Ahojte som 32 tyzden od pondelka zacinam 33 trufli by ste si este na dovcu autom Chorvatsko Taliansko dakujem
Ja by som tiez nesla , tiez som v 33 tt porodila a to som sa po prvom trimestri citila skvelo, ziadny problem som nemala , len dcerka bola skor zvedava na tento svet.
Noo my idem do Chorvatska ..budem vtedy asi tak tiez v 33 tt. Ale cestu dame na 2x.Prespime niekde.Kusok ma vystrasili diskusie..priznam sa
Nie nesla by som
Ja si neviem pomôcť, ale mne to príde neskutočné sebecké voči dieťaťu. Každá, chceme preňho to najlepšie, super pôrodnicu a vyberáme toho správneho pôrodníka. V zahraničí si to neviem ani predstaviť, určite by to nebolo podľa mojich predstáv, Chorvátsko má dosť odpudzuje aj ako destinácia na dovolenku a nieto tam rodiť. My sme chodili každý rok aj dva krát. Keď som ostala tehotná a mala som rodiť, tak to sme nešli nikam. Ideme, až teraz keď bude mať malý 1 rok a 2 mesiace. Mne bolo zle aj pri malej jazde autom na pol hodinu a nie sa niekam terigat v tomto stave, to si určite neužijete.
Však sa dá ist aj iba na sk. V zahraničí je aj problém s poistkou dieťaťa. Matke platí európsky preukaz, nutne ošetrenie dostane. Ale prípadnú dlhšiu hospitalizáciu sebe a dieťaťu by asi musela platiť zo svojho.
Čítala som taký prípad, keď mamička turistka porodila v Taliansku predčasne, dieťa bolo mesiac v inkubátore, matku za 2 dni prepustili, ale dieťaťu pobyt v nemocnici museli platiť, vyšlo ich to pekných pár tisíc. A ešte všetky možné opletačky s úradmi, vybavovať papiere, aby ho vôbec mohli priviezť domov.
@slimstar lenze ja mam dvoch malych chalanov 3a 5 tokov a voci nim je sebecke nejst nikam len doma sedet ako Chorvatsko sa ani mne nepaci keby mozem ideme letecky ale aj toto je teraz dobre lepsie ako nic a ja si ani nejdem uzivat ja by som bola na klimatizovanom hoteli na izbe ja len koli chalanom s manzelom by boli stale vonku
@bariska Myslím, že nikto ti tu nenapísal sed doma cely zvysok tehotenstva. Na tvojom mieste by som zvolelila Slovensko bez výcitiek ked ti ide o deti.
@bariska sebecke ? Vies ze mozno 80% rodin neide na dovolenku k moru ? A mas pocit ze je to sebecke ked na to rodicia nemaju ? Teraz je na prvom mieste hadam mimino . A bola by si prekvapena aky paradny program sa da vymysliet aj tu na nasom slovensku. Ktorý si 3 a 5 rocne dieta uziju ovela viac ako rezor na plazi
Určite by som nešla. Ale ja mám na to možno zveličený pohľad keďže sa snažíme o dieťa, a keby sa podarilo, neriskovala by som nič pre dieťa. Dovolenkovať môžete aj o rok! Prvoradé je zdravé dieťatko a mamička
Ja som mala ísť na dovolenku budúci týždeň(to budem 34tt) a to len tu na svk a aj tak som ju zrušila. Nehcem nič riskovať. A aj tak viem.ze by som si ju neužila na 100%. Radšej budem doma.a záhrade v bazéne a na dofču pojdeme o rok
@bariska jaj ma tu bavia neskutocne nektore komenty, ja som doma pri dvoch detoch v tehu makala ako fredka, nemal mi kto pomoct, oproti tomu je cedtovanie ako malina. Presne ako jedna z nas pise, tak cele tehu nepohnime prstom, to som si j nemohla dovolit. Zaciatkom 8 mesiaca nakydalo kopec snehu, muz v robote 250km odo mna a tak pekne lopata do ruky a odhadzujem si cesticku aby som sa dostala z domu na ulicu. Ale asi som mala ostat tyzden so zasobami doma. Co sa ma stat, to sa ti moze stat aj doma. Kludne sa nedajboze mozes smyknuk na podlahe. My sme si cely cas robili srandu v tom rakusku ze ako prominentne by som rodila. Ano cesta bola namahava lebo sme isli daleko,ale babo aj ja sme to zvladli v pohode.
Ja už by som nešla Ale keď chceš tak chod nepotrebuješ ku tomu súhlas báb z MK
@pininka jedna baba tiež makala kdesi na poli, v ôsmom mesiaci a to bábo jej v bruchu zomrelo. Takže keby to bolo akurát tvoje, inak by si písala. Keby ťa to chytilo niekde na ceste a odviezli by ťa do nejakej podradnej nemocnice, s bohvieakymi lekármi, tiež by ti to nebolo jedno.
