icon

Bojím sa pôrodu 😞

lenpeta17
25. feb 2020

Ahojte som v 8mesiaci tehotenstva 2aprila mám termín pôrodu ale aj sa trošku obávam toho pôrodu aké to je ??

lenka2710
25. feb 2020

@lenpeta17 ja mam termin síce až v júni, a hoci už jedno dieťa mam, bojím sa tiež a je to normálne! Nikto ti nepovie aké to je, lebo každá žena je iná, každá má inú stavbu tela, takisto babo môže byť malé, veľké! Asi ti moc neporadím, len predychat bolesti, počúvať doktorov, tlačiť kedy treba a budeš to mat za sebou
Ja som mala 17 hodín bolesti, a mala bola na tri zatlacenia vonku 😂 na niekoho to príde a porodí v priebehu 2 hodín, ťažko povedat
Každopádne držím palce 😉

fiafia
25. feb 2020

@lenpeta17 no odpoved na tuto otazku bude zakazdim ina. Pre mna bol porod vykupenim kedze som takmer cele tehu trpela bolestami. Lahke to nebolo, bezbolestne tiez nie. Bez epi a druhy x by som si tiez nedala. Nastrih, sitie co som sa najviac bala malina. Mne velmi pomohla na kontrakcie sprcha. Zbytocne sa je stresovat, neda sa to ovplivnit, predpovedat. Za mna bolo lepsie ze ako prvorodicka som nevedela co ma caka 😂 hlavne mysliet pozitivne. Drzim palce

lenpeta17
autor
25. feb 2020

@lenka2710 len vieš ja som moc mladá ešte a toto bude moje prvé dieťa preto sa tak veľmi obávam

lenpeta17
autor
25. feb 2020

@fiafia za tu epiduralku sa aj platí???

lenka2710
25. feb 2020

@lenpeta17 na veku moc nezáleží, rovnako môže mať lahky porod v 18 ako v 42 a rovnako môžu byť komplikácie! Ja som rodila prvé ako 24, teraz budem mat 30 a je to sakra rozdiel! Bývam viac unavená, niečo porobím a už som k.o.

andrea_ff
25. feb 2020

@lenpeta17 aj ja som sa bala...a dost 🤷‍♀️ a myslim si, ze kazda sa boji. Mne nepomahali ani reci...ze zvladli ine, zvladnes aj ty. Aj som si poplakala nie raz. Rodila som 2x a poviem ti, ako to vidim ja. Skus sa vykaslat na vsetky zle myslienky. Nalad sa pozitivne a skus to cele otocit. Ze sa uz tesis na babatko a ked porod zacne, bude ta od babatka delit iba par hodin. Moje porody zacali pozvolne, priroda to asi tak zariadila, ze vtedy som uz strach nemala. Cim viac budes pokojna a pekne dychat pocas kontrakcii...tym viac fayn to bude. Prve hodiny su celkom fayn. Pride tlak...odide tlak. Najhorsia bola pre mna posledna pol hodina- hodina. Ale to uz si vo finale....tesne pred cielom. A potom ked sa ti narodi dietatko....budes lietat v oblakoch. Ako keby si vyslapala na krivan 👍😂
Mne pomohla jedna veta: ked ides do nemocnice rodit...je to jediny krat...kedy tam nejdes pre radost a nie...ze je niekto chory. Drzim palce a urcite to zvladnes. 👍😀

evica01
25. feb 2020

@lenpeta17 pocuvaj pekne sestricky a doktorov a vsetko pojde tak ako ma.
Ja by som sa po mojich skusenostiach uz tesila. Uz by som sa nebala. To je taky krasny pocit. Jedinecny, neopisatelny, krasny.

fiafia
25. feb 2020

@lenpeta17 plati. Na stranke kazdej nemocnice je cennik. Pozor vsak treba to vybavovat pred porodom. Treba vysetrenie u anesteziologa, bez toho epi v den porodu nepodaju.

sarah1988
25. feb 2020

@lenpeta17 nestresuj a nemysli na to
A este je skoro na to mysliet .toto si nechaj na tyzden pred😁
Ja som si stale hovorila ze miliardy zien to zvadlo predomnou tak aj ja to dako zvladnem💋

kikuska555
25. feb 2020

Mas termin ako sa narodila moja dcera minuly rok v aprili ❤️
Myslim ze kazda jedna sa porodu boji, nikdy nevies co a ako bude prebiehat. Toto bol moj druhy porod a cele tehotenstvo som sa snazila byt pozitivne naladena, stale som si hovorila ze to dieta musi ist von. A neviem ci tymto sposobom myslenia som si privolala taky porod aky som mala. Bol rychly a naozaj pre mna velkym zazitkom.

