Porodnica ma vyhrešila kvôli zvýšenej váhe počas tehotenstva: Ako zvládať obavy z priberania?
Baby ahojte pred otehotnenim som.vazila 75kg/172cm. Hneď ako som otehotnela som užívala Progestanelle takže mi váha sa zdvihla o 3kg.... dnes som v 30.tt a porodnicka ma na poradni vyhresila že som pribrala za celú dobu 14kg. Vážila ma oblecenenu, naranajkovanu, nevykakanu /zapcha/. Bola som z toho v šoku, lebo naozaj sa neprejedam. Vyhresila ma ze 14kg je dosť a ze do apríla priberiem a to už veľmi veľa. Je mi do plaču... neviem co robím zle. Rozmýšľam ze budem chodiť do fitka aspoň na pás alebo čo. Ja sama sa bojím priberania aby mi tie kg nezostali /trpím poruchou/ ale snažím sa stravovať uvedomele. Ďakujem za názory...
@anjelicek26
ano viem, je to des. A este myslim su aj ine povolene vysky hodnôt na Sk, DE a At ... a zerazvsi uz len vybrať. Keby sa nebojom o maleho tak kaskem na celu akoze cukrovku.
Nie som doktorka ale podľa mňa má pravdu. Asi ti chce dobre a nie uraziť. Ako tu niektoré píšu pribrali 20kg a viac je podľa mňa extrém. Potom sa sťažujú že po roku majú stále nadváhu. Ja som pribrala pri obidvoch po 10-11kg porodila zdravé deti a hneď sa vrátila na pôvodnú váhu 168cm 56 kg
@reanda Ked budes mat pecen obalenu tukom alebo srdce tak si mozno uvedomis, ze si zvysujes sance na chorobu.
Skor ci neskor to pride.
@medda_beda ooo, dakujem za mile prianie 😀
@reanda To ti v žiadnom prípade neprajem, ale nepoznám človeka s nadváhou ktorého by to nedobehlo.
Aj vek tela je dôležitý, metabolický vek.
Aj chudí ľudia majú problémy, ale väčšinou aj obyčajné pcos spôsobí nadváha.
U ľudí s nadváhou a s obezitou je väčšia pravdepodobnosť chorôb.Tak to proste je.
7 kg navyše a moje telo to nezvládalo.Nasledovala nemocnica, vyčerpanosť.
Nepíšem to v zlom, ale ľudia v mojom okolí skončili s porážkou,odlišli im kĺby, neplodnosť kvôli mužským hormónom, nevládzu.A tiež to neprišlo hneď.
Ja som mala pred detmi 54 kg, 164 cm, prve tehotenstvo +22kg, druhe +20 kg. Vacsina sla po porodoch dole, nie hned samozrejme, ale do roka a pol na tych 57/58. Neries vobec druhych ludi, kazde telo reaguje inak. Asi tej pani doma muz vynadal abo co a zlizla si si to ty. Vypusti ju z hlavy.
Tak je to stale ok, Ja som tiez tam nabrala, maju robit vysetrenia, ze preco , ak nejes. z utrogestanu som pribrala vodu do tela. Za mesiac 6kg vody v tele zjavne. Zacali riesit viac veci, ako po porode ta vaha, tych 20kg islo supom dole. Nakolko realne som nabrala mozno 4kg. Gyn sa az zhrozil ako po 6 mes vyzeram od porodu, nakolko ma nevidel taku vyziablu.
@anjelicek26 hlavne ked vidim ako sa na Slovensku prevadza OGTT a v Rakusku, tak logicky ze to nezachyti spravne ten test. Ked jej prikazu, ze ved to vypite a prejdite sa po parku domov a za dve hodky pridte. To citam bezne na koniku. Nakolko to nie je nejak definivane v zakone, tak je to iba nejaky dobrovolny screening
@petronela1305 ale predpokladam, ze si nebrala ziadne lieky v tehu, hormony ako utrogestan, lieky na tlak, magnezko atd. To vsetko moze mat za nasledok, ze telo sa zrazu sprava inak. Ja som sa cele tehu nechytila pomaly sladkeho ( zle mi z toho bolo) , nemala som tehu diabetes, ale tymi liekmi sa drzala voda v tele. Mala som strasne opuchy od zaciatku. Ako som porodila, tak som do par dni vyzerala inak. Samozrejme musia aj najst pricinu tej vahy,
Ja som pri prvom.synovi pribrala 25 kil pri druhom 30 pri tretom 11.a.teraz este lem 6 pri stvrtom. Akoze uz len by som ich pocuvala kolko ja mam.pribrat a ak sa neprejedate, a 14 kil nie je vela tak necj si spametaju.

@svetlonos len oni znížili tie normy na tehu cukrovku,tak ci je to vôbec porovnateľné s kedysi.