icon

Bábätko váži podľa ultrazvuku 4 kg: Je to veľa?

18. júl 2024

Ahojte. O týždeň mám termín sekcie , robili mi dnes sono a zistili že dcérka má 4065g. Bude to moje tretie bábo, dve predošlé.boli drobci, 3100 najviac. Všetci sú zhrození, keď to niekom poviem tak ma utesuju že snáď to tak veľa nebude, chudiatko bábo a snáď mu to už neostane a podobne, a ešte k tomu dievcatko...To je vážne tak veľa ? Som z toho smutná , bábätko je v poriadku to jediné zaujímalo mňa , doktorka povedala že sa mu u mňa darí, ozvy sú super, pohyby tiež , proste nič zle tam nenašla... Všetci ale riešia že ako bude vyzerať to dievčatko keď ma 4 kila, že to proste nebude taký roztomilý oriešok malinký ako boli naše prvé dve deti. Tie čo ste mali dievčatka 4 kila , bolo to ,,také hrozne ,, ? Myslím tým reakcie od okolia? Ako vyzerali vaše dievčatka bol to pre vás šok keď ste ich videli po narodení ?bojím sa že jej budú dávať najavo aká je ☹ ešte aj svokra dnes lamentovala že bude mať 4 kilovu vnučku , že čo toto bude...zapichlo ma na ❤️😔al budete chcieť niektoré , budem vďačná aj za fotky vašich pokladov. Ja sa snažím sústrediť aby hlavne operácia dobre dopadla.pre malú aj mňa ale neviem čo mám čakať potom , och...🫣

danculka25
18. júl 2024

Mojej strednej dcere tiez vyratali v 34tt,ze bude mat vyse 4kg a narodila sa ako 3100g.a za druhe,podla mna je divne riesit s inymi ludmi,kolko bude mat dietatko gramov.Hlavne nech ste zdrave a zvysok sa uvidi.
Ps:neter sa narodila a mala 5800 g (ano,takmer 6kg) a je z nej fesanda cely zivot.Uz ma 2 deti a nikdy nebola tucna,ani teraz po detoch nie je

slovakboy
18. júl 2024

Môj syn sa narodil mal 4.110g manželka štíhla a porodila ho veľmi rýchlo. Prišli sme tam o 6:00 a o 7:45 bol na svete. Samotný pôrod možno 10 minút a na dve zatlačenia. Pôrodník prekvapený, aký macko je to. Chlapec ani ako bábätko nebol tučný, naopak.

momoftwo
18. júl 2024

Jezis maria, to uz naozaj kazdemu hrabe z tepla? Ja som mala 4350g a 53cm a teraz mam 165cm a som drobna. Mne pride ze niektori ludia to uz maju ako sport, strasit uz aj tak vystresovanu buducu matku.

som_realistka
18. júl 2024

Môj brat mal pôrodnú váhu 4350 g, bol tretí a mama vždy hovorila ze to bol jej najrýchlejší pôrod. Vždy bol ako vyžla, Len teraz ppo 45 trosku pribral, 😀

llull
18. júl 2024

Toto je chore

blondinka95
18. júl 2024

Ja som mala bez par gramov 4kg a v detstve som bola chudunka, útla, dokonca mam v karte napísanú anorexiu keď som mala 3 a pol r. Babatko som podla fotiek tiež bola zlaté.

Máš okolo seba primitovov. Obrn sa a prajem veľa zdravia.

deti95060810
18. júl 2024

tak niektoré detičky si váhu držia aj potom ... neter vraj mala 4 kg a už na zš chodila na odtučňovacie tábory...

