8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
@ewka0012 Pekné ráno, chcem sa len niečo opýtať, asi už týždeň ma v noci bolieva podbrušok, ako pri poriadnej menštruácií. Dnes v noci to bolo už na nervy, aj teraz som z toho nevyspatá 😒 trvá to aj tri hodiny v kuse, žiadne intervaly medzi tým...Ty si predsa len o tri týždne ďalej...mala si to? Cez deň to necítim, len v noci v kľude ☹
@angelin84 ahoj,ano mavam to aj ja tiez hlavne v noci a cim som v dalsom tyzdni tym je to horsie,boli cele podbrusko,aj vnutorne stehna a slabiny,ako by som mala dostat kramy,a bolest vystreluje aj do krizov,asi to budu ti poslickovia,alebo proste maly len klesa nizsie do panvy a tlaci tam.pomaha ked sa idem vycurat,vtedy to trochu prejde,ale vzdy mam problem sa postavit z postele popri tych stavoch v noci.ty uz to mas za tri tyzdne a mozno to pride aj skor ako mne.ja mam pocit ze tomu malemu sa zo mna nechce a hotovo.vsetci ma strasia ze budem prenasat.tiez mi bolo divne ze na ten tlak mi nic nepovedali,a v zivote som vysoky nemala.doktor povedal ze to je syndrom bieleho plasta,ze proste sa zlaknes ked si v nemocnici a mas vyssi tlak ako normalne.mne je od rana zase tak ako vcera,v zaludku same zblnkanie je mi zle,zase som bola asi trikrat na velkej 😔 horor.on mi uz tak tlaci na organy ze mi nic poriadne nepracuje.u nas tiez napadal sneh ale len par cm a uz sa to topi.mne tiez velmi tvrdne brucho ale aj tak sa snazim nieco robit.aj vcera mi bolo na nevydrzanie zle ale isli sme sa s muzom na polhodinku prejst aspon po sidlisku na vzduch a ked sme sa vratili bolo mi ovela lepsie
Dnes to bolí už aj cez deň. Je to asi tak, ako píšeš aj Ty, aj keď kríže ma boleli už dlho predtým 😝...Keby to tak boli poslíčkovia. Mne nepomôže ani sa vyčurať, aj teraz je to nepríjemné. Nech idú niekam s tým syndrómom bieleho plášťa. Aj mne to hovorili pri dcére a nakoniec to bolo naozajstné, žiaden strach. Aj mňa posledné dni preháňa, žalúdok mám ako na vode 😖 Tu padá aj dnes hádam od piatej rána...ani satelit nejde, taký je zasnežený. Ešteže ide net 😵 Akurát dnes musel muž ísť na Moravu, vráti sa až v noci...to by bola náhoda, keby som musela zrovna dnes do nemocky...aj pri dcére, keď sa narodila si zabudol doma mobil a zistil to až večer po práci, že je od obeda na svete 🙂Aj by som sa išla prejsť, len nie je s kým...a tu je cesta nenormálne zasnežená. A na záhrade po kolená snehu. Neviem, ako to mám opísať, ale mám pocit, že sa mi tam v bruchu, podbrušku niečo zmenilo a už to dlho nepotrvá. Neviem to opísať. Aj tie bolesti sú iné, ako doteraz, ale nie pravidelné. Aj ja, ak sa napr. najem, tak to buď vyvraciam, alebo mi je z toho veľmi zle, neviem, či mi brucho kleslo, alebo ešte len klesne, vraj vtedy by sa to malo polepšiť, ale ja na sebe nič nepozorujem. Je mi nanič a neviem si predstaviť, ak by som dnes musela do nemocky, ako by som sa tam dostala, navyše ak malá príde za dve hodiny zo škôlky domov. Napr. dnes mám brucho od rána ako kameň. Tak ale zober to tak, že stále je lepšie prenášať na Tvojom mieste, keď si 40tt, ako keď si 37tt a to by som teoreticky mohla ešte 5 týždňov!!!
