8 mesiac tehotenstva. Už to asi nevydržím
ahojte baby,chcela by som tu zalozit taku diskusiu pre tie co su na to ako ja.som v 29 tyzdni,zacinam osmy mesiac.cakame chlapca,od zaciatku hrozne priberam aj ked som vzdy bola chuda,uz som pribrala 20kg aj ked mam pohyb a vela nejem.glukozovy test vysie velmi nizky takze sladke mi prikazali jest.zacali sa mi robit aj strie na zadku a stehnach.cele tehotenstvo dost zle prezivam,mam pocit ze to nevydrzim,je tu niekto ako ja?na zaciatku som nezvracala,ale zle mi byvalo,palila ma zaha,mavala som hrozne migreny.do toho stresy okolo svadby.teraz sa zasa ideme stahovat aby sme uz s malym boli vo svojom.mavam aj zapchy a hemeroidy ktore praskaju a krvacaju.tecie mi krv z nosa.v praci som uz nezvaldala a dva tyzdne som PN.27.11 idem na matersku.pripadam si velka,tazka,nepritazliva,som cela opuchnuta akoby sa vo mne vsetka voda zadrziavala.mavam depresie zo svojej vahy.mam pred sebou este skoro tri mesiace a neviem ako ich vydrzim.najhorsie su problemy s klbami,mam hypermobilny syndrom,moje klby asi nezvladaju tu vahu.velmi ma bolia ramena.zacalo to lavym,a uz boli aj prave.ledva zdvihnem ruky.je to asi kvoli spanku ze raz spim na jednom raz na druhom boku a som taka tazka.bola som aj u ortopeda,ale ze teraz nemozem nic uzivat,ani obstrek mi nemoze dat.len nejaky krem mi dal,ktory nepomaha a nahrievam sa vyhrevnym vankusom.posledne dni velmi zle spim,nemozem sa ulozit kvoli tym ramenam,velmi sa potim,som smadna stale,potom cikam stale,snivaju sa mi hovadiny a maly do toho stale kope,ma zo mna boxovaci mech.viem ze to vyzera ze sa len stazujem,ale ja uz neviem co so sebou a ako to mam vydrzat do konca....maleho moc lubime a tesime sa na neho.len mam hrozu ked zase pridem na poradnu a zase mi vynadaju ze som za mesiac pribrala 5kg a neviem ako to mozem ovplyvnit.a to este nespominam nalady,z nicoho nic placem,som smutna,nemozem sa uz na seba pozerat a tak.je to vsetko normalne?
Baby s priberanim ma skoro kazda problem, len niektore buduce maminy sa z toho tesia, ine su zase zdrvene. Mne sa do 5 mesiacov podarilo pribrat len 2kg, som bola taka rada, ze celkom dobre sa drzim, lebo brusko rastlo, ale vsetko ostalo v povodnom stave 😉 avsak prisiel kriticky 6mesiac a zrazu som mala o 8 kg navyse. Upokojovala som sa, ze to bude OK, ved to nie je az tak vela... ako siel cas tak isli aj kila nenormalne hore ☹ teraz tyzden pred porodom mam presne 22kg navyse! je to sialene... citim sa ako tulen na suchu, uz ani nechodim len sa gulam 😀 nechce sa mi moc ani medzi ludi, lebo mi je uzka bunda a vsade ma to tlaci a ked si dam nieco pekne na seba vyzera to na mne hrozne 😒 asi pred dvoma mesiacmi sa mi podarilo celkom dobre znechutit aj mojho draheho, ked isiel so mnou do obchodu nech si nieco pekne kupim... avsak ked som vysla z kabinky s placom, ze vsetko mi je male a pre tucne baby nemaju pekne oblecenie vybehol z obchodu a kazda jedna predavacka na neho pozerala ako na vraha 😀 odvtedy sme uz radsej nakupovat neboli... po porode uvidime ako na tom budeme a potom si urcite pojdem kupit nieco pekne a dufam ze aj mensie ako doteraz 🙂
@angelin84 jaj zavidim to sa ti ako podarilo zhodit tolko kil este po cisarskom?ja ledva desat a to som sa poriadne trapila pri normalnom porode,a uz 5den jem rozky,ryzu,zemiaky,suchare a banany kvoli hnacke,a vaha teda dole nejde zatial,mozno sa to pohne.ale teraz na to nemyslim chcem byt len zdrava a mat dost mlieka 😀 vaha sa upravi ked budeme kocarovat vela a prechadzat sa
