Cestovanie v 37. týždni tehotenstva
Čo si myslíte – je ešte v 37. týždni tehotenstva v pohode na pár dní odísť mimo domov, aj keď partner nie je nablízku? Alebo by už bolo lepšie zostať radšej pri pôrodnici? Od pôrodnice by som bola 100 km a v prípade núdze sa tam viem dostať, akurát manžel by bol cca 500 km od pôrodnice a neviem, či by stihol pôrod.
@anonym_autor Išla by som,ak nemáš ťažkosti. To nie je bližšie žiadna iná pôrodnica, keby čosi? A odrodiť musíš predsa tu, nie partner.
Ja som mala svojho lekara a chcela som rodit s nim 🙂 tak od toho 37tt uz som sa snazila byt "doma". Ak ti je jedno, kde budes rodit a citis sa dobre, preco nie.
Môžeš ešte aj prenášať. Ak je to normálne niekde v rámci civilizácie tak kľudne chod
Ja v 37tt som už mala všetky 3 deti odrodené
Musíš sa opýtať partnera či chce riskovať nebyť pri pôrode.
Ja uz by som nesla. Obe decka mam narodene skor (jeden v 38 a druhy v 36) nemala som predtym ziadne problemy. Ale ja som muza pri porode chcela. Jasne ze by som odrodila aj sama ale v nemocnici budes par dni a aby muz musel dochadzat tak daleko, to uz musis ty vediet ci by si vedel zariadit.
Isla by som. Resp chodila som do porodu vsade ako keby som ani rodit nemala. Potom sa uz dlho nikam nedostanes takto v pohode. Rodit mozes aj v inej porodnici.
ja som v 37tt rodila, pricom este v ten den nic nenaznacovalo, ze budem. len mi zrazu odtiekla voda. a porod bol komplikovany, nepostupujuci. takze zo skusenosti by som nikam nesla, ale kopa inych zien to mala inak.
Zváž si to sama, v 37 tt už kľudne môžeš porodiť. Zároveň ak si to plánuješ príliš dopredu, nemôžeš vedieť, ako sa budeš cítiť. Ja som mala pri prvom take bolesti, že cestu autom som nezvládala. Pozri si pôrodnicu niekde bližšie v okolí, keby to šlo rýchlo, nech si pripravená kam ísť. Byť tam s partnerom, tak by som šla, ale doma všetko nachystané, veci v aute a pripravená na to, že možno porodime inde 😃
Partnera 500 km ďaleko by som nenechala, to nemusí stihnúť (a ani by nestihol v našom prípade)
Ty musis vediet. My sme cestovali do posledneho dna, aj vacsie dialky ako 100km od porodnice. Ale ano, spolu. Manzel vzdy od cca 38tt prestal chodit na sluzobky, aby bol nablizku, lebo chcel byt pri porode.
@anonym_autor rodiť ideš ty, nie muž, čiže je jedno koľko bude od pôrodnice on 😄 na odľahčenie. Chápem ako si to myslela. V tomto tt sa môže pôrod rozbehnúť tak, že do hodiny rodiš ale ak sa cítiš v pohode, zbalila by som si tašku a išla. Ved porodiť môžeš aj v inej nemocnici, keby to ozaj na teba prišlo. A muž tých 500km zdolá za pár hodín a príde za vami...
Ja som v 37/38 tt bola v Taliansku, cca 2,5 h od mojej porodnicew, ale rodit sa da v kazdej nemocke , rodila som 38+3 ,ako sme sa vratili o par dni. Prvy porod bol ale vyvolavany po 40tt
Ja som este v den porodu okolo 15:00 sama soferovala autom a potom isla so svokrou na kupalisko ako doprovod ( nechcela ist sama s nasim synom), tak som isla s nimi. O 18:00 by som nepovedala, ze o 23:30 zacnem rodit.
este mas pred sebou 3 tyzdne do porodu ak nemas ziadne problemy, ak si otehotnela prirodzene a nie si sledovana, ak v pripade porodu ti je jedno kde a s kym porodis kludne chod na cestu
približne v tomto tt som chcela ísť len na nákup s deťmi do krajského mesta. Vlakom. Len tak sa poflakávať po meste. aj keď deti malé do 3,5 r.
lekárka mi neodporučala.
a pritom bolo všetko OK.

@anonym_autor ja by som už nesla