@angelin84 jaj tak to ma mrzi dufam ze ti to tam skoro utecie a pustia ta alebo uz tam robno porodis a pojdes domov s babom,to by bol ten lepsi pripad 😔 ja mam tie bolesti tiez ale skor na sthnach okolo slabin.je streda a stale nic,ja uz som zufala,asi vyskusame s muzom ten sex cez vikend.ja by som chut aj mala ale skor takto rano,ked on pride z prace naje sa osprchuje atd tak uz je vecer a to byvam unavena a na sex ani pomyslenie.vcera som citala ako pomoct porodu,ze je dobry horuci kupel,tak som dlho trcala vo vani s horucou vodou vcera a nic,ledva som sa tam napchala,malemu sa to ocividne nepacilo lebo sa nahrnul na jednu stranu a stvrdlo mi cele brucho.vcera som mala asi 4telefonaty a kazdy sa pyta to iste,no co uz si porodila,jakto ze nie,a kedy to pride,skratka blbe otazky,ja som sama z toho nestastna a este mi to pripominaju vsetci.aj ked sa pozriem po byte,vsade veci pre maleho nachystane,komoda,vajicko,postielka,a babo nikde,je mi z toho uz do placu ale vazne.vecer ma tak kopal ze to neuveritelne bolelo.tu po snehu ani chyru davno sa roztopil,je pochmurno a uprsano vonku,to mi tiez na nalade nepridava,bud rada ze u vas je sneh,to je aspon krajsi pohlad von,drz sa a daj potom vediet
@ewka0012 Ahoj Evka, práve som sa vrátila z nemocnice. Milión vyšetrení som tam asi absolvovala🙂...Zajtra idem na CTG k môjmu gynekológovi a budem mať aj kontrolu, aj poradňu dokopy. Malá je v poriadku, len je to všetko potrebné stále sledovať. Je to ešte v rámci noriem. teraz je zase trocha s rastom pozadu, asi o týždeň 😒...Poslali ma v priebehu budúceho týždňa na anesteziologické vyšetrenia, tak budem mať podľa všetkého sekciu opäť, kvôli tomu, že ma bolí jazva. No na 90%. Ale som aj kľudnejšia, lebo som ubolená 🙄 Zajtra teda uvidím, čo povie lekár. Ja som zase na narvy, keď sa ma niekto opýta, ako sa mám...no ako asi, keď som za posledný mesiac bola trikrát v nemocnici??? 😝...alebo potom presne, že či už mám malé...normálne sa už premáham, aby som nevybuchla. Veď ešte nie som v termíne, teda odo dnes už hej, ale zatiaľ ešte nehorí 😉...len som taká obrovská, tak to každého mätie. Mne ani vaňa, ani sex nepomohol, ale asi som to skúšala málo 😎...najhoršie je, že ani krčok nemäkne, ale zase ak idem sekciou, tak už mi to je jedno. Mne sa zase malá hýbe teraz už dosť málo, ale večer aktívnejšie. Aj v nemocke tie CTG boli hraničné. Tak sa idem šetriť a budem len ležať, aby sa jej náhodou mojou nezodpovednosťou niečo nestalo 😨
@angelin84 ahoj,to som rada ze uz si doma,tak len pekne lez aby bolo vsetko v poriadku.ja som bola rano na ctg aj na poradni,nic nove sa nedeje,bola som aj s doktorom,povedal ze je vsetko ok ctg vyborne,maly sa hybe stale az moc,uz mi to lezie na nervy hlavne vecer,celu noc nic ine nerobim len sa ukladam,chodim na zachod,zase ukladam,lebo ani na jednom boku ani na druhom sa mu nepaci,a ked som an chrbate nemozem dychat...horor.doktor sa ma opytal ako sa mam,povedala som ze horsie a odpovedal ze nemam pistat,chlap,keby tak vedel ako sa citim.vcera som bola po sto rokoch vonku s kamosmi na pizzu,vsetci sa cudovali ze ci mam dvojicky aka som velka.za posledne dva tyzdne som chvalabohu nepribrala.ja uz vybuchujem ked sa ma opytaju ako sa mam,alebo mi je do placu.aj na doktora som vybehla dnes ze nech uz mi povie co bude dalej,za dva dni termin a nic sa nedeje,dva mesiace som nebola na sone,neviem ani aky je velky,ci je dobre otoceny,ci vobec budem rodit normalne.v stredu mam prist na sono,ze tam mi pozrie krcok,plodovu vodu aj vsetko a potom rozhodne co dalej.a v sobotu doktor odchadza