Plánovaný cisársky rez v 37. týždni + 6 dní
Dobrý deň, chcela by som vedieť, či mal niekto v poslednom období (myslím posledné 2 roky) naplánovaný cisársky rez na 37+6tt. Podotýkam, že nejde o situáciu kedy by to bolo nevyhnutné ako napríklad pri vysokom krvnom tlaku a iných komplikáciách. Zdravé dieťa aj matka, len poloha KP a dané pracovisko neodrodí pri polohe KP pacientku prirodzene. Ďakujem!
@zanetakovacsova ďakujem za info 😊
@vancour je to standardny tyzden , ako ktora nemocnica to ma rozne urcene. Vraj podla mojho Gyn je to lepsie pre zenu, je tam mensi rez myslim a neriskuju kontrakcie a tym mozne poranenie dietata. Ale cisarak som nakoniec nemala, takze neviem. Ale planovany je tiez takto alebo niektori to v 39tt robia
Kamoska mala planovany cisarsky prilis skoro a maly nemal vyvinute pluca. Teraz trpi opakovanymi zapalmi priedusiek 6x za rok, kazdy soplik mu sadne na priedusky. Ja neviem, kam sa ponahlaju. Otvaras sa, vyzera to na porod? Hrozi prepad pupocnika? Cim dlhsie je dieta v maternici, tym lepsie. Ja len v dobrom... lebo lekari si myslia, ze je jedno, kedy sa cisarsky spravi :( pritom to neni jedno
Ja som mala plánovanú sekciu v 39+2,tiez KP. Odvtedy som sa poučila a viem, že niekedy je možné, že sa bábätko správne otočí po návšteve fyzioterapeutky, kt sa venuje tehotenstvu a obdobiu po pôrode. Príp aj duly vedia s rebozo šatkou posunúť bábo "správnym"smerom, ak tam je možnosť. Ak je niečo, čo bráni bábätku v otočení, tak len veriť mu, že ma na túto polohu svoj dôvod 🙂 všetko dobré želám, hlavne dobre zotavenie. Ja som mala 3050g bábätko, jazva sa mi dlho dávala dokopy, tak možno preto chcú skôr, lebo KP je predsa len netradičná poloha na pôrod, či už sekciou alebo prirodzene. Držte sa 🙂
Tiež som zažila ženy čo si išli dať na rozhraní 37-38tt urobiť cisársky a deti to nevedeli udychat ....je to skoro ...nehovoriac, že niekedy sa dieťa vie po 38 tt aj pretočiť....a plus teda ja by som išla na pracovisku, kde by to skúsili normálne je ich už viac a viac kde skúsenosť majú....
@vancour Ahoj, ja som mala sekciu 37+6. Dovod preeklampsia. Maly je uplne ok, ale musel sa este vyhrievat den v inkubatore, nebol chvilku termostabilny.
Takze kazdy jeden den v maternici je ok, najma, ak nemas vyrazne tazkosti, iba KP, urcite by som cakala. Aspon do 38+5-6… Vela stastia 🙂
@drahomirrra ďakujem😊
@vancour ja, ale nepamätám, či +6, ale teda začatý 38.tt. plánovaný kvôli KP. Prietoky aj ctg ok. Strašne som chcela prirodzene rodiť, ale nechala som sa ukecat. A dobre som spravila, Juli vytiahli ako fialovú handrovu bábiku a podľa odberov vraj mala problém s kyslíkom už skôr, len sa to neukázalo. Teraz má 7 mesiacov, snaží sa stvornozit a je vďakaBohu úplne ok.
Ja som mala plánovanú sekciu kvôli placente preavii na 37+3 .... dlhšie ma už držať nechceli keďže šlo o moje tretie tehotenstvo a k tomu aj vysoko rizikové, lekári boli radi, že som vydržala do 37tt a malého už ani nebrali ako predčasniatko... malý je v poriadku a aj po narodení bol (bol akurát kúsok menší ale ja som mala všetky deti menšie) takže týždeň to je už ok 😉
Ďakujem vám veľmi pekne 🙂 a som rada, že všetko dopadlo dobre u vás, hádam to tak bude aj u mňa

@vancour ja.. Je pravda že nie plánovaný ale mala som cisársky 37+5 malá úplne v poriadku vo štvrtok cisársky pondelok domov 😊 teraz bude mať pol roka a vôbec v ničom nezaostáva 😊