icon

Anibal - dôsledky po cvičení po pôrode

dinora8
4. júl 2018

Ahojte, som 36tt a zadovazila som si Anibal,tiez o tom vacsinou chvaly pocuvam ale dnes ma zaskocil moj gynekolog nazorom, ze on by to.urcite neodporucal z dovodu, ze si to "tam dole" uplne vytaham a ze sa mi to uz potom naspat nikdy nevrati...mate niektora skusenost aj ako to dopadlo po porode, rekonvalescencia atd...vsade vidim iba diskusie tykajuce cvicenia pred a ako to pomohlo pri porode.

Strana
z3
nadazdi
6. júl 2018

@baja15 držím palce 🙂

baja15
6. júl 2018

@nadazdi Ďakujem 🙂

evittam
7. júl 2018

@lenkakravcova Vnútorné sitie nema nic s aniballom. Tam zavisi od toho ako dieta ide von. Ja som mala vnútorné poranenia lebo maly isiel trochu ramienkom a ma zvnútra poranil. Cize by si mohla nacvicovat aj neviem s kolkymi aniballmi a nepomohlo by ti to.

lolalita
7. júl 2018

Napíšem svoju skúsenosť. Pri prvom som necvičila, neriešila som to, veď ženy stále rodia a čo je na tom. Snažila som sa masírovať hrádzu, na zabúdala som/nebavilo ma to... Samotný pôrod som mala úplne super, akurát krátka pupočná šnúra a tak sa malý stále vracal do pôrodných ciest. Tlačila som strašne veľa krát a museli mi pomôcť. 2x nástrih, šitie horšie než samotný pôrod ("štopkali" ma nejakých 40 minút). Potom dlhé hojenie a všetko začalo až po šestonedelí. Bolestivý styk, partnerský život na nule, len o bolesti, nepríjemných pocitoch. Prvý rok katastrofa, v kuse u lekára. Gynekológ tvrdil, že som zašitá veľmi dobre, možno citlivejšie jazvy. No, nikto mi nevedel pomôcť. Dodnes to nieje v poriadku. Mám našťastie veľmi chápavého partnera. Chceli sme ale veľmi druhé bábo, aj keď práve pre nástrih a následné ďalšie šitie som sa toho veľmi bála. Som teraz v 33 tt a budem cvičiť aj keby čo bolo. Mám ho už doma. Konzultovala som so svojim gynekológom, dokonca aj so svojim novým gynekológom, ku ktorému pôjdem po pôrode (sťahujeme sa) a obaja sú 100% za, dokonca odporúčajú na svojich ambulanciách. Moja terajšia gynekologčka tvrdí, že je to dobré aj ako prevencia inkontinencie. Je to individuálne. Niektoré baby necvičia, nastrihnú ich a po šestonedelí fungujú a je všetko ok. Ja som žiaľ prípad, kedy má nástrih následky a naozaj mi to ako žene sebavedomie nedodalo, skôr naopak. Kto nezažil na vlastnej koži, nepochopí. V okolí kámošky cvičili a počúvam len kladné ohlasy.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
evittam
8. júl 2018

@lenkakravcova Tak ja mám zvnútra cca 25stehov, všetko v poriadku, žiadne komplikácie,nic.😉
@lolalita Pozri, ako sme tu uz pisali ano mozes cvicit ak ti to pomôže hlavne psychicky ale môže sa bohuzial stat,ze aj napriek cvičeniu dopadnes rovnako, co ti samozrejme nezelam.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
evittam
8. júl 2018

@lenkakravcova Lenže skus pochopit,ze to ako dieťa rotuje a ako ide von neovplyvnis nacvičovanim s aniballom.😉

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
dada125
8. júl 2018

Ahojte. Ako prvorodicka som bez anibalu rodila bez nastrihu a epi. Jedine, co som robila, tak som si "ju" natierala olejom na masaz hradze. Maly mal 3650g a 53cm takze nebol najmensi. Taktiez sa mi nepaci nieco pchat tam dolu a umelo to tam zvacsovat.

evittam
8. júl 2018

@lenkakravcova Aha cize ja keď napisem,ze som ako prvorodicka porodila bez anibalu a bez problémov tak to nemozem tvrdit,ze by mi anibal nepomohol (neviem v mojom prípade k comu) ale ked ina prvorodička tvrdi,ze jedine anibal jej pomohol je to ok. No nic, hadat som sa sem neprišla, este raz-syn bol ztoceny,ze išiel ramienkom aj mi lekar v najlepšom krical netlacit,ze ho potoci-no mohol ked som musela tlacit, cize bohuzial nic by tomu nezabránilo. Mozno si uz pochopila.😉

evittam
8. júl 2018

@lenkakravcova A vôbec ziadne problemy som nemala ani nemám, no mam par ztehov zvnútra. Ziadna katastrofa. A to je myslim podstatné.