na lyzovacku.parada.ja ozaj porodim asi az vo februari,gynekolog mi povedal ze ak sa od terminu neporodi do desat dni idem na sekciustale dufam ze to pride samo.zakazdym ked idem na zachod cakam ci nebude nejaka krv-zatka ci neodisla,v noci sa budim ze mam pocit ze je mokro podo mnou,hned pozeram ci voda neodtiekla,a nic,ked ma nieco zaboli hned sa tesim ze mozno zacinaju kontrakcie a zasa nic,mne uz hrabe z toho ozaj.neviem ci sa niekto tak tesi na porod ako ja.dost ma boli podbrusko tak ze ani nohu uz nezdvihnem ked sa chcem obliect.krize bolia,najhorsie to je v noci ani som nespala dobre.maly tak kope a vytrca vselijake hrby ze mam pocit ze mi bud kozu roztrha alebo zlomi rebro
@ewka0012 ahoj Evka, chodim sem citat vase spravy a ako by som samu seba citala, niekedy sa aj pousmejem ako sme na tom podobne. Ja cakam dvojicky a som v 30tt, na dnes som ani nespala celu noc som sa prehadzovala presne tak ako pises ty, ked som na jednom boku jedno babo zacne kopat ked na druhom tak druhe, a ked lezim na chrbte tak sa obidvaja vyhrbuju, a neviem kedy im je dobre kedy nie. Ty uz aspon mozes byt kludna, ze si svoje babo donosila, tak to ma byt, aj ked je to tazke ale uz mozes byt rada, uz to mas uz len za par, mozno uz dnes to budes mat za sebou. Ja sa zase bojim, ze deticky budu chciet na svet skor a to by som nechcela, radsej nech su v poriadku, ja to uz nejako zvladnem. Takysto mavam depky, ale o tom asi ani nemusim hovorit, pred vsetkymi sa musim tvarit ze je vsetko ok, ze sa tesim, aj ked nie som ziadna herecka. ale tehotenstvo je velmi tazka vec, a tiez si nemyslim, ze je to najkrajsie obdobie v zivote zeny. Musis sa zriekat veci, kt. si robila predtym, ja uz nemozem ani velmi chodit a stat kvoli skracujemu sa krcku. Velmi mi chyba, ze nikam nechodime, len k rodine, co je pre mna uz velmi nudne.. nemozem sportovat, chyba mi velmi pohyb a strasne, ked som mavala zlu naladu, sla som si zabehat a vsetko som videla ruzovejsie.. a mozem menovat vela veci, co zena nemoze pocas tehotenstva. tak drzim ti palce, a myslim na teba, ze aspon nie som tu sama taka nestastna z celeho stavu, aj ked sa na babätka hrozne tesim a mam ich velmi rada.. ale vobec sa necitim taka silna ako si kazdy mysli.. a aj ja som si myslela, ze to budem znasat lepsie
@sonia1501 jaj tak to ti nezavidim dvojicky,boze ja ledva zvladam jedno v sebe,to ta obdivujem.veru najhorsie je ze sa musim vsetkeho zrieknut,ja som tiez vzdy sportovala,chodila plavat,lyzovat,teraz nemozem nic,tiez sa mi od32tt skracoval krcok a viac som lezala aby som donosila,teraz sa hybem a hybem aby sa mu von zo mna chcelo,ja som vzdy chcela synceka a neviem sa ho dockat,ved kvoli nemu som vsetko obetovala a vsetko toto trpim,a mam ho s milovanym muzom,uz len vydrzat,potom ho konecne uvidim,tak ti drzim palce nech dobre donosis a nech su zdrave,u nas v meste sa teraz narodili dvojicky boli aj v spravach,kazde mali cez tri kila,ze rekord,chlapec a dievca,ty budes mat co?
@ewka0012ano videli sme aj my, my cakame dievcatka.. ja si neviem predstavit nosit v sebe jedno dieta, mozno je to lahsie neviem, ja som tehotna prvy raz, a to hned s dvoma, zatial si uzivam to ticho, a ze mozem kludne spat.. uzi si to aj ty, mozno ked deti budu von, to bude namahavejsie, svet sa bude tocit uz len okolo nich. teraz si mozme kuknut v klude film, mozeme sa vyspat.. este stale ta bolia ramena? mna bolia aj klby citim kazdy jeden krok.. aj ramena, no neviem od coho. stracam aj chut do jela, a niekedy je mi az na vracanie. len nerozumiem preco. aj ty mavas taketo stavy?