kika2565
18. júl 2024

Mne povedali cca 3kg deň pred sekciou a nakoniec syn mal 3.95 a 51 ... A je tu ... Hlavné je zdraví. A je mi fuk kto čo si myslí. Je to moje dieťa. Tak aj vy. Kašlite na nich.. len blby ľudia také riešia. Normálny úplne iné veci...
Prajem veľa zdravia tebe aj bábätku... 😘😘😘😘

aja656
18. júl 2024

Mne štyria doktory namerali malého cez 4000-4100.. dokonca v deň pôrodu mi robil sono sam primár lebo sa mu nezdalo že mám malé bruško na tak veľké dieťa a keďže sa mi chystali vyvolávať pôrod aby vedel či prejde cez panvu .. a synator sa narodil 3300 .. mal obtoceny pupočník tak nešťastne že pri meraní ho vždy zarátali a vyšla veľká pôrodná hmotnosť... A 4 kilove bábätká sú náhodou nádherné 🥰 hlavne nech sú zdravé.. vôbec si z rečí nič nerob ... Je to všetko povrchné..🤦

ajko2011
18. júl 2024

Ja mám síce oboch chlapcov, ale obaja mali nad 4kg a oboch som rodila prirodzene 😁
Prvý mal 4480g a 52cm
Druhý 4400g a 53cm

lienka.7
18. júl 2024

@autorka doktori sa radi vedia pomýliť aj o pol kila. Cize nakoniec môžeš mať pokojne 3,5 kg nádhernú princeznú 👸
Držím palce ✊😇

autor
18. júl 2024

Neviem baby, viem že si to nemám brat ale teraz som zo všetkého citlivá a toto som naozaj nečakala...aj švagriná sa ma pýtala že : fiiha a to s akým číslom oblečenia pôjdeš do pôrodnice ( akože pre bábätko) lebo že 50/56 tky už môžem zahodiť , tak som ostala premýšľať že vlastne si nepamätám presne ale číslo nosili keď už mali 4 kila...ja to sama od seba ani moc nehovorím , ale sa má všetci pýtaju že ako dopadlo sono že koľko mala váži ( je pravda že brucho mám ozaj väčšie ako pri prvých dvoch ale som si celý čas hovorila že to preto že proste väčšinou to tak je že veľa báb hovorí že každé ďalšie tehu bolo bruško o čosi väčšie tak som neriešila) ale všetci mali tie klasické reči celý čas že pupok ako pri dvojičkách a podobne a teraz teda sa všetci zatvarili že vlastne je to už jasné prečo je bruško väčšie, lebo krpana je tučná no )...
Ďakujem všetkým za podporu , viem že by ma to nemalo zosmutniet ale nejak som to dnes neovladla no... My sa na ňu doma tak tešíme a snažím sa užívať si to tehu lebo je moje posledné , a vďakabohu je v poriadku ale čo sa okolia týka je to ťažšie ako pri prvých dvoch...každý na mňa niečo má. Hádam sa z toho zlého pocitu vyspím 🤞

domka222
18. júl 2024

Kľudne sa môžu merania teraz mýliť a vôbec toľko nemusí mať. Ako pri novorodencoch je to 1kg navyše dosť viditeľné (myslím v porovnaní s tými čo majú 3kg), ale dieťaťu to na roztomilosti vôbec neuberá.

kakakina
18. júl 2024

Pri prvom synovi mi týždeň pred sekciou dr.povedal že ma viac ako 4 kg,o týždeň sa mi narodil syn s váhou 3400g.Tak až tak tomu never😉

autor
18. júl 2024

@kika2565 hej to som už tiež počula že to je odhad ale nie v zmysle že šak to môže byť aj menej, ale všetci zareagovali že : a to je len odhad to môže mať aj viac ...
VaV vidíš ešte aj prirodzene... Veď neviem príroda by to tak nevymyslela keby to nebolo ok aspoň ja to tak beriem neviem no...moje.obe decká schudli v pôrodnici čo je tiež normálne ale nechceli nás pustiť kým nenaberu zas ( mali ani to tabuľky)...ešte som.si hovorila že s tou mať taký problém nebudem mať ...a potom taká sprcha no...

viestta
18. júl 2024

V prvom rade, ta vaha je orientacna, vypocitava sa z dlzky kosti. Moj mal mat 4,5 kg, nakoniec mal len 3550 ale 55 cm. Zizalka co sa ani do perinky nezmestila a kazdy ho lutoval aky je vychrtly... Blbym ludom sa ani novorodenec nezavdaci.

