Obavy z prenášania bábätka: Ako zvládnuť stres?
Dobre ranko všetkým chcela by som sa zdôveriť s mojou obavou som v 38tt a veľmi sa bojím že budem babatko prenášať, od zaciatku som mala rizikové tehotenstvo a všetko naznačovalo tomu, ze naše dievčatko bude nedonosené. Na jednu stranu som rada že sme to dotiahli až do konca ale na druhu stranu sa veľmi obavám, že budem rodiť až po termíne a že bude veľmi veľká proste už ma to nebaví nevladzem ani chodiť, všetko ma neskutočne boli, v noci nemôžem spavat, trápi ma vysoký tlak, točieva sa mi hlava a plus k tomu všetkému tie otazky ešte si cela? Kedy ideš rodiť? Bojis sa pôrodu? Mna to ešte viac stresuje…
Začala som pit rôzne čaje, chodiť po schodoch a všetky tieto “babské” rady. Muz sex nechce lebo sa boji 😒 s každým pribúdajúcim dnom mám horsi pocit že sa to oddialuje a aj z toho mám asi ten vysoký tlak….
Prepáčte za výlev a ďakujem že ste sa dočítali až sem, ak máte daku radu rada si ju precitam
Ja som prenášala 16 dni. Vyvolávačky dali asi všetky a nakoniec išiel von cisárskym rezom. Hlavne nestresovat
Neries, ziadne babske rady nepomozu, jednoducho dieta pojde vtedy, ked je spravny cas. A ked bude nutne tomu pomoct aby to dobre dopadlo a vyvolat, tak sa vyvola. Ano prenasala som, rodila som nakoniec den pred dohodnutym vyvolavanim, hoci sa tiez muselo vselijak pomahat kedze to bol dvojdnovy nepostupujuci porod.
Prezijes to uplne normalne. A hlavne, si v 38tt, uplne zbytocne riesis a vyrabas si stresy a strachy co ani nemusia nastat. A mas uplne bezne problemy, co vela zien koncom tehotenstva, takze nic take specialne... Ukludni sa, prestan riesit, co ma prist pride a hlavne je aby vsetko dobre dopadlo. Urcite si si vybrala porodnicu kde veris doktorom. Tak uz sa nechaj nimi viest a pocuvaj ich odporucenia. Ci uz sa nebude alebo bude vyvolavat. A ver tomu, ze ani to vyvolavanie nepatri medzi najhorsie veci, co mozu nastat. Drzim Ti palce.
Tiež som v prebiehajúcom 38tt a vieš čo... tiež ma to už nebaví, ale to žiadnu z nás, už toho má človek plné zuby 😅 Ale! Bábätko máš donosene, pôrod môže prísť čochvíľa, fakt zo dňa na deň. A keď nie, no tak Ti ho vyvolajú - nebudeš prvá a ani posledná. Ostatných nepočúvaj-ved každá skúsenosť je ina, snaž sa na pôrod tešiť - akýkoľvek, lebo výsledok bude bábätko.
ja som tiez prenasala, ale mna hned hospitalizovali a vyvolavali, co vobec nebolo dobre. vyvolavali 4dni, pricom sa to zacalo v 40+2tt. kludne mohli cakat, este bolo dost casu, staci trosku posunuta ovulka a uz sa dieta nemusi anrodit na termin, ale neskor. okrem vynimiek, vie, kedy ma prist na svet.
co sa tyka tazkosti, mnohe zeny to tak maju. ja som sa tiez ledva hybala a to som bola v 38tt cez sviatky, kedy bolo kopec roboty, stverala som sa na rebrik, aby som umyla okna a zavesila zaclony. a nic nepomohlo.
V 38tt? Ja to chapem, mala som rovnaku situaciu a rodila po termine s vyvolavanim. Mas este dva tyzdne do terminu, tak tomu daj cas. Je to neprijemne, ale na behanie po schodoch mas cas. Musis pockat a je to dobre pre dieta, bude dobre adaptovane na svet
A dr vedia že máš vysoký tlak??? Ja by som sa v tvojom prípade snažila, riešiť toto a možno pôjdeš na vyvolanie skôr skrz ten tlak.
Daj si čaj z malín listu, jedz denne v jogurte ľanové semienka a ďatle.
Pomáha to urýchliť príchod pôrodu a zároveň aj uľahčiť pôrod. Všetky tieto tri veci sú aj medicínsky preukázané (nájdeš o tom odborné články na Google Scholar).
A samozrejme pohyb, teplý kúpeľ. Nepreháňať to, ale postupne sa to rozbehne.
