Nekonečný 9. mesiac tehotenstva.
Ahojte som 36+1 tt dnes, citim sa vsak uz jak pred porodom, co je Samozrejme normalne, ked nosim na sebe vahu, aku som nikdy nemala. No najradsej by som uz sla rodit, lebo ma ide porazit. Ako ste si kratili tie posledne tyzdne? Mne sa zda ze ide jeden tyzden rok. Stale som sama doma, nudim sa non stop cely den, najradsej som, ked pride vecer, ze idem spat, ze aspon vtedy mi ten cas ubehne rychlo. Nemozem sa uz dockat maleho. Pretoze ma aspon bude zamestnavat a nebudem sa tak stale nudit. Nie som zvyknuta na taketo nic nerobenie. Ako ste si to kratili vy, co cakate prve dietatko?
No mne sa vôbec nechcelo ist rodit a to mi bolo hrozne zle. Sleduj seriály, spi, zveladuj izbičku, cvic s aniballom, študuj si niečo o výchove, porode, kojení,.. lebo na nič z toho v prvé týždne čas mat nebudes😀
Ja som upratala cely byt 😂😂 okna este umyla.. a chodila na prechádzky, to ale bolo v oktobri.. a vsetko po troche..ked som nevládala tak som ľahla na gauč oddýchnuť a potom som pokračovala..tak mi ušiel ten posledný mesiac ako nic 😉
len si oddychuj a vychutnávaj si to nič nerobenie....ja už 14 rokov čakám na túto chvíľu kedy si budem robiť čo ja budem chcieť...máme viac detí po sebe preto 14 r....😉
@berryblack začala som pozerať odznova zúfalé manželky, upratovala som, spala cez deň a kvaskovala, piekla, varila 😁 niekedy som piekla 4x do týždňa a šlo aj susedom, lebo sme to nestíhali jesť 😁
Viem presne o com hovoris...ked ti niekto napose ci nemaa hobby, no mam ale v tomto stadiu tehotenstva nevykonatelne...vsetci kamarati, rodina a muz v praci samozrejme, izbicka davno hotova, byt cisty tak ako nikdy...a nudim sa neskutocne...ked niekto povie odpocivaj kym to ide tak dostanem tlak lebo neviem kto by vydrzal odpocivat a spat nonstop...ja som 37+6 a pocitam doslova sekundy do porodu...takze nie si v tom sama 😁
@berryblack ja som ukladala vecicky malej, chodila do obchodu, na navstevu a tak aby som sa nenudila 😊 a mne to bezalo rychlo len som sa citila ako tucniak s 17,5kg navyse 😊 alebo som si zasla na cokoladu, na zmrzku, prejst sa, krmit kacky na jazere a tak 😊 a varila a piekla 😊 to mi zabralo dost casu
Zacni hackovat 🙂 čítanie knih je fajn, seriály, objednaj čo ti este chyba, zbal do pôrodnice uvar čosi ine a tak..
Ako najlepšie by bolo, ak by si mala nejaký ten koníček, aspoň nejak by si si krátila ten čas. Teraz sa moc poprechádzať po vonku, to keď tak len niekde v prírode
@berryblack vstala, navarila, išla na prechádzku, oddychovala pozerala TV znova som išla von nuda je najhoršia
@oneva243 Tak ja napriklad nikdy nepochopim ako sa moze niekto nudit, nic v zlom.
Vsak zivot ponuka tolko veci co sa da robit....vsak napr taky youtube je nekonecna studnica zaujimavych videi
Netflix plny serial, dokumentov, filmov
Kniznice plne knih
Da sa kreslit, malovat, strikovat, naplnit si mrazak na prve tyzdne po porode, psychicky sa pripravovat na nepohodu, citat informacie o vychove/nevychove, o typy porodov, detskom mozgu a jeho vyvoju....
Da sa ist prejst hocikam a este ked mas moznost sa s niekym stretavat, tak to vyuzit....