michaelkanr
8. júl 2018

Zavisi asi od rocnika doktora. Mne moj tiez aniball neodporucal (je dochodkovy vek). Ale zazmluvneny porodnik mi radil kupit, ze ma velmi dobre skusenosti s nim u rodiciek, ze maju ovela mensie poranenia, najma prvorodicky. Bol to dr Bucko z TT. Takisto sestra planuje rodit u Kocha a jej zazmluvnena porodnicka, Dr Ondackova, to tiez odporuca vsetkym pacientkam.
Osobne, zial, porovnat neviem, kedze som mala dve sekcie. Ale cvicila som s nim pred porodom.

michaelkanr
8. júl 2018

A este priamok otazke-porod je urcite vacsi zasah ako balonik. Zasivanie a vnutorne poranenia mozu sposobit velke problemy, urcite nie nejake natiahnutie balonikom. S tym som sa nestrela a to som si o tejto teme citala vela, je tu aj skupina o aniballe, skusenosti zien su v drvivej vacsine priam chvalospevy.

29simona29
8. júl 2018

@michaelkanr Doktorka Ondackova porodila aj mojho synceka v Kochu a tiež mi aniball odporúčala, najlepšia voľba-aj ona aj jej rady☺️

michaelkanr
8. júl 2018

@29simona29 tak snad to aj moej sestre vyjde k spokojnosti🙂

29simona29
8. júl 2018

@michaelkanr držím palce, za mna maximálna spokojnosť, aj Koch aj ona aj cely porod☺️

cuttina
8. júl 2018

Mame v rodine dvich gynekologov, jeden uz na dochodku, ale stale pracuje, druhy v strednom veku. Obidvaja su povazovani za odbornikov. Sama chodim k inemu, ktory ma taktiez dobre meno. Aniball som so vsetkymi preberala, kedze na vzdy zaujima medicinsky nazor, az potom "zo zivota". Ani jeden nebol proti, studie, ktore by ho vyhodnotili ako skodlivy, nie su a zo skusenosti to zenam celkovo viac pomaha. Kazdy porod je individualny, aj nase svalstvo sa kazde inak regeneruje, roztahuje. Ma to vraj skor viac benefitov.

baja15
20. júl 2018

Ak môžem doplním svoju skúsenosť o druhý pôrod. Ako som už písala prvý s Aniballom síce rýchly ale dotrhaná zvonku až po zadok a zvnútra ani nevravím. Druhý pred pár hodinami absolútne bez cvičenia taktiež veľmi rýchly, dcérka 4100g a obišla som len s trhlinkou na starej jazve - bez nástrihu.

tatisna
20. júl 2018

Aniball je super, neboj po pôrode sa Ti všetko zatiahne späť, ja som veľa nestihla nacvičiť, iba cca 26 cm a malý mal hlavičku 37 cm, ale roztrhlo ma vraj len trochu, sil ma len 10 minut ale potom to 3 dní bolelo nenormálne, myslela som ze som totálne roztrhnuta al fakt som mala len 1 stupeň poranení a brali ma ako keby mi nič nebolo... Neviem si predstaviť keď je vyšší stupeň poranení... Takže určite odporúčam aniball

whatever1
14. aug 2018

Ja osobne by som sa bala v tehotenstve pchat si predmety do susky. Radsej budem posilovat stahovanim a naslednym uvolnovanim "porodnych svalov" bez toho pristroja.. Ale to je len moje rozhodnutie, nikoho neodsudzujem.

whatever1
15. aug 2018

https://www.zdravie.sk/clanok/45979/kegelove-cv... Keby ste si nahodou chceli rozmysliet ten pristroj. Tie to cviky pomaha ju aj pri inkontinencii, uz vam necvrkne ked si kychnete😂 a na konci clanku su este neake cviky a posilnenie panve ale tie su vhodne asi az po porode

lenka93542
15. aug 2018

@nadazdi ja som mala taky nastrih že 2 stehy.... ale šil ma 40 minut... a k tomu som sa dotrhala až po zadok... nesadla som si 3 tyzdne o dieta som sa nevedela starať sama....
radšej si kupim balonik a skusim to aj inou cestou ako by som mala čakať dalši porod s takymto zakončením

Strana
z3