Neviem cvičiť s Aniballom
Ahojte dievčatá. Je tu prosím niekto kto má/mal rovnaký problém pri cvičení s Aniballom? Najskôr sa mi ho tam absolútne nedarí vopchať ani na jedno, ani na dve nafuknuknutia. Jedinou možnosťou je, že ho úplne vyfučím a poskladám, samozrejme všetko s použitím veľkého množstva lubrikantu. Keď ho mám dnu nafukujem ho, aj mám pocit, že sa zväčšuje a sám mi drží vnútri po niekoľkých stlačeniach, lenže vždy keď ho vytlačím je na počiatočných 17 cm. Cvičím už niekoľko dni, 2x do dňa a výsledok je vždy rovnaký. Aniball nie je pokazený, nikde mi nefučí. Som z toho už fakt zúfalá :(
@anjelicek26 nepíš prosím ťa ku každej téme a hlavne k téme, o ktorej vieš prd makový. Keby ti MK platil za každý blbý príspevok, tak si už milionárka.
Aniball pomohol už tisíckam žien, aby porodili bez zranení, nástrihu a traumy. Nevieš, nerieš.
@autorka v akom si týždni? Čím viac sa bude blížiť pôrod, tým viac sa to tam dole uvoľní a uvidíš, že to pôjde. Začínala som presne ako ty a skončila na 31cm. Drobec mal obvod hlavy 34. Pôrod bol vďaka Aniballu super.
@mamamasama jasne, anibal je jedina vec, vdaka ktorej vie zena porodit bez nastrihu a a traumy... hm, ako som ja mohla pri mojich 153cm porodit styri deti tiez bez zraneni? Zazrak normalne. Kludne urazaj, pointa je rovnaka.. poznam zeny, co mali poranenia napriek "nacviceniu" s anibalom, proste je to o tom, ako sa tkanivo pocas porodu uvolni a ako zena tlaci a ako dieta rychlo postupuje - o velkost ani tak nejde, ale o rychlost... ako porodnik pomaha/nepomaha chranit hradzu... to, ze ty si porodila "skvele" s anibalom s teba tiez experta nerobi...je to stale cudzi predmet, riziko infekcie a zranenia pri cviceni je vysoke a okolo "prirodzeneho" to tiez neslo ani omylom...
Ja som v druhom tehotenstve vyskusala aniball..asi 3x? Ak neprehanam..bolo mi to strasne divne,neprijemne,neprirodzene...tak som sa na to vyprdla..ale,vedela som,ze mam porodnika,ktory mi umozni rodit v polohe,akej budem chciet ja,a nie on..a to je pri porode dolezitejsie,ako cm nacvicene aniballom..lebo mozes mat nacvicene kopu,ak budes v polohe,ktora nebude v tej chvili pre teba vhodna..takisto,ak bude "rodit lekar" a nie ty..ak natrafis na takeho,co bude chciet chranit hradzu preventivnym nastrihom..takych je stale naozaj vela na slovensku..
Nebud zufala,ak sa na to necitis,nie je ti to prijemne,nerob to..nemusis mat nacvicene..skor sa skus zamerat na porodnicu/porodnika a pozri si nieco o prirodzenych polohach pri porode..drzim palce 🍀
Ono takto roztahat svaly vo vagine niekolko tyzdnovym cvicenim potom netreba zabudnut, ze niekolko tyzdnove/mesacne posilnovanie panvoveho dna cvicenim je uplne nutnostou... inak ti tam partner bude lietat ako na kolotoci 🙄 On ten penis s obvodom 34cm asi nema...
K autorke - rob len to, co je ti prijemne a po hranicu, ktora ti je prijemna. Chces skusat anibal - skus. Ale len do bodu, kedy to boli, len do bodu, kedy kvoli tomu zacnes co i len mierne krvacat. Tam ti tvoje telo stanovilo hranice, ze dalej nie.
Zastabis si ventil? Skus anibal len tak napumpovat (mimo tela) ,nezda sa mi ze vzdy ma obdov 17cm ked vytlacis 🤔
@anjelicek26 vacsinou s tvojimi nazormi suhlasim, ale prepac to posledne co si pisala o roztiahnuti je riadny blud. potvrdila to uz kopa odbornikov, ze sa ti to svalstvo jednoducho neroztiahne, to by s tym balonikom zena musela chodit niekolko tyzdnov alebo mesiacov nonstop nafuknutym. svaly sa ti len tak neroztiahnu a panvove dno uz vobec nie.