vierka82
18. júl 2024

Môj 4 a piaty mali 5kg. To by tvojich príbuzných odviezla sanitka 🤣🤣🤣
Teraz sú to vychrtliny

momusik
18. júl 2024

Neter mala 4200,teraz je take tintitko ze az, najmensia hadam v triede

rivini
18. júl 2024

Jesiin…uzivaj si zvysok tehu, caka ta sekcia, cize vaha ti moze byt fakt ukradnuta. Nase dieta vazilo skoro styri kila a v dvoch rokoch nie je ani tucne, ani obrovske, dokonca patri skor k tym chuduckym. Moj synovec mal porodnu vahu 5900(!!!) a teraz v siestich je to tiez krasny stihly chlapcek. Obe deti boli nadherne babatka, super sa s nimi manipulovalo. Ja nechapem, preco vobec porodnu hmotnost oznamujete, my sme ju ani po narodeni nevytrubovali.

gazpalm
18. júl 2024

Ja som mala 4500 a v puberte cca 16-21 som robila modelku Milano, Pariz ci azijske krajiny😁 mna dojima ;ze sa nad tym vovec pozastavujes , ozaj hlupi ludia

butterflyeffect
18. júl 2024

Kamoske sa narodil maly 4 kg a uz ma 3 roky nemam pocit zeby nejako niekedy vycnieval medzi rovesnikmi, normalne dieta je s normalnou vahou

heleninamama
18. júl 2024

Preboha, prečo takéto veci riešiš so svokrou, či dokonca švagrinou? Načo im vôbec hovoríš nejakú predpokladanú váhu a rozoberáš s nimi takéto intímne veci? Doma som vždy povedala len, že všetko je v poriadku a vybavené. Žiadne detaily, len predpokladaný termín pôrodu a pohlavie. A ako mi bolo dobre.

zafir01
18. júl 2024

Amiko mali
2900
3100
3120
A potom dcéra zrazu 4 kg . Rodila som prirodzene a pórov bol lepší ,ako tretí pôrod.pri tlačení som cítila ,že je väčšia ,ale žiaden extrém to nebol .a ako bábo nebola tucnucka , skôr bolo vidno ,že nebola taká drobná ako predošlé deti

123467
18. júl 2024

Ahoj ak chces napis mi 🙂 poviem ti ako to bolo u nas ❤️

zafir01
18. júl 2024

Napíš mi a do spravy ti pošlem fotku mojej 4 kg dcéry riadenej prirodzene

hruska91
18. júl 2024

Mne v deň pôrodu raz namerali 3500g a mala 3490g, druhé dieťa mi v deň pôrodu namerali 3500g a mala 3000g. Tiez ma na sone strašili ze je “obrovská”- nebola. A aj keby bola, a čo. Je rozkošná od prvej chvile.

terry658
18. júl 2024

Mne sa všetky tri deti narodili cez 4 kg. Boli nadherní všetci. Mali krásne faldíky,skvele sa bozkáva také bábätko. Nemusíš sa vôbec báť. To že sa dieťa narodí so 4 kg neznamená že to bude obézne. Moje decká sú všetky omnoho vyššie než by mali na svoj vek byť. Vždy im hádajú o pár rokov viac než majú.
Ak budú mať po pôrode blbé reči tak by som im žalúdok inak vypláchla, že čo sú to za ľudia, že sa nevedia zo zdravého bábätka tešiť.

jeennyv
18. júl 2024

@viestta to si pamatam ked ja som bola decko a niekomu sa babo narodilo a trcia mu nohy z perinky atd 😀😀🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️90tky perinka forever

terry658
18. júl 2024

Inak oblečenie vo veľkosti 56 oblečú prvý týždeň dva a potom 62 ku. Ale to je šum a fuk. Oblečenie dokúpiš,teraz je toho na mraky. Ja mojim tak často mením oblečenie a topánky, že sa už nad tým nepozadtavujem. Teraz mám ročné bábo, čo nosí 104/110.

zuzap33
18. júl 2024

Moj ma 4100 g a 52 cm, na rok mal 12 kg. Zdravy, mocny, super sa vyvijal. Mas okolo seba hlupych ludi