8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
@sonia1501 ahoj,ja som uz zistila ze strie su dane geneticky,podla toho aku mas pevnu kozu,ja mam mega brucho ako keby cakam dvojicky,a nemam na nom ani striu,lebo tam mam pevnu kozu,kedysi som vela cvicila a mala aj kocky na bruchu.zato okolo bokov a stehien mam kozu slabu,vzdy som ju mala taku ochabnutejsiu aj ked som cvicila a mala tam aj celulutidu.a presne tam sa mi tie strie spravili,aj ked som kremovala dva krat denne,tiez som pouzivala ten elastiq,ale tazko sa rozotieral.mne lepsie vyhovoval GS mama,stal rovnako v lekarni a krasne vonia.lahucko rozotiera.alebo potom z dmky tam maju baby love radu aj olej,krem aj na bradavky,s oliv.olejom,je to aj lacne aj dobre.vyskusaj a zelam aby sa ti nespravili tie hnusne strie lebo mne sa po 28kg urobili co nie je cudo
@luciaesterka jej baby to je pekne a som rada ze tu svojim staznostami niekomu pomahame a ze nie sme v tom same
@angelin84 ahoj evka,hej nasla som si spravu len som tu vcera poobede nebola,trcali sme dlho v nemocnici,najprv som bola na sone,maly ma vyse 3,5kg,je zdravy a spokojny co ma velmi ukludnilo.pekne si tam spinkal a mal ruky pri ustach ze dajte mi pokoj.zlaty moj.doktor nam ukazoval semnniky ze ich ma plne vody a to znamena ze je donoseny.tak som na seba hrda ze po tom vsetko za cele tehotenstvo som ho aspon uspesne donosila.prietok v pupocniku bol tiez vyborny,ze ked uz prenasas tak by bol spomaleny,cize este nie je jeho cas.potom ma poslal este na ozvy na ine poschodie,tie boli tiez vyborne,pozeral mi krcok mal 2cm,otvorena len na prst a krcok tuhy,gynekolog mi dal termin 22.1 ale tento doktor v nemocnici od 27-1.do 1.2.tvrdil ze som musela mat ovulaciu neskor lebo som dobrala antikoncepciu a hned potom som otehotnela,ze to byva take rozhadzane a neda sa presne urcit termin.podla neho by som prenasala az od 1.2.a hranicny termin by bol 6.2 ze to uz by musel ist von.tak asi to tak bude ze sme ho splodili neskor.som pokojnejsia lebo viem ze mu tam je dobre ze je zdravy a nic mu nechyba.ja uz to nejako vydrzim.doktor povedal ze si mysli ze to do vikendu pride,este sa mi tam pomrvil vo vnutri pri krcku ked ma vysetroval ze mozno to pomoze a uvolni sa.podla neho som vcera bol v 39tt plus 5dni,cize estelen zacina 40tt takze este nehori.ale mam dobru spravu,rano som isla na zachod a odisla mi zatka.zatlacila som na velkej a zacitila strasnu bolest a pichnutie ako pri kramoch.teda myslim,bola to taka zmes hlienu a krvi a hnedy vytok.co znamena ze zacina porod.ale moze to trvat este hodiny aj dni.od vcera ma velmi boli podbrusko ako keby mam kramy,v noci som sa ledva prevalovala,tak uvidime co bude dalej,opucham takisto ako ty,uz nonstop nie len v noci.ruky,nohy,tvar a vsetko mi tak trpne,este ma zacalo boliet to hnusne rameno a krk asi som zle spala.tak ti drzim palce,mozno to cez vikend budeme mat obe za sebou,potom len krasne chudnutie.a mozno sa niekedy aj stretneme to by bolo skvele.ked nie si mozeme pisat nadalej a radit o detoch.bilekoviny su nebezpecne viem to lebo ja mam chore oblicky tak to dobre poznam,uz som mala niekolko krat zapaly a zachvaty.takze bude lepsie ako pojdes na sekciu cim skor.ved uvidis,ja som tiez v oktobri zbierala ten 24hod moc a tiez som ich tam mala trochu ale to je u mna furt,este aj streptokoka ma aj v moci aj posve,drz sa myslim na teba
ahojte dievcata, nuz ako,, uz to tu nejako stichlo, vsetky ste uz v termine, drzim vam palce, potom sa ozvite ked uz budete uspesne po porodoch doma ako to prebehlo, ci je vsetko v ok, aj s vami aj s detickami...
