icon

Plánovaný cisársky rez v 37. týždni + 6 dní

vancour
7. feb 2022

Dobrý deň, chcela by som vedieť, či mal niekto v poslednom období (myslím posledné 2 roky) naplánovaný cisársky rez na 37+6tt. Podotýkam, že nejde o situáciu kedy by to bolo nevyhnutné ako napríklad pri vysokom krvnom tlaku a iných komplikáciách. Zdravé dieťa aj matka, len poloha KP a dané pracovisko neodrodí pri polohe KP pacientku prirodzene. Ďakujem!

Strana
z2
zanetakovacsova
7. feb 2022

@vancour ja.. Je pravda že nie plánovaný ale mala som cisársky 37+5 malá úplne v poriadku vo štvrtok cisársky pondelok domov 😊 teraz bude mať pol roka a vôbec v ničom nezaostáva 😊

vancour
autor
7. feb 2022

@zanetakovacsova ďakujem za info 😊

kiki68
7. feb 2022

@vancour je to standardny tyzden , ako ktora nemocnica to ma rozne urcene. Vraj podla mojho Gyn je to lepsie pre zenu, je tam mensi rez myslim a neriskuju kontrakcie a tym mozne poranenie dietata. Ale cisarak som nakoniec nemala, takze neviem. Ale planovany je tiez takto alebo niektori to v 39tt robia

vancour
autor
7. feb 2022

@kiki68 ďakujem, ak sa teda vyjadril ešte aj iný gynekológ, že je to štandard tak v poriadku…mne to len prišlo skoro, mala som informáciu, že najskôr by sa mal plánovať 38+4tt

barus26
7. feb 2022

@vancour niektoré nemocnice plánujú 2 týždne pred TP a niektoré týždeň pred TP. Podľa mna v pohode, neboj vedia čo robia

basska_b
7. feb 2022

Kamoska mala planovany cisarsky prilis skoro a maly nemal vyvinute pluca. Teraz trpi opakovanymi zapalmi priedusiek 6x za rok, kazdy soplik mu sadne na priedusky. Ja neviem, kam sa ponahlaju. Otvaras sa, vyzera to na porod? Hrozi prepad pupocnika? Cim dlhsie je dieta v maternici, tym lepsie. Ja len v dobrom... lebo lekari si myslia, ze je jedno, kedy sa cisarsky spravi :( pritom to neni jedno

koren131
7. feb 2022

Ja som mala plánovanú sekciu v 39+2,tiez KP. Odvtedy som sa poučila a viem, že niekedy je možné, že sa bábätko správne otočí po návšteve fyzioterapeutky, kt sa venuje tehotenstvu a obdobiu po pôrode. Príp aj duly vedia s rebozo šatkou posunúť bábo "správnym"smerom, ak tam je možnosť. Ak je niečo, čo bráni bábätku v otočení, tak len veriť mu, že ma na túto polohu svoj dôvod 🙂 všetko dobré želám, hlavne dobre zotavenie. Ja som mala 3050g bábätko, jazva sa mi dlho dávala dokopy, tak možno preto chcú skôr, lebo KP je predsa len netradičná poloha na pôrod, či už sekciou alebo prirodzene. Držte sa 🙂

vancour
autor
7. feb 2022

@basska_b nie, nic take ako otváranie nehrozi…to ma strašne mrzí s tým kamoskinym malým:( môžem sa spýtať, ktorý presne týždeň a deň mala robenú sekciu? Zle tam vyrátali termín alebo? Lebo pľúca ak dobre viem, by už mali byť v 37tt vyvinuté…

vancour
autor
7. feb 2022

@koren131 ďakujem za milé slová, dúfam aj ja, že bude všetko OK🙏🏻

vancour
autor
7. feb 2022

@barus26 tak dúfajme, že áno…len ma to zaráža, že keďže je to plánované, nedajú radšej termín, ktorý je určite bezpečný…i keď nikdy to nemôže byt 100%, že nic nehrozi, ja viem, ani pri sekcii ani pri prirodzenom pôrode

miky132
7. feb 2022

Tiež som zažila ženy čo si išli dať na rozhraní 37-38tt urobiť cisársky a deti to nevedeli udychat ....je to skoro ...nehovoriac, že niekedy sa dieťa vie po 38 tt aj pretočiť....a plus teda ja by som išla na pracovisku, kde by to skúsili normálne je ich už viac a viac kde skúsenosť majú....

