sa narodil som sa hneď pýtala či je zdravý , že áno ! prečo sa pýtam ? ! . . Hovorím lebo mi vyšli zlé výsledky ! .. sestrička NATO , že aj jááj. .. to každej druhej žene tak vychádza ! ..a majú zdravé deti .

Pri ďalšom tehotenstva tie testy odmietneme ak sa bude dať. Iba čo človeka vystresuju nič viac .

Potom som ešte zistila že stačí keď počas teho malo krvacaš a hneď ti to tie výsledky ovplyvní čo bol môj prípad !

anuska300
12. jan 2020

@bodka2213 no tak toto je aj moj pripad ja som spinila uplne na zaciatku aj pri synovi mi vysirl pozitivny s je zdravy

vera519
autor
12. jan 2020

@anuska300 ja som zase nespinila ani nic len od zaciatku mi je strasne zle len zvraciam aj 3krat denne, brucho ma boli ,stale som hladna len lezat musim podchvilou ale nemam ziadne komplikacie ako spinenie ci krvacanie ani nic

alojzova
13. jan 2020

@vera519 už máš visledky

vera519
autor
13. jan 2020

@alojzova ale kdeze to az o tyzden

alojzova
13. jan 2020

@vera
@vera519 uvidíš bude dobre

soooza
15. jan 2020

@ruzasipova aj ja viem o takom pripade...vsak zato som bola na amniocenteze....diskutovala som z doktorom aj tie trisomy a on povedal ze mali teraz pripad ze trisomy ok a dieta s ds....tak som sa rozhodla pre amnio...a fakt uplna pohoda zakrok a priplatila som vysledok do 24 hodin

soooza
15. jan 2020

@miadi ja viem ze sono nie je presne ale ak tripple a sono ok je kto by podstupil amnio len tak???o tom som pisala ze skratka ak take babo tu chce byt vsetko vyzera ok a bum....a ano priroda zvacsa eliminuje sama nezivotaschopne plody. Ja osobne som bola na amniocenteze

miadi
15. jan 2020

@soooza uz nemusi ist zena na amnio tie DNA trisomy su dost presne. Tripple testy su len odhad

vaneska
15. jan 2020

@miadi pokial sa rozhodne zena pre ukoncenie tehotenstva, tak vysledok z trisomy testov nestaci. Musela by ist tak ci tak na amnio, inak ukonecnie nie je mozne. Toto bolo povedane mne, ale riesila som to v novembri 2017 este

denden77
15. jan 2020

@vaneska plati aj teraz, riesila som min. rok

vaneska
15. jan 2020

@denden77 prave preto som ani neriesila trisomy. Neslo tak o tie peniaze ako o to ze som nevedela co by som robila v pripade potvrdenia rizika. A aj tak nam na genetike odporucili amniocentezu, ze s rizikom 1:2 by sme trisomy testami len stracali cas. Trisomy su podla mna vhodne len pre zeny ktore su na 100% rozhodnute si dieta nechat za kazdu cenu, len chcu vediet na co sa pripravit.

denden77
15. jan 2020

@vaneska pre mna boli prva volba, lebo som si myslela take to tradicne "nam sa to stat nemoze".. aj tak som skoncila na amniocenteze.. 🤷‍♀️

vaneska
15. jan 2020

@denden77 to si mysli skoro kazdy ze "nam sa to stat nemoze" kym sa nieco nestane a neprezije si to na vlastnej kozi... Drzim palce pri tomto tehotenstve 😊

denden77
15. jan 2020

@vaneska veru tak, pravdu mas 😊 dakujem velmi pekne 😊 🍀

miadi
15. jan 2020

@vaneska jasne pre ukoncenie z legalnych dovodou treba aj amnio ale o tom som uz nehovorila. To je dalsi krok. Ten trisomy sa da robit uz od 10tt a na amnio treba cakat do 18tt rozdiel je len v tom vediet skor na com clovek je. V pripade ze je vse ok clovek sa o par tyzdnov kratsie trapi. A na amnio nemusi ist ked su vysledky dobre.