Kúpalisko v 3.trimestri ?
Je vhodné ísť na kúpalisko?bojím sa nejakej infekcie nwm ...
@luluncek no ja ti to pisem len preto, ze mam synceka, ktory ma od narodenia problem s oblickou, ma mocovy reflux a on ma kupaliska, dokonca aj vanu zakazane. A to uz ma rok a pol, nie je to sranda, ak si nachylna a dostala by si pred porodom nebodaj zapal oblicky, bolo by to velmi zle... tu sa ti nikto nebude zodpovedat za to, co by sa vam mohlo stat... ked tu napise zena, ktora bezne mavala zapaly a infekcie mocovych ciest, ze tampon ju ochranil, tak budis... ale taketo rady, ze dala som si tampon a dobre bolo.... ked by sa jej pravdepodobne nestalo nic ani bez tamponu, to pre mna nema vahu...
Je to tampon,nie zazrak, moze znizovat riziko infekcie,ale neeliminuje. Ja by som to neriskovala,nielen co sa infekcie tyka, ale aj napr krvneho tlaku...ale samozrejmesa su zeny,ktore napr cele tehotenstvo lietaju dlhe trate a, nic, a su zeny, co sa na lietadlo len pozru a dostanu trombozu....metaforicky povedane samozrejme...ale kedze mas anamnesticky caste zapaly,je to no go
Ja som sa kúpala vždy takmer do pôrodu a v pohode. Samozrejme nie v termálnej vode ale normálne v bazénoch. Aj na tobogan bez problémov 🙂 ja som síce vzivote problémy ako zápal nemala tak to asi preto som vždy bola ok ale v lekárni mi odporučili zas probiotické tampóny. Lekár akurát keď sa začneš otvárať už nebude šťastný s bazénom lebo taka infekcia ak sa dostane hlbšie asi nieje sranda. Hlavne rob podľa seba kašli na ostatných nech sa rozhodneš akokoľvek ;)
Ja toto tiež riešim, zatiaľ som nikdy nemala žiadny zápal ani mykózu (musím si poklopať) a to som sa kúpala aj v bazénoch, aj v termáloch, aj hocikde v jazere.... Ale teraz sa bojím, že čo ak náhodou, asi to predsa len vydržím a namočím si maximálne nohy, prípadne sa celá len nejako ovlažím.
bežne chodia u nás mamičky na plávanie s detičkami a sú aj vo vysokom štádiu tehotenstva, čiže pokiaľ je to ok u Teba, daj si tampón a choď, tehotenstvo nie je choroba a pokiaľ si v poriadku, prečo sa obmedzovať? ja sa ešte v 7mes chystám aj k moru..
Aj ja som si dala vazelinovy tampon a kúpala som sa len v plaveckom, kde nebola termálna voda.
a co ta po druhych , druhi potom nebudu riesit ale ty to budes muset riesit keby nieco..
Babule dakujem za rady ....ale naozaj nebudem radšej riskovat ...nieje choroba tehotenstvo ,ale ale v istých veciach radšej ....
Treba,mat bazen doma,tak je to najlepsie
@luluncek V lekárni vraj majú také tampòny ktoré by ťa mali ochrániť.Skús sa na ne opýtať 🙂 v bazéne je kadečo.Ani nechci vedieť.
ja na slovensku vzdy dostanem infekciu aj s tamponmi, mino sr som sa tehotna kupala v 8 mesiaci a nic mi nebolo. na sr aj v drahych hoteloch som dostala a o besenovej a tatralandii ani nehovorim tam som dostala fajny zlty vytok na antibiotika...
Ja mam este 15 dni do terminu porodu a napr. vcera som bola cely den na kupku a to este sa chystam 😀 . Ja som taka, ze nevydrzim bez vody. Chodila som plavat cele teho., tampony som nepouzivala (moj gynekolog mi to ani neodporucal) ale ked idem na kupko, tak si dam ten tampon na to urceny aj ked pravdu povediac, tazko ho tam narvem. Ked nahodou by nieco, nejaka infekcia, tak si jednoducho kupim krem urceny pre tehotne a vybavene. Ja si z toho nejaku hlavu nerobim. V 5. mesiaci som este skialpovala a do konca 8. mesiaca som cvicila so zavaziami, samozrejme moje telo bolo na zataz zvyknute.
