Menší plod v 37. týždni
Ahojte baby dnes som bola na prietokoch kde má DR poriadne vistrašila dala mi čudnú otázku vraj či som bola na veľkom USG či ma bábo vivinute nohy a rúčky keď som sa pýtala či tam vidí nejaku vadu vraj nie ale plod je malý váhu máme 2400g, za 4 tt pribral 800g ale vraj plod je malý som stoho veľmi vistrasena máte niektorá skúsenosti ďakujem
@deti95060810 ja viem tak nwm čo tím myslela mali plod
Ešte napíš že si bola v novej nemocnici v Ke 🤣 mne koli dr na poradni v nemocke vyvolávali porod lebo mala podla nej zostávala vo vyvoji, bola malička chuda atd.... Nakoniec sa narodila s váhou 2,7kg a všetko v pohode.... Zbytočne stresy 🤦♀️
@katulka027 no veď len to si mohla odpustiť lebo len toto ma vistrašilo nič iné
Rodila som v termíne a syn mal 2800g 🙂 má všetko čo má mať
@lusia623 u nas sa chodi od 36 tt do nemocnice kazdy tyzden na monitor aj prietoky,v tyzden terminu aj 2-3 krat...s tou vahou by som vobec nepocitala,staci ze pomera o 1mm viac alebo menej a sup pol kila rozdiel vo vahe.O tych rukach aj nohach keby nieco bolo,tak to by zistili uz skor na pravidelnych poradniach.
@lusia623 mne 2 tyzdne pred porodom na usg lekar s vaznou tvarou zahlasil: To dieta ma bizarne sformovane creva. Kto vam robil morfologicky ultrazvuk? 🤦♀️ Skoro som skolabovala.... mimochodom, dcera je v poriadku.
@janci05 môj mal tiež 3000 a 49 😂 ale je to riadny chlap, teraz bude mať 8 rokov na Silvestra a už ma 40kg 🙈 od malička všetko rýchlo dobehol 😏
@simsalabim tak to by som už rovno tam skolabovala
@stanusenka Tak to máš teda riadneho valibuka.😀 Ten môj má 10 r. a ledva 30 kg, no mušia váha.😂 Dúfam, že to dobehne.
@lusia623 no a ked som sa opytala, ze ci je nejaky problem, povedal, ze nie a podal mi tehotensku knizku.....cela rozklepana som vyhladala prednostu kliniky, ktory zareagoval ludsky, ked videl, v akom som stave. Zobral ma k sebe do pracovne, zdvihol telefon a zavolal tomu lekarovi. Co mu lekar povedal, neviem. Prednosta sa s chuti zasmial, polozil a potom mi povedal, nech to pustim z hlavy, ze vsetko je ok. Tak fakt nechapem, naco takto strasia... co si neuvedomuju, ako to zena vnima?!
@simsalabim tak asi nie neberú ohľad na ľudí aspoň keby pekne visvetlila ale nič a človek potom v strese ešte viac si škody
@lusia623 ved to. Lekarov by mali ucit, ako spravne komunikovat s pacientom.
moj maly bol mensi. ale zacalo to az na poslednej poradni u mojho dr. dovtedy rastol tabulkovo. chceli ho vyvolat skor. nakoniec sa sam vypytal o tyzden skor. mal porodnu vahu 2790 a v porodke este dost schudol na 2460. starsie dve deti mali vahu 3600 a 3200
teraz ma maly 6 tyzdnov a vazi 3660. pribera pomalsie, stale na spodnej hranici. ale jest mu chuti aj pomerne vela spapa.
Skus ešte skupinu zdravotníci na MK. Je tam gynekologická. Možno ti trosku otzrejmi co tým dr chcela povedať
@pralinka25 to bude v poriadku hlavne že je zdravý
@lusia623 inak u mna ani nezistili preco prestal rast. prietoky mal dobre aj vsetky testy a napriek tomu takto. drzim palce nech to u vas vsetko dobre dopadne. ak si bola na morfo tak neboj vada tam nebude
@lusia623 mna takto vystrasila moja Dr. Vraj je mensi o tyzdeň mozno dva, ako by mal byť. Neviem ale rovno ma poslala do nemocnice so slovami: Radšej nech ho vyberú a dorastie v inkubátore. DOSLOVA! Tiež sme mali strach a išli hneď na druhy deň za odborníkom na USG. Ten zhodnotil, že malý je zdravý, ale v knižke už mám, že som riziková pacientka, čiže okolo toho budu robiť v nemocnici haló. Aj to tak bolo, chcela si na rovno nechať ležať, ale prietoky boli vždy ok. Robili mi pásy aj prietoky každé 3 dni. USG tiež, raz jeden lekar zahlasil neaku vahu, potom sa kukol na predchadzajuci zaznam asi a o 300 gramov ubral. Ked som sa prekvapena opytala prečo, ešte ma sprdol že USG nie je váha! Malý sa narodil presne 40+6, uplne zdravý, akurát vážil iba 2780 gramov. Takže nezúfaj, viem ako sa cítiš.

@lusia623 no vidisto.babatko sa ma u teba dobre,to je najdolezitejsie.aj to uz v 37 tyzdni sa tazko meria,ked tam nema dost miesta.zbytocne ta vystrasila o tych rucickach a nozickach.