icon

Deň po termíne - frustrácia

18. mar 2022

Ahojte žienky,
Som deň po termíne a potrebujem sa asi vyrozprávať, alebo počuť niečo upokojujúce.. celé okolie má totiž potrebu mi bez toho aby som o to žiadala rozprávať aké hrozné že prenášam, modli sa nech do rána porodíš, prenášané deti sa zvyknú udusiť, bude mať zelenú vodu niečo sa môže stať,.. čo ma zabíja veci ako - už radšej poroď. Ako vážne? Ja to predsa neviem ovplyvniť 🤷‍♀️ len som z tých debilných rečí frustrovaná, ešte keď mi každý nakladá, ako keby to že som už neporodila je v mojich rukách.. možno som príliš precitlivená a vnímam to horšie ako to v skutočnosti je, neviem, ale už neviem čo na to mám hovoriť..

Strana
z2
nwnw
18. mar 2022

Vacsina mojich kamaratok prenasala a maju zdrave deti 😉.

sona96
18. mar 2022

Prenášala som ja, moja sestra, moja mama, svokra, švagriná a dve kamarátky. Všetky sme porodili zdravé deti. Nabudúce povedz dobrým dušiam, že aj stres matky škodí plodu a preto by mali radšej byť ticho, keď nevedia povedať nič pekné.

dzina007
18. mar 2022

Ja som prenasala syna 5 dni. Aj ked sa ho dokonca snazili vyvolat oxytocinom neslo to nechcel von. Na 5 den zrazu praskla voda a slo to. Nemala som ani zelenu vodu, ani sa mu nic nestalo, nebol ani velky, dokonca mal pod 3 kg a nema ziadne poruchy. Je to jedno mega sikovne vnimave dieta.

vvrga1
18. mar 2022

a čo ak si mala oneskorenú ovuláciu? Termín pôrodu je len orientačný. Každý gynekológ ti to vysvetlí. 2 týždne hore dole nevadí... Práve preto aby sa nič také neudialo sa chodí posledný mesiac každý týždeň a po termíne 2x za týždeň na kontrolu. Aj ja som pred termínom a nič.. ani náznak pôrodu. A to som mala od 30tt kľudový režim.. Vôbec sa nerozčuluj..

dori2
18. mar 2022

ja som porodila 2tyzdne po termine po 2 dnoch vybolavania a nenavidela som tie otazky za tie dvs tyzdne: uz? este nie? kedy? vypni mobil a mas pokoj

anjelicek26
18. mar 2022

Sestra prenasala oboch chlapcov presne 16 dni... a nie, nemala nic posunute, chalani su obaja na prvy pokus a presne cez ovulku zarobeny... proste... kazde dieta ma v hlave inu kalkulacku, treba im dat cas...a ano sestra bola posledny tyzden uz pod dozorom v porodnici.... ale vo francuzku to nijako neunahluju...

autor
18. mar 2022

Ďakujem za podporu baby.
@vvrga1 ja keď niekomu poviem, že termín pôrodu je orientačný a proste mohla som otehotnieť neskôr, tak to je ako hrach o stenu hádzať. Hneď som si vypočula, že to nemôžem takto brať na ľahkú váhu, že po termíne je to strašne nebezpečné, že to je úplná sprostosť, že je okay porodiť neskôr.. porodiť skôr = v pohode, neskôr = katastrofa. A úplne ma ubíja, ako ma z toho nepriamo všetci vinia a dávajú mi cenné rady .. som od 15tt na rizikovom = nemala si ležať, už by si porodila. Už si umývalá okná ? Nie ? No tak to preto si neporodila, nič nerobíš. Upratovala si? Tak asi si to prehnala, mala by si si oddýchnuť. A podobné sprosté dristy, že by som sa mohla aj na hlavu postaviť a tak či tak by som bola za zlú. Keď nedvihnem mobil, tak bombardujú partnera, či už rodím konečne keď nedvíham.. a to som mala termín len včera...

katkasmacka
18. mar 2022

Ahoj,s prvou som mala termin 16teho a porodila som 28🙄som myslela ze ma porazi. A je uplne v poriadku. Ty s tym nic nenarobis,bud sa babo vypyta alebo ti pomozu ak to uz bude dlho. Ver mi ze ta teraz doktori budu sledovat castejsie. Vsetko dobre dopadne a kasli na blbe kecy. Este si uzivaj samotu ak sa da a tes sa na babo🙂drzim palce nech to mas coskoro za sebou.