@teleranka
@ewka0012 Takže odpovedám naraz 😉 Fakt baby, nekecám, každý deň, čo som doma a postavím sa ráno na váhu, tak mám aspoň o pol kila menej, aj o kilo...neviem, čím to je, či ešte zo mňa ide voda, alebo čo, ale aj dnes som mala 75,3 kg a včera to bolo ešte 76,4kg. Nejdem to riešiť, aby som to nezakríkla, prečo to tak je 😎 😝 😎 narkózu som mala celkovú, bruško mám adekvátne mojej váhe, ale nemlaa som ho nejaké vyduté, ako niektoré maminky, ktoré porodily a vyzerali, že ich to ešte len čaká 🙂 ale to záleží asi aj na elasticite pokožky. V pôrodnici som nechala cca 15kg...mlieka mám dosť, kojím každé tri hodinky, alebo si odstriekavam. Dnes sme boli na poradni, malá pribrala za týždeň 400g, nemá problém s bruškom, tak sme spokojné obe 😵 Necítim sa ani slabá, ani nič podobné...ale jem len ľahké veci, lebo jazva bolí a tlačí a ak by ma začalo nadúvať, tak tie bolesti teda ďakujem...už som to zažila pri dcére. Radšej pekne pomaly a ľahšie papanie, ako sa potom zvíjať v kŕčoch 🙄 U nás je nekonečne veľa snehu a pri tomto mraze tak rýchlo nezíde. Cesta má šírku asi 2 metre, ako na dedine ☹ kočíkovať sa nebude dať tak skoro 😒...Jedine ísť potom do mesta a tam sa troška pomotkať, keď bude teplejšie. Malá je dobručká, uvidíme, ako to bude ďalej 😉
@angelin84 tak ja co som doma vyse tyzdna som schudla cca 3,5kg ale to som bola 5dni na diete kvoli tej hnacke 🙂 vcera sme sa boli prvy krat kocarovat,bolo vonku trochu krajsie,aj slnko svietilo,o snehu u nas ani chyru ani slychu,ako sa vam dari?nam fajn,uz muz siel do prace,dnes sme prvy krat sami,ale celkom dobre sme spali tak nebudem musiet dospavat cez den prvy krat,len nejako horsie papa,prsia mam plne musim aj odstriekavat,prisaje sa par minut poglga a zaspi,druhe prso ani nechce,ale vydrzi 2-3hodinky tak mu to mozno staci neviem,casto mi stikuta ale volala som k doktoreke a povedala ze to je normalne aj ked kycha casto.mam otazocku,mas ho doma v perinke alebo v zavinovacke?ja ano,tak som si zvykla z porodnice a jemu to asi vyhovuje tak je vacsinou v perinke,hadam to neva
@ewka0012 My tu máme snehu nad kolená, u nás sa kočíkovať veru nedá 😒 ...a v meste poľadovica aj po chodníkoch 😠 ...my sme doma samé od pondelka, muž má síce do leta skrátený úväzok, ale má aj firmu, tak býva doma väčšinou doobeda a potom sme do večera samé. Malá je dobrá, tiež mám veľa mlieka a nestíha papať. A ako píšeš, tiež si dá len z jedného a potom k.o. 😀 Tak si odstriekavam a dávam do chladničky. Malú mám v perinke, ako bola v nemocke, ako aj Tvoj 🙂 ona ani nechce spinkať len tak, potrebuje byť zababušená. Asi sa tak cíti ešte ako v brušku 😵 Tiež veľmi často čká, aj 6-krát za deň, vlastne skoro vždy, keď sa napapá. A to kýchanie, ja som myslela, že je prechladnutá, ale asi to nebude tým. Keby sme tak my mohli už von, ale tu je stále -10 až -20 a vietor 😒
mrzne aj tu velmi,doktorka mi hovorila ze kychanie a ckanie je normalne,ze to neznamena ze je chory,ze to casom prejde,kolko ti vydrzi napapany?lebo moj niekedy aj tri hodiny aj viac a niekedy pyta kazdu hodinu a potom ma ozaj bolia bradavky,je to normalne?ja mu v noci tiez sem tam dam odstriekane,nevadi ako ho nevypije vsetko a dam ho zasa do chladnicky a potom zase neskor ohrejem?mozem ho dat aj do mrazaku ak ho nevyipje?na navode od odsavacky som nasla len ze sa moze skladovat v chladnicke 48hod a v mrazaku 3mesiace nic viac