@pukina ale ved toto si odporuje... ked sa svaly neroztiahnu (teoria) - ako potom zo 17cm "nacvici" na 30cm... samozrejme, ze sa roztiahnu a povolia, to je predsa cielom tohoto typu cvicenia, povolit svaly a zvysit elasticitu a natiahnut tkaniva v danej oblasti... s anibalom zeny cvicia bezne 6 tyzdnov aj 2-3x denne... Ze sa panva neroztiahne je mi jasne 😂 Ide mi o svaly a vchod do posvy, kade ten balonik vytlaca... bohuzial poznam osobne par pripadov, kde museli velmi vela cvicit, aby dosiahli po porode origo stav... ano mozno mam v okruhu kamaratok zas tu "zlu vzorku"... ale mna to proste odradilo, este taketo problemy po porode riesit fakt nepotrebujem.
Skúsenosti s anibalom nemám, ale tak laicky ti napíšem môj názor ak môžem..na čo sa zbytočne trápiť a stresovať s nejakým anibalom? Ženské telo je dokonalo stavané tak, aby pôrod zvládlo..ja som sa na nič pred prvým pôrodom nepripravovala, ale netvrdím že tak to má byť a je to správne. Len tým chcem povedať, že to zvládneš aj bez toho, aby si cvičila s nejakým anibalom 🙂ja by som sa skôr zamerala na dýchanie pri pôrode, to jediné mi trochu chýbalo, pri prvom som nevedela správne dýchať..pri druhom som predychala každú kontrakciu a bolo to podstatne lepšie 🙂🍀
Nebud zufala. Ja som ho dnu nenarvala ani za svet. Jedine ako pises poskladany a vela lubrikantu a stale vyklzaval von, nemala som na to nervy.
Necvicila som, vzdala som to po niekolkych pokusoch. Porodila som s nastrihom (nebol rutinny, cakali do poslednej chvile a az ked videli ze naozaj treba tak nastrihli), po porode som bez problemov sedela, sitie sa nadherne zahojilo, ziadne problemy som nemala a ani ziadne "nasledky" nemam.
@anjelicek26 ja inak s Tebou uplne suhlasim. Mam o 1 cm este menej ako Ty a porodila som 3 deti zatial - jedno s nastrihom a pravdepodobne preto, lebo ta zaverecna faza bola prirychla a tlacila som ako besna, proste sa to nedalo ultmit, plus som mala streptokoka, nestihli mi dat ani antibiotika, ani lokalne to nepreliecili, kaslali na to. Takze nastrih bol aj sitie. Ale dalsie 2 deti som porodila na Slovensku, v klasickej pololeziacej polohe, mam hypermobilitu klbov, sliach, doktor mi hovoril, ako a kedy tlacit a kedy cakat, aby sa mi tkanivo postupne uvolnovalo, chranil hradzu a pomohol hlavicke a plieckam, aby to tam neruplo a div sa svete, bez poraneni. Ten isty doktor bol aj pri porode cislo 3 a to iste, napriek tomu, ze porod bol vyvolavany a rychly, trvalo to cele od prvej kontrakcie len 45 minut. Ziadne sitie. Rovnaka poloha s nohami hore. Hovorim to preto, ze asi to teda ide, ked je suhra tych spravnych okolnosti a fyziologickych danosti.
Ten Aniball moze mat zmysel mozno prvy raz, aby si zena vyskusala, ako tlacit, ale dalsie razy, podla mna zbytocne. Lebo to tkanivo je ine pocas tehotenstva a ine, ked je pod vplyvom hormonov pocas porodu, tam dochadza k mega uvolneniu dosledkom tych hormonov prave. A ked sa toto neudeje, ze zena ostane tuha, plus psychika, tak amen tma. Sportovkyne, co maju tuhe a pevne panvove dno mavaju porody veru tazsie, to mam od fyzioterapeutky, sportovkyne. Ze ona sa mega natrhla, nastrih, velke sitie...My take zeny z "masla", to mame v tomto trosku asi lahsie, ked sa este prida ta hypermobilita a slabsi svalovy tonus. No horsie potom ine veci, ale to uz je ina tema.
Ja cvičím s balonikom druhý týždeň, prvý týždeň bola frustrácia a konečne od včera začínam mat pocit že to začínam aspoň trochu ovládať. Základ je uvolnit sa a zvyknúť si na ten pocit plnosti tam dolu. Nevypudzuj ho hneď ako ho zavesila dnu. Najprv si len skús uvoľnene dýchať.
