icon

Mám 18 rokov a bojím sa pôrodu

rebeca2731979
7. okt 2016

Ahoj , mam 18 a 11 novembra mam termin porodu velmi sa bojim :(

Strana
z2
miushik765
8. okt 2016

@janinah Dovolím si nesúhlasiť tiež mám 18 a 3 tyždňového synčeka a pre mňa nol rovnako pôrod zážitkom. Je to celé o psychike. Aj keď nebol plánovaný neznamená že nebol chcení. Ja som sa pôrodu nebála. Veď čoho sa báť? Bolesti? Tá pominie a nieje nad to držať môj poklad na rukách 🙂 Brala som pôrod ako niečo pozitívne veď je to krásne a pre ženu prirodzené 🙂 Tu rozhodne škatulkovanie nieje na mieste

majca1581
8. okt 2016

NO JE TO NORMALNE KAZDA SA BOJIME A ZAROVEN TEšIME ..MUSIME TO ZVLADNUT KED SME SA NATO DALI.DRZIM PALCE ...TO CO PRIDE POTOM JE NIC OPROTI TOMU CO PREZIVAS TERAZ NA VSETKO ZABUDNES 😀

verunqha23
8. okt 2016

@janickacrazy Bože to ma mrzí :( ... Ale zvládla si to že ? ... Určite ti niekto pomohol 🙂 či ?

verunqha23
8. okt 2016

Aj ja sa bojím pôrodu a tiež mám 18 a rodím v Januári... Som bez priatela,ktorý sa somnou rozišiel kvôli blbosti 🙂) ... Ale aspon ma rodičia podporujú...

marissenka
8. okt 2016

@rebeca2731979 ahoj..ja som mala termín 11.11..pred 7 rokmi 😃...tiež som mala obavy,ale som si povedala:zvládli ine-zvladnem aj ja.tvoje telo to zvládne,namas 14.. a keby nieco,v nemocnici ti pomozu.neboj.vsetko dobre😉

sasesoe
8. okt 2016

@rebeca2731979 ono nezalezi od veku... Praveze v tomto mas este vyhodu 😉 skus sa pripravit, trenuj dychanie...pozri nieco o masazi hradze... Este stihas aj epino balonik al aniball. Mne napr toto dost pomohlo psychicky sa pripravit... A pozri aj nieco o dojceni napr na mamila.sk Porodis, dostanes babo a na bolesti zabudnes <3

maria200981
8. okt 2016

pozri ja mam 3 deticky.
prvu som rodila ako 18tka..rodila som klasicky a mam dodnes zive a krasne spomienky napriek bolesti kt. je ale v tej chvili sa nebojis....riesis len to co sa prave teraz odohrava....na strach v hlave nieje miesto v to mi ver
druhe dieta som rodila akutnym cisarskym rezom a prislo mi to natolko suche a chladne ked mi babo dali len tak do ruk a bolo hotovo.
3. dieta som si mala vybrat a ja napriek bolesti akou si pocas kontrakcii tlacenia atd prejdes...som saa rozhodla rodit normalne..mje to zazitok na cely zivot...bat sa budes len dokym to na teba nepride...v den D budes silna to mi ver...takto to asi priroda zariadila

papricka33
8. okt 2016

@extempore ja som rodila svoje druhé v 38. Bála som sa. Tiež som bola nezrelá? 🙄

papricka33
8. okt 2016

@rebeca2731979 neboj, zvladnes to. Ani sa nenazdas a máš to za sebou 😉 Nemáte u vás nejaké predporodne kurzy? Určite by ti to prospelo. Stretnes sa s inými tehulkami, popytas sa na všetko čo ťa trápi... 😉 Skús ísť aj tu do skupiny Tešíme sa na pôrod 😉 Možno ti baby poradia ako na to

janickacrazy
9. okt 2016

@verunqha23 No porod bo dosť hrozný, ale potom už bolo dobre, všetko som zvládla, aj naši sa trochu skludnili a dovolili mi aspon u nich bývať, aj ked s malým mi nepomáhali vobec. Ale malý bol dobručké bábo, tak som to zvládla celkom dobre. Držím aj tebe palčeky. 😉

3petka
9. okt 2016

@rebeca2731979 ahoj naozaj sa netreba bat. Si mlada "pruzna". A hlavne je to naozaj vsetko v hlave. Ja som sa nebala, nakolko som sa nemala ani kedy zacat bat lebo chrustik prisiel trosku skor rodila som teraz prvy krat v 28. A vsetko okolo porodu az po samotny porod bolo uplne v pohode. Netreba pocuvat ostatne zeny ake je to, ty si este nerodila a nevies si to predstavit, vacsina moc prehana. Drzim palceky a nech ste zdravy

rebeca2731979
autor
10. okt 2016

Dakujem 🙂

Strana
z2