@ewka0012 Takže sa znova hlásim 🙂 dnes som bola na CTG, aj poradni v jednom a všetko je zatiaľ fajn. Alebo ešte stále? Teda myslím tým, že zatiaľ na pôrod ani v 38tt nevyzerám. Teda prirodzený pôrod 😝 S tým kontrolovaním sme na tom presne rovnako 😖 V noci sa mi stále zdá, že mi už tečie voda, kontrolujem sa, či som suchá a na WC hneď pozerám, či sa niečo nezmenilo. Ale zase na druhej strane, pokia bolo u mňa všetko o.k., tak som si všetko veľmi pripúšťala, myslím váhu a to, ako mizerne sa cítim. Ale teraz, keď viem, že malá zase nepriberá tabuľkovo a aj záznamy sú všelijaké, tak som rada, že je ešte dnu a môže rásť. Tentokrát sa mi v nemocnici uľavilo. Bolesti tam prestali. Cez týždeň idem na tie odbery kvôli sekcií. Ak náhodou bude. Budem sa snažiť hýbať primerane, aby jazva nebolela, ale zase aj aby sa mi to niekam pohlo 😵 Ťakže ja mám stále 90kg. Už som naozaj veľmi unavená. Hmmm, tie blbé otázky okolo...nedá sa to ignorovať. Ani mne to nejde. Viem, lezie to na nervy 🙄 ...ale dúfajme, že to príde každým dňom! 😉
@sonia1501 veru aj mna bolia vsetky klby,to rameno uz tak nie ako predtym,to som asi mala zapal,ale raz boli koleno,raz rameno,raz krize,potom krk,ale to je asi tou mojou vahou,ja si spanok moc neuzivam lebo sa neviem ulozit,ked zaspim tak za chvilu idem na zachod a takto az do rana,sem tam som aj par hodin hore co sa vobec neda spat,mna cim viac tym boli podbrusko a slabiny okolo stehien,kazdym dnom viac a najviac v noci,normalne az aukam ked sa v noci chcem postavit ci len prehodit na druhy bok,ale hadam je to dobre znamenie ze maly sa tlaci dolu a pojde von,aj dost opucham,nohy aj ruky a som stale strasne smadna,doktor mi zakazal vela pit tak sa snazim co najmenej,uz ani na gauci pri telke sa neviem ulozit,ja sa tesim ked uz bude maly v postielke trebars aj plakat ale ja sa konecne budem moct hybat a hlavne si obliect nieco pekne a normalne,mne je vsetko male,zo vsetkeho mi trci brucho,uz obleciem len leginy,a hrozny stary kabat po mame,tenisky uz neobujem len take hrozne cizmy co k nicomu neladia,neviem sa dockat ked kila pojdu dolu a obleciem sa normalne ako mlady clovek a nebudem sa hanbit za to ako vyzeram,pozdravujem tvoje dvojicky,dve baby tak to vela stastia ked raz budes napadnikov odhanat
@angelin84 no ja mam uz 93 a to uz drzim vyse dvoch tyzdnov,snazim sa menej pit tak mozno preto,ale ved uz nejako vydrzim,uz zacina 41tt,takze maly ma na to par dni,uz sa mu vyhrazam ze ked nepojde po dobrom spodkom kedy on chce ze aj tak ho vyberu 😝 a to len tak zo srandy ved aj takmi uz nic ine neostava len cakat,uz sa mi nechce stazovat,dnes som mala milion telefonatov a sms ze ci uz rodim alebo ako,uz vsetkym nadavam nech neotravuju ze ked to pride urcite dam vediet,dnes mi museli utratit psika lebo uz bol stary a chory,tak som si poplakala a teraz spominam na chvile s nim,a dufam ze ked jeden clen rodiny odisiel tak ten novy pride,moje babatko konecne,ale stale mozes ist rodit aj skor ako ja,ved uz si v 38tt to uz si v termine
@ewka0012 drzim ti palce uz sa ti to blizi ja budem chodit casto do Piestan s malym nemame to daleko je tam krasny park v kupeloch super miesto na kocikovanie a okolo vahu tiez takze sa mozme stretnut ak by si chcela a kocikovat spolu ja to nemam velmi daleko a aj som robila v Pn pred tehotenstvom..tak papik zatial a drz sa! 🙂
@ewka0012 Tvojho psíka je mi naozaj ľúto. Ja som teda žiadneho nemala, ale vidím ľudí okolo, ako majú zvieratko ako člena domácnosti. Ale máš úplnú pravdu, vo väčšine to tak býva, že ak jeden odíde, iný(iné) zase príde 🙂 To sa aj mne veľakrát potvrdilo. Dnes máš teda oficiálne veľký deň, však? 😉 Tak si myslím písala...Ja až za 19 dní 😝 Bodaj by sex pomohol. Mne žiaľ zatiaľ nič 😕 Ale snažím sa myslieť pozitívnejšie. Nás asi ľudia nechápu, že sa tu stále sťažujeme. Samozrejme, ja plne uznávam, že tehotenstvo by bolo krásne, ani krivého slovka by sme nenapísali, keby sme nemali zdravotné problémy. Ja už som sa v tej nemocke hanbila, že som tam tretíkrát za posledný mesiac 😒...a nepridáva to ani na psychike, keď sa stále bojíš, či sa malému niečo nestane z toľkých komplikácií. Keď mi tam asi šesťkrát za deň robili CTG a asi len jedno bolo také dobré, že mi nemuseli dávať infúzie, prípadne iné lieky ☹...Dnes v noci sa mi snívalo, že som zase vyzerala ako normálny 60-kilový človek 😎...ale zase vždy, keď sa malá v brušku pohne, tak si uvedomím, že toto už asi viac nezažijem, keď už okrem nej doma jednu babu mám. Viac už asi nebude, ale nikdy nehovorím nikdy 🙂...Je to zvláštne, čo si písala, že ak budeš prenášať, tak urobia sekciu...u nás dávajú vyvolávačky. Ale lekár sám vie, čo je pre Teba najlepšie. Ja osobne za seba napíšem, že sekcia nebola vôbec taká strašná, akurát potom bolí tá jazva. Ale zase sa predišlo iným komplikáciám, ktoré mohli nastať. Tak sa neboj 🙂
@ewka0012 nuz spanok si este viem uzit hlavne ked predosla noc je prebdela... bolesti slabin podbruska a okolo stehien signalizuje uz pravdepodobne porod, este tak tyzden vydrzat a syn uz bude na svete, veru na stihlost sa tesim aj ja, ked uz nebudem moct kojit hned zacnem s cvicenim, strasne mi chyba ten pohyb.. tak si uzi este posledne dni, uz to fakt nemas daleko od porodu, budem ti drzat palce, a dakujem za pozdrav
Ewka 0012 zvládneš to - a ktovie - možno ked píšem tento príspevok už držíš v naručí babatenko 🙂 už kašli na všetko negatívne! mysli pozitívne!!!!!!