Konkrétne ja som si povedala že nebudem sa naháňať za centimetrami, a nerob to ani ty. Som na 25-26 viac nepojdem aj keď sa mnohé baby hrdia tým že dali 31-32. To netreba. Ja mám problém tiež zaviesť balónik, musím ho mat na dve stlačenia a viem si ho zaviesť len v stojí a jedna noha v kolene vyložená a opierke gauca. Keďže mám každý deň problem si ho tam zaviesť, tak neverim že by spôsoboval roztiahnutia, ja mám stále pocit že som úzka, v opačnom prípade by mi dnu vletel bez námahy🙂 takze roztiahnutia sa neobávam 🙂 no a čo sa týka vypudzovania, skús hlboký nádych do brucha. Mensie obvody mi idu vytlačiť hlbokým výdychom. Väčšie obvody mi výdychom vytlačiť nejdú, musím trosku zadržať dych a potlačiť. Alebo pomáha aj hlasitý výdych vtedy cítiť ako kúsok po kúsku zastupuje balónik domu. Pred cvičením ešte zvyknem masírovať hrádzu, trosku ten spodok pripraviť, alebo dať bylinnu naparku alebo niečo teple. Uvidis že časom to zrazu pôjde len nesmieš ísť cez svoje limity. Mne tých 25 cm stačí a to na začiatku som sa držala niekoľko dni na 19. Pri pôrode to nebude o balóniku, bude tebou prechádzať kopa hormónov a uvidis že telo ta povedie samo. Ak by si z aniballu mala zle pocity tak s ním necvic, ja som bola rozhodnutá ho odložiť a pri poslednom pokuse zrazu to začalo fungovať tak som len v takej udržiavacke. Ale sú aj iné spôsoby ako sa pripraviť na pôrod, napr masáž hrádze ti bude podľa mna úplne stačiť. Pripadne naparka. Hlavne buď v klude 🙂 vezmi si, že drvivá väčšina žien s aniballom necvici … všetky to zvladli a zvládneme to aj my 🙂
Neviem aky si tyzden, na zaciatku je to take nic moc. Ja som nacvicila 31cm, Partner ma si mnou sex ako predtym a necitime ziadny rozdiel. Ale treba s tym spravne cvicit, mas sa naucit to rukou zadrzat ten balonik, dychat a povolovat a stahovat svalstvo, potom vytlacit, opatrne drzis rukou ten balonik a mas zastaveny ventil, aby drzal ten tvar. Keby je to moc, tak tym ventilom to vyregulujes. Tie svaly nemaju sancu spravit s tym balonikom nic, ked je ten ventil zastaveny a tak sa to drzi nafuknute. Ani keby mas ultra silne panvove dno. Je to predmet a ten obopnu na chvilku svaly. Cela veda.
Chce to len cas.nejde ani tak o ten obvod ale o ten pocit a psychicku pripracu ten tlak na konecnik aby ta samotny porod neprekvapil.klidne cvic na 17 aj tyzden-dva s pribudajucim casom a bliziacim sa porodom to pojde lepsie a lepsie..nemusis byt zufala.nie je to zaruka dokonaleho porodu.bez nastrihu porodili aj zeny co s anibalom necvicili.mne sa velakrat stalo ze som ostala na rovnakom cisle a potom zrazu o par dni to bolo aj o 3cm viac..skus zmenit polohu klakni cupni poskusaj vselijak..
@anjelicek26 to je úplná blbosť co si napísala.. Vagína je elastická. A keď tadiaľ prejde hlavička dieťaťa o rovnakom obvode, tak neviem o com píšeš. Počas sestonedelia sa to tam dole všetko prirodzene stiahne. Ci niektorá cvičí alebo necvici s aniballom. Je to rovnaké.
S aniballom sa NECVIČÍ kvôli roztiahnutiu.. Ale kvôli na cvičeniu pôrodných tlakov a typu tlačenia. Kopa žien nevie pri porode dýchať a tlačiť a niekedy to potom končí aj vakuovymi pôrodmi alebo totálny dotrhaním (lebo nevedia ako sa pri tom tlačení uvoľniť, kedy zatlačiť..) Tomu sa dá pri cvičení s aniballom účinne predísť.
Autorka: to je úplne normálne. Prvý týždeň som ja vždy mala pri cvičení 14-16cm. U oboch detí. Postupne to pôjde lepšie, a aj budeš vedieť ako sa uvoľniť a ako potlačiť efektívnejšie keď si to budeš cvičiť. 🙂
Hlavne nestresovať! Aniball má pomôcť či už fyzicky alebo psychicky. Mne sa tiež nedarilo v druhom tehotenstve a zistila som, že musím zmeniť polohu. Nakoniec som v nej aj rodila. Najviac centimetre pribúdajú pár dní pred pôrodom. Vtedy sa to celé začína pripravovať. A myslim, že úlohu zohráva aj to akú máte postavu. Menšie ženy majú aj menšie deti. A stačí im podľa mňa aj menej nacvičiť. Ostatné sa pri pôrode roztiahne samé. Telo je múdre.
Mne sa ho nepodarilo ani vyfuknuty vopchat🙈🤣 nijak, uplne stuhnuta som bola. Vykaslala som sa na to.
@lenkakravcova hadam jedina normalna odpoved

Z coho si zufala? Na rodenie anibal nepotrebujes. Ked si byvala - tanecnica, gymnastka, vela cvicis, tak mas aj silne panvove dno... to neznamena, ze sa tieto svaly - vplyvom porodnych hormonov - pocas porodu neuvolnia... ale pri nejakom "nacvicovani" s balonikom su proste tuhe, stiahnute a ty riskujes dole nejake poranenia zbytocne...