@ewka0012 Ahoj 🙂 Mne malá vydrží cez deň aj päť hodín, ale lekárka mi kázala aj ju zobudiť a dávať minimálne každé tri hodiny, aby priberala. V noci vraj nemusím, to môže byť bez papania aj viac, len cez deň...Nelka tie tri hodinky vydrží, skôr si nepýta. Asi to bude aj tým, že veľa ešte spinká 😉 Mlieko, pokiaľ si ho odstriekam dávam do chladničky a ohrievam ho vždy len raz. Neviem, ako to je s viacnásobným ohrievaním. Ale odstriekam si vždy max. tých 80ml, lebo viem, že viac mi nevypije. Ak aj troška zostane, to už vylejem. Ja to teda riešim takto. Pri prvej dcére som si neodstriekavala, tak ani tam nemám skúsenosti s tým, či sa to dá ohriať aj viackrát 😒 Inak už badám na malej, že je živšia🙂...viac si vyžaduje pozornosť 🙂 Už asi lepšie vidí, doteraz bola ako myška, len sa napapala a hneď zaspala, teraz má bdelé fázy aj dve-tri hodinky 😎
Ahojte som v 33 tt a tiež som veľmi pribrala, cítim sa už veľmi nemotorná, a neviem sa dočkať. Vy to už máte za sebou tak Vám gratulujem a prajem veľa zdravíčka 🙂
Ahojte baby ako tak citam vsetky tie prispevky tak niesom sama co mam take problemy,sestricka ma na kazdej kontrole dorazi tym ze vela priberam,uz mam navrch 16kg a neviem co s tym,stravujem sa zdravo a hrozne ma to trapi ze tak priberam :( a to som len v 30 tyzdni
@ewka0012 ahoj, ako ti ide starostlivost o synceka? vies si v noci aj pospat? ..stale myslim na vas s angelin a na ostatne baby co tu pisali a boli tesne pred terminom, ze uz to mate za sebou, ja sa zacinam porodu bat, ze ako to cele bude a co bude po tom, ked prideme domov a v noci zacnu oba babätka plakat... Dnes idem na poradnu asi uz posledny krat, lebo od 35t sa ide uz do nemocnice kde budem rodit. Este stale nevieme, ze u koho, s nikym sme sa nedohodli, ani detsku lekarku este nemame vybratu.. Dufam, ze si ma nenechaju v nemocnici, akurat vcera som sa divala, ze uz mam ake obrovske brucho a dost dole.. uz mam na sebe 20kg. Minuly tyzden ma nenormalne svrbelo cele brucho, aj ked som si ho kremovala, az tak ma svrbelo, ze az pichalo na dotyk. Dufam, ze si este doma uzijem aspon do toho 37-38tt, velmi nerada by som ostala v nemocnici. Tam by som chytala urcite ine depky.. :o)
@sonia1501 ahoj,to ma tesi ze niekomu nase prispevky pomahaju,drzim ti palce aby si to cele zvladla,my sa nemame prave najlepsie,mam zdravotne problemy traviace a nespavost,vyzera to na poporodnu depresiu,musim brat lieky,manzel je so mnou a od zajtra pride mama tak hadam sa uz vyspim a bude lepsie aby som sa mohla o maleho starat a tesit z neho,zatial bolo vsetko na prd aj ked malinky poslucha,nemozem kojit,museli mi zastavit laktaciu,beriem na to lieky a zavazujem si prsia aby sa nenalievali....hadam lieky zaberu a bude lepsie,zelam aby si nesla do nemocnice ved doma sa lezi a oddychuje lepsie a hadam to budes zvladat lepsie ako ja
@ewka0012 veru, treba sa poriadne vyspat a hned budes vsetko vidiet lepsie, spanok robi svoje, drzim ti palce, aby si sa dala cim skor do poriadku, treba mysliet pozitivne. Zatial nemam cas na to, aby som lezala, ani sa mi nechce, stale treba niekam ist, a ked sme doma tak bud mame navstevu, alebo treba vykonavat dom. prace.. Vcera dopadlo vsetko dobre, tak som uz kludnejsia. Od bud. tyzdna budem chodit kazdy tyzden na poradnu, zatial neviem kde - ku komu..
Daj si nejaku cokoladu, ono aj ked ma kalorie, ale robi svoje, clovek dostava energiu a pozitivne myslenie..
