Poloha KP - rady
Prosím Vás co Vám pomohlo pri polohe KP aby sa pretocilo?
Manualne otocenie v nemocnici
@mima1 nebolo to riziko?
Ber to ako to je. Tiež som mala malého KP a nejak som to neriešila. Proste som vedela, že pojdem cisarskym a hotovo. A vobec to nebolo nič hrozne.
Nechcela som rodit KP a potom som mala na vyber len cisarsky. Tak som sa rozhodla na obrat. Cely cas som bola sledovana aj pred obratom aj po. Ostala som cez noc. Povedali mi ze je mozne ze by to mohlo spustit porod no uz som bola 38tt tak som si hovorila len ze snad to bude ok
@veronika19895 ja som bola pripravený podstúpiť akupunktúru, ale našťastie sa pretocil. Sú na to aj cvičenia. Niekomu to pomoze.
@veronika19895 ja som ani žiadne babské rady neskúšala. A chvála Bohu. Moje dieťa vedelo, prečo sa neotocilo. Bolo tak silno zamotane do pupocnej šnúry, že viac ho nepustilo a nedokázalo sa otocit. Kebyže ho nejak nasilu pretočim, tak by sa ešte viac priškrtilo a to už neviem ci by prežilo. Počúvaj lekárov a neskuúšaj žiadnych šarlatanov
@veronika19895 tiež som bola na manualnom obrate. A som veľmi rada. Mala som na výber cisársky alebo obrat a neľutujem.
@veronika19895 Tiež manuálny obrat. V 40tt. Všetko prebehlo úplne bez problémov, na druhý deň ráno ma pustili domov a večer som prišla rodiť. Cítila som sa bezpečne, po konzultácii s lekárom som sa toho vôbec nebála. Trvalo to krátko a bolo to trošku nepríjemné (bolela ma koža na bruchu, ale nič strašné). Ležali so mnou ďalšie 2 mamičky, ktoré tiež mali úspešný obrat za sebou. Sekciu som nechcela, KP som si netrúfala.
@veronika19895 mne nič. Cvičila som všetky možné cviky - na. YouTube spinning babies, a všelijaké čo som ponachadzala na internete. Aj 3x za deň. Moja dcérka sa posledný trimester absolútne nepohla.. Mohla som robiť čo som chcela. Na obrat mi neodporúčali lekári, vraj tie bábätka vedia prečo sa neotočia, že v tom môže byť šnúra, omotaná, krátka atď.. Povedala som si že budem cvičiť, a keď to nepôjde tak no a čo, dôverujem bábätku. Išla som cisárskym a voooobec to nebolo nič strašné, práve naopak. Ja by som si to zopakovala celé aj teraz hneď.. Mám 3 mesačné bábo, ktoré je zdravé. A to je najhlavnejšie.. Nech sa rozhodneš akokoľvek, držím palce. Ak by si šla cisárskym nemaj výčitky, pôrod ako pôrod. Ak sa nepodarí otočenie, ber to že tvojmu bábu sa lepšie sedí v brušku a hotovo.
Nič, nechaj bábo tak ako je ono vie prečo je stále v tej polohe. Ja tie obraty nepodporujem .. bábo sa ti môže ešte otočiť nestresuj .. 🙂 ja to beriem tak ako to je keď sa mu páči tak nech tak je pokiaľ mu nič nehrozí . Podstúpila by som aj cisársky aj prirodzený pôrod je mi to jedno . Moj je na každej poradni otočený inak , už bol hlavičkou dole potom zase KP potom priečne a teraz je zase hlavičkou dole ale to sa stale môže zmeniť
@veronika19895 predposledny diel gyncastu /gynekologicky podcast SME/ sa venuje teme KP.
Mne ho obratili
@vanda323 ten cisár si ani neuvedomis.za 10 minút bude po všetkom. Aj keď som ho nemala, viem, že to nie je také hrozné. Uvidíš. Ono, pre mňa to bol strašiak nie preto, že cisarak, ale kvôli tomu potom. Všeobecne nezvládam byť nemohuca a nenávidím cievkovanie, čo v prípade cisaraku robia. Takže pre mňa bolo to najväčším strašiakom práve to cievkovanie. Aj keď je to hovadina. 😁 A pokiaľ máš plánovaný cisarak, tak predpokladám iba spinal a to je ešte celkom v pohode by som povedala. Síce operácia tak ci tak, ale lepšie ako akútny. Len sa musíš co najskôr potom postaviť na nohy a rozchodiť to. Tuším po 12 hodinách stavaju? Budem držať palce.
@vanda323 ten strach je normalny, ale netreba sa bat, ja som mala 2x spinal a trvalo to cele asi 15 minut, potom som bola na pooperacke 24 hodin cca, len som lezala, cisarsky som mala rano a postavili ma dalsi den rano pred vizitou, ano bolelo to, neprijemne to bolo, ale urcite sa to da zvladnut, takze hlavu hore 😉
@vanda323 anesteziolog ma zabaval, rozpravali sme sa a v podstate som nic necitila, akurat ked vyberali deti, tak ma upozornili, ze to moze trochu tahat, ale uplne v pohode, ja som nechcela ist do celkovej, ked chlapcov vybrali, hned som ich pocula plakat, trosku ich utreli a hned mi ich prilozili, kym ma nedosili, super zazitok, pri celkovej by som toto nezazila, tak ked nebolo na vyber ci prirodzene alebo cisarsky, tak spinal bol moja jasna volba
@veronika19895 mne osobne nic, ani babske triky, ani pokus o obrat. Rodila som skratka KP. Syn mal 3700

@veronika19895 mne vobec nic, mala som oboch chlapcov KP