@pininka My sme sa v 25tt. prestavali do novostavby. Okna smrť na 1000x umývať. Bolo leto. Nemali sme vsetko vymaľované, nedokončené veci nejak som sa neobmedzovala. Samozrejme ked prišli horúčavy uz som viac menej oddychovala. Vieme aké bolo posledne leto. Ale ja som svojim prispevkom chcela povedať to, ze aleto na nu pride ( nebude prvá ani posledná co porodí predčasne ) v zahraničí to bude problemovejsie ako keby bola “ doma “ Ked piše ze ma malé deti a ze ich nechce obmedzovať ako som uz písala podľa mna je super kompromis dovolenkovať tu a deťom takým malým to bude jedno
nesla by som, 3 a 5 rokov uplne im staci vybehnut niekam do lesa, kupalisko, ihrisko, bratranci sesternice, na farmu, divadielka, rozne atrakcie na sk pre deti, stale je niekde nieco a maju z toho viac ako tyzden na strkovej plazi ;)
@slimstar k tvojmu komentu asi tolko,ze som bola doma bez akejkolvek tazkej fyzickej prace a dieta som potratila. Viem co to je prist o dieta, ale viem aj to ake je to mat aj ostatne deti a ak je tehotenstvo v poriadku a cestuju autom nevidim dovod aby nesli. To ze sa viacere bojite este neznamena ze sa musi aj autorka. Pisem len ze doma sa okolo deti urcite namaka viac a oddychne sk menej ako v aute par hodin.
@pininka deti sú to najcennejšie na svete, nikdy by som to dieťa vedome neohrozila, v ôsmom mesiaci to u bolo aj o hubu, malý mi dosť tlačil na pľúca, mala som v noci také bolesti, neviem si predstaviť niekam cestovať v tom teple, spuchnute nohy. Ja som nemusela pracovať, môj muž sa postaral. Stále vyvstáva otázka, čo ak ? Ak sa nič nestane, fuj dobre. Ale ak sa stane a niečo škaredé, bude si to vyčítať? Kvôli tomu, že by bolo pre mňa dôležité , aby všetko dobre dopadlo, tak by som nešla. Asi si rozumieme, čo chcem tým povedať.
@slimstar ale jasne, zavisi od toho ake je to tehotenstvo. Samozrejeme ze ziadna by vedome svoje dieta neohrozila, ale ja som mala dve tehu take ze som ani nevedela ze som tehotna, az do konca som bola aktivna, tretie uz bolo tazsie, hlavne ku koncu, ale to nieje o vycitani len, niekedy proste nemas na vyber. Ona na vyber ma, ale ak sa citi v pohode, je to jej rozhodnutie.
Dakujem za nazory samozrejme ze sa spytam lekara v pondelok idem k nemu a mala som predchadzajuce tehotenstva bezproblemove neotvarala som sa skor akurat ku koncu preeklampsia teraz zatial sa citim ok v aute mi je super absolovala som cestu do prahy tiez 4 hodky vsetko ok nohy mi neopuchaju a aqwaparky na svk mame pobehane chodime cely rok moje deti chodia od malicka k moru tesia sa na more a myslim ze more je ovela zdravsie pre ne ako spinaca voda v aqwaparkoch
My sa tiez chystáme do HR a to budem v 34 týždni lekár povedal ze ked sa budem cítiť Ok tak prečo nie ved ženy v takom týždni chodia aj letecky. Pozri mam pocit ze baby ktoré tu píšu takmer všetky predčasne porodili co nemusi byt tvoj prípad. Pokial ti nebýva v aute zle tak prečo nie treba si urobit viac prestávok po ceste a vsetko bude ok
@denisaha vyzera to tak ze vsetky ktore sme za nie rodili predcasne, ale zarovne predcasne s tym ze sa tiez citili vyborne, lekar nic nezakazoval, tehotenstva boli ukazkove, ziadne problemy, opuchanie, nic nic nic a predsa sa stalo. Mne ani zle nebyvalo, tesila som sa z toho ake mam vsetko super, tesiki sme sa na babatko, v nicom som sa neobmedzovala a zrazu bolo po vsetkom a dodnesnehi dna netusim ani ja ani lekari co sa stalo, vraj 1% porodov konci predcasne bez dovodu a to nikto nevie ci je to 1% az kym sa ho to netyka.. Neprajem to nikdy nikomu zazit,ja si hovorim ze stastne su tie co maju aspon problemy lebo su pod dohladom lekarov a snazia sa im problem vyriesit ale takto ked nic nie je, vsetko ide hladko ako ma a zrazu je vsetko v prdeli, na to sa ani neda pripravit ze sa nieco moze tak posrat ze zrazu dieta aj matka bojuju o zivot
delinka85 co ale neznamená ze to bude aj jej prípad a zbytocne ju tu plasite co tiez nie je celkom dobre v tehotenstve. Pokial sa na to cíti tak prečo nie.
Ale nerozumiem, naco sa to vobec pyta, ked sa uz vlastne rozhodla, ze pojde
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nešla by som, mala som bezproblémové tehotenstvá aj tak sa jedno dieťa narodilo náhle v 32 tt a ďalšie dokonca v 29 tt.