Anibal - dôsledky po cvičení po pôrode
Ahojte, som 36tt a zadovazila som si Anibal,tiez o tom vacsinou chvaly pocuvam ale dnes ma zaskocil moj gynekolog nazorom, ze on by to.urcite neodporucal z dovodu, ze si to "tam dole" uplne vytaham a ze sa mi to uz potom naspat nikdy nevrati...mate niektora skusenost aj ako to dopadlo po porode, rekonvalescencia atd...vsade vidim iba diskusie tykajuce cvicenia pred a ako to pomohlo pri porode.
@evittam ale to mozes aj nemusis aj bez anibalu. 🙂 ked ma niekto pocit, ze je to pre neho, nech si ho zadovazi. Mne to prislo ako fajn pomocnik, ale myslim si, ze by som porodila bez poranenia aj bez neho. Ale s nim som proste mala lepsi pocit. Nelutujem. Ako som uz pisala vyssie, cvicenie s anibalom je skor taka ceresnicka/berlicka. Dolezitejsie su podla mna ine veci.
@myjusiatko Pekne si to zhrnula.😉
@myjusiatko čakala som inteligentnejšie odpoved 🙂 ale diky majte sa tu 🙂
@nadazdi myslim, ze zadat do internetu rizika nastrihu a precitat si, zvladnes aj sama. 🙂
Ale teda prosim:
http://www.prirozeny-porod.eu/vse-co-jste-necht...
https://www.babyweb.cz/nastrih-hraze-u-porodu-v...
Rada sa o toto pripravim. Ked nastrih niekomu vyhovuje. Proti gustu... 🙂
@myjusiatko nezvládnem to sama, predčitaš mi to? Normálne som sa opýtala, za to že nevieš odpovedať a potom sa tu bavíš ešte ironicky ja nemôžem
@nadazdi mrzi ma, ze ta moja odpoved sklamala... :(
@myjusiatko nesklamala, len neviem načo mi odpisuješ keď si mi v podstate nič múdre nenapisala, ale Ok už som si prečítala, ja som bola v posledných mesiacoch tehotenstva tiež trosku iná ;)
@najinka Najinka, vyfotila by si prosim aj dalsiu stranu instrukcii, ze ako na to, co odporucaju,s akym prirpavkom atd.? Dakujem 🙂
@evittam áno viem že to bolo vďaka aniballu, pretože je veľmi nepravdepodobne, aby prvorodicka porodila bez nastrihu a poranenia a to mi povedala aj doktorka, videla, že som mala hrádzu pružnú a nemala by som ju bez cvičenia...
@29simona29 No vidis a ja som porodila a nielen ja. Kym si nerodila bez nácviku nemozes tvrdit,ze ti dopomohol k tomu,ze nemáš nástrih. To je cele.😉
@evittam autorka sa ale pýtala, aký mal aniball vplyv na ženy po pôrode...keďže som s nim cvičila, viem, že žiadny negatívny vplyv nemal a tiež viem, že som mala krasny porod bez nastrihu a poranenia...možno by som ho mala aj bez neho, no je to veľmi nepravdepodobne, preto som urobila maximum aby som sa tomu vyhla..Ty si možno výnimka, štatisticky väčšina prvorodičiek je nastrihnuta...veľmi závisí aj od výberu porodnice, ja som to podporila ešte aj výberom vhodnej porodnice...
@29simona29 ja si len zastanem
@evittam
Statisticky je vacsina prvorodiciek nastrihnuta, pretoze sa nastrih robi rutinne, nedovolia zene rodit v polohe, v akej chce, rodi sa riadenym tlacenim, skace sa na brucho. :( zenske telo je prisposobene rodit. Verim, ze keby si necvicila a mala priaznive podmienky pre porod, tiez to das bez. 🙂 ale zaroven proti anibalu nic nemam, sama som s nim cvicila.
Tu inak prikladam vyjadrenie “mojej” porodnice k preventivnym nastrihom a co sa zmenilo, ked ich prestali robit. 🙂
@myjusiatko ako som písala vyššie, podporila som to výberom porodnice-Koch, kde som si vybrala pôrodnú polohu, nikto do mna nepchal hormóny,nič neurychloval a nechali ma pekne prirodzene rodit...Opäť ale zdôrazním, autorka sa pýta na účinky po pôrode-k tomu sa prirodzene môžu a mali by vyjadrovať iba tie, čo s aniballom cvičili-pre mna žiadne negativne účinky nemal, skôr naopak...a tu nejde len o to vyhnúť sa nastrihu, je to super pomôcka pre priblíženie pocitu, aké to asi je,keď pôrodnými cestami prechádza dieta..