@lenkakravcova ano pijem čaj aj lanové semienka a aj ďatle kúpim nech tomu pomozem, ďakujem
@3petka ano vie o tom, bola som aj na ekg a dali mi lieky na tlak, keby je ešte o cosi vyšší tak by ma hospitalizovali s vyvolali pôrod
@kiki68
@majamat
@michaela329
@colsami
Ďakujem za povzbudenie 🙂
Obe deti som prenášala 9 dní, oba pôrody vyvolávané. Žiadne babské rady mi nepomohli. Pri synčekovi som mala obavy, mal 4,29 kg, váha cca. sedela aj podľa meraní na rizikovej poradni. A porodila som prirodzene. A čo som sa napočúvala, vystresovala, že budem rodiť predčasne. Všetko má svoj čas, neboj sa, príde to.
Bože tu je zas toto , v 38 týždni vyvolávacka preboha dieťaťu neuškodí , ani mamičke , zas je trend prenášať a nosiť do 87teho týždňa veď dieťa sa rozhodne kedy chce ísť von nie . Autorka keď máš obavy , je ti zle a hlavne na ten tlak apeluj , teraz pôjdeš uz na poradňu do nemocnice nie ? Budú sa tá pýtať , ja som mala preeklampsiu , vyvolávali pôrod presne 5 dni …. Ale vzhľadom k môjmu vysokému tlaku sa spravil cisársky presne týždeň pred termínom a lepšie sa stať nemohlo . Ak ti je z toho tlaku zle , povedz to , Oni rozhodnú , a kým sa tu do mňa ostatné pustite , ja hovorím vtedy , ak je na to dôvod , neviem či ste zažili na monitore že vrieskal alarm na celý deň a vaše dieťa malo tep 200…. Takže autorka držím ti moc palce , povedz o tlaku a že ti nie je dobre , v 38tt je bábätko donosene . Držím moc moc palce
Ja som zase mala paniku, ze kvoli tlaku ide dieta von v 38tt., bolo mierne nedonosene este. V poslednych tyzdnoch dieta nabera nielen hmotnost, ale vyzrieva aj nervova sustava. Ja som mala takto skor narodene 2 deti a tie nebolo mozne ani zobudit na papanie, len spali, spali, plus zltacka silna. Tie donosene a prenosene boli uplne ine.
Ak mas vysoky tlak, tak yo maju riesit. Mas uzivat Dopegyt, ak Ti nebude zaberat, ako mne, ze 6 tabliet denne ako lentilky a ylakovala som do 160/105, tak akutna hospitalizacia a ide sa rodit, presne 38+0. Preco neriesia tlak?
Aky mas tlak? A po liekoch Ti klesol? Ja som pri 3.dietati doktora prosila, nech nerodim este v 37 tyzdni, ze ja rodim male deti a maju problem s papanim, ze to bude katastrofa, tak mi dal lieky a potiahla som do 39. tyzdna, dalsie dieta len do 38. Ale skor by som nerada rodila, nemali ani 3 kila.
@nevenka tlak mi neklesol stále ho mám vysoký ale iba rano hneď ako začnem fungovať… nie je až taký vysoký je to väčšinou 140-145/90 vždy si dám pohar čistej vody a magnezium… zajtra mám poradňu tak uvidím čo povie
skus si vypytat od dr hamiltona. mne to spustilo porod a do 24 hodin bola mala vonku - ale zas ja som mala naplanovanu vyvolavacku kvoli curkovke a tyzden pred som poprosila dr, ze ci to neskusime bez liekov hamiltonom. ani ma to nebolelo a uz o hodinu po som zacala mat stahy. ale zas , je to babska rada, u niektoych hamilton funguje, u inych nie.
chapem, ze sa bojis prenasania, na druhej strane, prva dcera sa narodila az po termine a bolo to neuveritelne buclate, zivotaschopne, donosene babatko... proste uplne dobre dopecene, krasne nakynute, vyzivene.... :D a druha dcera, ta pred terminom, tak to bola taka drobna zabicka, ze som sa ju bala prebalovat...
Ahoj,ja som teraz 39 týždeň a teda skúšam vselico aleee zatial nic nezabralo , je to moj 2 pôrod , prvý som prenášala a mala som vyvolávaný teraz som sa chcela tomu vyhnúť ale ani prechádzky ani sex ani nic nepomohlo zatial … chodila som aj po schodoch dávam si teply kupel alebo sprchu …niiic sa zatial nedeje :/ takze rozumiem ti tiež ma všetko boli a nevladzem … ten tlak ale treba určite spomenúť … ja som sa pýtala aj na hamiltona ale ten sa dá urobiť len keď už je žena aspoň trochu pootvorena inak nie
Tiež som mala podobné pocity pri dcérke okolo 38. týždňa a vymýšľala a skúšala vsetko možné a nemožné. Až zakročil jedného dňa môj muž, pomohol mi upratať si to v hlave že nie je podstatné kedy sa narodí, hlavne aby bola zdravá. Pôrod začal nakoniec v noci kedy som mala termin a malá sa narodila 11hodin po termíne.😊
A tlak máš teraz koľko ,kedn užívaš lieky??