Zivot je dost kratky na to, aby sa clovek nudil
@nevludna ja nie som typ co sa zvykne nudit, ale ak si bola tehotna musis uznat ze v 9.mesiaci je to o inom...ako som povedala vsetci chodia do prace a ja som sama...a ja nie som typ co ho bavi cumiet do telky a na videa...a ked mas vsetko doma proste porobene tak nepojdem drhnut co uz je 😁 mozno to teda kazda vnimame inak, ja som len napisala ze chapem autorku, bud rada ze ty nie 😉
@berryblack ahoj, ja som sa naučila hackovat 😂
Tiež som chystala vecičky pre malú, upratovala, piekla, kukala seriály alebo filmy a tak! Muz chodil vtedy na týždňovky, takže cez týždeň som bola sama! Teraz som tiež tehu a tiež rovnako! Momentálne pletiem deku malému do kočíka a maľujeme byt, takže už 4.den upratujem! Nedá sa mi nejak všetko naraz, tiež si medzitým lahnem, venujem sa malej, potom zas niečo upracem a tak stále dokola! Práveže mi toto druhé tehu ide rýchlejšie ako to prvé! Pri prvom som mala pocit ze som tehotná nie 9 mesiacov ale 3 roky 😂😂
@oneva243 veru, to by som musela spat 24 hodin. Neda sa kazdy den vysavat, utierat prach. Jedine ze skoro kazdy den perem a umyvam riady, inak ma ide porazit. Jr tu cisto ze tu mozem operovat, izbicka zariadena aj prerobena uz 3 krat :D priatel od rana do vecera prec, ked pride ma ma na haku. Uvarene, ozehlene... Neni s kym ist ani na prechadzku, chytaju ma normalne depky z toho vsetkeho uz.
@lenka2710 pri tom druhom jw asi lepsie to, ze vas zamestnava to prve dieta a tak nemyslite na nudu. Mne sa tiez zda, ze som tehotna uz celu vecnost.
@nevludna mam ale myslim si ze turistika, zabavny park, aquapark, lezecka stena, jazda na koni, praca za barom nie je nic vhodne pre babu v deviatom mesiaci. 🙂
ja som sice este len zacala mesiac cislo 7 ale nenudim sa ani trochu. Este stale pracujem z domu ale popri tom robim tolko veci ze nestiham :D Ucim sa treti jazyk, vylepsujem predosle dva. Varim a peciem nove veci, skusam kadeco. Cvicim denne a chodim na prechadzky. A to sme doma s muzom da sa povedat v karantene, chodime len na nakupy a prechadzky. Chapem ze mas konicky ktore nemozes, u mna to je tiez sport ktory je uz dost obmedzeny ale tak su ine veci co sa daju vyskusat 🙂
a doma mame bordel a vobec nie je vsetko nachystane na prichod krpca :D To sa spravi za jazdy, kupujem len co treba.
Ja som na rizikovom, 25 tt zacinam a vratila som sa k malovaniu, kresleniu, robim pre moje decko ilustracie a detske knizky. Teraz je na to cas sediet na zadku a beztrestne par hodin mastit iba toto. S babom uz to take nebude
Pre mna posedný trimester bol najlepší. Už som nechodila do práce, mala som čas pre seba a to som roky nemala. Chodila som na dlhé prechádzky so psom, chodila na tehotenské cvičenia, bola v záhrade, oddychovala a čítala knihy na ktoré som dovtedy nemas čas. Mne sa zas rodiť nechcelo ísť, bolo mi s bruchom dobre a zrazu som mala čas chvíľku spomaliť.
@berryblack heh... a to ja nic nestiham 🙈🙈🙈.. budik o siestej s muzickom, vyprevadim, ranajky, upracem, operiem ak treba, uvarim obed, idem na prechadzku, nech mam minimalne 10 000 krokov, potom nakupim, do toho nejaka kava, alebo obed s kamoskou, maminou, doma aniball, kniha o vychove, potom masaz hradze, tepla vaňa, pletova maska, pride muzik, ohrejem veceru, pozrieme filmik (popripade obcas posta,peciem kolaciky, idem na nechty, kadernicka, mihalnice, tehotenska masaz, poradna, vacsie nakupy) Uzivam si posledne dni "slobody" 🙈
@berryblack tooolko knih by som precitala;) , cvicila jogu,chodila von sa prechadzat...pockaj ked budes v 40tt a nie a nie to prist...ja som prenasala obe deti,druhe takmer 2t a to uz islo na psychiku-myslela som ze snad nikdy neporodim,nakoniec vyvolavacka a boli strasne horucavy...

@berryblack nemas ziadne hobby?