ahojte, no veru je tu prazdno, drzim vsetkym palce!!! ja som sa vratila z nemocnice vcera,(slabe krvacanie) malej sa ale na svet nechce, takze zostava len cakat. dufam, ze potom napisete co je nove!!!
@luciaesterka ahoj, a kolko si bola v nemocnici? Tyzden dva a uz bude mala na svete, jeej, ..ja som vdacna za kazdy tyzden co sa mi deticky nehrnu na svet, ja budem rada, ak to dotiahneme aspon do 37tt. Uz sa citim hrozne tucna, hlavne to vidiet na tvari, ani medzi ludi sa mi takto nechce, ja sa uz tesim ked budem moct drzat dietu a ako rada to urobim, len aby som dostala s5 svoju vahu. Nezavidim ludom s nadvahou, maju to tazke. Teraz to citim na sebe, tazko sa mi pracuje, topanky si neviem natiahnut bez toho aby som nefucala.. Palenie zahy, za kazdym, no nic moc. Ale tych par tyzdnov to este vydrzim, len aby deti boli v poriadku.
Uz mate vsetko pripravene pre malu?
Ahoj Sonia, bola som tam iba 3 noci, menej sa nedalo🙂 primar a aj doktor sa vyjadril, ze mala je uz hotova, takze by nebol problem, keby TO zacalo... ale nic nebolo 🙂
Ja som dnes vybavovala este cosi na uradoch v meste a az som sa musela smiat, vzdy ked som niekde otvorila na kancelarii dvere, este 5 min som lapala dych, a uradnici vystraseni, ci im tam neporodim 😎
Pises, ze si vdacna za kazdy tyzden, co sa deticky nehrnu na svet, takze cakas dvojcatka? A na tu zahu nic neberies? nejake tablety na cmulanie? V lekarni mi poradili Talcid, bolo strasne sa v noci budit na to, ze ma pali zaha 🙂 teraz to uz preslo.
Drzim palce!
@ewka0012 Ahoj Evka 🙂 ...dnes sme sa vrátili z nemocnice🙂malá sa narodila sekciou v piatok na obed, mala 3300g a 50cm. Ja sa cítim mizerne, bolí ma tá jazva a viac ako prvýkrát ☹ ☹ ☹ Nedá sa mi chodiť, tak muž so mnou zostal doma, teda zostane do konca týždňa minimálne a potom uvidíme. Napíšem aj viac, len sa musím skonsolidovať, som doma len pár hodín 😵
@angelin84 Ahoj, gratulujem! A prajem vsetko dobre aj malickej! Velmi mi Vase prisevky aj Evkine pomahali pocas mojho tehotenstva, este raz vdaka za to. Nech sa Vam dobre zotavuje!
@luciaesterka Ahoj a ďakujeme pekne🙂...zatiaľ to ide ešte ťažko 😒 ale všetko prebolí. Aj ja som to predsa prežila 😝 Asi aj Evka už má bábo, uvidím, či napíše, ale ak jej odišla hlienová zátka, tak určite 🙂 Som rada, že nás niekto čítal a že to trocha pomohlo, aj keď sú to len slová 🙂 Určite budeme pokračovať, len budeme musieť založiť novú tému 😵
@luciaesterka ahoj, ano cakame dvojcata, vcera som bola u doktorky, ze je vsetko v poriadku, ze sa drzim dobre na to ze cakam dvojicky.. nuz keby vedeli kolko ja doma jajkam, ked ma vsetko boli, robota mi nejde od ruky, za kazdym si musim sadnut, kvoli buseniu srdca s nizkym tlakom.. na zahu neberiem nic, nechcem do seba ziadnu chemiu, bud nejem take veci od coho mam kyselinu, alebo ked uz, tak to nejak vydrzim.. az take hrozne to zas nie je, len ked mam vsetky bolesti naraz a dlho.. len vtedy nadavam... na prirodu, ze preco nam nestaci 6mesiacov tehotenstva..