Mila mamina, nie si sama, stovky mamiciek maju v 38tt veeelmi podobne pocity, zdrav.problemy,nevladzu atd. Mne pomohlo nezameriavat sa na seba,mysliet na babatko a na deti co mam doma, jednoducho fungovat tak ako vladzem,oddychnut odmenit sa a irobit si male radosti,zit tu a teraz. Porod nie je lahky pre ziadnu z nas,bala som sa rovnako pri prvom aj stvrtom porode ale...ani pre babatko to nieje lahke,je to stres. Zvladnes to,nestrachuj sa, pozotivne myslienky,modlitba a klud. Prestavuj si ako ju mas vonavucku pri sebe. Sustred sa na pekne veci,hlavne aby ste boli zdrave! Inu radu nemam. Drzim palce a pomodlim sa za tvoj porod.
Tlaky mas ake led ta boli hlava?
mne zacal porod napoj - voda skorica klinceky, prevarene a popijat. za dva dni som porodila
Nemusí byt veľká kľud ja dom rodila v 42 týždni a pohoda
Ahoj.. Nestresuj a vydrz tie posledne dni, pre dobro babatka.
Moj starsi syncek sa narodil 40+4 zdravy ako repa.
Mladsi 38+0 z nicoho nic a poviem ti ze by som bola vdacna ak by som vydrzala do 40teho. Narodil sa a nejedol, mal zltacku a nasledne silnu anemiu, s ktorou sme v jeho 2 tyzdnoch skoncili v nemocnici na dva tyzdne. Teraz ma 5 mediacov a zistili mu zlcnikove kamene ako nasledok zdr. problemov, ma hypotoniu - cvicime. Skus sa na to pozriet z tejto stranky.. pre nieco to tehotenstvo trva 40 tyzdnov. To babo potrebuje este tie dva tyzdne.
Vela zdravia zelam.
Bola som v nemocnici lebo som mala tlak 150/100 … mala ma vraj len 2800g ale inak všetko super aj prietoky a už beriem vyššiu dávku liekov na tlak
Ahoj, mne na vyvolanie úplne prirodzené pomohla pupalka, odporúča sa ako olej natierať na krčok ale ja som zvolila kapsule- urobila som do nej dierku šparatkom a vložila ku krčku . Za pár hodín sa začala zátka uvoľňovať a prišli nebolestivé kontrakcie , bolo to síce 5 dni ale maly išiel presne na termín .
*Od 38tt sa môže pupalka
Teraz doma,keď užívaš lieky merias si tlak??
Ahoj 🙂 rodila som 41+5 a v 21tt som bola hospitalizovana kvôli tomu že sa mala pýtala von. Zvládli sme to horko ťažko. 30kg hore, neznesiteľné bolesti, nevedela som na záchod chodiť, plienky som mala a vravela som že pôrod bude moje vykupenie. Dcéra si dávala "na čas". Narodila sa 57cm 3710g. Každá jedna sme sa báli, ale zvládneš to aj ty tak ako sme to zvládli aj my ostatné. Nech si zdravá a bábo tiež ❤️ Príde to presne v ten správny čas.
K tým babskym radám skúšala som všetko ale ja som v deň kedy som v noci šla do pôrodnice skákala na fit lopte ako 🐄. Všetko ma bolelo a bola som vyčerpaná 🙈🙈 strašne som už chcela rodiť. Či to mohol byť spúšťač alebo by to prišlo samé to už neviem.
Skúšala som v ten deň aj mierne štipľavé arašidy (alebo dáke oriešky). Schody, umyť okná, sex a takéto veci nič nezabralo.
Nestresuj sa ja som nosila 41 tižnov a 3 dní nakoniec som mala cisársky
Druhý krát som nosila 39 tižnov a 4 dní tiž cisársky rez obe ďeti mam zdrave a strašne mi obaja vistrajaju a ďakujem Bohu že sú také aktívne ☺️☺️☺️☺️

Ja som v 42tt a tu som . Zajtra ma čaká vyvolavacka. Zbytočne sa stresujes . Keď to inak nepôjde nič sa nedá robiť. Hlavne aby ste boli obaja zdraví, no nie?