Som v 3. trimestri a nevládzem vládať
Ahojte baby, som veľmi smutná. Som v 31.tt a naozaj úprimne nevládzem. Bolia ma kríze, mám zápal sedacieho nervu, do toho tlaky na brušku a hrudníku. Celá ledva držím po kope. Viem, že nie som sama. Čakám prvé dieťatko, takže viem, že sú ženy, ktoré v mojom stave ešte majú aj dieťa. Len ma veľmi zamrzel prístup môjho priateľa, ktorý na mňa včera vybuchol, že tehotná nie som sama na svete..vyžaduje odomna aby bolo vyupratované, navarené, atď. Čo je v pohode keď som vládala rada som to urobila ale teraz naozaj nevládzem, minule som pouprataní bytu skončila na urgente, nakoľko som si tam potyrila ten zápal sedacieho nervu, že som sa nevedela postaviť. Vidím naňom, že mu vadí, že musí teraz on umyť riad, alebo ísť po rožky do obchodu. Čo ma veľmi mrzí, ešte sa mi vrátili aj nevolnosti, takže čokoľvek zjem hneď ma obleje a je mi spatne od žalúdka. Som jedináčik a dnes ráno mi vykríkol, ze som naucena že keď mi niečo je všetci mi budu chodiť okolo zadku. Zlyhala som?
Áno. Zlyhala si pri výbere partnera.
Vies co jedine co by ta malo mrziet je vyber otca dietata, najradsej by som isla k tebe domov a nakopala toho tvojho chruna do zadku :/
Keby som mala zapal sedacieho nervu ani by som nemusela byt tehotna a ziadne kmitanie v domacnosti by sa nekonalo. Oddychuj, ked to teraz potrebujes a citis sa zle a nech pan tvorstva vezme vysavac do ruky.
Nasla si si blbca...este dalsie 2deti si urob s nim...a potom sa postazuj, ze vsetkym doma robis sluzku
Nehnevaj sa je to sebecký blb a ešte budeš mat veselo a s jeho prístupom by som veľa podpory a empatie necakala
a teraz si predstav co bude ak budes doma ledva drzat po kope a k tomu budes mat male dieta.... to bude otecko co robit? hodi sa o zem?
A on pred tvojim tehotenstvom doma nic nerobil??? On si myslel, ze riad sa sam umyje a rozky pridu sami domov? Ohhh, zle si si ho naucila. Treba mu povedat, ze nie tebe behaju za zadkom, ale jemu treba behat za zadkom.
A on nie je jediny muz na svete.
Kam na tych chlapov chodite?
To je idiot. Ja som v predoslom tehotenstve musela od 6. mesiaca lezat, lebo mi hrozil predcasny porod. Mohla som vstat jedine na wc a na hygienu a moj manzel kmital okolo mna a cela domacnost bola na jeho pleciach. Tiez chodil do obchodu, v ramci moznosti aj varil, upratoval, boli sme bez mycky, takze aj riad umyval... Urcite z toho tiez nebol nadseny, ale urobil bez jedineho slovka vsetko a nikdy mi nic nevytkol.
Ten tvoj je sebestredny idiot.
Hlavne ze do teraz si lietala okolo zadku jemu. Aj on je jedinacik? Zjavne nie je tiez zvyknuty robit bezne veci. Nic nadstandardne.
Tiez mam muza co je jedinacik. Ale toto teda nie ☹
Nie je upratane? Nech to uprace a ked nie nech to nekomentuje.
To je magor, ale totálny. U mňa by si neškrtol. Nech skúsi vynosiť on dieťa. Pán tvorstva. Nezávidím čo ťa čaká keď sa dieťa narodí...
Sprostý chuj s prepáčením. Opovaz sa v domácnosti teraz niečo robiť. Nech si chlapec zvyká... A čo si myslí? Že pri bábätku a v sestodeneli budeš kmitat ako kôň? Normálne ma to vytočilo, hoci sa ma tvoja situácia vôbec netýka
Nechcem vediet ako to u vas bude vyzerat ked budes mat prve mimino, preplace dni ci noci, vy naokolo nervozni a vycerpani, Ty navyse budes unavena a ubolena po porode...
Ked si to teraz frajer neuvedomuje, desim sa toho ako dopadnete po narodeni dietata.
Neplač...bude aj horšie...
Ostatné ti už napísali..