takze tak, uz to fakt budes mat za chvilku za sebou, drzim ti palce, aby vsetko prebehlo v poriadku a bez vacsich bolesti :o)
angelin, aj ja ti gratulujem, a prajem vam vela zdravicka, aby sa rana rychlo zahojila.. az tak boli ten cisarsky??? mne lekar povedal, ze pravdepodobne budem rodit cisarskym... ale aj keby tak, ten pôrod boli.. ked sa rodi prirodzene predpokladam, ked zastrihnu potom zasiju.. jajajj, je to vsetko kvoli "Eve" ktora zhresila, a kvoli nej sa my zeny musime trapit s tym porodom :o) muzi to maju ovela lahsie, oni si zajdu aspon s kamaratmi do baru, alebo do krcmy, oslavia, ze sa stali otcami, poriadne sa ozeru, a su radi, ze aspon kym sme v nemocnici mozu mat od nas pokoj a mozu zurovat do bezvedomia. hmm, je to nefer, zatial co my zeny sa trapime v bolestiach v nemocnici s placucim babom. ci? 😕
caute baby,mam to uspens za sebou,od stredy sme doma 🙂 v piatok od rana som krvacala,na obed zasa,od obeda zacali kontrakcie,bola som asi 2x na velkej,nechcela som sa hrnut do nemocnice lebo som si nebola ist ci je to ono...ale v piatok som mala druhy termin,poobede uz boli kontrakcie polhodinove,potom 20minutove a bolest sa zvysovala,pred osmou vecer sme isli do porodnice.hned ma prijali lebo ozvy ukazovali dost silne kontrakcie,uz som sa zvyjala od bolesti,ale bola som malo otvorena,dali ma na izbu,nevedela som co zo sebou od bolesti,nedalo sa sediet ani lezat tak som sa prechadzala,chodila do sprchy a ked prisla kontrakcia som zavijala na cele oddelenie,nedalo sa mi to predychat ako ucili na kurze,nutilo ma to kricat...o druhej v noci som sla za sestrickou ze uz mam ozaj silne bolesti,tak ma hned vysetrila,mala som uz kontrakcie jednu za druhou po sebe,ani vydychnut mi nedali.bola som otvrena na 5prstov tak hned ma brala na salu,zavolala anesteziologicku a doktora,asi o 4hod mi pichli epidural na druhy krat lebo som sa mykla pri kontrkacii,ale doktor aj sestricka boli zlaty moc mi pomohli.po Epi nastala totalna ulava,kontrakcie boli slabucke ze som sa len par krat nadychla a bolo dobre,doktor mi praskol vodu,hned mi o polku splaslo brucho,aj som si zdriemla a poskakala na fit lopte,o siestej mi sestricka hovori aby som rychlo volala muza lebo to ani nestihne ze ideme rodit,prisiel o siedmej a maly bol o pol osmej na svete,na tri krat som silno tlacila ako pri stolici,nadych ako ked sa ides ponoritvo vode....chvalili ma ze som to pekne zvladla,hlavicka neviem ani kedy vysla ani kedy ma nastrihol,ale ked isli ramena som citila ako keby mi aj vnutornosto vytiahli,bolo nadherne ked ho zo mna vytiahli,hned zacal plakat,stisla som muzovi ruku,placentu neviem ani kedy vytiahli len stichy boleli a bolia doteraz,takze moj porod trval 24hod ale stalo to zato,maly je nadherny,zdravy,mal 3280g a 51cm,iba