Zaklad je, nedostat sa do stavu ze nebudes pocuvat lekarov sestricky. Samozrejme to nemyslim ze budu na teba sprosti a ty to mas respektovat.
Mne velmi pomohol cely tm aj lekar a sestricky.
Nemala som epi, ani som ju nepotrebovala.
Pre mna uz teraz ak by sa este raz postastilo otehotniet je zaklad dobry porodnik

lenqua_12325
25. feb 2020

Hlavne počúvaj svoje telo nie sestričky a doktorov. 😓

mimike91
Autor odpoveď zmazal
martinals
25. feb 2020

Pôrody sú rôzne, niektoré komplikovanejšie iné nie,dohodni si epiduralku aby si bola viac v kľude a moc nad tým nerozmýšľaj, aký bude taký bude. Zbytočne sa vystresuješ.Teš sa bábo,ktoré bude tým najkrajším zakončením,mysli na to ako ho budeš držať v náručí a pozeraj do budúcnosti, keď budete všetci doma.

nickpick
25. feb 2020

@lenpeta17 co znamena moc mlada? nechces ist na predporodnu pripravu, tam ti celkom pekne vysvetlia co a ako, plus vela informacii uz najdes aj na nete, videa na youtube, existuje kopec knih kde si mozes najst vela zaijimavych info o porode. Na epiduralku sa mozes spytat aj svojej lekarky...skus sa dopredu pripravit, aby si nebola prekvapena co sa s tebou zrazu deje... a ako prvorodicke ti radim pocuvat lekarov, pocuvat svoje telo moze tak zena, ktora uz rodila a ma predstavu co ju caka...

kiki68
25. feb 2020

Ja som z toho mala ohromny strach asi v 9tt ked som vyberala porodnice a zadavala to do systemu. Citala som vsetko mozne na forach a ked prisiel muz domov tak som nariekala, ze to neprezijem a radsej nez rodit umriem. Vtedy to moj chlap vzal s humorom a povedal mi, ze to zvladneme. Kricat uz ma pocul, telesne tekutiny uz tiez videl a prinajhorsom spravia cisarak. Ale on tam bude pre mna. Aj ked ho mozno dokusem a dodriapem. Toto pomohlo prekonat tu najhorsiu krizu. Potom som pokukala nejake kurzy hypnoporodu, pocitala nejake veci a hovorim si, ze sak to nemoze byt az taky masaker. Teraz sa chystam na kurz hypnoporodu a ide skor o to odblokovat ten strach u mna v hlave a naucit sa prijat to cele , tu bolest a vsetky srandy. Nepojdem zase zrat placentu a robit hovadiny. Ale tiez tam nechcem ostat na porodnej sale ako take bezmocne stvorenie, co len pozera, ze kto mu pomoze z toho von. Idem aj cvicit s epinom, no co aspon bude sranda. A este vacsia bude ked pojdem napriek tomu na cisarak. Ale minimalne viem, ze k porodu treba vziat niekoho, kto tam zenu podpori a nenecha ju robit zo seba chuderu. Ja sa na to aj zacinam trosku tesit. Ako ked som vedela nohy roztahovat, Tak uz ten melonik pojde aj von.

mata122
25. feb 2020

Neboj nemusíš ani dlho rodiť moja prvá sa narodila za 4:45 od prvej kontrakcie 🙂 zvládneš 🙂 ten malý pokladík čo sa ti narodí určite za to stojí 🙂 a hlavne naň myslí ako si ho pritúliš ovoniaš 🙂 keď sa pozrieš do tej malinkej tváričky na všetky bolesti hneď zabudneš .. 🙂 to je proste to čaro lásky na prvý pohľad ktorá je na celý život 🙂

dominika_79
25. feb 2020

@lenpeta17 aj ja mám tak niako termín a tiež sa začínam báť 😶

alison11
25. feb 2020

@lenpeta17 Áno za epidurálku sa platí
A akopíšu vyššie závisí od stavby tela aj genetiky a aj od pripravenosti hlavné je správne dýchať keď prídu bolesti nepanikáriť všetko dobre dopadne len treba počúvať lekára a asistentky,prípadne ak máš niekde nablízku kurz pre mamičky spítaj sa u gynekologa ten Ti ako mladej mamičke môže pomôcť aj psychicky a aj ťa pripraviť. Ja som tú možnosť nemala ale som ani nechcela zato som mala brožúrky z poradne a net a aj mama a ja časopisy a tiež mi pomohli sa pripraviť ako tak na pôrod a materstvo rodila som prvého ako 24ročná a druhého 27 ročná.

vikusjk
25. feb 2020

@lenpeta17 ja som rodila bez epiduralu, aj moja sestra a bratrancova frajerka a dali sme to v pohode, nie je to take hrozne a to som bola dotrhana, lebo sa mala zasekla a dr tam obe ruky vlozila,aby ju opatrne za pliecka vybrala von, pricom ma dotrhala. Ale aj tak nemam pocit, ze by to bolo nieco hrozne. Je to par hodin, co rozdychavas kontrakcie a potom samotny porod trva ja ani neviem, pol hodinu? Musis sa nastavit pozitivne a mysliet na to, ze za chvilu je po vsetkom, je to jeden pretrapeny den, ale caka ta cely zivot s milovanym dietatkom ❤ psychika robi velmi vela 😉

mnauu1
26. feb 2020

Ja som sa tiez velmi bala aj to nebola prijemna udalost. Po porode, ked mi ukazali dieta tak som neplakala od radosti jak som si predstavovala, ze budem. Skor som sa spamatavala z toho zazitku a bolesti. Mala som aj epi ale mne pomohla k rychlemu porodu. Po zavedeni som porodila do 1 hodiny a to som sa otvarala ptedtym viac nez 12 hodin. Ale nie to chcem povedat. Horsie boli tie dni potom. :D Ked ta boli cely spodok a oni ti donesu dieta hned 6h po porode a ty nemas nic nastudovane, pretoze si si citala len diskusie a clanky o porode a zacnes lutovat preco si sa viac nepripravovala na starostlivost o dieta. :D Cele sestonedelie bolo tazke obdobie, potom to uz islo lahko, pretoze som sa konecne nastavila na dieta. 🙂