icon

Je pôrod horší v mladšom veku?

jessica1122
6. dec 2019

Ahojte, chcela by som sa spýtat mamičiek ktore rodili ked mali 18 rokov a potom o niake roky či bol horši porod ten mladšom veku dakujem 🙂

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
zuzka38
6. dec 2019

@jessica1122 nikdy to nesuvisi s vekom, mozes si mozno pozriet statistiky, ale co ti to pomoze.. porod je vzdy individualna zalezitost, drzim palce a prajem hladky priebeh

gumkac19
6. dec 2019

@jessica1122 to je individualne, kamoska mala prvy porod hrozny, druhy v pohode.. a zase ine naopak..

acrobaleno
6. dec 2019

Čím mladšie tým menej vyvinuté a tým horší pôrod. Avšak vždy je tam riziko nezávisle na veku.

denisa098
6. dec 2019

@jessica1122 každý je iný, neboj sa, počúvaj doktorov, zachvíľku to budeš mať za sebou a budeš mať krásne bábätko. Držím palce.

juhseverzapad
6. dec 2019

Ako mladá sa rýchlejšie zotavíš a zároveň by nemali zanechať na tebe následky ďaľšie pôrody.

jessica1122
autor
6. dec 2019

Dakujem 🙂 a možem sa este spýtat kolko hodín ste ako prvorodičky rodili ? 🙂

juhseverzapad
6. dec 2019

Od rozoznania, že tie bolesti sú kontrakcie 😀, tak 11,5h

modrava
6. dec 2019

fakt potrebujes vediet ze 17h? 😂

megan6
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
6. dec 2019

Aký budeš mať pôrod s vekom vôbec nesúvisí. Súvisí to s intenzitou činnosti maternice, polohou a otočením bábätká, rozťahovali tkaniv a aj psychologického rozpoloženia matky počas pôrodu - ak sa človek boji, celé sa to vie zaseknut.. mám za sebou 4 pôrody v rôznom veku samozrejme a každý prebiehal inak, ale s mojím vekom to nesúviselo.

anjelicek26
6. dec 2019

@jessica1122 a hodín? Od prvej kontrakcie? Prvorodena 4 hodiny, druhorodeny 2.5, tretorodeny 18.5 (zamotaný v pupočnej šnúre), štvrtá 4 hodiny...

mogaa
6. dec 2019

@jessica1122 čím je žena staršia, tým väčšie riziko, preto lekári odporúčajú prvý pôrod max.do 30...to že v dnešnej dobe je trend rodiť neskôr neznamená že je to aj bezpečnejšie - čím je žena staršia tým je väčšie riziko je môžu byť pri pôrode komplikácie alebo že dieťa nebude v poriadku....vek sa oklamať nedá aj keď sa človek zdravo stravuje a snaží sa zdravý životný štýl

saskia_98
6. dec 2019

Od prvej kontrakcie presne 3 hodiny ako prvorodička. Celkom rychlo len tie bolesti, myslela som ze skapem..

lenka2710
6. dec 2019

@jessica1122 ja som rodila prvykrat ako 23 ročná, bolesti som mala 17 hodín, ku konci az katastrofálne, ale mala bola vonku na tri zatlacenia 😉 10 minut a hotovo

blunka
6. dec 2019

Od prvej kontrakcie takej tej kedy sa uz neda rozpravat ani nepocujete okolie 19,5 hodiny. A to mi stale tiekol oxytocin na urychlenie.

katrin21
6. dec 2019

@acrobaleno 18r je už vyvinuta dost a praveže tam porod býva najlepsi.. idealný vek na rodenie je okolo 20r ako to bolo kedysi....

acrobaleno
6. dec 2019

@katrin21 myslela som skôr extrémy ako 12-16 rokov.

oriesocek
6. dec 2019

pokial porovnavam porod, tehotenstvo a nasledne obdobie po porode, tak najlepsie bolo ked som mala prveho syna a 20 rokov. Mladsie telo lepsie znasa zataz - ani som nevedela, ze som tehotna - porod bol ok, rekonvalescenia rýchla a vsetko som znasala lepsie ako pri poslednej tesne pre 40.