jedno ocko ma zapalene,karpinky a tak,doma pekne papa a spinka,sem tam zaplace,stale kycha,stikuta, a poprda...nas anjelik,tak baby drzim palce aby ste to tak zvladli ako ja,angelin dufam ze je lepsie,ja som este total nevyspata lebo som mala zlu spoluleziacu ktorej maly stale reval...bolia ma stichy a ked kojim celu maternicu mi stahuje,som o desat kil lahsia,veru musime zalozit novu temu,lebo uz nie sme tehule,ja uz nemam skoro ziadne brucho aj strie su bledsie 😵
jeej gratulujem ti ku krasnemu syncekovi, aj tebe, ze si to zvladla, nech sa ti rana rychlo hoji a malinky nech je zdravucky. Urcite je to dobry pocit mat znovu skoro ziadne brucho :o) A mas mlieka dost? Naucili ta ako treba kojit? Hm, novidis, ani to nebolo take strasne :o)
Mne je kedy ako, raz dobre, raz horsie, ale hlavna vec, ze deticky su este tam kde su, lebo su hrozne mrazy vonku a do takeho pocasia nech sa nehrnu :o) A maju este casu dost. Snazim sa rano spat dlhsie, aby som nabrala silu na tie casy ked nebudem moct spat, este stale nemame nic prichystane, aj ma to stve, ale na druhej strane sa netreba nikam ponahlat, vsetko pride postupne.
Dievcata prajem vam vela sil a vela mliecka pre deticky a trpezlivosti. Potom dame vediet aj my co nas este porod caka, ze ake to bolo :o) Ja si neviem zatial ani predstavit co ma caka a aky pocit to bude drzat svoje deticky v naruci..
@ewka0012 ja som si vas tu obcas precitala a zaspominala na tehu.dostala som sa sem nahodou.ale teda,ked som si teraz citala ako si opisala tvoj porod..az mi slzy vysli.krasa..gratulujem 🙂
jedine co ma napadlo k nazvu temy-a vydrzala si 🙂 este raz gratulujem,nech ste zdravi a babo nech robi len a len radost
@sonia1501 dakujem,aj tebe sa to podari,vidis nas maly sa tiez neponahlal do tychto mrazov,veru dobre robis len spi rano dlho dlho kym sa da,aj ked viem ze s kopajucim bruchom je to tazke,ja sa stale regenerujem z porodnice,ale maly celkom dobre spi tak to ide,aj stichy a kojenie uz menej bolia,mlieka mam nastastie dost,kazdy den lepsie,aj som si musela odsat co ma prsia boleli.kojit ma moc neucili,sestricky neboli ochotne,musela som ich otravovat,snazila som si najst polohu sama,a citala take prirucky s obrazkami co boli v porodnici.snazila som sa pozitivne mysliet,ze to pojde,bude dost mlieka a byt trpezliva,to je hlavne,na stvrty den sa mi hrozne naliali prsia a odvtedy to ide,pouzivala som aj tu nahrievaciu lampu pred kojenim slux,aj nejake kvapky na mlieko mi davali,alebo tepla sprcha na prsia pomaha.drz sa
Caute baby, ja si tuto temu priebezne citam uz dlhsie, lebo to tiez uz nemozem vydrzat a velmi dobre mi padlo vediet, ze nie som v tom sama... ewka a angelin, taaak vam zavidim ze uz to mate za sebou 🙂 a prajem vela zdravicka vam aj detickam 😉