autor
18. mar 2022

Ja som ešte nemala ani termín, len pár dní do, a už som počúvala tieto cenné rady čo všetko mám robiť hlavne preboha nech porodím najneskôr na termín.. deň pred termínom si pamätám " bože ty sa modli nech do rána porodíš " .. no a ako prišiel deň termínu a nič, tak už sa to sypalo, moja vina lebo som neurobila hento, tamto, to je nebezpečné, pupočná šnúra okolo krku a podobne.. bola som včera aj v nemocnici na pásy, tak mi kázal doktor, namiesto podpory- no to len pásy ti dali ? Akože ani ťa nikto nepozrel, nerobili ti záťažový test ? To si prečo nič nepovedal?! A keď poviem, že doktor mi povedal, že ak bude všetko ok, pošlú ma domov, o 4 dni sa ide na vyšetrenie znovu a keď do týždňa nič, tak u nás v nemocnici už berú na prijem.. tak som bola úplne za blbca, že mi na tom vôbec nezáleží, že teraz si idem týždeň v kľude čakať a pritom som to tam mala riešiť. 🤬😔

diewcatqoo
18. mar 2022

Ano, prenasla som tyzden a strasne ma srali tie reci okolia. Hlavne spravanie niektorych rodinnych prislusnikov a ich premudrele kecy a vyvolavanie min. 5x denne, ci uz 🤦‍♀️
Ponaucenie do buducna: nikomu okrem otca dietata nepovedat termin porodu.

autor
18. mar 2022

@diewcatqoo svätá pravda, už mám z toho tehotenstva ponaučenie nehovoriť nabudúce ani termín pôrodu, ani meno. Pri niektorých sa neoplatí hovoriť ani pohlavie.

vvverunkaaa
18. mar 2022

Obe moje decka po termine. Voda cista. Nic im nie je 🙂 jednym uchom dnu druhym von. Alebo sa ich ty zacni pytat ci uz dnes boli kakat… lebo nekakat je tiez zle!!!! 😂💪🏼

diamond007
18. mar 2022

Prenášať začínaš dva týždne po termíne..
Prvú som mala 3den po termíne e adruhy 13dni 🙂
Obe zdravé, živé a krásne ❤️
Pri ďalšom tehotenstve by som vravela iba mesiac pôrodu, keďze termín je približny

autor
18. mar 2022

A asi najväčší hlod čo som počula od jednej rodinnej príslušníčky.. ako som spomínala, som od 15tt na rizikovom, viac menej som musela stále ležať. Snažila som sa aspoň zdravo jesť, nie len kvôli váhe, ale proste aj pre bábo je lepšie prijímať normálne vitamíny ako tlačiť cukor.. no a táto nemenovaná ma buzerovala celé tehotenstvo, že sa nemám obmedzovať, že to je to najhoršie lebo bábo si pýta čo potrebuje a ja vymýšľam kraviny s nejakou zdravou stravou ... a včera mi volala s tým, že som neporodila lebo malej tam je asi moc dobre, keď zjem všetko na čo mám chuť..nezjem, ale dám si občas sladké, ale to je jedno, proste pointa že najskôr ma ide ukameňovať a teraz je to už aj dôvod prenášania. Toto podľa mňa ešte nikde nepočuli, aj by som sa na tom zasmiala, len mňa už to všetko dokopy skôr vytáča do nepríčetna

viestta
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
18. mar 2022

Minule sa tu jedna sťažovala, že sa jej nikto neopýta, tebe to zase vadí.Jedným uchom dnu, druhým von, veď je to otázka pár dní a bude pokoj. Držím palce

kiki68
18. mar 2022

Vacsina deti je cez termin, ono to moze byt iba par dni. Keby mas pochybnosti o tom, ci je babatku fajn alebo Tebe, tak smer porodnica. Inak na tie reci kasli. Myslim ze tie reci prichadzaju v uvahu nie den, ale tak dva tyzdne po termine. Lekari ale standardne 40+6 navrhnu pokus o vyvolanie porodu.