@ewka0012 ahoj.. no ja som pribrala pocas tehu 20 kg a jedla som akurat... ale mala som rizikove, no aj napriek tomu som sa snazila mat ako taky pohyb, aj ked velakrat som musela len lezat.
po porode som dala dolu 10 kil no nasledne dalsie 3 nabrala.. ked si to zratas tak mam na sebe 13 kg navyse 😅 tak a teraz mam depky... ale som stastna ze som mohla zazit ten pocit z tehotenskeho bruska, kopanceky a vsetko to pekne, kedze sme o jedno babo prisli a velmi nas to bolelo.
zaha ma palila tak ze sa mi nedalo spavat
ruky a nohy som mala strasne napuchnute, ani sandale som nemohla obut a prsty mi trpli
bola som unavena a nedalo sa mi pomaly nikam ist na dlhsie (naprna vylet)
na vecko som sla kazdych 10 min
v noci sa mi nedalo spat
bola som nemotorna sa aj ist do vane umyt a musel mi manzel pomahat
strasne sa mi pokazli zuby co sa spajalo s velkou bolestou a lamanim a castymi navstevami zubarky
citila som sa ako strasne velka nafuknuta slonica co kazdou sekundou praskne a vyfuci
ale aj tak je obdobie tehotenstva, jednym z najkrajsich obdobi na ktore spominam 😉 uzivaj si tie krajsie chvilky... potom ti za nimi bude trosku aj smutno, aj ked zas ich vystrieda radost ale aj starsti z niecoho pekneho a noveho 😉
drzkaj sa
@angelin84 ahoj,zase 😀 vcera bol ten velky den a jasne ze sa nic neudialo,stale trcim doma a cakam.uz mam pocit akoby to nikdy nemalo skoncit,dnes sa pripojim na FB a hned mi desat ludi pise to iste dokola,jaktoze este nic.rano som si zase pekne poplakala,ked som sa zobudila a zistila ze zasa nic a ledva som sa postavila z postele,uz mam asi depresiu lebo stale placem.v noci sa mi vselico sniva, vela krat o tom ako som stihla a nosim normalne veci.potom sa pohnem,zobudim na strasnu bolest,aky je maly tazky a ako sa mi chce cikat,pozriem sa na seba ze stale som ta ista slonica a nechce sa mi uz ani zit.nemam si uz ani co obliect,zo vsetkeho mi trci brucho a nohavicky su mi male vsetky.vcera sme boli na prechadzke,presla som kusok a uz som nevladala,isli sme do cukrarne a nevydrzala som tam sediet,uz neviem co robit,len cakat do stredy kym pojdem na to sono a dufam ze mi daju cim skor vyvolavacku,nic ine mi nezostava.este ten fakt ze mi umrel psik a je niekde zakopany,po tom co s nami zil skoro 15rokov mi vobec nepomaha,a zabudla som este ze ma stale kazdy den prehana,aj viackrat,neviem ci to je normalne,aj jest mi chuti menej,na vahu sa uz radsej nepostavim lebo by som zase plakala,ja neviem ci vobec po tomto vsetko by som este niekedy chcela zazit tehotenstvo,uvidime
@ewka0012 Ahoj Evka, začnem od konca...píšeš, že ťa preháňa...to by mal byť jeden z príznakov, že sa to blíži, aspoň to všade píšu 🙂ale môže to byť aj stresom a tými depresiami 😕...a áno, aj ja si to priznám, sú to určite slabé depky, aj ja sa niekedy cítim nešťastná, nič ma nebaví. Nie kvôli malej, ale preto, že som stále v nemocke a stále mám nejaké vyšetrenia. Tento týždeň mám ešte dobojovať to predoperačné a v sobotu zase CTG. Naposledy som bola "priechodná na prst", no asi nič moc na pôrod 😝...kým sa Ti sníva o váhe, to sa ešte dá, ale mne sa sníva, že ma okoloidúci vo sne napádajú, háždu do mňa kamene a podobne 😕to je iný blázninec 😀 Alebo že sme aj ja aj kamoška boli tehotné a jej sa narodila opica...no pochop 😀...sníva sa mi ako feťákovi. Dnes som bola na krv a už mi ani nemala kam pichnúť, čo som taká dopraskaná po infúziách a injekciách v nemocnici. Ja mám Evka jedny tehotenské legíny, ktoré do bezvedomia periem, nič iné neoblečiem. Nohavičiek asi šesť kusov a detto. Ponožky mužove, moje sa mi vrezávajú do nohy. Ja o prechádzke ani nesnívam, som