A hlavne som bola neskutocne stastna kadzy den. Klobuk dolu pred zenami, ktore chudiatka musia lezat, ja by som bola na nervy ☹ .
Samozrejme kazda je ina, ak naozaj ma niekto problemy s infekciami, tak by som zvazovala kupko.
Prosim vas a viete mi povedat kolko stupnov by mala mat voda v bazene?lebo najblizsie mam kupalisko ale je tam voda 21stupnova a vcera sme tam boli len drahemu sa zdala studena pre mna..tak som si na zaciatku len nohy macala ale pak som ppstupne sla do vody ale len na 2min a hned som vysla...a pak zasa len nohy macala..aj led by som si normalne rada zaplavala..
@erika0236 21°C je strašne málo, tam by ma nikto nedostal, mala by mať aspon 25-27°C, to čo máte za kupko, ved to je mrazák
@janickacrazy no oni tam vzdy maju taku studenu..🤣😂🤣😂ale drahi hovoril ze podla neho ma viac stupnov..asi si donesiem svoj teplomer nabuduce 🤣😂
@erika0236 21?? Ved by som zmrzla ja potrebujem min. 27 ideal 30
Co sa tyka kupania v tehu. Ja som v 31 tyzdni doma sa kupem kazdy den v nasom bazene, ved je 37 stupnov...a vcera sme boli aj na seneckych to som si dala tampon na kupanie. Do termalneho kupaliska by som nesla, to sa mi zda horsie ako vlastny bazen alebo prirodne jazera...pri prvom som sa tiez chodila pravidelne kupat tiez termin v septembri takze horkoo...ziadne problemy som nemala. No ja som celkovo neni nachylna na infekcie nemala som ani raz za zivot...
Na kúpalisko ísť samozrejme môžeš 🙂 ak si ale nachylna na infekcie aj mimo tehotenstvo, asi by som to prehodnotila. Ja nie som, nikdy som infekciu nedostala zo žiadnej vody. Aj teraz v tehotenstve chodím na kúpalisko každý druhý deň, mám ho skoro vedla domu. Vazelinovy tampón som mala asi 2x, potom sa mi to už nechcelo zháňať. Ale ak si nachylna na zápaly, tak radšej neriskuj. Zápal v tehotenstve nemusí byť nič vážne, ale môže ti to celkom znepríjemniť dni. Ja teda nie som hakliva na vodu ani sa nebojím baktérií ani ničoho, len napríklad nechcem ísť do aquaparku, kde sa ľudia a hlavne deti a tínedžeri jasia, lebo sa mi tam veľa krát stalo, že ma niekto vo vode kopol ci udrel (mimo tehotenstvo) a nechcela by som to teraz riskovať a bola som označená za hysterku 🤷♀️🤣 takže po novom trend je, že keď si na seba dávaš pozor v tehotenstve a nechceš sa vystavovať v tvojich očiach nebezpečným situáciám, si hysterka. 🙈 Zariad sa tak, ako to cítiš. V prvom trimestri boli všetky baby dosahane, že nesmieš sa kúpať v teplej vode, lebo potratis - ja som si dávala stále horúci kúpeľ, lebo som bola úplne ľadová, skoro som zamrzla, potrebovala som sa ohriat a nijako mi to neublížilo. Potom v druhom, treťom sa baby boja infekcií - ak si v pohode pred tehotenstvom, infekciu asi nedostaneš. Ak to mávaš bežne, v tehotenstve si ešte náchylnejšia. Ale sprav to, čo cítiš, že je pre teba správne a dáva ti najväčší zmysel. Dieťaťu nijako neublížis ani tak ani tak, ale keby si chytila zapal, tak s tým máš starosti, zbytočne lieky, antibiotika... Možno by ťa aj hospitalizovali. A to určite nechceš prežívať
@elementissa dakujem nie nie ziadne problemy dom predtym nemala..tak si myslim ze by nemusel byt ziadny problem.

@luluncek do teplej nechoď ale ja som bežné celé tehotenstvo chodila cez leto na kupko a v zime plaváreň každý víkend ..nedávala som si ani tampóny nič...