suzitok
6. dec 2019

Ja som mala prveho syna v 20-tke, bolesti extremne, nevedela som , čo so sebou, ale maleho som na dva krat vytlacila, šili ma, chodit normakne som zacala po 10dnoch..v 35-ke bolesti mierne, lahsie znesitelne,ale nevladala som vytlacit, porod samotny komplikovaný, ale bez nastrihu, zotavena o dva - tri dni 🙂

jessica1122
autor
6. dec 2019

Dakujem pekne za všetký odpovede 🙂 ale mala by som este jednu otazku kolko dni ste po porode boli v nemocnici ? nemam rada nemocnice nerada tam chodim :D

saskia_98
6. dec 2019

@jessica1122 5 .. V pondelok vecer som porodila a v piatok doobedu ma prepustili.

danielka7
6. dec 2019

@jessica1122 prvý pôrod bol veľmi ťažký-bolesti som mala cez 24 hodín,a druhý bol akoby som ani nerodila. Došla som v bolestiach na sálu a do 15 minút odrodené

fridi96
6. dec 2019

Rodila som 23 ročná a super rýchly pôrod 7hodin trvalo len 😂😄 vôbec nevidno ani na brušku ani tam dole že som rodila všetko pekne zahojene aj dr povedal že vôbec nevidno nastrih ani nič 😄 a som rada že takto mladá som rodila 🙏🏽

vroni
6. dec 2019

Ja som mala prvý pôrod 30 hodín, druhý 1,5. Pri prvom som mala 36, pri druhom 43 rokov. Asi to bude dosť nezávislé od veku. Nastrih som nemala, takže nemá byť čo vidno a strie sa mi na bruchu jednoducho neurobili (vďaka, matka príroda), takže ani na bruchu nemá byť čo vidno.

montemotherone
6. dec 2019

@jessica1122 v lekárskej praxi sa riziko zvyšuje pod 20 a nad 30 rokov... ale aj tak je všetko individuálne. 18 ročná baba, ktorá je v dobrej kondícii, stará sa o svoje zdravie to dá lepšie ako 26 ročná zhumpľovaná, obézna, fajčiarka, ktorá si každý víkend dopĺňala pitný režim s kamoškami v bare 🤷‍♀️

deti95060810
6. dec 2019

u mňa prvý bol najdlhší a pre mňa aj najhorší - najbolestivejší. Podľa lekárov OK...ďalšie boli o polovicu kratšie a aj menej bolestivejšie...Nikdy som nemala žiadne oblbováky....

michaella0998776
6. dec 2019

@jessica1122 ahoj, ja som mala prvý pôrod ako 20-rocna, druhý pôrod ako 36-rocna a oba boli v pohode, akurát druhe tehotenstvo bolo náročnejšie

habibim
6. dec 2019

Ja som síce mala dva pôrody jeden v 26 a druhy v 34, ale oba cisárske, takže u mňa sa nedá povedať ako dlho... Ale... Po tom druhom nám doviezli na izbu mladé dievča, 17rocne, porodila dcérku.. Chuducke žieňa... A pýtali sme sa, že aký bol pôrod, tak nám povedala, že prišla pred 2hodinami do nemocnice a už bola s nami na izbe.. Ako je to možné.. Tak ze vraj ju niečo dole bolelo, ako keby mala dostať menštruáciu, a doktor keď ju prezrel povedal jej, že je na 10prstov otvorena a nech si vyjde na kozu.. Vyšla, a hovorí jej zatlač, ona zatlačila a dieťa na svete... Sestrička len skrikla- pane Bože pôrod za 3 minúty, to som nikdy nezažila... Dievčina na izbe sa smiala s tým, že už by aj domov išla.. Vôbec nevedela, že jej už ide na pôrod, termín mala mat za 17dni.... A zase moja sestra prvú dcérku rodila v 25 a rodila ju 29hodin a druhého syna rodila v 26 a rodila 2hodiny od prvej kontrakcie.. Takže je to fakt indivisualne

dzejsik
6. dec 2019

@jessica1122 ja 21 hod. 😁 ale kamoška prvorodička do 3 hod malá na svete 😉

Strana
z2