Krvácanie v 39. týždni a hustý krvavý hlien

koran
4. mar 2012

Ahojte. Som v 39tt, v stredu cez deň a potom v noci som mala bolesti v podbrušku, ako také menštruačné a vo štvrtok ráno som začala krvácať, také ako menštruácia, jasná červená krv, tieklo mi to po nohách. Potom som sa išla osprchovať, že idem do pôrodnice. V sprche mi zospodu visela akoby šnurka, to bolo také priesvitné, chytila som to a vytiahla som si odtial taký krvavý (ako červené víno) hustý hlien s prímesou bieleho/priesvitného, ktorý držal pokope, o velkosti slivky. Myslela som si že to je zátka. Bola som dva dni v porodnici, dr. povedal že niekedy sa stane že tam praskne nejaká cievka, ale viac sa k tomu nikto nevyjadril. Bola som tam na pozorovaní. Na druhý deň ráno bolesti ustáli. Krvácali ste niekto na konci tehu a neviete mi povedať čo to mohlo byť? Podla mňa mi mali spraviť cisarák, ved bábo je už zralé na cestu von.

anjelicek26
4. mar 2012

@koran - mohla to byt zatka ale ak vravis, ze si krvacala tak, ze ti to tieklo po nohach, tak to sranda absolutne nie je, kde mas ulozenu placentu? Kludne sa moze zacat odlucovat a to sa prejavuje prave krvacanim. Nenechaj sa odbit!!! Tieto situacie sa mozu rychlo zvrtnut, placenta sa odluci, dieta je bez kyslika a je to 5 minut, co maju na to aby slo von. Ak by si krvacala o i len trosiku, lette prosim do porodnie, nech je babo pod dozorom.

lucinka1104
4. mar 2012

bola to zatka pokiaľ je babo OK volila by som prirodzený pôrod

koran
autor
4. mar 2012

@anjelicek26 ahoj, ja vôbec neviem kde mam ulozenu placentu. Ono ja som hrozne chcela v tej nemocke aby som sa dostala k netu, ale nebolo kde.. prave preto aby som sa o tomto niečo dozvedela a aby som sa mohla pýtať, lebo ked mi dr. povedal ze tam niekedy praskne cievka tak ma to vlastne ukludnilo. Ale včera ako som prišla domov, tak som si začala čítať na nete a dozvedať sa práve že to môže byť niečo z placentou. Včera pred prepustením mi robil ešte sono a niečo vravel ako že "zadná stena je v poriadku" tak neviem na čo to bolo myslené. Ja mám z toho španielsku dedinu. Ale viem že je to doktor dobrý, už ich mám "naštudovaných" a toto je z tých lepších, ale zajtra idem do poradne ako každý pondelok, má tam byť on, takže sa ho na to s tou placentou určite spýtam. Po tom krvácaní som už len špinila + také hrudky ked som sa po malej potrebe utrela, ale včera ráno už posledná hnedá špinka a odvtedy vôbec nič.

sisaha
4. mar 2012

@koran urcite ti skontroloval sonom aj placentu a toto co z teba vyslo je zátka, cize kazdu chvilu zrejme porodis..Neviem, preco chces, aby si spravili cisarsky...Dieta je zrele vtedy, ked zacnu kontrakcie. ak nemas zly zdravotny stav, kedy by bolo nutne robit cisarsky, tak by som ho neziadala.

koran
autor
4. mar 2012

@sisaha povedala mi to sestra mojeho, ktorá volala s jednou známou porodníčkou a ked jej povedala ze som krvacala tak by bol najlepsi vraj cisarak spravit hned, kedze sa nevie príčina toho krvácania. a údajne na sone nie je vzdy vidiet, ked je niečo z placentou. určite by to bolo bezpečnejšie pre bábo ten cisarák. ešte mám aj vysoké hodnoty prietokov, vtedy sa cisarák zvykne robiť, ale vraj to záleží od viacerých faktorov, to mi včera povedal ten dr. pýtala som sa ho na to.
a to že to husté krvavé bola tá hlienová zátka, tak v pohode, ale tá má byť vo farbe výtoku alebo s prímesou jemnej krvy, vtedy je to normálne, inak silno krvavá nie je OK to som si už prečítala na nete.

sisaha
4. mar 2012

@koran tak zbehni do porodnice, lekar najlepsie zhodnoti tvoj zdravotny stav. My do teba nevidime a nie sme porodnici..

koran
autor
4. mar 2012

@sisaha zajtra idem do poradne ako som už písala. a niekedy mi pripadá, že ludia tu na fore vedia viac ako samotní doktori bohužial. chcela som sa tu informovať o čo by asi tak mohlo ísť, aby som vedela klásť otázky doktorovi a nie len pritakať na to čo mi povedia. pretože presne to som robila tie dva dni čo som v tej porodnici bola. kedže som nemala vôbec žiadne tipy o čo by sa mohlo jednať, spokojila som sa s tým, ked mi povedal že mi mohla prasknúť cievka. ale čo urobím zajtra vdaka napr. tejto diskusii a reakcie od anjelicek26 ? Opýtam sa práve na tú placentu!

koran
autor
4. mar 2012

"Výtok hlienu s prímesou krvi: sekrét z krčka maternice sa jemne zafarbí jasnou červenou krvou, čo znamená, že krčok maternice sa stenčuje a otvára, pričom môžu na ňom vzniknúť trhlinky, ktoré mierne krvácajú. Nemusíte sa kvôli tomu znepokojovať, ale pozorne sledujte, čo sa s vami deje. Ak by sa objavilo silné krvácanie obsahujúce tmavšiu a hustú krv so zrazeninami, znamená to vznik možných komplikácii a urýchlenú cestu do nemocnice."

sisaha
4. mar 2012

@koran ty najlepsie vies aku krv si videla. ak sa ti to nezda, tak bez na pohotovost..

koran
autor
4. mar 2012

@sisaha čítala si vôbec príspevok?? 😉 to s krvácaním sa mi stalo vo štvrtok, následne som išla do pôrodnice kde som bola dva dni a dve noci, teraz som už doma bez akého kolvek špinenia a zajtra mám poradňu.

annalena
4. mar 2012

@koran IP 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre