Bojím sa, že keď sa dieťa narodí, tak sa už nikdy nevyspím
Ahojte čakám svoje prvé babatko a samozrejme obavy stres čo bude ako bude aj teraz či robím všetko dobre aby bola v poriadku stále sa kontrolujem ale ide o jednu vec ktorej sa strašne bojím keď sa narodí malá a to je že sa nevyspim ja mam z toho až trému že sa bude v noci stále budiť a ja sa nevyspim a budem nervózna strašne cez deň strašne sa toho bojím 🙄
Prve dieta mi spalo celu noc po mesiaci. Druhe po dvoch. Doteraz uz 2 roky bude mat starsia v marci spia obaja celu noc.
@asia83 tiež som pokojná matka ale deti mi vstávajú v noci ešte obe, dokonca aj takmer 4r.
Nevyspíš, ale tvoje telo si zvykne a budeš fungovať aj tak. A ako rádia, spí keď spí dieťa, ak sa ti to podarí. Lebo nie vždy sa dá spať na povel. A zas náš neznášal kočík, tak davaj do nosiča, takže vtedy sa spať samozrejme nedalo.
Ale nestresuj dopredu. Stres dieťatku nepomôže.
Podla mna to zaleží aj najmä od dieťaťa ževraj ja som chodila spavat o 11 alebo aj o polnoci a mali to super lebo som vstávala na obed 🤣 ale zas brat ten musel byt o 19 v posteli a bol o 6 hore takže je to individualne my sme ževraj sa vobec nebudili a logicky nas mama nenudila na mlieko aspon sa vyspala😇
Mozno bydes mat stastie a ani nebudes vediet ze mas babatko. Bude ti spat ako dudok. Ale pravdepodobne sa po narodeni babatka nevyspis poriadne cele roky ale spanok prestane byt tvoja priorita. Budes sa stresovat koli inym veciam. Spanok sa vzdy nejako poriesi. Najdes si nejaky sposob ktory ti bude vyhovovat.
Ja potrebujem 5-6 hodin spanku denne a za ten rok co mame syna som mala mozno 30 noci co som spala menej a pritom on nie je najlepsi spac ale velmi mi pomaha muz.
Prve 3 mesiace spaval syn v prenosnej koliske. Ja som maleho nakojila a sla spat o 22:00 a muz ho mal pri sebe v obyvacke az do 2:00. Aj ho tam nakrmil z flase...jedno krmenie mal iba flasu. Tieto 4 hodiny som si najlepsie oddychla lebo som mohla uplne vypnut. Potom ho priviezol s koliskou do spalne a vstavala som k malemu ja az do rana podla toho ako sa zobudil. Celkove som mala aj 8 hodin spanku ked bola dobra noc... sice prerusovany ale bol.
Tiež som sa toho bála, lebo nič iné som nepočúvala, len ako sa už nikdy nevyspím... Uspávali sme na rukách, potom na fitlopte doteraz zaspáva pri kojení a ja aj napriek tomu viem, čo je to sa kvalitne vyspať 😉
hlavne kľud...nezaoberaj sa vôbec takýmito vecami,žiadna mamina nevie,čo ju čaká...keď budeš veľmi úzkostlivá,bábatko to bude cítiť a bude nepokojné...čo sa týka spánku,ženské telo sa pripravuje na menej spánku už v tehotenstve,príroda to zariadila,že mamina si dokáže oddýchnuť a zároveň je v strehu akonáhle sa bábatko pohne...neboj sa
Psychika je svina. Ak si to takto vsugerujes tak to tak bude. Mne každý vravel aby som sa vyspala ešte pred pôrodom lebo potom už nič. Všetkých som ignorovala a vravela že budem mat pekne dieťa. A veru že so spánkom žiadny problém cez deň krásne spinkal a v noci sa budil iba raz
Tak si pospis cez den s nou. ;) pri prvom sa to da, pri dvoch je to narocnejsie, najma ak spia na striedacku. Ale zvacsa to nie je az take hrozne, ako sa pise na nete. Jasne, moze byt zle obdobie - choroba, zubky... ale vo vseobecnosti deti spia vela, len nie vzdy vtedy ako by sme chceli. Cize staci sa trosku prisposobit (al snazit sa trosku im prisposobit rezim). Mne velmi pomohlo spolocne spanie v posteli a dojcenie v noci.
záleží aké budeš mať dieťa....ak nespavca, tak naozaj sa prvé mesiace nevyspíš....suseda bola prvé 4mesiace celé noci hore lebo dcérka mala prehodený režim, takže v noci bola v kuse hore a cez deň spala....tak cez deň spala s ňou.....rovnako sú detičky čo sú aj v noci každé 2hodiny hore a chcú papať ako aj deti ktoré prespia v noci 4-5hodín....je to naozaj individuálne.....rada, ak bude spať dieťa spi aj ty.....