vvrga1
18. mar 2022

nepočúvaj ich hlúpe reči, ja by som sa na každého vysrala... Aj mňa sa pýtajú a majú blbé reči, no a čo :D mám ic vieš kde... Po kľudovom režime a všelijakých diagnózach sa teším, že som ho donosila..

amelie2017
18. mar 2022

Boze, to co mas za ludi v tvojom okoli? Prva dcera sla 4 dni po termine, ale mne veru nikto nevravel taketo reci. Maximalne sa pytali ci uz. Vodu som mala sice zlu, mala si do nej kakla, ale to az pocas kontrakcii. To sa moze stat aj ked rodis 2 tyzdne pred terminom. Vazila 3 kila, kvoli cukrovke ma strasili, ze bude mat cez 4.

amelia89
18. mar 2022

prenasala som syna do 41+2. To co som si za tie dni vypocula bolo ciste peklo.
Teraz mam termin 30.4 a kazdemu som povedala len: v maji. a ani svokre som nepovedala datum porodu, nech mam svaty pokoj. a ani meno nehovorime,nech si vsetci pockaju s nekomentuju vsetko

ibajaanikiny
18. mar 2022

Prenasala som a je tu,zdrava,spokojna…

ivetta1234
18. mar 2022

pošli ich tam kde slnko nesvieti 😇

weronika90
18. mar 2022

Prenášala som všetky 3 deti a su zdravé 😉 Termín pôrodu je len orientačný. A múdre reči si radšej nevsimat,tých ešte bude.

mabenn
18. mar 2022

to co mas za blbe okolie, prosim ta? ved sa normalne ohrad...to bude pokracovat, ked sa dieta narodi a bude ta to stvat neustale, cim skor to stopnes, tym lepsie

lienka.7
18. mar 2022

Ja som síce neprenasala, ale XY žien ano. Keby to bolo také "nebezpecne" asi by sa to nepovolil, nie?
Vykašli sa na vsetky blbé reci, užívaj si tieto posledné dni pokoja 🤗
Komunikuj iba s "normalnymi" osobami, ostatných pokojne ignoruj.😁

ajka0207
18. mar 2022

Prenášanie je naozaj nebezpečné, akurát že prenášas keď si 42+0, čo na Slovensku nikto nedovolí, takže žiadny stres.

ckatka
18. mar 2022

Zlatko.....termín pôrodu je T+\- 2 týždne. Čiže....keď si dva týždne po termíne NEPRENASAS
Prenášas keď si viac ako dva týždne po prvom termíne.
Keď ťa to tak série, oznam, že ti to zle vyratali...A posun to o dva týždne. A nerieš.

petko81
18. mar 2022

Ja som prvého prenasala 4dni.ano vodu mal zelenu. Ale je zdravý žiadny problém. Neboj

autor
19. mar 2022

Ďakujem baby za podporu a všetky vaše rady, ešte stále som neporodila, ale už telefonáty odpinkávam vetou "neviem to ovplyvniť bude tak ako si bábätko povie" a neriešim...
Čo sa týka môjho okolia, tak partner ani moja bližšia rodina také sprosté reči nemajú. Mne jedine čo naši volajú, ako sa cítim a či je všetko v poriadku. Skôr vzdialenejšia rodina a partnerova strana má potrebu riešiť takéto vyrypovačky.

zuzana9393
21. mar 2022

Nemala by si si to brat tak osobne. Niektori ludia to mozno myslia ako povzbudenie, len to blbo povedia. Ja som tiez prenasala 4 dni a teraz cakam druhe, tiez sa toho bojim, ale nie kvoli rizikam, alebo zelenej vode. Ono je to ozaj len orientacne. Skor psychicky je to tazske, take cakanie...moj maly ale nemal vobec zelenu vodu, dokonca nebol ani taky spuchnuty ako ostatne babatka vtedy v porodnici. Neboj dobre to vsetko bude, ved lekari vedia co robia, ak by trebalo tak podod vyvolaju. Ale zatial nie je dovod na paniku 🙂 mne svagrina povedala, nech si to este uzijen, mali sme vtedy oslavu ( uz som prenasala) ze nech sa este riadne napapam lebo potom sa budem musiet v noektorych veciach obmedzit

Strana
z2