Ako efektívne využiť voľno pred pôrodom?
Ešte pred niekoľkými týždňami keď som bola prepracovaná som sa tešila na to, že keď skončím v robote, tak budem počas dovolenky oddychovať a užívať si "ničnerobenie".
Včera som mala posledný deň v práci, takže mám teraz pred sebou plný mesiac dovolenky a potom začína materská. Čiže skoro tri mesiace do termínu pôrodu.
A už uvažujem, ako najlepsie, najefektívnejšie a najproduktívnejšie využiť tento čas..
Ako ste ho strávili/trávite vy?
Nechcem ho len premárniť necinnym sedením a pozeranim do internetu..
@sivana09 zena ved ty uz teraz mas kopec aktivit v plane. Tlieskam aka si akcna. Myslim ze uz ani nic pridavat nemusis staci ak budes zvysok relaxovat. Na relax este odporucam nejaku knizku, co ta bavi a pri com super zrelaxujes.
@sintra aj mna vtedy urazila ked mi to povedala, lebo chcela aby som robila az do porodu a po porode chcela aby som sa vratila po sestonedeli, ze inak ma uz nechce lebo osprostiem ako papuca. Bolo horuce tazke leto, teploty 35 a jeden den rano mesiac pred porodom som neobula topanky tak som opuchla. Uz som neprisla do prace a rovno isla do nemocnice. Ale ja som mala pracu, kde sa PN a materska tvrdo trestaju vylucenim z trhu. Ale trochu mala pravdu. Ja nehovorim o tebe a inych mnohych zenach, ktore sa doma "zasedeli" ale o takych co su v kuse na materskej aj 10 rokov. Sorry, ale ty by si prijala absolventku socialnej prace, co nikdy nerobila a bola 10 rokov doma a okrem predaja Avonu nevie nic? Ja iba ak upratovacku, a to nie je despekt ale realita.
@sintra sorry chcela som napisat ze ty nie si ta doma "zasedena" ale su aj take a take by si neprijala ani ty do prace.
Navar si jedla čo máš rada do zásoby a daj zamraziť. Potom po pôrode veľmi ocenis hotové chutne zdravé jedlo pripravené raz dva.
@natalienka12 no tak ale tam ide skor o fakt, ze dotycna nema ziadnu normalnu prax a v podstate pred ani po materskej nic poriadne nerobila 🤔
@natalienka12 áno súhlasím!!!Len ono je to vždy niečo za niečo 🤷♀️
Ja pracujem od strednej skoly, cize niekedy v 16 som zacala brigadami. Teraz mi ťahá na 32 a v mojom zivote bolo jedno obdobie, cca 5 mesiacov, kedy som nepracovala. Psychické problémy....
No, a teraz som cca uz 10tyzdnov na pn, tak vlastne nerobim nic...
A ked si pripadam nepotrebna, manzel vzdy povie, ze tu najťažšiu a najdôležitejšiu prácu uz vykonávam. Nosím v brušku poklad. No nemiluj ho❤❤
Tak skús čítať, uc sa jazyk, stretaj sa s rodinou, ked si dobre vychadzate... s tou mojou to tak nie je, alebo zavaraj, a rob dzem, ako ja😂 cokolvek

...možno som nezískala počas materskej odborné skúsenosti, ale získala som oveľa viac v inej oblasti. Všetko sa dá dobehnúť, keď sa chce, takže tie reči o nejakých nevzdelaných papučiach sú podľa mňa akurát tak skvelou demotiváciou. A tú maminky pri nástupe do roboty naozaj nepotrebujú 😉