@ewka0012 Ahoj Evka, dlhšie si nepísala a čítam, že sa nemáš práve najlepšie ☹ Kvôli čomu nemôžeš kojiť? Viem síce, že ak sa človek necíti dobre, ani takéto otázky nepotešia 😒 Je to škoda, že tie naše hormóny sa takto rozkývu a potom sme z toho mimo. Ako som Ti len v dobrom závidela, že môžeš ísť s malým von, že sa prechádzate 🙂 U nás sa nedalo a som stále doma sama a dnes ešte napadlo asi 40 cm snehu od rána a tak skoro to zase nezíde 😢 Je mi ľúto, že sa necítiš dobre ☹
ahoj,neozvala som sa dlhsie lebo cez tyzden nebol cas a citila som sa fakt zle,uz je trochu lepsie,kojit nemozem kvoli hormonom a liekom,udrelo mi mlieko do hlavy ako sa hovori,a musim brat lieky ktore by sa mu cez mlieco dostavali,mala som aj tie zaludocne problemy a slabe mlieko co nezasycovalo,takze jedno s druhym,bola som u detskej lekarky aj gynekologa a obaja to odporucili,prestat kojit,ja som hakliva na vykyvy hormonov,ale inak malinky je celkom dobry,papa aj spi aj kaka,kazdy den sa citim o nieco lepsie a umele mlieco moze dat aj manzel takze sa striedame a nemusim krmit len ja,mrzelo ma to velmi ze nemozem kojit ale ked to nejde tak to nejde,hovorim si ze niekedy moze byt dieta na umelom zdravsie ako kojene,uvidime,vy sa ako mate?
ewka0012 Ahoj 🙂 aha, tak už rozumiem, teda je to kvôli liekom 😒 My sa máme celkom dobre 😵 Malá mala aj ešte občas má problém s bruškom, nafukovalo ju 😖 Dávame ale kvapky Espumisan. Zatiaľ je to celkom fajn. V nocí sa budí tak dvakrát. Teraz je už živšia, vieme o nej viac 😉 Už sme raz boli mimo domu a aj zajtra sa chystáme, sneh sa pomaly topí, ale stále je ho obrovské množstvo. Aj ja som háklivá na hormóny, ja vtedy priberám, viď teraz v tehu 😠 ani antiku preto nemôžem 😒 Tak to je fajn, že sa cítiš lepšie a keď príde jar, uvidíš, že slniečko a teplo tiež spravia svoje, aj ja sa toho neviem dočkať a v lete môžeme aj niekam k vode napr. s malými. To bude super. Teraz je to tou zimou obmedzené 😒...Ak sa nedá kojiť, tak sa nedá, preto sa svet nezrúti. Mám kamošku, ktorá kojila skoro dva roky a malý je napriek tomu chorý neustále, takmer od narodenia. Presne ako píšeš, preto nemusí byť o nič ukrátené, ak nie je kojené 😉
@angelin84 ahoj,tak to mi uz chodime castejsie von,sice sneh tu stale je ale menej,aj teploty su nad nulou,chodime po navsetvach,aj v obchode sme uz boli len tak s vajickom alebo v kocari,naseho tiez bolieva brusko aj dnes mi 2x grckal ale este som to neriesila buduci tyzden ideme na prvu poradnu tak sa povypytujem,vcera aj v pondelok som bola kocarovat konecne tak na dlhsie,aspon som aj ja lepsie spala,tak sa drzte
@ajuska3012
Ahoj, som presne v rovnakom tyzdni ako ty a tiez mam 16 kg naviac. Nastastie sestricka a ani Dr. mi nikdy na vahu nic nepovedali ale ked to pojde takto dalej, tak priamou umerou do porodu priberiem este dobre 4 kila. Ani samotne kila by mi tak velmi nevadili ako ide o to, ako sa citim. Som nejaka hrooozne velka a to este chodim do prace ☹ Nie je mi prijemne, ked sa ma pytaju kedy mam termin. Asi ma je uz fakt dost 🙂 Tiez sa vsak neprejedam - bohuzial niekto priberie 9 kil a niekto 20 ☹( Len keby sa dalo riadne spat, dvihnut samu seba bez problemov, bez bolesti chrbta a trpnutia noh......