Tiež som sa toho bála... Najviac. A vieš čo? Od kedy mám dieťa som sa ešte nevyspala 😂😂😂
Zvykneš si...keď som si zvykla ja, zvykne si každý!!! Takže teraz spi koľko sa dá 😆
Ale stojí to zato!!!!
Kľud,jasné,že život s dieťaťom/deťmi je iný,možno náročnejší,ale je to na tebe ako si zariadis tak bude a platí to aj pri veľmi náročnom bábätku.Ak budeš psychicky v pohode bude aj dieťa a únava a nedostatok spánku síce možno príde,ale budeš s tým o.k a možno ti to ani nebude tak prekážať.Moj prvý spal od 19tej do 6tej po narodení,cez deň tiež veľmi dlho,prsia mi išli prasknúť,bála som sa aj či je to o.k taká spavost.Takze nevieš,bábo bude možno úplne v norme a v noci ťa zobudí možno raz-dva krát.Paradoxne,ja som sa vyspala až sa deti narodili.Tehotenstvá som zle znasala a keď som odrodila prišla veľká úľava.Oddychnes aj na prechádzkach,pre mňa to bol relax,domáce práce trochu odsun a ono dom s deťmi aj tak nikdy nebude tak vyblýskaný ako bez nich.V 6tonedeli sa určite venuj len sebe a dieťaťu.
Dievčatá a deti čo vam prespia celu noc tak sa nepocikaju? Myslim staršie. Moj ma 5 rokov, ale poctivo ho musim kazdu noc budit na wc,inak by do rana nevydrzal.Alebo by sa zobudil strasne zavčasu a už by nezaspal.
Tak to je strasne individualne, kazde dieta je ine a stresovat sa dopredu naozaj nepomoze. Syn spaval cele noci od 4 mesiacov, medzi 2. a 4. mesiacom sa uz budil len raz, a to stale neskor a neskor, az prespal celu noc. Takze spanok luxusny. V tom obdobi sa nam ale este stale 1x v noci budila o 2 roky starsia dcerka, ta prespala cele noci az v 2,5 roku 😀 S nou to bolo horsie odmala, no. Ale prezili sme to v zdravi, teraz uz sa budia len v pripade, ze su chori. Maju 2 a 4. Ale inak ja som mala trochu problem si zvyknut, ze uz nemusim v noci vstavat po 2,5 roku, mala som obdobie par tyzdnov, ze som sa budila aj napriek tomu, ze deti spali, a to bolo horsie ako vstavanie k detom...
@tretiedieta Dcerka nema od cca 3 rokov plienku na noc a pocikala sa len ked bola chora. Asi 5x v noci vstala, ze jej treba cikat. Ale teda pred spanim uz nic nepije aspon hodinu.

@taga Presne!
Autotka-Nelamentovat,nezufat,nebedakat,nesnazit sa to zmenit.Prijat to ako fakt,proste to tak je a ver mi ze to zvladnes v ovela vacsom psychickom klude, ako ked to budes dookola riesit.Toto jedine mne pomaha na takmer vsetky starosti materstva.Reve?Reve,vynosim si ho,pomojka.Nemoze zaspat?Nemoze,ponosim kolko bude potrebovat.Odmieta byt pri komkolvek inom ako pri mne?Ok,tak bude pri mne.Rozumej tento postoj ti nezaruci se nebudes unavena.Ale zaruci ti oooovela vacsiu psychicku pohodu a klud tym ze budes veci brat a prijimat ako su a nebojovat s nimi a presviedcat dieta nebodaj ze to ma robit inak.Ono sa na teba vyprdne mami 😁😁😁❤