icon

Bojím sa vyvolávania pôrodu

zuzka2103
26. nov 2018

Ahojte, vo stvrtok ma caka vyvolanie porodu na zacinam trpiet obrovskym strachom a uzkostou 🥶 . Viem ze ked bude po tom a maleho budem mat v naruci tak zabudnem. Ale ako stym bojovat.

Strana
z2
aadenka
29. nov 2018

Vylozit nohy, ukludnit sa, urobit si svoj relax a spusti sa to aj samo 😉

janushka7
29. nov 2018

@zuzka2103 mozno porodis skor ako vyvolaju, mne mali vyvolavat sobotu rano a piatok poobede som dostala kontrakcie takze som sa tomu vyhla

zeytin
29. nov 2018

Aj ja som sa tomu vyhla len tak-tak... Porodila som den predtym, ako mi mali vyvolavat porod. Tepla sprcha, behala som po schodoch 8 poschodi tam a spat a samorejme seeeex ☺️ Moc ti drzim palce!

ouwecka
29. nov 2018

Neboj sa boli to ale rychlo to daa a zvladnes 🙂

zuzi266
29. nov 2018

Ahoj Zuzka, vôbec sa nemusíš obàvať. Ja màm všetky 3 detičky privedenè na svet vyvolàvane, a sù ùplne v poriadku . Pôrod je v každom prípade individuálny, ale nenechaj sa strašiť. JA Ti môžem vyvolàvačky len pochvàliť, proste mojim deťom sa samým na tento svet nechcelo, a lekari to pourgovali a pomohli mi. Držim Ti palce, nech sa bàbätko narodí čo najrýchlejsie a keď sa dà,zober so sebou ako moràlnu podporu aj manžela. Možno v niektorých chvíľach počas pôrodu ho budeš chcieť mať pri sebe, a niekedy zas budeš cìtiť, že chceš byť sama. Mne ohromne pomahala fitlopta a horùca sprcha, vyborne som sa v nej uvoľnila a uľavilo mi to od bolesti. Dôležitè je aj dýchanie a spràvne tlačenie. Isto to všetko pekne zvlàdneš. Držìm všetky 4 palce.

sticker
nelinka626
29. nov 2018

@zuzka2103 ahoj, mám tri deti A všetky pôrody vyvolavane a všetky OK. Prvý pôrod trval od vyvolania cca 7 hodín a bolesti asi 3hodiny, 2 trval 2 hodiny bolesti asi 3/4 hodiny, 3 bol za 1,5. Tak ak to ešte nemáš za sebou, tak držím palce, neboj sa, určite to zvládnete.

deina2005
29. nov 2018

Ja mam za sebou jeden prirodzený a 3vyvolane teraz som 5x tehu a opäť chcem vyvolať,,,,,, u mňa to síce bolo bolestivé ale rýchle od 8hod rannej kde mi po vyšetreniach vložili tabletku a keď som už bola otvorená ako bolo potrebné tak pustili plodov vodu o 11tak do hodiny bola malá na svete

dkethe
29. nov 2018

Ja mam za sebou jeden vyvolavany, zo zdravotnych dovodov v 37tt. Tyzden pred dnom D som plakala a triasla sa strachom.. Dost zle vyhliadky na porod... Po prijme sa 10 hodin nic nedialo, potom ma zacalo boliet telo jak nikdy v zivote a potom prisli kontrakcie - malo to taky nasup ze z nuly na sto, a 7 hodin som mala kontrakcie po minute a pol ktore trvali 30 sekund. O rozum som z toho dosla, po porode som koktala a bonding odmietla. Povedzme ze si odkopnes malicek o stolik, hrozne ze? No a teraz kazdu minutu a pol 😃 nicmene, v aprili ma to caka zas 😞 zatial som naladena pozitivne, doporucujem zazmluvnit porodnika a vybavit epi. Drzim ti palce

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
laskamojajeidna
29. nov 2018

Ja som tiež dostala vyvolávačku v podobe tabletky. Vôbec sa nemusíš stresovať. Zvládneš to. Môj pôrod trval síce dlho lebo som sa neotvárala ako by som mala, ale bolo to úžasné ak mi hneď po vytlačení dali malého ešte s pupočníkovú šnúrou🙂 Budeš na to iba spomínať ak to budeš mať za sebou. Áno bolí to,ale tá radosť.....ten pocit je to neopísateľné. Hlavné sa nestresuj. Každá ti radí inak podľa seba. Ver,že si krásna a jedinečná a niet sa vôbec čoho báť. To, keď si už na tom ich stole len riešiš čo ti hovoria a potom to ide pomerne rýchlo. Niektorá to má do dvoch hodín iná skôr. Ja som rodila od 01:30 do 19:06. No stálo to zato🙂 a ešte s tou vyvoláva čipu podotýkam a ešte so 4 antibiotikami cez kamiónu keďže som mala silnú mykozu. Tá čo bola pri mne na izbe ani nevie jak rýchlo porodila😉