rada, ak zvládnem lekárov a potom som už k.o., ako aj dnes. Vzali mi krv, ešte som si dokúpila v Sanitase popôrodné nohavičky a ostatné. Všade v meste kopce snehu, ešte aj lialo a snežilo zároveň. Ešteže som sa podopierala dáždnikom. Ledva som došla busom domov a spala doteraz 😅...ako bábätko. Len čo budem robiť v noci??? Vieš, ja už radšej váhu riešiť nejdem, viem, že pri dcére to bolo detto, bola som ešte ťažšia pred pôrodom ako som teraz. Vtedy som mala tesne okolo 100kg 😅...teraz o 10kg menej 😉...viem, že sa mi to zase upraví, toho sa nebojím, len teraz mi z toho stále vyplýva kopec zdravotných problémov. Snažím sa nepripúšťať si všetko. Veď sa to predsa raz narodiť musí 😉...keď už sme to zvládli doteraz! Dnes som ja zjedla len polievku a mám pocit, akoby som jej zjedla päť tanierov. Kurací vývar a je mi ťažko. Do večer do seba isto nič nedostanem 😖...časom, keď Ti malý trocha odrastie sa už budeš na tehotenstvo pozerať inak, čas tie negatívne pocity otupí a potom uvidíš, či sa budeš cítiť na ďalšie...ako ja. Po tých tonách, čo som pribrala pri prvej dcére som si myslela, že už nikdy radšej neotehotniem a vidíš 🙂
@angelin84 aspon som sa zase zasmiala ked som si to precitala,o tych leginach,ja som na tom tak isto,mam jedny teplaky na doma,tie periem dokola,jedny leginy som pranim uz znicila,dalsie nosim donemoty dokola,nic ine nie je pohodlne,mam sice jedny mencestraky tehotenske velkosti 46,su mi take siroke fajnove,ale pod bruskom tlacia ako je ten prechod k patentu takze ich moc nenosim,nohavicky mam tiez par kusov velkosti 44,podprsenky su mi tiez male,ja mam take sproste prsia,predtym som mavala velkost C,uz vtedy bol problem zohnat,teraz mam uz Dcko,obvod potrebujem okolo 80tky ale kosik D pomaly E,a take nikde nemaju,ked kupim vacsi obvod tak sa mi na chrbate moc taka hore,strie sa mi robia uz aj na prsiach a z vnutra kolien mam velke fialove flaky,asi zacinajuce strie,take mam nohy naliate vodou,ponozky to iste,patent sa mi zarezava do nohy,vidis dobry napad dam si muzove,lenze ja mam malicku nohu c. 37-38,najhorsie je to ked idem von,nemam si co obliect,vsetky saty ci tricka tehotenske su mi kratke ze ledva zadok zakryju.mam nervy ked vidim nejaku telehulu a ma nieco dlhsie na sebe po kolena,tiez je tucna a mam chut sa jej opytat kde to kupila 😝 ale uz nebudem kupovat nic to sa neoplati.muz bol doma na obed,trochu ma ukludnil,aj vonku svieti slniecko tak sa mi trochu zlepsila aj nalada.ked sa do stredy nic neudeje hadam ma poslu na vyvolavacku.ja tiez nevladzem ako pises ty ale premaham sa,aj ked mam brucho skoro stale tvrde chodime na prechadzky,varim,umyvam riad,periem atd.snazim sa hybat aby som tomu porodu pomohla,tiez uz jem menej,ledva tri krat za den nieco male lebo nechapem kde mam ten zaludok ked maternicu mam uz pod prsiami 😨 drzim ti palce aby ti tie vysetrenia vsetky dobre dopadli a mozno nakoniec budes rodit normalne,ked ti bude zle spomen si na mna ze v tom nie si sama,ze mne je mozno este horsie lebo uz som po termine a vahou splham na 30kg navyse
@ewka0012 No tak vieme, o čom píšeme, ja budem nosiť tie legíny, kým sa na mne nerosypú. Načo by som si kupovala oblečko, to by bola úplna zbytočnosť. Veď čo pekné sa dá kúpiť vo veľkosti 44,46 a viac? 