Obavy z prenášania bábätka: Ako zvládnuť stres?
Dobre ranko všetkým chcela by som sa zdôveriť s mojou obavou som v 38tt a veľmi sa bojím že budem babatko prenášať, od zaciatku som mala rizikové tehotenstvo a všetko naznačovalo tomu, ze naše dievčatko bude nedonosené. Na jednu stranu som rada že sme to dotiahli až do konca ale na druhu stranu sa veľmi obavám, že budem rodiť až po termíne a že bude veľmi veľká proste už ma to nebaví nevladzem ani chodiť, všetko ma neskutočne boli, v noci nemôžem spavat, trápi ma vysoký tlak, točieva sa mi hlava a plus k tomu všetkému tie otazky ešte si cela? Kedy ideš rodiť? Bojis sa pôrodu? Mna to ešte viac stresuje…
Začala som pit rôzne čaje, chodiť po schodoch a všetky tieto “babské” rady. Muz sex nechce lebo sa boji 😒 s každým pribúdajúcim dnom mám horsi pocit že sa to oddialuje a aj z toho mám asi ten vysoký tlak….
Prepáčte za výlev a ďakujem že ste sa dočítali až sem, ak máte daku radu rada si ju precitam
@bubinkaaa ano meriam si 5x za deň a vždy je do 140/90 keby mi stúpol dám sa hospitalizovať, krčok stále zatvorený a už začínam 39tt
Ahoj, pred 3 mesiacmi som porodila, veľmi podobný príbeh, rizikové tehotenstvo, veľa magnezia, potom sa to vôbec nerozbiehalo. Muž sex nechcel. Začala som v 38 týždni chodiť na rýchle prechádzky, cvičiť cviky na pôrod, ale nerozbiehalo sa to. Potom, už som bola 39 niečo, som vygooglila manželovi články o tom, že najlepší je sex, prvý deň som mala kontrakcie, ale po pól dni slabli až prešli, potom o dva dni sme to znovu skúsili a malý sa narodil o dve hodiny. Čiže spermie je to najlepšie, povedala som mu, že nechcem vyvolávačky… mám pocit, že iné babské recepty nezaberali. Fakt ten pohyb a sex. A spala som aj cez deň, keď som cítila únavu, spánok tiež zvyšuje oxytocín.
Do 140/90 je to ok,ja by som však už lekárov trošku pourgovala,daj na svoje pocity

Ja si myslim ze to dieta sa mozno vie pokakat aj pocas porodu z tych medikacii alebo zo stresu a ze prenosene fakticky nemusi byt inym sposobom a tazko to urcit takze neviem co by som poradila.