laskamojajeidna
29. nov 2018

Ach preklep...vyvolávačkou.. a antibiotiká cez kamilku.... Na tablete mi nabehnú úplne iné slová=-O

tehotny
29. nov 2018

Fľaša dobrej domacej slivovice vždy pomoze.na taketo problémy... vrelo odporúčam

luuulaaa
29. nov 2018

Ahoj, moje oba porody boli prirodzene bez vyvolavania, obe deti sli von 2 dni pred vyvolavanim, ale takto, kazde dieta vie kedy prist na svet, to len my ludia to nechceme chapat, samozrejme vzdy je na prvom mieste bezpecie a zdravie, neboj sa toho, ja som bola tak, ze pokial bude vsetko ok nevyvolava sa porod

Jedine co je pri porode dolezite je psychicky postoj matky, ak je stres a strach, cele svalstvo je tym stuhnute, preto su porody dlhe, ak si uvolnena a tesis sa z toho, uplne inak sa znasa bolest a porod je rychly a bez komplikacii

Moj prvy porod 6 hodin
Druhy 3 hodiny

Predstavuj si ako drzis babatko v naruci, nikoho nepocuvaj, kazdy ma tendenciu byt mudry a radit, strasit, nestretaj sa do porodu s takymi ludmi, je to len o tebe a tvojom dietati, maj krasne spomienky na porod, predstavuj si ako chces aby to prebiehalo, tak to aj bude, vstavaj a zaspavaj s tymi uzasnymi myšlienkami.

Pre mna su oba porody to najkrajsie co som v tomto zivote urobila, viem ze 80% mam zasluhu na tom ja.

Nie je nic krajsie ako byt po porode plna energie a vnimat toho drobceka plnymi duskami, ako byt vysilena za krce, ktore si myslenim robime same...

Silno drzim palce, je to nadherna intimna chvila vas dvoch, ak je otecko tak troch, len pozitivne myslenie zelam a ak by si chcela este o tom pokecat kludne napis ip, cmuk

red_cat
29. nov 2018

@zuzka2103 ahoj Zuzi. Dnes oslavuje moj chlapcek prve narodeniny.. Pred rokom som riesila presne rovnaky problem a trapenie ako ty. Prenasala som takmer 2 tyzdne a vedela som ze to smeruje k vyvolavanemu porodu. Cele dni som bola z toho v neskutocnom strese. Nejedla som, triasla som sa a bolo mi na zvracanie. Ani spat som uz velmi nedokazala. No nic z tohto mi nepomohlo... Porod mi nakoniec vyvolavali a bolo to presne take peklo akeho som sa bala. Nezaberali tablety do posvy, nezaberalo roztahovanie krcka, ani opijaty..neotvarala som sa a krcok bol stale tuhy. Po niekolkych hodinach utrap mi praskla voda.. Cca 15hodin som mala kontrakcie kazde 3minuty no kontrakcie nakoniec prestali. Vtedy sa rozhodli ist na to naplno a pichli mi oxytocin. Zacali fakt brutalne kontrakcoe ktore som nezvladala a aj napriek tomu ze som bola stale uplne zatvorena mi dali epidural. Pokracovalo sa v opijatoch a liekoch na uvolnenie z ktorych mi bolo strasne zle a nevedela som ovladat telo..nakoniec mi zacalo haprovat srdce a bolo mi na zomretie. Zobronila som o cisarsky a uz som vobec nespolupracovala s lekrami. A vtedy sa doktorka zlutovala a vzali ma na cisarsky. Bolo to naozaj peklo a mam traumu asi na cely zivot..ale co je najlepsie, tymto moje utrpenie skoncilo a ja som o 12 hodin behala ako srnka po oddeleni a do sprchy a za navstevami.. Absolutne bez bolesti. A baby co mali prirodzeny porod ledva chodili cele znicene🙂 skus mysliet proste na to, ze napriek tomu co si zazijes, behom 1-2 dni to bude za tebou. A vtedy Ti neskutocne odlahne

miadi
29. nov 2018

neboj sa nebude to take zle ako si myslis.. ja som rodila prvy x 37hodin kontrakcii z toho 32h bez epiduralu potom som to vzdala lebo sa za 6h nic nezmenilo -velmi pomali sa otvaral cervix..a bola som teda riadne znicena ked sa mala narodila ale hlavne ze ona bola ok..40tt+4dni... a pred tyzdnom som rodila v 17tt mojho mrtveho synceka vyvolavacka nebolela ani oxytocin -ten som mala aj pri prvom porode..tento druhy som dala bez epi cakala som iba 8h od vyvolavacky a nemala som jedinu kontrakciu ale to cakanie az z teba vyde mrtve babo je nekonecnejsie nez 37h porod ziveho babatka. .Strach a obavy su vacsinou na 99% horsie nez nakoniec realita. Takze teraz sa zbytocne trapis vobec na to nemysli. Ked to pride tak to das..vlastne si to uz dala dnes je stvrtok tak si uzi babatko krasne zdrave zive 🙂