ahoj,tak ja som pri synovi pribrala 23kg 😀 😅 ,po pôrode som dala hned dole 10kg,tak som počas dojčenia pribrala 6kg 😝 ,a teraz 2,5roka po pôrode mi zostalo ešte 6kg navyše,ale kedže som zase tehotna 🙂 ,tak budem zase priberať,no čo už ,hlavne že sme zdraví,nie 🙂 Osobne sa mi nestalo,aby mi lekar,alebo sestrička povedali,že som tučna,že som veľa pribrala...ale kamaratka bola silnejšia aj pre tehu a počas pribrala 20kg a jej drzo doktor povedal,že je tučna,že čo s tym chce robiť,našťastie ho vyhodili 🙂 kym som sa ja dostala do nemocnice,pre chlast 😖 no a taky človek rodil detičky 😝 😠 fuuuj Ale stalo sa mi,že som na poradni stretla spolužiačku zo strednej a pytala sa ,či čakam dvojičky 🙂 🙂
@ewka0012 @angelin84 Aj ja sa pridavam k citatelkam vasho tehulkovania 😉 verim ze mnohym tehulkam s podobnymi problemami to dobre padne ked vedia ze nie su same 🙂 Chcela som sa vas spytat na vahu vasich drobcov a rozmery hlavicky okolo 33tt, pretoze mne to robi starosti. Dr. nic nepovedala dokopy na to ze to bol uz posledny uzv pred porodom a prakticky ho uz ani neuvidime. Tak by ste ma mozno trosku ukludnili, z udajov z uzv hlavicka zodpoveda az 38tt ☹ BPD 9cm, a vazime 2127g a to sme len v 33tt. Celkovo maly zodpoveda 35tt+4d, tak mam strach z tej velkej hlavicky. Co si o tom myslite babulky? Dufam ze sa vam aj babatkam dari a zelam skore uzdravenie Evke.
Ewka zalozila si super temu..som sa aj posmiala ak som to citala..ale je to vsetko pravda,,len mi je uz do smiechu ako mi zeny sa vieme furt stazovat..hehehhe..ale o tom to je..som rada ze vam to dobre dopadlo.prajem vela zdravicka a vela radosti s malickym 🙂
to som rada baby ze sa vam tema paci,uz teraz len s radostou spominam na tie chvile z bruchom,malinky uz ma za par dni mesiac,ci je lahsie nosit brucho alebo prve tyzdne po porode?toje tazka otazka,spat sa neda ani s bruchom ani teraz s malym...jedine plus ze sa uz viem hybat a kila idu dole,ale tolko veci by som chcela urobit a neda sa pri malom,aj ked je dobrucky,ked si nieco zacnem hned sa ozve,takze domacnost mi stoji,som totalne nevyspata,ale maly je zdravy a krasny to nas moc tesi,chodime kocikovat a je nam fajn aj s tatinom,tak si uzite tehulkovanie ako sa len da lebo aj potom to bude tazke,mozno aj tazsie
ahojte ja mam na sebe + 15 kg a bolo mi pohrozene, vraj sa blizim k limitu. 😒
Ahojte, tak ak mozem rada sa pridam...zajtra budeme mat ukonceny 35 tt a tiez by som to uz mala najradsej za sebou..Poslednu dobu ma chytaju hrozne depky, a ten moj uzasny manzelicek mi k tomu len dopomaha....cele tehotenstvo je tak trosku odmerany, alebo ja neviem...mozno skor ustrachany...hoc uz jedneho syna mame...Strasne tuzi po dievcatku a hoci nam doktori povedali ze to aj dievcatko bude neveri tomu....ze sa nechce sklamat...Rozumiete tomu? Lebo ja uz nie...mal by sa tesit ze je vsetko v poriadku...mozno sa aj tesi, ale ja to tak necitim....pri synovy bol pri porode...ked som chcela aby bol so mnou aj teraz, tak ze on sa boji a neviem akych tisic vyhovoriek...Uz prestavam tomu rozumiet, a pritom sme babätko obaja chceli....mala je naplanovana..lA najhorsie na tom je,ze ja zacinam mat pocit, ze ho pri sebe nechcem hlavne po poslednych dnoch....ako keby sa vo mne vsetky city k nemu stlacili do nejakej skrinky a skrinku sa mi nedari otvorit...odmerana, povrchna (a on sa ani nesnazi)...snazim sa o tom hovorit, ale on ma "krizu stredneho veku"..a ze on sa snazi, len ja to vidim inac...mozno...Pribrala som 29 kg (ked som otehotnela 64kg, dnes mam pomali 93 kg) Hoci sa citim este celkom dobre, vidno na mne ze som velmi nemotorna, bolia ma strasne klby (hlavne bedrove a kolena)....Cely spodok...O limite mi zatial ziaden lekar nic nepovedal ( ale podla prveho tehu viem ze (pribrala som dokopy 28 kg) kazdy organizmus ma svoj limit...Ja ratam ze do konca tehu pojdu este min 2-3 kg hore, hoc sa snazim....dokonca pravidelne cvicim...Och joj, niekedy pochybujem....sama o sebe....hormony si robia co chcu.....uz nech sa malinke narodi, a ja sa zacnem davat dokopy...