😝...teraz keď píšem, tak mám zmiešané pocity, už asi hodinku pociťujem slabšie kontrakcie, ale nie je to nič pravidelné, len ma to povzbudzuje, že sa to možno už v blízkej budúcnosti rozbehne. Alebo sú to len poslíčkovia a ešte si pár týždňov počkám 😉 Ťažko povedať. Ale nie je to nič príjemné 😖 Ja mám veľkosť 85-90 C-D, záleží od podprsenky. Som pevne rozhodnutá, že s mojími prsiami spravím krátky proces. Už pri dcére stratili akúkoľvek pevnosť 😒 A teraz je to total katastrofa. Začínam šetriť na korekciu. O tom snívam už odkedy si pamätám, hlavne som ich vždy chcela menšie 😎 Ja mám zapínanie podprsenky už pomaly za krkom. No čo, váha a gravitácia sú sviňa 😀 Ja našťastie strie nemám. Iba čo som mala pri dcére, ale nové nie, možno pár, ale to ani nevidno. Videla som ženám v nemocke, že mali až tmavofialové. Toto ma našťastie obišlo. S tou námahou sa aj ja snažím robiť čo najviac a hýbať sa. Koľko vládzem toľko, ale aspoň viem, že takto možno trocha pôrodu pomôžem. Aj ja jem minimum. Teraz by som mala tak chuť na taký sladký a vychladený melón, alebo sladké hrozno, alebo mňam čerešne 😵 Ešteže nie je zima 😉 Ja práveže mám tie predoperačné preto, že chcú vedieť, či prežijem operáciu a anestézu 😉 Myslím, že to neovplyvní spôsob pôrodu. Tá sekcia je taká na 90%. Už kašlem na váhu, teraz sa to nezmení. Keď sa dám po pôrode dokopy, začnem s tým ovocím, zeleninkou a podobne 🙂 Potom budeme obidve zase prudko sexi 😎 😀
@angelin84 ahojky,presne tak oblecenie sa uz neoplati absolutne kupovat,donosim to co mam,len som zvedava co si obleciem potom,tehotenske bude na mne asi trochu visiet a normalnu moju velkost asi este dlho neobleciem 😲 a tie hnusne kabaty uz si na seba urcite nedam,prve co si kupim je normalna bunda.jaj to ti zavidim ze nemas strie,ja mam take krasne tmavofialove,boze taku som mala kedysi postavu,som zvedava ako to bude vyzerat po schudnuti,mne za zacali robit uz na zaciatku ked som mala navyse mozno 8kg,najprv len take fialove fliacky pod zadkom,a potom sa to len sirilo na boky,pod kolenami a uz aj prsia zacinaju,a to sa kremujem 2x denne.skratka mam asi zlu pokozku,ale brucho mam krasne hladke aspon to,mozno je na jedne strane aj dobre ze ides na sekciu,to ta objednaju a vies kedy tam mas prist a bude zachvilu po vsetkom,zato co ja musim takto cakat,od zaciatku januara od 38tt len cakam a cakam....a nakoniec pojdem sekciou mozno tiez,keby to viem na zaciatku tak aspon nestresujem a tesim sa na ten den.tasku mam zbalenu uz od konca novembra,postielka je tiez rozlozena uz davno lebo sme sa stahovali tak uz sme ju neskladali.vsetko skratka nachystane len to babatko nikde.v noci som mala zase bolesti v podbrusku aj krizoch a taky silny pocit okolo brucha a stehien akoby mam dostat menzes.celu noc som sa zase prehadzovala,boli ma to tak doteraz a som cela nejaka viac opuchnuta,som zvedava ci sa nieco stane,ak nie idem zajtra na to sono,tak sa zatial drz potom sa ozvem
Ja som veru mala strie len pri dcére, ale neboli veľmi viditeľné a časom ich už nebolo vidno skoro vôbec. Ani teraz veľmi nie, len keď si prejdem po tých miestach rukou, tak cítim, že je tam oslabená koža, taká potrhaná. Také tmavofialové som našťastie nemala a snáď už ani nebudú. Uvidíme, aké sa vrátime z nemocky, koľko z nás stečie vody a čo na nás ostane 😉 Ja som mala po pôrode telo také "huspeninové" roztrasené. Potom sa to pomaly spevňovalo. Ja sa skoro vôbec nekrémujem, ja som taká lenivá... 😝 ...ledva sa očiapem vo vani, potom z nej horko-ťažko vyleziem, kým sa oblečiem, som zase spotená. A krémovanie, no kašlem naň 😖...ja som tašku celkom na kompletku zbalila až včera, nemohla som totiž nikde zohnať popôrodné nohavičky. A nemala som rybaciu masť na zadoček malej, lebo ju ani nechcem používať, mám inú, ale je to napísané v zozname do nemocky, tak sa podvolím. Nech si ju tam nechajú. Mne sa z nej malá vysypala na ritke a hnusne to smrdelo 😝 Teraz cez deň pociťujem zase iné bolesti. Dnes nebola dcéra v škôlke a boli sme na obed von, ale každým krokom mi tvrdlo brucho a mala som pocit, ktorý možno poznáš, že už je to malé niekde dole nízko a vypadne zo mňa 🙂 Normálne som mala intuitívne nohy pri sebe, aby sa tak nestalo 😅 Ja asi štyri dni nenormálne puchnem a je jedno, či je ráno, obed, alebo večer. Nohy mám ako medveď, až vyduté od opuchu na hornej strane až ku prstom. Tak nenosím ani ponožky. Dnes som mala vonku mužove topánky veľkosti 44!!! 