ja uz sa citim ako keby som prenasala (niezeby som vedela ake to je - ale takto nejako si to predstavujem 😒 ) a to este teraz prerabame byt od zakladov a dufame, ze sa tam stihneme nastahovat, kym sa mala narodi. takze tesne pred porodom ma caka komplet stahovanie (samozrejme predtym aj potom komplet upratovanie) a uz teraz som uplne neschopna nejakej prace. zadycham sa len ked sa sprchujem, obut si ponozky je hotove utrpenie, ked hodinku zehlim alebo nieco ine robim, tak ma zvysok dna boli chrbat a "zadok" - tam niekde kde su bedrove klby, ani krok nemozem urobit 😖 a dnes sa mi volaako zatmieva pred ocami stale, v kostole som musela celu dobu sediet, lebo som takmer odpadla ked som sa skusila postavit... boooze, uz nech je to za mnou, uz sa nemozem dockat co sa malicka narodi 🙂 a co toto vsetko prejde 😠
@ewka0012 Evka, blahoželám 😵 ...potom pridaj foto malého 😎 ...ja som prišla o 15 kg ľahšia a stále to ide dole, možno sa stal zázrak a ide to dole kojením. Kúpila som si odsávačku, mlieka mám dosť, tak si odkladám do chladničky a muž malej dáva, keď spím, alebo sa idem kúpať a podobne. Aj keď som bola u gynekológa vyberať svorky z jazvy, tak sme boli všetci a ešte sme aj obed a zákusok stihli. Malá je zlatá, spinká, papá, kaká a ako aj Ty píšeš, veľa kýcha 😝 neviem, čím to je, ale keď aj ten Tvoj 😉 Dnes som si objednala nejaké nové oblečko pre seba, keď už vyzerám o trochu lepšie 🙂...tak už len papať zdravo a výživne a budeme zase všetky prudko sexi 😎 😎 😎
@angelin84 tak tu vahu ti zavidim,moja zatial len devat kil dole a to uz od piatku hnackujem,a pri porode somsa teda natrapila aj riadne kojim,ale urcite som sa trochu vyfukla a pojde to kojenim dolu,teda dufam,oblecenie je mi tiez uz lepsie,akurat to tehotenske sa mi rozpadava po tolkom noseni,na tych opotrebovanych leginach mam dieru 😝 ja tiez odsavam a nechavam to na noc,vtedy je viac hladny maly takmu to dame,par krat som mu v noci musela dat aj nutrilon ako keby mu moje nestacilo ale to tou chorobou asi,musim vyzdraviet,mam hnacky a horucky,uz nevladzem,bola som aj na pohotovosti,bojim sa aby som neprisla o mlieko,esteze muz ma dovolenku,ak to zajtra neprejde idem zase k lekarovi
@ewka0012 Ja zatiaľ oblečenie, ktoré som mala pred tehu neoblečiem, myslím nohavice a bundy, len niektoré tričká, tak som si niečo objednala, tehotenské veci som pobalila a dala na poval, legíny som spálila, lebo sa mi porobili diery vo švoch 😝 😝 😝 ...boli inak znosené 🙂 aj pre mňa je dať v noci odsaté mlieko jednoduchšie, dlhšie vydrží napapaná. Aj to, že si odsajem a presne viem, koľko mi spapá. Môj muž už ide od zajtra do práce, potom bude doma každý druhý deň aspoň. Mňa nebolí ani tak jazva, ale všetko vo vnútri. Teraz napr. keď píšem, tak dosť ☹ Takže malý sa Ti narodil deň po mojej 😵...