@halahijka hm, no niektori muzi su divny ked je zena tehotna.. ja som v 36tt s dvojcatami a tiez ma uz bolia bedr. klby asi od 29t, uz sa tiez tesim na to zregenerovanie po porode, ale vela zien ma strasi, ze to bude mozno este aj horsie. Ale ja tomu neverim. Hlavne, ze sa budem uz konecne vediet hybat a otacat sa na posteli v noci bez bolesti. Uz neviem ako mam lezat, stale sa bojim, ze pripucim male, uz ich citim velmi tie ich male telicka, ako keby som mala brusnu stenu z papiera. Ale stale si hovorim, ze este musime spolu vydrzat aspon do toho 38t.
Aj moj muz sa spraval divne, teraz je to uz lepsie, sme si celu vec vysvetlili. On ze preto sa spraval cudne, lebo aj ja som bola ina.. ved aj som, som tehotna :o) Nikdy som si nemyslela, ze tehotenstvo cloveka takto zmeni. Uz sa tesim na svoje stare "ja".
Mame uz len par tyzdnov do konca, tak to hadam nejako vydrzime, uvidis, ze potom bude vsetko znovu ako predtym.. :o)
@sonia1501 ahojky, no trosku sa to zlepsilo ;) u mna to bola aj zla nalada, vsetko tak na mna naraz dolahlo...zomrel nam kamarat, do toho ma drahy jeden vecer totalne ignoroval...celkovo mi nebolo najlepsie....ale uz je po pohrebe, s mm sme sa porozpravali, tak sa teraz snazi ;) Tak sa mam trosku lepsie, co sa tyka mojej psychiky ;) Dnes mam inac strasne ako keby predmenstruacne bolesti, tak dufam, ze sa nic nezacina...pri prvom synovi som nic take nemala, porod zacal odtokom plodovej vody a kontrakcie nastupili az za nejake 3-4 hod.
No my sme tiez teraz zacali 36 tt...dnes som si aj pobalila tasku, ak by nahodou. Ja spavam celkom dobre, budim sa vylucne len na zachod, alebo na palenie zahy...to je to najneprijemnejsie. Drzkam palceky, nech to dotiahnes aspon do toho 38 tt, pri dvojickach je to naozaj vzacnost.
Inac v com to bude akoze horsie? Ono je to velka zmena, u teba to bude dvojnasobna, ale u mna platilo jedno....pokial som bola ja pokojna a pristupovala ku vsetkemu s kludom, aj syncek bol ukazkovy....akonahle som mala zly den, mal ho aj Alex..Takze som sa snazila si dietatko vychutnavat, dokonca aj ked plakal neviem ako dlho, tak som k nemu pristupovala s pokojom ;))) Mozno som sa menej vyspala, ale nijak mi to nechybalo ;) No nemozem porovnavat s mamickami co maju dvojcatka....to je urcite trosicku narocnejsie...
Tak veru, nejako to uz tych par tyzdnov vydrzime.....ale podla mna uz nebude nikdy nic tak ako predtym....vy budete o dvoch viac, mi o jedneho....uz to je velka zmena....drzim palceky...
A viec co cakas? Ci sa nechavate prekvapit?
Ked sa bavite o kilach navyse pocas tehotenstva, ja som musela ist po 9.tyzdnoch po porode do kardiologickej ambulancie, koli vysokemu tlaku po porode a ked som vosla do ambulancie, Dr. sa ma opytala, ze kedy mam termin porodu...,tak neviem, ci si viete predstavit moju reakciu niekto...9tyzdnov po porode...pocas tehotenstva som pribrala 22kg, predtym som bola stihlunka. Zaver...okamzite musim schudnut...tak 9mesiacov som priberala a teraz treba rychlo, rychlo schudnut? A to sa aj da??? 🙂

@keira no bola som praveze vzdy chuda...a mohla som zjest hocico , nikdy som nepribrala... a teraz napr posledne dni mi nechuti sladke, takze tam som kalorie nenazbierala a napriek tomu za poslednych 10dni 1,5kg navyse...