Rodiť sama alebo mať niekoho počas pôrodu pri sebe ?
Ahojte chcem sa spýtat ci ste mali svojho muža alebo niekoho ineho s rodiny ci s kamaratov pri porode ? alebo je lepšie rodit sama ? 🙂
@jessica1122 manžel bol pri mne chvilu počas 1. doby pôrodnej, počas 2. doby išiel von- boli sme na tom vopred dohodnutí, obaja sme to tak chceli, neľutujem to a pri 2.dietati to tak urobím zas. Počas 2. doby pôrodnej bola pri mne uzasna zazmluvnená doktorka s veľmi zlatou porodnou asistentkou, jedine, čo ma v tej chvíli zaujimalo bolo sustredit sa na porod s počúvať ich inštrukcie, ktokoľvek navyše by tam bol pre mna nežiadúci. Na porod mám krasne spomienky a s manželom sme si stále zachovali take to tajomno a iskru v intímnej oblasti. Sú iste veci, pri ktorých nechcem mat nikoho, a toto bola jedna z nich, prirom mame veľmi spokojne manželstvo. To som ale ja, je to velni individuálne a univerzálny návod podľa mna neexistuje, každému vyhovuje niečo iné.

@jessica1122 manžel bol pri oboch pôrodoch a obaja sme radi, že sme mali takú možnosť. Ak muž nie je proti, že mu nie je nepríjemná tá predstava, myslím, že je super, keď je pri tom. Môže byť psychickou oporou a tak trochu aj "dohliadnuť" na zdravotníkov 😉 a hlavne pôrod je neopakovateľný a je to veľmi dôležitý okamih, prečo by nemali byť prítomní obaja rodičia, ak to okolnosti dovolia? 😉