Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
noo renatka ano ja som uz na materskej od 20.11 ale od 15.7 som bola na PN lebo som mala pred tym 2 potraty a ak ti mam napisat pravdu uz som taka unudena ze neviem co zo sebou esteze dnes mame predporodnu pripravu aspon kazdu stredu vypadnem z domu 😀
ahojte, pridam sa aj ja k vam, termin som mala koncom januara ale moj doktor mi ho posunul o dva tyzdene skor v 30tt kvoli velkosti babetka. pribrala som 17kg, pred tehotenstvom som mala 54kg. zacinaju mi puchnut nohy, strie sa mi spravili, tvrdne mi busko, beriem magneB6 a teraz som bola na kontrole a mam mierne skrateny krcok, cervix skore 3-4
ahojte, no s tým priberaním je to tak, že chudá môže pribrať viac, aby si narobila zásoby na kojenie a pevnejšia zásoby má. Aspoň tak som to čítala 😀 nooo, s tou šnúrou od telefónu je to dobrý nápad 😉
Katka - ja som doma od začiatku tehu, lebo hneď na začiatku som sa ocitla v nemocke a tiež mám za sebou 2 MA(oba min.rok)
Barbi - u mňa sa tie chute menia. Ale do piateho mesiaca som nejedla sladké, nechutilo mi, čo predtým bolo nemyslitelné. A od piateho to doháňam 😀 a kura nejem celé tehu, lebo mi smrdí. Pri dcére som mala tie isté chute, s tým rozdielom,že vtedy som zase nemohla cibulu. Ani len cítiť. A obe tehotenstvá nemôžem vysmážané. Veľmi zle mi ich trávi. A pálenie záhy mám riadne
miska333 aj mne lekar posunul termin porodu, zatial len podla prvehu kopu maleho, ale nevies ako sa to potom pocita? tyzden tehotnosti ti ostava nemenny, len sa meni termin porodu? ci ako to je?
baby terminy porodu su len odhady nikto vam presne nepovie kedy sa male bude pytat na svet 🙂 ja uz som mala tolko terminov ze cakam ze aj teraz sa moze narodit 😀
renatkas
no dobré ranajky..ja mam tiež rada syry a zeleninka je zdrava.
katka aj ja lubim halusky ale s brindzou..a ja som na obedik mala plnenu papriku v paradaj.omacke a zem.pyré.. 😀 ...a od rana jem mandarinky mňam 🙂
miska333
strie to je najhorsia vec asi za cele tehu...mam ich na prsiach natieram ich...striedam raz olivovy olej ,raz krem bonellla proti striam z lekarne,a raz tel.mlieko z kamilky.. 😀 a nedavno my doslo tel.krem gordini gold z oriflemu vonannvy..tak aj s tym..a ten krcok tak misi si davaj pozor na seba!
janyka
no ja tiež nemožem kurata fuuuj ... akosi mäso velmi ne ale čo už .. a sladke mam tiez rada tiez som nemusela dost dlho ale teraz v tom 3.trim..mam rada čokooo..a čo čakas ??
nazdarek devcatka 🙂
ahoj majatob aspon ze ti si tu..nudim sa manzel isiel na poobednu a ja doma ..co si papkala ti??a čo mieri merala si sa? 😀
Barbi, veď chlapaaaaa 😉
tak baby napapkane a ja idem cvicit na predporodnu pripravu 🙂
barbi, ja mam dnes 93cm 🙂 na obed byly pripaleny buchticky s kremem, nejak jsem je vcera pozapomnela v troube 😀 😀 😀
manza taky zrovna odesel do prace a dnes se vrati az pooozde 😢 ale rano bylo bezva, byla jsem u kadernice, tak su takova dobre naladena 😵 😵 😵
renatka, to je nejaký zastaralý dr., veď podľa pohybov sa už dááávno termín neurčuje. Veď to moja švagriná by nosila 50tt 😀
janyka
asi som nepostrehla...aj ja chlapaaa asi ked sa doki nemyli ale aj citim ze je to chlapceek 😲
katka22r
a to je ako?a kde doma cvičiš?ja som take drevo šak ja ani svalstvo nemam uplne bez cviku som no neviem jak porodim ked nemam žiaden sval.. ☹
majatob, no idem sa aj ja teda pomerať 😝 a kde mám teraz ten pás?? 😀
neviem ako to je , myslim ze iba datum sa posuva
ja nechapem preco mam strie lebo sa kremujem od zaciatku tehu rano aj vecer, sice som dost pribrala ale nieje to na mne vidiet, brusko mam take akurat. aj mi tie strie niekdy zmiznu?