ahojte!aj ja som mala podobne pocity ako vy) 😒 teraz som tehotna druhy krat a mam32 rokov.je to vseliake tiez,mam obavy tak isto ale asi sa tak velmi nebojim lebo mam vacsi nadhlad,skusenosti.ked sa mi nieco nepozdava zavolam svojho lekara bez vycitiek svedomia.a ta velka nadvaha co spominate,tak to nieje velmi dobre!ani zo zdravotneho hladiska,je to velmi tazke zhodit po porode i ked kojite! ☹ ja som pribrala pri prvom18kg a nevedela som zhoto10kil zhodit ani po rokoch!!!!teraz si davam uz vacsi pozor co jem a kedy. 😉
@angelin84 jaj mne sa tiez leginy dieravia vo svoch take su zodrane,ale dnes som bola sama v meste,maleho som nakojila a nechala s muzom,musela som k doktorke malemu pre nejake vitaminy aj sebe nieco kupit,kupila som si bundu aj leginy,obujem aj cizmy co som predtym neobula,takze konecne budem vyzerat ako clovek,uz by len mrznut mohlo menej aby sme mohli ist kocarovat,vidis nakoniec si aj porodila skor ako ja,somto hovorila 😀 moj muz ide do prace od stvrtka,aj na treningy a futbal zacne zasa chodit tak uz budeme aj samy,trosku sa aj obavam ale to zvladneme hadam,hnacka uz presla citim sa lepsie tak bude dobre
@angelin84
@ewka0012 ahojte baby. rada som Vas citala. zda sa, ze preberam stafetu a co ste zazivali vy, zacinam pocitovat na vlastnej koži. citim ako slonik, priberanie sa mi velmi rozbehlo. kazdy tyzden kilo hore, najnovsie uz po 4dnoch mam o kilo viac.som z toho nestastna, lebo jem zdravo, vobec nie vela, dokonca ani vodu nezadrziavam. napriek tomu priberam ako prasiatko a keby apson do bruska! nieee...na zadku a stehnach sa to uklada. v noci nemozem spavat kvoli bruchu, lezat na chrbte alebo sediet sa mi moc neda, hned ma bolia krize. v tychto mrazoch nemozem chodit ani vonku, chodila som a teraz lezim s teplotami a zapalenym hrdlom, uz Xty krat pocas tohto tehotenstva.
plus asi sto dalsich veci. ooch .-(
inak citam, ze davate drobcekom odstriekane mliecko v noci. ked ho mate ulozene v chladnicke, ako ho potom ohrievate v noci na pozadovanu teplotu?
inak gratulujem k babatkam!
@teleranka Ahoj 🙂 som rada, že sme niekomu pomohli aspoň psychicky🙂...ja som z pôvodných 92kg zišla dodnes na 75kg 😎som taká pyšná 😵 viem, pre niekoho je to obrovská váha, ale pre mňa nenormálny úspech!!! ďakujeme za prianie, som naozaj rada, že sme aj my aj naše detičky už doma a v poriadku 🙂 Ja napr. mám stále tekutú stravu. Najmä polievky, mliečnu ryžu a podobne, jednoducho to, čo nám varili aj v nemocnici. Mám stále ešte bolesti, nielen jazvy, ale aj vo vnútri a netrávi mi, ako by malo. Takto sa cítim potom lepšie, najnovšie si dávam aj cereálie do mlieka 🙂 Ja si odstriekavam mlieko a potom ho ohrievam v nádobe s teplou vodou. Hlavne nie v mikrovlnke 😅!!! Malo by mať teplotu tela, keď si kvapneš na ruku, to cítiš 😉
@keira no zdravo, sem tam zhresim aj nejakym burger kingom alebo tak. jem vela ovocia, eleniny, mliecnych vyrobkov, ryby, strukoviny, atd atd. ale dam si aj vyprazany rezen, aj sladke...chcela som tym povedat to, ze nejem za dvoch a moja strava nie je primarne zalozena na kalorickych jedlach...preto necapem, preco tak rapidne priberam.. zrazu...5 mesiacov nic a zrazu co tyzden, to kilo navyse uz od decembra ☹

@ewka0012 Ahoj Evka, som doma z predoperačných vyšetrení a asi to bude skôr, ako som si myslela. Mám totiž bielkoviny v moči a neuveritené opuchy, takže od zajtra zase zberám moč 24 hodín a ak to bude tak aj v piatok, mám ísť do nemocky 😕 Už ani neviem, či je to dobre, alebo zle. Už som tam ako doma a ak ma zase po pár dňoch pustia domov už po štvrtýkrát, tak už to kašlem 😠 Teda by ma čakala sekcia asi už tento víkend. Lekárka to dosť urguje. Tak uvidím, zajtra budem cikať a v piatok sa dozviem čo a ako...inak písala som Ti aj vyššie, len som to zabudla adresovať priamo Tebe...ty si ako dnes dopadla??? 😉