Ja som s epinom cvicila pred prvym porodom a nastrih som mala aj tak. I ked sa lekarka snazila aby strihnut nemusela na konci som sama povedala ze kludne moze. Inak ja som mala z nastrihu strach - ked som chodila na staze z gynekologie mi nejak utkvel ten obraz nastrihov v hlave s tym zvukom. Nakoniec to naozaj nic nebolo . Ani som necitila a nevedela kde ma strihli. Je to velmi individualne . Poznam aj baby co cvicili a skoncili s nastrihom a aj naopak. Nelutujem ze som cvicila, i ked som cvicila velmi źlahka, zrejme budem aj teraz pre pocit, ze co to robim .
A ten nastrih naozaj nic nebol. Mala som ovela vaznejsie komplikacie oproti ktorym nastrih je uplne zanedbatelny . Ale myslim ze vela veci je v hlave a o pocite a ked je niekto presvedceny, ze to pomoze tak nech cvici a ten kto nie nech sa pripravuje inak 🙂 a inak po porode na posilnenie svalov - moja kamoska rehabilitacna mi poradila najjednoduchsi sposob - vela vela zdraveho a dobreho sexu - pre mna osobne najlepsia rada so super efektom 😂😂
@29simona29 Prepáč ale ked citam slovo "štatistika" tak sa strasne smejem.😂😂😂😂
@dinora8 Ahoj, ja som pri prvej dcérke cvičila poctivo každý deň, nacvičila som okolo 32 cm. Pri pôrode som poprosila doktorku že ak nebude nutné nestrihať. Nestrihala, hlavička ako tak prešla ale plieckami ma malá roztrhla aj zvnútra aj zvonku. Ani neviem koľko stehov som vlastne mala ale podľa môjho odhadu(pocitu) 8-10 minimálne. A čo sa týka nácviku tlačenia tak s balónikom úplne niečo iné ako v reále, pri pôrode som vôbec nevedela ako na to aj asistentka sa vyjadrila že neviem tlačiť. Našťastie sa všetko pekne zahojilo a pár dní rodím znovu, tentoraz úplne bez cvičenia tak som sama zvedavá ako dopadnem 😉
Dievcence, dakujem za kopec informacii a reakcii!!🙏
Sme naozaj kazda uplne ina, ved aj samotne tehotenstvo kazda uplne inak zvladame.cize aj s porodom samotnym to asi tak bude😉
Za mna teda asi tolko, ze predsa dam Anibalu sancu aj ked mozno nepojdem do maxima ale trosku potrapit panvove dno hadam nezaskodi!
@29simona29 s tym suhlasim. 🙂
@baja15 len zo zvedavosti. Dietatko vyslo samo alebo ho PA/DR po vylezeni hlavicky manualne dorotovali rukami a vytiahli?
@myjusiatko Netvrdím to na 100% (pri tých bolestiach a jedno s druhým) ale myslím že vyšla sama. Pani doktorka bola veľmi milá a snažila sa ako mohla aby som mala čo najmenšie poranenia ale dcérka bola dosť veľká 3800g tak možno aj preto. Jediná vec v ktorej MOŽNO Aniball pomohol je že som mala veľmi rýchly pôrod na prvorodičku -
od príchodu do pôrodnice 2 hodiny a malá bola vonku + 2 hodinky od prvých náznakov kontrakcií doma. Ale neviem posúdiť či by to nebolo rovnako rýchle aj bez neho.
@biela_sova tuto to mas po stranach 😊
@biela_sova len ich trochu porozhadzovalo..
@najinka Dakujem velmi pekne, idem si to studovat ;)
Mne to obcas vsetko pride ako len biznis...bez urážky tych, ktore maju pocit ze im to pomohlo...
Dnes sa dari biznisu postavenom na strachu...z bolesti ...nepríjemností a tak...
Ak ma niekto iny názor tak respektujem... nechcem tu spustit hadky a urazky...len mam taky pohlad na niektoré modernosti (nie všetky)...
@29simona29 aj ja som porodila bez aniball ako prvorodicka a nemala som ziadny nastrih ani steh 😊
Mne osobne je nechutne pchať si do nej niečo a umelo si ju rozťahovať. Ved sa to ma rozťahovať a otvárať prirodzene. Ja si osobne myslím že sa roztiahne a nedá po pôrode dokopy nech si vraví každá čo chce. Fuj co už za chvíľu vymyslia??
@lenkakravcova no to si ty 🙂 neznamená že to tak ma každá.. ja som napríklad musela tlačiť už na 7cm lebo padali ozvy, takže cely ten anibal by mi bol asi na dve veci ;) kamarátka ho používala a šili ju vnútorne 🙂 ale vonkajšie nemá, čo je už len fakt taký kozmetický detail pre mňa

@dzulik_ Ja som si dovolila len vyjadrit svoj názor a diskutujem. Nic nepresadzujem a uz vôbec nie v každej diskusií. A nikoho o nicom nepresviedcam. Mne je skutočne uplne jedno ci ma niekto doma aj 10 aniballov.