Toto, co predvadza tvoj priatel je typické sebecké a detinske spravanie prave preto, ze tie veci, ktore teraz ty nezvladas robit, musi urobit on. Jančí ako male decko a vybija si to na tebe hnusnym sposobom, kedy je pre neho dolezitejsie to, aby on nemusel pohnut doma prstom, ako tvoje zdravie a tym padom zdravie vasho nenarodeneho dietata! Takémuto chlapovi by som dala taku "spakruky" ze koniec! Pri prvych naznakoch podobneho spravania by som ho stopla takym sposobom, ze by si nedovolil mi uz ani pol slova povedat. Ja viem, ze ta to zamrzi ale NEHLADAJ chybu v sebe! Kokso, tolkym zenam chyba zdrave sebavedomie a laska k sebe a z toho vyplývajúca asertivita, ked su schopne hladat zakazdym chybu v sebe, aj ked im chlap vykrici taku hlupost ako napr.ze toaletny papier zasunuli opacnym smerom alebo salka v druhej policke v prvej skrinke od vrchu je o 5mm dalej, ako by mala byt 🙄. Musis sa vediet obranit pri takychto debilnych reciach. On vie hovno o tom, ake to je vynosit dieta...cim vsetkym si zena prechadza. Niektore maju bezproblemove tehotenstva..za to ine si to odseru na plnej ciare. Ty mas zapal sedacieho nervu, nevolnosti, bolesti a on z tej nevymachanej huby vie vypustit taketo veci? Dievca moje zlate, nie dobre si si vybrala, prepac. Toto (nebudem ho ani muzom nazyvat) ti oporou veru nebude. Nechcem, aby si sa citila este horsie ale toto uz lepsie fakt nebude, ked ti dokaze taketo veci hovorit v tehotenstve...co bude, ked uz bude male na svete a ty ochories alebo budes v bolestiach alebo cokolvek? Co ten bude dorabat, ked ty nebudes schopna? Alebo pojdes na doraz svojich sil a nedopadne to dobre...
Nie, nezlyhala si. Každé tehotenstvo je iné a každá ho zvláda inak. Ja som sa celé tehu cítila fit, bola som aktívna až do pôrodu. V 30tt som dala 13km túru, vymaľovali sme a prerobili byt a 2 týždne pred pôrodom, v 39tt som zvládla ešte turnaj v pingpongu. Tvojmu priateľovi chýba empatia a porozumenie. Môžeš mu akurát tak vysvetliť a požiadať ho, že tehotenstvo je veľká záťaž pre telo a nech ťa neporovnáva s ostatnými, aj keď neviem či to pomôže. Je normálne deliť si domáce práce na polovicu, v tehotenstve o to viac a frajer si asi myslel, že mu budeš kmitať okolo zadku. Nesprávny výber partnera
zlyhala si akurat tak pri vybere partnera. naozaj, ked tu citam tie prispevky, tak neviem, zeny, kam na tieto exemplare chodite. a este si s takym aj dieta spravis.. on od teba vyzaduje.. a co vyzadujes ty od neho? ci panko len pride domov na hotove? to je taky ten typ, ktory ked sa ti babo narodi a budes rada, ze si raz za tyzden umyjes vlasy, ti bude vykrikovat, ze ako je mozne, ze nemas navarene/upratane/oprate, ked si doma na materskej.. naozaj nechapem, kde na tieto skvosty chodite.. a este si s takym clovekom spravis dieta..
Ty si si nasla oberkkta! Noemalne sa mi nozik vo vacku otvára. Ja by som od takeho kretena odisla aj tehotná. On je necitlivy chrapun. Mala som 3 vazne vztahy a teda ziadny muz nemal problem nakúpiť, umyt riad ci nieco porobit. Ten prvy bol dokonca zvyknuty, ze mu mamina nosila jedlo na stol atd.
Keby mi muz vycita tak sprosto ako tebe, naozaj od neho odidem. Este by som aj zvazovala povedat mu, ze dieta jeho nie je aby som mala klud od dementa.
Zober rozum a zvysky sebavedomia a odid. Bude ti lepsie samej ako s necitlivym debilom. Ja som v druhom tehotenstve posledny mesiac koli teplam tiez nevládala. Tyzden pred porodom hracky zo zeme svihal syn a muž. Ja som len sedela a pesuvala sa msx ba wc, kupeks, jest a spat. Tyzden pred terminom ma po ctg hned hospitalizovali. Takze som uz vobec domov neprisla. Muz mal tak na starost neplanovane sskor 3 rocneho syna. Nemal s tym problem.