majatob--- heh dobre 93cm..aj ja by som si dala buchticky.. 😉 a čo maly tobiasko robi?
Barbie, to je kurz pre tehotné ženy. Príprava na pôrod, cviky pre tehotné a tak. Je to super, aj ja som chodila pri dcérke 🙂 baby, aj vás vyhodí z diskusie, keď pridáte príspevok a potom sa musíte vracať naspäť? Mňa to tak nebaví 😨
no aj ja tie strie nenavidim 😠 😠 ale dufam ze zmiznu aj som čitala že vyblednu tak dufajme..a cim sa natieraš miska333
inak ake su velke vase babetka ´podla uzv 30tt? a kolko krat vam doktor vysetroval krcok maternice ?
janyka...aj mna to tak vyhadzuje a to za každym neviem prečooo...aha tak taky kurz by bodol aj mne
Miska, nechcem ťa brať o ilúzie, ale nikdy! To je trvalá zmena ☹ a ten pás je 103cm 😨
janyka, taky jsem ho marne hledala, tak jsem to vzala tak nejak uprostred 😀 😀 😀
jo a to dela vsem, ze te to vykopne zpatky na seznam temat..zvyknes si 😉
barbi, tobik spinka,byl uplne hotovej,predtim ukradl manzelovi ziletku pri holeni a rizl se do prstu (jen kuzicku si seskrabl), tak bylo rodeo, byli z toho chudaci oba uplne vydeseni a ja jsem vypadala jak kdybych nemela kousek citu v tele, ze se z toho nehroutim 😀 😀 😀
miska333
mne ten krcok vyšetruje pri každej našteve až na nervi ale aspon viem ze je o.k...A Ake je velke babetko vôbec netuším a chcela by som vedieť aj vahu..ale teraz mam is na kontrol.15teho tak dam vediet ze čo..a tvoj ma kolko
jinak strie mam taky, popraskalo mi bricho po porodu ☹ casem zblednou, ale videt proste jdou, s tim se casem smirite...nebo si koupite plavky v celku jak ja 😀 😀 😀
misi, jak je mimi velky nevim, to mi nikdy nerika ☹
majatob--jéé zlatý kolko mas rokov ak sa smiem spytat a na kolko si mala tobika?
barbi, kolik bys tipla? 😀
maja 22 😅
barbina tak ako pise janyka tak je to predporodna priprava pre tehulky 🙂 je to fajn vec prvu hodku mame teoriu ucime sa vsetko mozne preberame rozne temy a druhu hodku cvicime s porodnou asistentkou a 15 min meditujeme a pripravujeme sa na porod.....celkom fajn vec...janyka ano vyhadzuje aj mna...na nervy ale co uz...noo moja mala mala v 30tt len 1208g ale vraj je to normalne a vysku nepovedal...a krcok bol mne vysetreny iba 2 x takze asi tak...vraj sa nema zo spodu pozerat tak casto...ale kazdy gynek iny nie?
doktor mi povedal ze nech si kupim detsky krem ze ten je najlepsi, tak mam jonsons baby na dobru noc. aj mna vysetruje od 26tt kazdu poradnu, moje babetko malo na 30tt 1928g. inak v com budete niest babeka z porodnice?

dievcata a vy pracujete alebo ste na PN? Kati ty uz si asi na materskej, ze?