mariatokarova
30. nov 2018

Mala som vyvolaný pôrod 10 dní pred termínom ( olygohydramion) v nemocnici som ležala týždeň. A každý deň to naťahovali kedy tak ma vystresovali že až .. nakoniec v utorok začali vyvolávať no akosi som mala koľko trakcie do obedu a potom nič ... Nechali má už na cakacke spať a v stredu ráno mi dali ďalšiu dávku vyvolávania (6h. Ráno) ťa už na šťastie zabrala a malo to celkom rýchlo spád mali sa narodil 11:20

stastna
30. nov 2018

Ahoj, aj mne vyvolavali pôrod, ale som sa strašne na to tešila 😀 na to, že konečne uvidím svoje dieťa, že už bude konečne vonku, tu, pri mne ❤ to vzrušenie absolutne prevalcovalo akýkoľvek strach. Ale je to rôzne, ja sa bolesti nebojím, zvládam ju dobre, na to, že sa pri pôrode niečo môže domrviť, som si zakázala čo i len pomyslieť a zamerala som sa len a len na to dobré! Ráno som sa do pôrodnice viezla vysmiata a nedočkavá 🙂 ale každý sme iný a darmo Ti budeme hovoriť aby si sa nebála 🙂 držím Vám palce, nech je pôrod pekným zážitkom 😘

kofoluska
30. nov 2018

@ptmt1011 Mna mali ako atrakciu v tomto smere, pretoze som im aj do informovaného suhlasu napisala, ze nesuhlasim s podanim EPI 😀 . Vraj stacilo nepodpisat. Reku ja viem, ale preco by som mala len nepodpisat, ked to proste nechcem? 🙂 Ja nechapem, preco s tym maju taky velky problem. EPI ma nie len vyhody, ale aj nevyhody (o ktorých obvykle neinformuju a ak, tak len malicko a okrajovo). Nie je to nieco, co by mi malo zachranit zivot (na rozdiel povedzme od antibiotik), tak preco sa pri odmietnuti tvaria ako keby som padla z jahody? Pichnu to mne, ja si musim zvazit pre a proti a co mi prevazuje.

montemotherone
30. nov 2018

@zuzka2103 hotovo? 🙂

bianka532
30. nov 2018

@red_cat ty si presne prezila to co moja spolubyvajuca v nemocnici... ta tiez vyvolavacku nikdy v zivote si uz neda. vobec sa neotvarala. podla mna je ine ked je zena trochu otvorena a dieta tlaci a chce ist von ako ked dieta nechce. a suseda co som s nou bola v porodnici az 6 dni bola lebo ja som tam tiez bola bola so mnou na izbe. a male nechcelo ist na svet ani za svet vobec sa neotvorila. 6 dni jej vyvolavali porod chuderke. samozrejme moze to mat rychly spad ale aj takyto pomali. urcite ak je zle treba si trvat na svojom a to nevravim ze kazdy ma iny prah bolesti a kazdy je inak citlivy. co jedna zvladne druha citi inak. netreba sa porovnavat a treba sa spoliehat na svoju intuiciu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kofoluska
30. nov 2018

@ptmt1011 Veru asi nie. Pritom si myslim, ze keby naozaj dokladne informovali (a teda by povedali aj o rizikách a nevýhodách), bolo by tych zien viac. Su krajiny, kde aj napriek dostupnosti EPI si ju zeny proste nedavaju a je to skor vynimka. Nuz....

adrika1239
30. nov 2018

mne dvakrat vyvolali porod s som tu, nieje to nic co by sa nedalo vydrzat, skor som porodila ako ostatne a tie ktorym sa porod rozbiehal normalne trpeli tam 3 dni

lia261
30. nov 2018

Tiez som mala vyvolavany, prvy den to malicky slo, vecer mi dali inekciu od bolesti aby som si pospala a rano o osmej mi dali zasa tabletku a uz sa to rozbehlo, o 11:35 sa maly narodil. Mala som epidural, malo som sa otvarala len na 3 a ked som dala epidural som si aj zdiemla a za hodinu som bola ma 7 prstov.

tanula222
30. nov 2018

Ja som bola tiež na vyvolavacka pri druhom dieťatku. U mňa to bolo veľmi rýchle. Doobedu dali vyvolavacku potom nič merali kontrakcie už som začínala cítiť že to začína dali infúziu potom klystir a potom sme to skoro nestihli mala bola von asi na 3 zatlacenia ani muž nestihol dôjsť

ester177
7. dec 2018

@zuzka2103 Ahoj, no ako? Uz to mas za sebou? Urcite uz mas babätko pri sebe a je vam dobre 😊

Strana
z2