Ty fakt zvaz aky xhces mat zivot, lebo toto tela bude len horsie. Sorry ale nemam pekneho slova na neho.
Prepáč, ale tvoj priateľ je debil . Ja mam teraz 10 m synčeka. Tak ti poviem ,že keď ho chytí regresia cely deň kolisem a to doslova . Doma nie ze nebolo upratané a navarene ,ale ja som ani na záchod nemala kedy ísť....co povie potom? A hlavne ako to bude teba stresovat a potom aj dieťatko a budete v jednom bludnom kolotoči...nevazi si ta absolútne. ...porozmýšľaj maď tým, že je to naozaj partner s ktorým chceš vychovávať dieťa....
On vyžaduje upratané a navarene? On nemá ruky alebo ako? Deti nemáte, tak ci treba také upratovať at ak je on nonstop v práci a ty nevládzes. Pan ľudstva robil co doteraz? Dúfam ze ti každý mesiac aspoň 2-3tis položí na stol
Spravila si zo seba sluzku. Ten ani neprebali, neokupe
Nechces ist k mame a kolonku otca nechat chvilu prazdnu? No a priezvisko daj SVOJE
tak toto zacina cele zle, a to este nema dieta, ked bude dieta, to este budu sceny od pana tvorstva ...😲
Som 32tt Mam dni kedy by som poorala zahradu a potom take ze odkvacnem a do vecera sa nehybem.. ak nevladzes neprepinaj sa.ked sa panovi nepaci.nech si uprace sam...
ja to nechapem. za normalnych okolosti, kym si nebola tehotna, on nerobil vobec nic? neumyval riad? nenakupoval? a mysli si, ze ked budete mat dieta, tak budes stihat full servis okolo dietata a este aj okolo neho a domacnosti? fuha.
ja neviem, ale my uz ked sme byvali s muzom sami este bezdetni, tak sme obaja chodili do prace a obaja riesili aj domacnost - nieco sme mali podelene stabilne, nieco sme si striedali podla nalady. a v tom pokracujeme aj po narodeni dietata, proste cca polovica domacnosti je na muzovi, a ked som chora alebo co, tak urobi vsetko, co prave treba. (aby som sa netvarila, ze sme dokonali, jedna z oblasti, na ktorej este musime "popracovat", je take to mentalne planovanie, co treba a kedy, to robim vacsinou ja.) ale neviem si predstavit, ze sa zle citim a este mi niekto bude nadavat. je mi smutno z toho.
Tvoj priatel je poriadny nesamostatny somar.
Som niekolko tyzdnov na rizikovom, vacsinou musim lezat, moj zlaty manzel sa stara uplne o vsetko a hento by mi v zivote nepovedal. Uprace, nakupi, navarí… chyba je inde a nie v tebe. 🤷🏻♀️
Nezabudni si na toto spomenut, ked budes planovat druhe dieta nebodaj. Moj manzel tiez robil vsetko poslednych asi 5-6 tyzdnov, bola som aj v nemocnici, tak nemal ani na vyber a bez reci. Naco ti je taky manzel? Ved nebudes tehotna vecne.
Ze mu vadi umyt riad a ist po rozky? a ked sa male narodi, nehodla sa tiez s nicim pomoct? urcite sa setri a nech sa pekne partner zapoji.
Ja by som za takých podmienok žila sama z dieťaťom prídeš domov všetko ťa bude bolieť aj po normálnom pôrode a TY budeš skákať dospelému kreténovi okolo riti zabudni. Skôr či neskôr to skončite. S takým jeho prístupom. Prídeš domov z pôrodnice pokiaľ nájdeš ten správny režim všetko je nove prvé dieťa a ON bude robiť čo povie rozmaznanec že sa mu nevenuješ nie je poupratovane ruky by mu neohli ak by poupratoval či. Zlyhala si veľmi vo výbere partnera ten tvoj je na nič .Ešte budeš trpieť neboj.
Zlyhala si jedine pri výbere partnera. Nielen ty, ale aj ostatné ženy v týchto diskusiach, prečo silou mocou si robíte dieťa s mužmi, ktorí za to nestoja a robia z Vás slúžky. Zodrieš sa pri ňom a potom ťa vymení za mladšie vydanie…A inak pred tehotenstvom bol tiež takýto nesvojprávny? Nevadilo ti to?

Tvoj priateľ zlyhal, nie ty!