majki_ki
7. feb 2022

@vancour ja som mala sekciu naplanovanu na 39, malý sa vypýtal 37+6, tiež bol kp a je úplne ok 🙂

vancour
autor
7. feb 2022

@majki_ki tak to som rada 🙂 a môžem sa spýtať, akú mal pôrodnú hmotnosť?

barus26
7. feb 2022

@vancour inak ja som mala sekciu naplánovanú na 39+0. Ale začala som rodiť takze bola akútna v 38+2tt..

abygeil
7. feb 2022

@vancour ahoj mňa čaká plánovaný v pondelok

vancour
autor
7. feb 2022

@abygeil tak veľmi držím palce✊ Plánovaný na aký tt?

drahomirrra
7. feb 2022

@vancour Ahoj, ja som mala sekciu 37+6. Dovod preeklampsia. Maly je uplne ok, ale musel sa este vyhrievat den v inkubatore, nebol chvilku termostabilny.
Takze kazdy jeden den v maternici je ok, najma, ak nemas vyrazne tazkosti, iba KP, urcite by som cakala. Aspon do 38+5-6… Vela stastia 🙂

vancour
autor
7. feb 2022

@drahomirrra ďakujem😊

majki_ki
7. feb 2022

@vancour jasné, mal 2690, nebol veľký, ale on nikdy nebol veľký, aj predpokladaná hmotnosť v termíne bola pod 2900🙂

majki_ki
7. feb 2022

@vancour každopádne, ak máš možnosť ešte termín nejako posunúť, skús si to vybaviť.. pokiaľ naozaj so úplne ok a aj dieťa je ok a má normálnu veľkosť nevidím veľmi dôvod prečo takto skoro tá dávajú..je praskla voda, takže nebolo na výber 🙂

any_soj
7. feb 2022

@vancour ja, ale nepamätám, či +6, ale teda začatý 38.tt. plánovaný kvôli KP. Prietoky aj ctg ok. Strašne som chcela prirodzene rodiť, ale nechala som sa ukecat. A dobre som spravila, Juli vytiahli ako fialovú handrovu bábiku a podľa odberov vraj mala problém s kyslíkom už skôr, len sa to neukázalo. Teraz má 7 mesiacov, snaží sa stvornozit a je vďakaBohu úplne ok.

lejluska
7. feb 2022

Ja som mala plánovanú sekciu kvôli placente preavii na 37+3 .... dlhšie ma už držať nechceli keďže šlo o moje tretie tehotenstvo a k tomu aj vysoko rizikové, lekári boli radi, že som vydržala do 37tt a malého už ani nebrali ako predčasniatko... malý je v poriadku a aj po narodení bol (bol akurát kúsok menší ale ja som mala všetky deti menšie) takže týždeň to je už ok 😉

squ1rrel
8. feb 2022

@vancour moja v 38+0 a apgar 9, 10. Ziadne komplikacie. Komplikacie mozu byt aj ked naplanujes na neskor.

vancour
autor
8. feb 2022

Ďakujem vám veľmi pekne 🙂 a som rada, že všetko dopadlo dobre u vás, hádam to tak bude aj u mňa

abygeil
11. feb 2022

@vancour teraz na pondelok , 37+6 , ďakujem malinká je už veľmi nízko, a zrejme sa im už nezdala aj jazva po predchádzajúcich sekciách ( dosť ma bolí a stipe )

vancour
autor
12. feb 2022

@abygeil tak držím palce nech všetko dobre dopadne (určite áno) ✊

vancour
autor
12. feb 2022

@any_soj no pekne😞 a to je ako možné, že sa to neukázalo? Aj prietoky boli v poriadku aj ctg? No hlavne, že nakoniec to dobre dopadlo 🙏🏻

any_soj
12. feb 2022

@vancour neviem, ale sledovali ma naozaj poriadne. Necelý rok predtým nám zomrela dcéra, ukážkové tehotenstvo len zrazu jeden deň neboli pohyby. Bol to inak na deň presne rovnaký gestacny vek.

abygeil
12. feb 2022

@vancour ďakujem ☺️

vancour
autor
20. feb 2022

@abygeil no ako sa máte? Všetko v poriadku? Verím, že áno 🙏🏻

Strana
z2