😅...budem intenzívne myslieť na to, čo Ti zajtra povedia a hlavne som zvedavá, aký je Tvoj Adamko veľký 😵
Ewka, Angelin, citam tu vase prispevky.. ohladne strii, nekremovali ste sa specialnym kremom? neviem ci mi to pomohlo, alebo tie strie len pridu, ale ja zatial ich nemam nikde, a cakam dvojicky, pribrala som zatial 17kg. kremujem sa rano a vecer kremom Elasti-q, je to trosku drahsi krem, ale doteraz som to neolutovala, obsahuje vitaminy a dodava pokozke elasticitu, aj kamaratka ju pouzivala, hm, nuz ona pribrala len 6kg za cele tehotenstvo a po porode mala hned na druhy den brucho ako lavór..
rada citam vase spravy, lebo aj ja sa citim podobne ako vy, drzim vam palce, myslim na vas, aj ked vas nepoznam :o) ale spolucitim s vami.. vy to uz mate fakt za par, nech vsetko u vas dobre dopadne
ahojte, presne ako pise sonia, ewka a angelina, Vase prispevky ma drzia nad vodou! 🙂 vzdy ked je toho uz na mna vela, ze uz skutocne nevladzem ani po schodoch vyjst do spalne, precitam si nieco a hned je lepsie! super ked clovek vie, ze v tom nie je sam, ze aj ine buduce mamicky to znasaju vseliako 🙂
K teme strie: mne sa urobili na zadku, ked som mala si 18 rokov 🙂 a to som ani nepriberala a ani rychlo nerastla. Takze zit sa s nimi da, ked sa musi. Ale je preavda, ze vtedy som nieco take ako kremovanie sa vobec neriesila, krasne casy to boli...
Velmi Vam drzim palce, aby vsetko dopadlo co najlepsie! (kazdy den cakam, ze uz tu prispevok od niekoho nebude, t.j. ze uz budete dietatko drzat v naruci)

@ewka0012 Ahoj Evka, no teoreticky to tak vychádza, až do 42. týždňa to berú ako v pohode pre nich. Aj ja som tak bola s prvou dcérou. Vtedy mi to z určitého pohľadu vyhovovalo, nakoľko som mala ešte na výške posledné skúšky, ale len z toho dôvodu, inak som sa bála, či sa malej niečo nestane 😒 Aj teraz na to stále myslím, každé ráno čakám, kedy sa začne hýbať. Síce som ešte len 37tt, ale odkedy bol ten monitor zlý, tak som vystresovaná. Keby tak človek nebol doma stále sám a mal niekoho, s kým cez deň môže byť, vieš, že by sme mali kamošky, čo by sme sa aj denne navštevovali. Myslím ale také, čo by chápali, ako mizerne sa cítime. Nie kočky, čo krútia hlavou nad tým, ako sa sťažujeme ☹...Napríklad dnes od rána od šiestej, ako som vstala s dcérou, lebo išla do škôlky vraciam. Naťahuje ma, len by som ležala. Potom som čo-to zjedla a do hodiny to bolo von. Teraz som si dala vývar a čakám, čo bude 😖 😝 Ale pokiaľ si mala vysoký tlak, mali by ho sledovať. To nie je sranda. Navyše, ak si už v termíne. Aj sa čudujem, že si ťa tam nenechali preto. ja mám niekedy brucho tvrdé aj 4-5hodín. Aj v noci, nech sa kedykoľvek zobudím, mám ho ako kameň. Vždy si ho automaticky skúšam. Teraz u nás napadlo asi 60cm snehu, neviem si predstaviť, ako niekam pôjdem, ale nemôžem byť doma, až kým neporodím 😕 sama celý čas. Zbláznim sa tu. A ak niekam idem, brucho stvrdne a som k.o. ☹...Môj muž mi ešte povie, že ako mi je dobre, že som celý deň doma...no čo mu na to povedať??? Aspoň som si dala dokopy postieľku a ešte ma čaká jedna, ktorá bude v spálni. Len je ťažká a tú ja nepostavím 😒Aspoň tak sa zabávam, keď už to inak nejde 😝