icon

Rôzne diagnózy počas tehotenstva: Ako sa zorientovať?

vivi2023
6. jan 2024

Ahojte, som prvorodička, už som v termíne pôrodu.
Veľmi v krátkosti, dnes som bola na kontrole v 2 nemocniciach - jedna kde som sa chcela presvedcit ci fakt rodím a druha, ktoru mam zazmluvnenu a chcem tam rodiť :D ale kedze je dost daleko od nás, tak preto som isla najprv do tej prvej. V prvej mi povedali ze som otvorena na 3-4cm, hlava babatka je nizko a dnes porodím a my fičíme do zazmluvnenej kde nam povedia ze som na 1cm otvorena a babatko je vysoko. Ako...to sa mohlo zmeniť jednou 1.5hodinovou cestou autom?:D
Bolesti mam uz dost intenzivne, vlnové, take mega silne menstruacne, velmi sa zhorsili tuto noc. Niekedy tazko predychavam.
Ako... neviem ake su porodne bolesti ako prvorodicka, ale to fakt sú poslíčkovia takíto? Ja nie som žiadna bábovka :D . CTG mi v prvej nemocke nerobili, tu mi robili ale objektivne citim ze uz nemam take krce ako som mala..
mohli sa fakt tak spomaliť?
Ja uz vazne neviem comu a komu veriť :D

anjelicek26
6. jan 2024

Este som nepocula, ze by sa krcok vedel zasa zavriet, to je divne... kazdopadne drz sa blizko porodnice... ta 1,5h daleko mi neprijde dobry napad ked sa to rozbehne, je to prilis daleko a dlho... ja som prve porodila za 4h od prvej kontrakcie a veru nie som jedina... moze to mat rychly spad... a ty mas uz hodiny kontrakcie... drzim kazdopadne palce na bezproblemovy porod.

trgypadl
6. jan 2024

Takyto rozdiel nie je mozny, zdrzovala by som sa pri porodnici kde planujes rodit

vivi2023
autor
6. jan 2024

Skor doležita info - v zazmluvnenej mi povedali ze moje bolesti nie sú kontrakcie, len posličkovia a ked pridu skutočné kontrakcie, budem to vedieť a este urcite nerodim :D
A ano, uz sa zdrzujeme pri tej zazmluvnenej a neplanuejme sa vratit.

martul
6. jan 2024

@vivi2023 ja by som teda určite už nebola doma, podľa príznakov čo píšeš.

maryetta
6. jan 2024

Ja som mala napr pri poslednom. Prvu hodinu take klasicke ms bolesti. Druhu hodinu take uz silnejsie ze ufff a nakoniec tie kontrakcie ktore sa skracovali boli silne. Tvrdnutie bruska. Tlaky….

mikadooo
6. jan 2024

@vivi2023 drž sa určite pri pôrodnici. Rozbeh pôrodu je veľmi individuálny. Držím ti palce nech všetko dobre dopadne ❤️.

jaskolka
6. jan 2024

Neviem síce, ci vôbec je možné, aby sa krcek uzavrel, keď už bol otvorený, ale skutočne je možné, aby sa stav pôrodu zmenil rýchlo. Ja som syna rodila tak, ze večer sme šli na pohotovost, lebo mi bolo zvláštne, tam mi povedali, ze to nevyzerá na pôrod. Vrátili sme sa domov a leteli sme nazad, z už rozbehnutymi kontrakciami. Časový úsek - asi 30 minút.
Čiže na tvojom mieste určite som už len niekde blízko pôrodnice, pretože už sa pôrod rozbieha.